FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

AnelZ
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AnelZ » 30 jun 2012, 22:36

pintol_TM87 je napisao/la:
fibonacci je napisao/la:Interesuje me hocu li moci u klubu kupiti ulaznici za tekmu u Mariboru? Ako neko ima vise informacija oko karata nek postavi. Cuo sam nesto centrotrans zeli da organizuje i da ce u paketu ko bude isao busom biti uracunata i karta ali nisam siguran. Ja bih isao automobilo i tio bih kartu kod nas kupiti. Prociotao sam na forumu NK Maribora da su karte za njihove navijace 4, 6 i 10 eura, a za gostujuce navijace 20 eura. Ovo uzmite sa rezervom jer je onaj njihov jezik malo nerazumljiv.
odvojeno ce biti karte za tekmu i prevoz..barem ja mislim da je tako..a karta je mislim 10 eura a ne 20...
al ajd znat ce sve za koji dan...bitno je da si ti nanijetio da ides :)
U ponedjeljak ce biti obavljeni razgovori izmedju klubova oko tih detalja, barem kako sam procitao, strpite se do tada.

trenersvihtrenera
Kontakt:

Post Postao/la trenersvihtrenera » 30 jun 2012, 22:38

Pazite se tih Slovenaca, oni su tata Ćiru zamalo koštali odlaska na prvenstvo svijeta u Francuskoj, a znate šta se desilo tamo. Ali ja sam siguran da će moj prijatelj Ivica Osim dati prave savjete svom sinu, Švabo poznaje Slovence vrlo dobro i sam je jednom četvrtinom Slovenac. Sreća vaša što Gliha više ne igra, kako nam je zavalio 3 gola u Splitu, kad tad nisam dobio srčani udar neću nikad.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 30 jun 2012, 22:52

exbabilon je napisao/la:
Osimm je napisao/la:Ej ljudi jucer sam u Kiseljaku vidio Nijemu imal ko informaciju o njemu
Ima, potpisao u Australiji, ovdje na odmoru. Ko da gledam da pokušava nagovorit trebu da ide s njim u Australiju, ako već nije. Ovo nije provjerena informacija, da ne bi bilo zabune. :mrgreen:
Treba dala otkaz na Face tv i sigurno ide s njim.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 30 jun 2012, 23:30

Plavetnilo je napisao/la:Meni je izvlačenje Maribora ulilo nadu da ćemo krenuti u ovom smjeru o kojem je @boccaccio govorio i slažem se da je ovo možda bio najbolji trenutak do sada za taj neki rizik...al eto od toga ništa...možda dogodine
Mogu li ja samo da pitam tebe i @bocaacio-a jedno pitanje a to je da mi navedete nekoliko igrača koje bi mi doveli za 200.000 EUR a da bi taj bio pojačanje? Već sam ja napisao poprilično dug mail o ovome pa neću da se ponavljam. Suština je da bi naš sljedeći korak trebao biti plaćanje max 50.000-100.000 KM naknade za treniranje i dovođenje velikih talenata, pa onda nakon prvog uspjeha u Evropi kamp i pravljenje bosanske La Masije lagano i saburli. Istovremeno iskoristiti svaku priliku tipa Smajić, Bekrić, Zeba.... Nama sad treba neko tipa Muslimovića da dođe da bi privukao raju a da je džaba do tog nivoa smo sad stigli.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 30 jun 2012, 23:34

pile87 je napisao/la:Nesto citam jutros po ovom mariborskom portalu, prilicno se boje navijaca i preglasavanja na njihovom stadionu. Valjda ih fura taj neki ultra fazon :roll: meni totalno nebitna stavka.
Vide se cak u trecem predkolu bez razmisljanja, nesto slicno kao i vecina onih koji pisu ovdje.Oni su izdominirali slovenacku ligu mi nasu, po meni ta njihova liga i nije nesto ako je i bolja to je zbog oranizacije i infrastrukture ne zbog igrackog kvaliteta, al vrijedi napomenuti da je maribor iznad tog prosjeka.Namjerili smo se na finu ekipu i izazov je kako u navijackom tako i u rezultatskom smislu a pri tom nije daleko :mrgreen: Mozemo mi njih izbaciti a mozemo i ispasti, pa bas zato ne treba praviti euforiju niti nesto tugovati ako ispadnemo.Trebali bi uzivati u trenutku dati maksimalnu podrsku ekipi, e a ono sto hocu da vidim od ekipe je da sagaraju na terenu i necu im zamjeriti apsolutno nista.Znaci ne treba preiducirati stvari i treba se spremiti maksimalno za tekmu, Amar je svjestan toga itekako zato su njegove izjave odmjerene.Amar je svjestan i jos nekih drugih stvari kojih nije svjesna vecina ovdje.Ovo je za nas jako, jako bitna utakmica ako ovo prodjemo izdicemo sve jedan jos visi nivo, zna Brko sta nosi ova utakmica.Zato bi i mi trebali biti pametni i odmjereni u razmisljanjima i ocekivanjima od ove dvije utakmice, bitno je ono uradimo u trenutku dok traju utakmice, protivnik je takav da se sa njim da igrati a nase je da nas dodje u sto vecem broju na obje utakmice i damo sto gromoglasniju podrsku svome klubu to je ono sto navijac moze uraditi za sve ostalo tu je Brko sa druge planete.
Slažem se pile u potpunosti. To je ono što nam treba. Jedan mali uspjeh i koji je moguć. To je ono što Brko čeka. A mi navijači moramo biti svjesni da ako se taj iskorak ne desi sada desit će se sljedeće godine. Moramo biti strpljivi jer samo tako se gradi veliki klub korak po korak Ili da ti dođe šeik a to je manje vjerovatno sad zasad.

tm_ludak
Kontakt:

Post Postao/la tm_ludak » 30 jun 2012, 23:40

Cestitke pionirima,nakon 10 godina konacno da jedna nasa mlada selekcija osvoji državno prvenstvo :D

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 30 jun 2012, 23:46

tm_ludak je napisao/la:Cestitke pionirima,nakon 10 godina konacno da jedna nasa mlada selekcija osvoji državno prvenstvo :D
Jos jedan od oborenih rekorda...očekujem da i u ligi prvaka skinemo neki :)
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 30 jun 2012, 23:51

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Plavetnilo je napisao/la:Meni je izvlačenje Maribora ulilo nadu da ćemo krenuti u ovom smjeru o kojem je @boccaccio govorio i slažem se da je ovo možda bio najbolji trenutak do sada za taj neki rizik...al eto od toga ništa...možda dogodine
Mogu li ja samo da pitam tebe i @bocaacio-a jedno pitanje a to je da mi navedete nekoliko igrača koje bi mi doveli za 200.000 EUR a da bi taj bio pojačanje? Već sam ja napisao poprilično dug mail o ovome pa neću da se ponavljam. Suština je da bi naš sljedeći korak trebao biti plaćanje max 50.000-100.000 KM naknade za treniranje i dovođenje velikih talenata, pa onda nakon prvog uspjeha u Evropi kamp i pravljenje bosanske La Masije lagano i saburli. Istovremeno iskoristiti svaku priliku tipa Smajić, Bekrić, Zeba.... Nama sad treba neko tipa Muslimovića da dođe da bi privukao raju a da je džaba do tog nivoa smo sad stigli.
Ma naveo sam cifru onako,uopste se ne radi o cifri,nije to poenta uopste.Poenta je ulaganje i da se vec ne ponavljam,ovu cifru sam lupio,to nema veze sa onim sta sam htio da kazem.Evo slazem se i sa tvojom sustinom i sta bi trebalo. I ? I nista. To se ne radi,ne placamo nista nikome i to je to.
Bitno je i to da se ovde mnogi pitaju o takvim nekim pojacanjima za 200 hiljada.Pa sta,ulozis u to i probas.Ako nije pojacanje vrijednost mu se ne gubi svakako puno.To je pitanje rizika.Hajde da igramo boćanja onda,hebo biznis.U svakom biznisu je rizik,pa i fudbal je biznis,bar to znamo,nemoj da se ponavljam osamdeseti put,stalno ukrug idemo.Ako napisem 200 hiljada,naletice ljudi na mene i kazace,haj nadji ti al da bude pojacanje,reci mi te igrace.Smijesno.Ili ono,hajde plati ih ti...ili recimo radi mira u svlacionici to je nemoguce.Eto sve ekipe na svijetu imaju varijantu da svi igraci imaju slicne cifre u ekipi radi mira u svlacionici.Ovo je profesionalizam,svako se bori za svoj ugovor i onoliko koliko potpise on je potpisao jer je zadovoljan.Sta ga briga koliko ko zaradjuje ako je on svojom rukom potpisao ugovor i sve sto mu treba je to da ga klub ne izradi i da dobija to svoje redovno.
potpuno se slazem sa tobom vjeruj mi i za sustinu onoga sta bi mozda trebalo.Medjutim jos smo na nivou da klub nista o tome ne razmislja jer po mnogim pitanjima kako izgleda mi nemamo para za takvo nesto.Sta da se radi,ja ovde ionako samo mastam,uopste ne kazem da sam u pravu po pitanju svega.Veliki pozdrav za tebe,drago mi je da si se javio.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 01 jul 2012, 00:02

svi očekujemo neka extra pojačanja doći će i to vrijeme ,do prije tri godine je bilo nezamislivo da zadržiš sve igrače iz prethodne sezone (nyema) i to iz sezone koju si poderu ko bugarsku skupštinu .Došlo je vrijeme da igrači koji dolaze u Želju ne pitaju da li su redovne plate već mogu li se uvaliti među prvih 11 .

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 01 jul 2012, 00:13

nidi je napisao/la:svi očekujemo neka extra pojačanja doći će i to vrijeme ,do prije tri godine je bilo nezamislivo da zadržiš sve igrače iz prethodne sezone (nyema) i to iz sezone koju si poderu ko bugarsku skupštinu .Došlo je vrijeme da igrači koji dolaze u Želju ne pitaju da li su redovne plate već mogu li se uvaliti među prvih 11 .
U pravu si,apsolutno si u pravu za ovo.To je svakako veliki napredak i nemoj misliti da nisam apsolutno ponosan na to.To je vrlo bitna cinjenica sto si napisao.Vrlo bitna cinjenica.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 01 jul 2012, 00:30

Sta vrlo bitno,pa Zeljo ce uzimat takve igrace,hehe..
Nema dzaba uspjeha,plati ljudima da kopaju i oru..
Cuj dzaba i kakavo zadovljstvo...
Kad si ozbiljan i vrstan onda nisi dzaba,vec daleko od toga...

Almir9
Kontakt:

Post Postao/la Almir9 » 01 jul 2012, 00:36

Što se tiče plaćanja odštete za igrače, ne očekujem to u skorije vrijeme(izuzev situacije Antolović, ako se pokaže kao dobar ove sezone, imaće ugovor na još samo 1 godinu i vjerovatno ima već neki dogovor naših sa Legiom).Uzet na primjer samo trenutnu situaciju sa Adilovićem, jer se najviše spominje pozicija napadača na forumu.Ako mi za njega tražimo 350.000, 400.000 eura, koliko bi trebali platiti igrača da nas pojača na toj poziciji ? Po meni je važnije dići standard plata na veći nivo(uz redovnost naravno, nadam se da smo tu boljku preboljeli već) i tako privući neke igrače, sjetite se koliko je samo slobodnih igrača se dovodilo u vezu sa nama, od Osmanagića preko Muslimovića...

Što se tiče napretka na igračkom dijelu, ja samo pogledam sastav koji je istrčao protiv Sheriffa, sjetim se ko bi trebao igrati protiv Maribora i duša na mjestu :mrgreen:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 01 jul 2012, 00:53

boccaccio je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:
Ma naveo sam cifru onako,uopste se ne radi o cifri,nije to poenta uopste.Poenta je ulaganje i da se vec ne ponavljam,ovu cifru sam lupio,to nema veze sa onim sta sam htio da kazem.Evo slazem se i sa tvojom sustinom i sta bi trebalo. I ? I nista. To se ne radi,ne placamo nista nikome i to je to.
Bitno je i to da se ovde mnogi pitaju o takvim nekim pojacanjima za 200 hiljada.Pa sta,ulozis u to i probas.Ako nije pojacanje vrijednost mu se ne gubi svakako puno.To je pitanje rizika.Hajde da igramo boćanja onda,hebo biznis.U svakom biznisu je rizik,pa i fudbal je biznis,bar to znamo,nemoj da se ponavljam osamdeseti put,stalno ukrug idemo.Ako napisem 200 hiljada,naletice ljudi na mene i kazace,haj nadji ti al da bude pojacanje,reci mi te igrace.Smijesno.Ili ono,hajde plati ih ti...ili recimo radi mira u svlacionici to je nemoguce.Eto sve ekipe na svijetu imaju varijantu da svi igraci imaju slicne cifre u ekipi radi mira u svlacionici.Ovo je profesionalizam,svako se bori za svoj ugovor i onoliko koliko potpise on je potpisao jer je zadovoljan.Sta ga briga koliko ko zaradjuje ako je on svojom rukom potpisao ugovor i sve sto mu treba je to da ga klub ne izradi i da dobija to svoje redovno.
potpuno se slazem sa tobom vjeruj mi i za sustinu onoga sta bi mozda trebalo.Medjutim jos smo na nivou da klub nista o tome ne razmislja jer po mnogim pitanjima kako izgleda mi nemamo para za takvo nesto.Sta da se radi,ja ovde ionako samo mastam,uopste ne kazem da sam u pravu po pitanju svega.Veliki pozdrav za tebe,drago mi je da si se javio.
Vidi druže razumijem ja tebe u potpunosti. Pitao sam te za ime više da bi mi rekao za koga se isplati rizikovati. Znam ja da ti maštaš (mada ponekad kažeš to u kontakstu trenutnog stanja) i da želiš taj iskorak ali sad je on nerealan. Nije baš da ti ne gubiš. Ima nešto što se zove oportunitetni trošak. Ovdje bi ga ja malo preformulisao. Što dovoditi igrača za evo 500.000 (ako uzmemo da je to max koji sad možemo platiti po svoj logici i javnom budžetu mada mislim da je i ovo puno jer u budžet ulazi i dosta toga što mnogi ovdje preskaču) kad mi sad imamo skoro sve igrače u prvih 11 koji toliko vrijede i rizikovati povredu ili slično igrača istog kvaliteta kojeg si platio, a ostale si doveo i možeš ih još uvijek dovoditi džaba a cijena im u Želji samo može porasti do tog nivoa ili ako propadne nisi ništa izgubio sem plate koju si mu dao. Zato sam te pitao da mi navedeš imenom koga. Ko je taj koga mi možemo dovsti za 500.000 a da mu cijena u Želji sa ovim uspjesima ekipe i renomea lige (ali u Želji ne u Dinamu) može porasti na milion. Ali ne zaboravi on je istog kvaliteta kao naši i ne bi imali ništa veće šanse protiv Maribora sa njim a cijena bi mu mogla narasti na onaj milion samo uspjehom u Evropi, a za taj uspjeh da bi bili ssigurni u prolaz nam trebaju bolji igrači i to ne jedan već više njih. Znam ja šta treba za biznis ali u biznisu treba znati u šta uložiti a ne reći treba uložiti.To je isto u poslu ja te pitam šta bi volio raditi, a ti kažeš hoću da budem menager. A kad te pitam čega menager ti ne znaš. E ja vjerujem da bi Amar platio za nekoga ali kad bi mu taj donio novi kvalitet ali nema ga druže. Jedino možda treba plaćati ove naknade za neke talente ali on ni to neće sad zasad jer ne vidi u nekome nešto. To je suština, Platio bi za ovog Mešanovića, htio je i za Jaganjca prošel godine vjerujem ali vidi onaj ode u Inđiju, a od ovog menager kaki po novinama a to Amar ne voli. Čak sam u jednom Amarovom intervjuu pročitao da je indirektno rekao kako ne voli kad pojedinci dižu ciejnu na Želji (mislim da je aludirao na ovog Mešanovića i od tad se on ne spominje više u kontesktu Želje nego je sad Čelik aktuelan)i onda on neće da kvari atmosferu sa igračima i menagerima koji su 0 od ljudi. I ja ga podržavam jer vidi nijedan od takvih nije uspio pa i ako jedan uspije a mi ga fulili nek mu je sa srećom. A to što kažeš da ne kvari atmosferu plata to nije istina. Samo uzmi u obzir svoje radno mjesto i kako bi tebi bilo da ti dođe neko ko je istih kvaliteta kao ti i prima duplo više a ovdje je mahala pa čak se i sami igrači pohvale ostalima koliko imaju itd itd. Pa i sama mahalaska nakratko pokvari atmosferu dok se ne skonta da je mahalska. Znam ja da bi to trebao biti profesionalizam i milsim da smo mi baš zbog toga iznad ove lige ali ako pravilno ne odabereš igrača ode sve u helać. Zbog toga ti govorim. Muslimović koji vrijedi više ne bi narušio atmosferu ali hajde ga dovedi za 500.000. Ili evo dovedi Štilu sad kad je slobodan samo mu treba plata.Teško kume. Ili evo plati 3.000.000 i ostani bez plata za ostale.Prvo ne bi ti taj od tri miliona ni odšao u našu ligu ne zbog Želje nego zbog lige. Pa zato Ivica onoliko potencira infrastrukturu svim klubovima i smanjenje lige. Ali ne treba ti jedan Muslimović nego trojica ili četvorica ako hoćeš da si donekle siguran da ćeš proći do četvrtog pretkola. Joj vidi mogao bi ja o ovome naglabati do prekosutra ali mrsko mi tipkati pa se zato ovako rjeđe javim. Pozdrav tebi pogotovo a onda i ostalim Željovcima.

Seljacina
Kontakt:

Post Postao/la Seljacina » 01 jul 2012, 01:10

nime_tm87 je napisao/la:Da li ste znali da će 18. jula Amar Osim proslaviti 45. rođendan, isti dan plavi igraju prvu utakmicu protiv Maribora. Nadamo se da će biti razloga za dvostruko slavlje, uostalom, navikli smo da slavimo duplo. :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 01 jul 2012, 01:13

Seljacina je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:Da li ste znali da će 18. jula Amar Osim proslaviti 45. rođendan, isti dan plavi igraju prvu utakmicu protiv Maribora. Nadamo se da će biti razloga za dvostruko slavlje, uostalom, navikli smo da slavimo duplo. :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
U cemu je problem momce?

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 01 jul 2012, 02:26

@zaboljisportuBiH
Da sada ne citiram ove nase tekstove,puno uzme prostora :mrgreen:
Ovo je sve pitanje misljenja.Sasvim razumijem sve sto si napisao.Pitanje troskova i zasto kupiti nekoga za te pare ako mi sami imamo igrace iste vrijednosti.Ne mislim da je tako,to su igraci koje smo mi napravili da budu takve vrijednosti,oni su mahom dosli dzaba,nego pravilnim napredovanjem mi smo ih procijenili da vrijede toliko.Da li oni objektivno vrijede toliko,tesko je to procijeniti,mozda cak vrijede i vise.Zato se to zove rizik.Zasto rizikovati i kupiti pa ako se igrac povrijedi ? Na taj nacin ja ne bih razmisljao.Koja bi mogla biti imena takvih igraca koji bi mogli biti pojacanja.Ma takvih igraca ima bukvalno svuda.U Mariboru sada igra jedan makedonac koji rastura u vezi.Sigurno nije bio nesto preskup kada je kupljen.A kupljen je kao pojacanje.Bio je mali Osmanagic iz Beograda,takvih igraca ima veliki broj.Samo u regiji je tako,gdje se jos moze raspravljati o ciframa koje su iole za neku pricu.
Svi se kunemo sada u Kvesica.Dosao je iz Varazdina i dosao je dzaba.Da je kostao 100 hiljada eura mi ga ne bi uzeli.Desi se jedan takav Kvesic da je dzaba jer ovi nisu placali platu,pa mi naletili i imali puno srece.Zasto ne bi bilo jos Kvesica po Hrvatskoj ili Srbiji,Makedoniji,Crnoj Gori,itd.Vedran Jese koji sada igra u najvecem konkurentu Sirokom je sigurno najbolji stoper u BiH.Onaj koji ne misli tako grijesi.Najbolji je stoper.Trebalo ga je platiti.Nebitno kakav je on kao covjek i osoba ali kvalitetan igrac sigurno i mocan za evropske utakmice svojim iskustvom.Platio ga Siroki.
Imamo pricu svi redom da u BiH ne vrijedi nijedan igrac za Zelju.Velikim dijelom se slazem.Nasi su bolji.A mi uzmemo Brkovica i Tomica iz Veleza i Goska.Nevjerovatno je kako se u nasim glavama obrne situacija samo zato sto ih je Amar Osim uzeo.Odjednom nam nije nemoguce da igrac iz Goska bude cak i pojacanje u nasem timu.Hvale ga nasi u strucnom stabu i sigurno nije bez veze onako potpisao za nas na dvije godine.Jeste on dzaba dosao,ali Amar u njemu vidi kvalitet koji bi nam mogao pomoci.I odmah cemo se svi mi sloziti.Odmah je moguce da igrac iz nase lige moze biti pojacanje za nas tim u sljedecoj sezoni.
Onda bi kada je vec tako,mogli malo drugacije posmatrati i regiju.Postoje igraci poput Kvesica npr koji igraju negdje ali su pod ugovorom i kostaju te neke pare.Kvesic je bio pogodak,mozda bi nekoga platili a ne bi se pokazao kao Kvesic.Za te stvari nema garanta.Dodje turcin i kupi Viscu.Totalni rizik.Plate ga 400 hiljada eura,a on mlad,anonimus,igra u BiH ligi.Mislim da im se na kraju isplatio taj potez.Cak i ako bude fula tamo,moci ce ga prodati za istu cifru najmanje,a mozda ga prodaju nekome za 1,5 miliona npr.Dodju turci i uzmu nam Sehica za dobre pare za nas. I tako bi to i trebalo da ide,zasto bi inace neko dolazio u ovakvu ligu i odveo igrace za pare u Tursku ligu koja je jaca 12 puta.Zato sto smo jeftiniji a imamo talenat.To turci znaju,ali mi nismo svjesni toga.Mi necemo da kupimo nase.Jer kao nema sanse da bi bio pojacanje.Znaci da se vratim na ono tvoje,cijena kupljenog igraca mozda ne bi porasla,ako bi pali u evropi,ali ne bi se ni smanjila,te eventualnom prodajom,nadoknadio bi se veliki dio izgubljenog novca.Da li da zaboravim da ti igraci nisu nista boljeg kvaliteta od nasih igraca.Ja mislim da jesu bar malo bolji,jer su im i lige malo bolje od nase,a kvalitet lige cine igraci uglavnom,osim infrastrukture.

Za bolji prolaz i mnogo veca ocekivanja u evropi nam treba vise od jednog igraca i tu se definitivno slazemo.Da li je onda svakako i nemoguce kupiti odjednom 6 igraca za koje ulozis novac i nade i ocekivanja.Naravno da jeste.Sva prica i pocinje u varijanti da se godisnje pojacavamo sa jednim do dva igraca i rastemo ozbiljnije nego do sada.Nekoga i prodati svakako,ali gledati da se tako radi,pa za tri godine kada ti dodje Maribor,necemo se pitati jesmo li bili sretni u zrijebu,vec cemo da ih posmatramo kao sansu koja ne bi bila iznenadjenje za prolaz.

Naravno da treba znati u sta uloziti.To i jeste sustina.Amar to zna.Amar ce naravno reci da bi pojacanje bio Beqiraj iz Dinama ali mi nemamo milion da ga kupimo.To jeste istina,ali takvim izjavama daje upravo ucinak onoga o cemu svi razmisljamo.A to je da se ne ulaze u nekoga ko ne kosta 300 milja na primjer jer je to isti nivo igraca kao nasi igraci.Amar je to pametno uradio kada izjavi te stvari.I jeste u pravu,ali je stvorio i alibi i vrijeme jer nemamo pare da kupimo nekoga ko toliko kosta,a napravio je pametnu stvar jer bi rizik ulozene love koja je 300 000 recimo,a bude fula,palo na njegova ledja.Amar nece da mu to padne po kicmi jer nema potrebe za tim.Napravio je rezultat i ide polako a uvijek je u medijima takav da kaze da je Maribor apsolutni favorit.Pa ako mu vjerujemo da kad kaze da je igrac kojeg bi kupili za 300 000 slicnog kvaliteta kao nasi igraci,zasto mu onda ne bi vjerovali i kada kaze da je Maribor apsolutni favorit.Mi biramo sta cemo povjerovati u njegovim izjavama.

Ja sam navijac i ja sanjarim.Kada malo razmisljam onda cu kao navijac reci da me fakat ne zanima koliko bi neki igrac trebao da kosta,ali da ja kao navijac ove sezone zelim da na terenu vidim pravo pojacanje.Jedno ili dva.Cetvrta je godina igracke stabilizacije i ocekivao sam da se desi takvo nesto.Amar se odlucio na dva igraca,jednog iz Veleza i drugog iz Goska.Naravno da ne sumnjam niposto u Amarovu procjenu,ali u godini kada smo izvukli Maribor,velika je sansa da se mnogo zaradi.Mislim da je Amar odlucio vise da rizikuje na ovaj nacin ne ulazuci u kadar vec da ima to sto ima,nego da je ulozio i napravio sebi procentualnu mogucnost koja bi se svakako morala dokazati i na terenu.To jeste rizik.Ako Amar uspije sa ovim igracima ovo napraviti a jase duboko nadam da hoce,onda smo svi skupa velii dobitnici a Amar najvise.

Vezano za plate.Da li mislis da u Zelji svi imaju istu platu.Recimo Cutuk i Zeba.Colic elvir i Bekric npr.Tu su velike razlike u platama.Nisu iste plate kod igraca Zelje.Imati 5-6000 ili 2000 km u ovoj drzavi u jednoj firmi koja se zove Zeljo je ogromna razlika.I ja nevidim ljubomoru.Zeba je bolji igrac od Cutuka,dao je nemjerljivo vise i sigurno ima bar duplo vecu platu.Kakva bolan ljubomora?Razlika u tim platama postoji definitivno.Zasto onda ne bi znacilo da dodje neko ko je bolji od Zebe i ima vecu platu ?
Kupi Istanbul Viscu.Visca potpise ugovor za neku platu,bude zadovoljan.Pridje mu Keno Hasagic i sazna da ovaj ima vecu platu od njega za nekih 8 hiljada eura.I Hasagic prestane da se druzi sa Viscom jer je ljubomoran jel.Ili ode da se zali u klub zasto i on nema tu platu.Kakva bolan ljubomora,profesionalizam je nesto sto se i zove tako jer se radi na taj nacin.Imas druze ugovor,imas klauzule i radi .Ko u tvojoj ekipi prolazi bolje ili losije to je stvar koja se dogovara u iducem dogovoru.Zadovoljan si cim si potpisao.Nisi se valjda prvo pitao koliko svi imaju platu kada se potpisivao ugovor,nego si gledao da budes licno zadovoljan.
Ma ja ovo sve s brda s dola :mrgreen: ,znas ono kad se roje misli,a i ja sam kao i ti,pa bi mogli ovako vaziti tri dana :mrgreen: .Za sve one koje bas peglam,izvinite molim vas,preskocite,ko ce ovo svakako citati :mrgreen:

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 01 jul 2012, 07:48

Dobro jutro Manijaci " onclick="window.open(this.href);return false; Slovenija cijela bice plavo-bijela
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 01 jul 2012, 08:23

Sto se tice dovodjenja,slazem se sa boccacciom,puna je regija mladih i neafirmisanih igraca koji imaju potencijal ali im treba prostor tj. klub koji ce ih napraviti imenom. Klubovi su kao poslovni prostor a igraci su roba koja je na prodaju.Znaci mozes ti biti talenat al ako hoces da se prodas moras biti izlozen u pravoj radnji.Nije isto prodavati na auto-pijaci i u BBI-au. A Zelo je radnja u Ferhadiji :D .Ono sto meni smeta je da smo tanki sto se tice skautinga. Zar se ne moze zaduziti nekoliko bivsih igraca da prate igrace u regiji( npr. R.Mihajlovic za srbiju,R.Sabanadzovicza c.goru itd) i pokusati ih dovesti igrace dok veci i bogatiji klubovi nisu zagrizli za njih.Za Beciraja se npr. znalo prije 6-7 god da ce biti paklen igrac i da je tada Zeljo bio ozbiljan kakav danas pocinje da lici imao je realne sanse da ga dovede. Kad je rijec o platama,znam da nasi igraci imaju dobre uslove i da bi gotovo svi igraci iz regije pristali na te uslove osim ovih iz"velike cetvorke" i tu je Brko korektan,podize granice ako uoci da ceod igraca biti nesto

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 01 jul 2012, 11:16

malo nostalgije :)

[youtube][/youtube]

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 01 jul 2012, 11:30

Kada prvu utakmicu igra Zeljeznicar i gdje se igra?!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.