FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SkyWallker

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SkyWallker » 01 jul 2012, 14:47

:lol: :lol: :mrgreen:
garant neka nagradna igra samo ja nisam skontao na vrijeme :mrgreen: sad cu dobiti jos +7 zbog offa pooštrili su kriterije prema meni, nema nista labavo, tako da nemojte se zahebavati bezveze :mrgreen:
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 01 jul 2012, 14:50

SkyWallker je napisao/la::lol: :lol: :mrgreen:
garant neka nagradna igra samo ja nisam skontao na vrijeme :mrgreen: sad cu dobiti jos +7 zbog offa pooštrili su kriterije prema meni, nema nista labavo, tako da nemojte se zahebavati bezveze :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nedaj mi se jebmu misaaa.. ;) :P
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 01 jul 2012, 14:59

Ljudi pazite da mu opet ne izleti pa valja onda again u Banovice.. 8-) :lol: Vazi za @SW :P
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

bambur
Kontakt:

Post Postao/la bambur » 01 jul 2012, 15:07

nime_tm87 je napisao/la:
bambur je napisao/la:Na neku tradiciju iz nekih sretnijih vremena možemo proći glat, ali Bogami su se stvari u zadnjoj deceniji jako promijenile naš fudbal je krenuo nizbrdicom dok slovenci ipak imaju neki kontinuitet rezultata bez obzira što ih mi nazivamo skijašima i slicno mislim da ce biti velika muka za nas ali se nadam prolazu
Cuj krenuo nizbrdicom ne pricaj gluposti zivota ti
Izvini u usponu je petice od Izraelaca, Čeha i Slovenaca su dokaz tome ko sve gleda fudbal majko draga :roll: :roll: :roll:

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 01 jul 2012, 15:13

bambur je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:
bambur je napisao/la:Na neku tradiciju iz nekih sretnijih vremena možemo proći glat, ali Bogami su se stvari u zadnjoj deceniji jako promijenile naš fudbal je krenuo nizbrdicom dok slovenci ipak imaju neki kontinuitet rezultata bez obzira što ih mi nazivamo skijašima i slicno mislim da ce biti velika muka za nas ali se nadam prolazu
Cuj krenuo nizbrdicom ne pricaj gluposti zivota ti
Izvini u usponu je petice od Izraelaca, Čeha i Slovenaca su dokaz tome ko sve gleda fudbal majko draga :roll: :roll: :roll:

naš fudbal nije krenuo nizbrdicom već je stagnirao sve ove godine dok su drugi napredovali, i evo mašallah i Željo je krenuo da napreduje i nadam se da će i dalje nastaviti tako :)
🔵⚪

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 01 jul 2012, 15:20

Naš fudbal je krenuo naprijed od momenta odlaska muniba i mafije, ali su ga navedeni toliko srozali, da su ti pomaci toliko mali da oni koji površno prate fudbal to neprimjećuju.

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 01 jul 2012, 15:24

Ma pravo ste vi smijesni. Pa kakva je sramota izgubit od ekipe sa 5 puta vecim budzetom sa stadionom po svim standardima uefe i od ekipa iz uredjenih drzava??? Po meni nije a koga je sramota nek se ne deklarise kao navijac Zelje ili Sarajeva ili bilo koga drugog. Po meni je liga napredovala (mozda ne kao druge) samim tim sto vise titule ne osvajuju modrice, leotari i brotnje (bez uvrede) vec imamo 4 ekipe koje su konstantne u borbi za titule i u europi i koje iz godine u godinu napreduju. I ne znam po kojem kriteriju su hrvatska, srpska ili slovenska liga puno bolje. Pojedini klubovi OK ali hrvatska ima jedan klub to je dinamo i nazalost propali hajduk a ostali su dalekoooo, srpska liga isto tako imaju zvezdu i partizan ali kvalitet cjelokupne lige je slab
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 01 jul 2012, 15:32

diego_TM je napisao/la:Ma pravo ste vi smijesni. Pa kakva je sramota izgubit od ekipe sa 5 puta vecim budzetom sa stadionom po svim standardima uefe i od ekipa iz uredjenih drzava??? Po meni nije a koga je sramota nek se ne deklarise kao navijac Zelje ili Sarajeva ili bilo koga drugog. Po meni je liga napredovala (mozda ne kao druge) samim tim sto vise titule ne osvajuju modrice, leotari i brotnje (bez uvrede) vec imamo 4 ekipe koje su konstantne u borbi za titule i u europi i koje iz godine u godinu napreduju. I ne znam po kojem kriteriju su hrvatska, srpska ili slovenska liga puno bolje. Pojedini klubovi OK ali hrvatska ima jedan klub to je dinamo i nazalost propali hajduk a ostali su dalekoooo, srpska liga isto tako imaju zvezdu i partizan ali kvalitet cjelokupne lige je slab
Nije sramota izgubiti, sramota je obrukati se to je problem, ako ti izgubis sa dva tri razlike i nekako ok. ali ako su to već petice,šestice,sedmice e onda bgm treba se za glavu uhvatiti, a razlika nije tolika u kvaliteti koliki je problem kod igraca u glavi i nekim drugim faktorima, a za sve ostalo si u potpunosti upravu.
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 01 jul 2012, 15:38

SkyWallker je napisao/la:
diego_TM je napisao/la:Ma pravo ste vi smijesni. Pa kakva je sramota izgubit od ekipe sa 5 puta vecim budzetom sa stadionom po svim standardima uefe i od ekipa iz uredjenih drzava??? Po meni nije a koga je sramota nek se ne deklarise kao navijac Zelje ili Sarajeva ili bilo koga drugog. Po meni je liga napredovala (mozda ne kao druge) samim tim sto vise titule ne osvajuju modrice, leotari i brotnje (bez uvrede) vec imamo 4 ekipe koje su konstantne u borbi za titule i u europi i koje iz godine u godinu napreduju. I ne znam po kojem kriteriju su hrvatska, srpska ili slovenska liga puno bolje. Pojedini klubovi OK ali hrvatska ima jedan klub to je dinamo i nazalost propali hajduk a ostali su dalekoooo, srpska liga isto tako imaju zvezdu i partizan ali kvalitet cjelokupne lige je slab
Nije sramota izgubiti, sramota je obrukati se to je problem, ako ti izgubis sa dva tri razlike i nekako ok. ali ako su to već petice,šestice,sedmice e onda bgm treba se za glavu uhvatiti, a razlika nije tolika u kvaliteti koliki je problem kod igraca u glavi i nekim drugim faktorima, a za sve ostalo si u potpunosti upravu.
Ali mi moramo shvatiti da su njihovi igraci vec iskusni a nasi vecina prvi put igraju vazne utakmice i pritisak je ogroman. Onda odes u npr izrael i doceka te pakao sto se tice vremenskih (ne)prilika. Dva puta nam se desila "bruka" po meni nije tolika (da li tako razmisljam zbog ljubavi prema klubu ili ne ne znam) ali dva puta je vrh dalje bi bila bruka izgubiti sa peticama itd. slazem se sa tobom da je dva tri razlike ok i da ovo jeste previse pogotovo od sad ali sam imao drugu poentu sto se tice infrastrukture
1. Željo
2. Liverpool

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 01 jul 2012, 16:48

ja ne znam sto se svi plase maribora... to je ekipa, koja se moze pobjediti makar jednom u dvije utakmice... ja se iskreno nadam prolazu i mislim da je on realan ukoliko zeljini igraci daju 120% od sebe... nesto kao protiv sheriffa... treba igrati na tradiciju, koja govori da je zeljo 9 puta pobjedio ovu ekipu u 18 utakmica, sto je 50%, znaci jedna nam je pobjeda po tome sigurna... samo 4 puta smo izgubili od njih, i to posljedni put 1977. godine... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 01 jul 2012, 16:55

tm84 je napisao/la:ja ne znam sto se svi plase maribora... to je ekipa, koja se moze pobjediti makar jednom u dvije utakmice... ja se iskreno nadam prolazu i mislim da je on realan ukoliko zeljini igraci daju 120% od sebe... nesto kao protiv sheriffa... treba igrati na tradiciju, koja govori da je zeljo 9 puta pobjedio ovu ekipu u 18 utakmica, sto je 50%, znaci jedna nam je pobjeda po tome sigurna... samo 4 puta smo izgubili od njih, i to posljedni put 1977. godine... ;)
Ko se ba plaši Maribora !? :lol: misljenja jednog ili dva forumaša nije nista, šansu su po meni 50% - 50%, ako igraci ponove igru kao protiv Sheriffa i Maccabia siguran sam u prolaz. Evo gledam ovaj mali Mešanović sad fol u Čelik :mrgreen: kako ti ljudi nisko padnu, menadzer mu šupljake po medijima pucao kako ga trazi pola Evrope, zovu ga tamo zovu ga vamo a sad zavrsi u Čeliku :lol: :mrgreen: sami sebe zbog pohlepe i laži ukopaju ko niko, šteta za momka mogao je više a na kraju zavrsi u NK Čeliku :mrgreen:
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

Faker
Kontakt:

Post Postao/la Faker » 01 jul 2012, 16:59

Ma to je na godinu dana ugovor ado husarić mu menađer poznati ljakse konta može sa Vladom on je svakako njemu trener u mladoj repki ovo ono kontaš nije niko blesav.

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 01 jul 2012, 17:02

tm84 je napisao/la:ja ne znam sto se svi plase maribora... to je ekipa, koja se moze pobjediti makar jednom u dvije utakmice... ja se iskreno nadam prolazu i mislim da je on realan ukoliko zeljini igraci daju 120% od sebe... nesto kao protiv sheriffa... treba igrati na tradiciju, koja govori da je zeljo 9 puta pobjedio ovu ekipu u 18 utakmica, sto je 50%, znaci jedna nam je pobjeda po tome sigurna... samo 4 puta smo izgubili od njih, i to posljedni put 1977. godine... ;)
Takodjer sam optimista ali od historije se ne zivi tako da na to ne racunamo. Pitanje je ustvari koliko ce to na njih uticati psihicki jer su pod pritiskom igranja protiv tradicije ali vidjecemo. Ne slazem se sa pojedincima koji maribor dizu u nebesa ali ne trebamo ni mi sebe dizati previsoko. Treba se nadati prolasku i uciniti sve sto je u nasoj mogucnosti da pomognemo igracima a to je podrska sa tribina i vjerovanje u njih ali i nestvaranje pritiska govoreci ma mi maribor MORAMO proci puno smo jaci itd. Od mene ide respect protivniku ali i snazno vjerovanje u Amara i momke da prolazimo
1. Željo
2. Liverpool

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 01 jul 2012, 17:09

Otprilike, to je to

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 01 jul 2012, 17:56

Faker je napisao/la:Ma to je na godinu dana ugovor ado husarić mu menađer poznati ljakse konta može sa Vladom on je svakako njemu trener u mladoj repki ovo ono kontaš nije niko blesav.
JA kako mene nerviraju ovi menadzeri majko moja :oops: ja mislim da nema zemlje na svijetu sa vecim seljacima od menadzera kao sto je ova Bosna.Al fala bogu dragom pa imamo brku pa tako da se nebrinem oko toga :(
VOLIM TE ZELJO

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 01 jul 2012, 18:05

Slovenci se od invazije Manijaka brane diskriminacijom!

Za Maribor mogu navijati samo Slovenci...

NK Maribor je na svojoj oficijelnoj internet stranici objavio informacije vezane za kupovinu karata za susret drugog pretkola Lige prvaka, u kojem će odmjeriti snage sa našim Željezničarem.

Najzanimljiviji dio protokola je svakako način na koji se pokušavaju odbraniti od invazije gostujućih navijača, koje će, sukladno pravilima UEFA-e, ograničiti na 5 % kapaciteta Ljudskog vrta, odnosno nekih 650 karata.

Naime, ostatak od 12.000 karata je dostupan isključivo za državljane Slovenije!

Ovime su se domaći i teoretski odrekli svojih navijača, koji možda nemaju odgovarajuće državljanstvo, vodivši se idejom da za Maribor mogu navijati samo Slovenci!

Naravno, utakmici ne mogu prisustvovati niti neutralni navijači iz drugih zemalja, ukoliko neće biti u gostujućem sektoru, što bi valjda značilo da ni skauti inostranih klubova nisu dobrodošli?!

Sličnoj diskriminaciji na teritoriji Evropske Unije smo imali priliku svjedočiti i 1998. godine, kada je francuski fudbalski savez pri prodaji karata za Svjetsko prvenstvo favorizirao navijače sa adresom u samoj Francuskoj, što je i tamošnji sud proglasio nepravednim, kao i Evropska Unija.

Ni ovakav potez Slovencima, koji imaju obraza u istom obraćanju najavljivati i veliki pohod vlastitih navijača na revanš, uz promotivne cijene puta od 20 eura, nije bio dovoljan, pa su zabranili i obilježja Željezničara van gostujućeg sektora!

Navijači našeg prvaka će svoje ulaznice moći kupiti isključivo u Sarajevu, osim ukoliko ne posjeduju slovenački pasoš, a ostaje za vidjeti da li će ovakva odluka naići na reakciju iz Željezničara, te koliko će preventivne mjere Slovenaca imati efekta.

Čelnici Maribora i kluba sa Grbavice bi trebali u toku sutrašnjeg dana dogovoriti sve uvjete oko ulaznica za oba susreta.
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 01 jul 2012, 18:13

Jesu cigani, šatro proevropski okrenuti, odvajaju se od Balkana, ovog mentaliteta...ma vi ste još gori ba! Čuj 650 karata i kapak, i još moraš bit Slovenac sa dna kace da kupiš kartu za ostale tribine, ma daj. Ako ovako bude i ako se oni postavljaju ovako, mi trebamo odgovorit istom mjerom i ne dat im ni stolicu više od 5%, il im kartu stavit 20KM MINIMALNO, pa nek najavljuju invaziju... Moguće da sam nešto rekao što ne mislim, ali su me fakat sad iznervirali... :?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 01 jul 2012, 18:16

Pa fino se nasi pozovu na vec donesenu zabranu gostujucih navijaca na utakmicama u bih i cao. suknemo im lagano :lol:

maribor- 110000 stanovnika,a posto je svaki cetvrti stanovnik slovenije slovenac :lol: ,taj broj se smanjuje na 27500,uzmemo li u obzir da je omjer zena i muskaraca 2:1,a sigurno je i veci,al nismo slovenci,necemo biti sitnicavi :D ,taj broj ide na 9166stanovnika,buduci da nikad ne ide citava populacija na utakmicu,tom broju oduzmemo 1/3,da opet ne sitnicarimo :lol: i dodamo koju plavku :mrgreen: slovenku dobivamo mozda jedva navucenih 6500 ljudi od kojih su mozda 400-500 onih koji ce navijati i ostatak grickaca noktiju ili kospa po zelji

kako god okrenes ima da ih nadglasamo 8-)

maribor je jedno prosjecno slovenacko selo,koji ce poslje tekme sa zeljom i ispadanja iz LP poceti da puni stadion vodom i da pravi bazen za citavo selo,da svi stanu :lol: :lol: :lol:

p.s.-izvinjavam se na off topic,al mi je fkt dosta balkanskih gancija i njihove pogane demagogije
Zadnja izmjena: SarajlijaTM, dana/u 01 jul 2012, 18:32, ukupno mijenjano 1 put.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 01 jul 2012, 18:29

exbabilon je napisao/la:Jesu cigani, šatro proevropski okrenuti, odvajaju se od Balkana, ovog mentaliteta...ma vi ste još gori ba! Čuj 650 karata i kapak, i još moraš bit Slovenac sa dna kace da kupiš kartu za ostale tribine, ma daj. Ako ovako bude i ako se oni postavljaju ovako, mi trebamo odgovorit istom mjerom i ne dat im ni stolicu više od 5%, il im kartu stavit 20KM MINIMALNO, pa nek najavljuju invaziju... Moguće da sam nešto rekao što ne mislim, ali su me fakat sad iznervirali... :?
Najbolje je dat dopis da nismo u stanju obezbijediti sigurnost za više od 100 navijača, poslat im 100 karata i to je to.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 jul 2012, 18:37

Pa neka i nasi stave da karte u Sarajevu mogu kupiti samo drzavljani BiH, a njima poslati koliko im pripada tih 5%, sa cjenom 25 KM. Mada sumnjam da ce oni dolaziti ovdje.

Koji kompleksasi boje se da im navijaci drugog tima napunit stadion, to dovoljno govori o njima.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.