Monolog je napisao/la:Misliš 25% spram 75%?

(Halali, moradoh)
Da, kad dijelimo na 4 GS-a, al' kad gledamo dijelimo na 3 podloge, onda dolazimo do ovog gore.
Evo i mog vidjenja danasnjih meceva, pa Monolog uzmi pare...
Istomin - Youznhy
Rus igra odlican turnir, bekend dobro funkcionise, agresivan je i veliki favorit da dodje do svog najveceg uspjeha na GS-ovima, na njegovoj najdrazoj podlozi. Novi mec protiv Federera je skoro neminovan (prosle godine mu uzeo set, ali u osmini finala), pogotovo zato sto Istomin ne blista na ovom turniru, imao je dosta srece sa zrijebom i ovo je njegov maksimum.
Federer - Malisse
Malisse strasno igra na travi i u dobroj je formi ove godine, dobro servira, ali je i on morao igrati 5 setova, bas kao i Roger, iako, za razliku od Rogerovog, njegov mec nije bio za udar, opet se dosta potrosio protiv Verdasca, mislim da ovo Roger uzima 3:0, mozda jedan gutav set, al' Federer podic' nivo igre ukoliko zeli do kraja.
Murray - Cilic
Hrvat nema sanse protiv Britanca koji bi mogao ostati Britanac i poslije ovog turnira

Andyu je sve otvoreno, nema Nadala, sve je do njega, vidjet cemo ga od cetvrfinala pa nadalje, Cilic nece predstavljati nikakav problem nakon onog meca sa Kverijem... Murray u hendikepu.
Baker - Kohlschreiber
Jedan od mojih drazih tenisera, koji se vratio nakon teskih operacija Baker ide na megdan odlicnom Nijemcu Kohliju, koji sjajno igra na travi ove godine (apsolvir'o Nadala u Halleu

), iako Baker igra sjajno ovaj turnir, samo jedan izgubljen set, dobra igra u polju, agresivan, servis izuzetan, no protiv Kohlija ce biti itekako tesko, jer je blizu nevjerovatnog uspjeha - dolaska do cetvrfinala Wimbledona nakon toliko muke sa povredama, vjerovatno ce osjecati mali pritisak, al' mislim da ce proci i ovu prepreku!
Gasquet - Mayer
Jedini igrac koji nije izgubio set

I vjerujem da nece ni nakon Mayera, koji ni sam ne zna sta radi u osmini finala Wimbledona, previse srece sa zrijebom je imao i moze kuci trljajuci rukama, hendikepom Gašo
Tsonga - Fish
Duel udaraca, s tim da jedan u strasnoj formi, dok je drugi skroz van forme, uzima Tsonga bez puno muke...
Djokovic - Troicki
Ferrer - Del Potro
Da se igra na sljaci tipov'o bih na Spanca, al' ovdje mislim da ne moze dalje od one pobjede nad Roddickom, gdje da je izgubio i drugi set, ranije bi trebao kuci, tako da moze biti sretan... I ja mu dajem jedan set...