BH klubovi u Evropi 2012/13
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: BH klubovi u Evropi 2012/13
Svi smo u dobroj sitaciji za prolazak samo oprezno i maksimalna posvecenost.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
bitni su rezultati i radi koeficijenta ondsno ako več ispadaju u drugom pretkolu Sarajevo i Borac bilo bi lijepo barem u jednoj utakmici da izvuku pozitivan rezultat radi koeficijenta.
Svaki bod u evropi je bitan radi koefcijenta, za naredne godine.
AnelZ je napisao/la:- Da vas ispravim, za prvo i drugo pretkolo lige prvaka i lige evrope stadion mora biti minimalno kategorije 2. Za kategoriju 2 potrebno je minimalno 1500 sjedecih mjesta, iako je kapacitet stadiona ubjedljivo najmanji problem i kriterij koji je najlakse rijesiti.
- Stadion kategorije 3 je minimalan kriterij koji je potreban za trece pretkolo lige prvaka i lige evrope, ali i za play-off (baraz) lige evrope. Za ovu kategoriju je potrebno minimalno 4500 sjedecih mjesta.
- A za play-off (baraz) lige prvaka, kao i za grupnu fazu lige prvaka i lige evrope pa sve do, i ukljucujuci, polufinale tih takmicenja potreban je stadion kategorije 4. Potrebno minimalno 8000 sjedecih mjesta.
Neka iznimka ili dopustnje za neke male nedostatke za vecu kategoriju stadiona se moze dodjeliti ukoliko ce klub zbog nedostatka stadionske infrastrukture, tj. ako pocne doradjivati taj kriterij morati igrati na tlu neke druge drzave ili zbog odredjenih poteskoca zbog odredjenih nacionalnih pravila, naravno, uz obrazlozen i argumentovan zahtjev poslan UEFA-i. Ta iznimka se moze dodjeliti za jednu ili vise utakmica, ili cak citavo takmicenja i kada se donese ta odluka ona je konacna za tu sezonu. Naravno, od kluba se ocekuje da poduzmne sve mjere koje moze da pokusa da zadovolji te kriterije koje ne ispunjava stadion.
UEFA bilten za stadione i sigurnost:
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
UEFA bilten za Ligu prvaka (ciklus 2012-15) sezona 2012/13:
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
UEFA bilten za Ligu Evrope (ciklus 2012-15) sezona 2012/13:
Samo na Koševu i Banjoj Luci UEFA utakmice!
Fudbalska reprezentacija BiH 11. septembra u Sarajevu ugostit će Latviju, sa ili bez publike na zapadnoj tribini
Sarajevo i Željo, kao prošle, i ove sezone bez podrške sa zapadne tribine Koševa
Ove sezone eventualno u grupnoj fazi
Piše: Bakir Tiro
26.06.2012 u 14:04 sati.
Twitter Facebook
Ukoliko bi neko od naših klubova (Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg i Borac) u predstojećoj sezoni izborio nastup u grupnoj fazi nekog od UEFA takmičenja (Liga prvaka i Evropa liga) svoje utakmice morao bi igrati na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ ili Gradskom u Banjoj Luci.
Široki Brijeg domaćin u gradu na Vrbasu?
„To znači da ako bi kojom srećom po nas Široki Brijeg izborio plasman u grupnu fazu Evropa lige svoje utakmice igrat će na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Ekipa iz Hercegovine Banja Luka je prijavila kao rezervnu varijantnu, jer za igranje u grupnoj fazi takmičenja Pecara više ne ispunjava uslove“, istakao je Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH.
No, prije eventualne grupne faze naši timovi imat će problema i u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Tačnije, Sarajevo i Željezničar na Koševu neće moći koristiti zapadnu tribinu.
„Oko 18.000 stolica na zapadu Koševa nema odgovarajuće stolice, odnosno nema stolice sa naslonima, kako bi tribina bila uslovna. Ništa se nije desilo od prošle godine, kada je Odjel za licenciranje klubova N/FS BiH ukazivao na nedostatke na našim stadionima, pogotovo Koševu“, kaže Hodžić, naglasivši:
Stolice i vlasnici Koševa
„Ukoliko bi Sarajevo i Željo ili jedan od spomenutih klubova izborio grupnu fazu nekog od UEFA takmičenjima imao bi pravo igrati na Olimpijskom stadionu. No, i tada bi van funkcije bila zapadna tribina. Naravno, ako bi do tada stolice sa naslonjačima bile postavljenje publika bi utakmice mogla gledati i sa zapada“.
U Odjelu za licenciranje klubova N/FS BiH nadaju se da će Općina Centar i Centar za sport i rekreakciju, vlasnici stadiona Koševo u što skorijem roku postaviti odgovarajuće stolice na zapadnu tribinu, kako reprezentacija BiH 11. septembra ne bi ostala uskraćena za podršku u kvalifikacijama za Mundijal Brazil 2014.
„Pošto u Zenici traju radovi na popravci travnjaka i nije izvjesno do kada će biti okončani za prvu domaću utakmicu u kvalifikacijama prijavili smo Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase – Koševo. Protiv Latvije igrat ćemo u Sarajevu, sa ili publike na zapadu, to vam ne mogu odgovoriti“, govorio je Hodžić.
Grbavica totalno van funkcije
Podsjetimo, kako je Sport Centar ekskluzivno pisao 11. juna ove godine UEFA je zabranila igranje svih međunarodnih utakmica na stadionu Grbavica. Naime, ovo sarajevsko sportsko zdanje ne ispunjava ni minimum UEFA uslova da bi se na Grabvici mogli biti igrati, barem, susreti najmlađih fudbalera.
-
- Kontakt:
Ajmo po redu:
Željo- Maribor je protivnik po mjeri, može se s njima igrati i nadigravati jer iako su nositelji ne vidim da su nešto kvalitetniji od našeg prvaka. Dobro bi bilo da se prođe jer bi se onda osigurale barem još 4 europske utakmice što bi bilo dobro za naš nogomet a i za Željinu kasu
Sarajevo- U 1.pretkolu bi se trebale ostvariti obe pobjede i malo podebljati koeficijent. Šteta što je u 2.pretkolo Levski zapao Sarajevo ali zašto ne bi probali iznenaditi, u nogometu je sve moguće
Borac- Kao i za Sarajevo u 1.pretkolu jedan protivnik po mjeri za Borac, očekujem prolaz dalje u 2.pretkolo gdje Borca očekuju nezgodni Ukrajinci. Od svih naših klubova mislim da je Borac dobio najtežeg protivnika ali dok se igra ima nade
Široki- Za kraj moj klub. Mislim da smo imali sreće, St.Patrick ili IBV s Islanda. Jedini problem ovdje predstavljaju daleka putovanja, mislim da ni protiv jedne ekipe prolaz ne bi smio biti upitan
Željo- Maribor je protivnik po mjeri, može se s njima igrati i nadigravati jer iako su nositelji ne vidim da su nešto kvalitetniji od našeg prvaka. Dobro bi bilo da se prođe jer bi se onda osigurale barem još 4 europske utakmice što bi bilo dobro za naš nogomet a i za Željinu kasu

Sarajevo- U 1.pretkolu bi se trebale ostvariti obe pobjede i malo podebljati koeficijent. Šteta što je u 2.pretkolo Levski zapao Sarajevo ali zašto ne bi probali iznenaditi, u nogometu je sve moguće
Borac- Kao i za Sarajevo u 1.pretkolu jedan protivnik po mjeri za Borac, očekujem prolaz dalje u 2.pretkolo gdje Borca očekuju nezgodni Ukrajinci. Od svih naših klubova mislim da je Borac dobio najtežeg protivnika ali dok se igra ima nade
Široki- Za kraj moj klub. Mislim da smo imali sreće, St.Patrick ili IBV s Islanda. Jedini problem ovdje predstavljaju daleka putovanja, mislim da ni protiv jedne ekipe prolaz ne bi smio biti upitan
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
-
- Kontakt:
Željo - Maribor Da je ova utakmica igrana prije dvije godine, Maribor bi bio apsolutni favorit,ali nije
. Apsolutno reći kako je jedan tim autsajder nema smisla....Maribor ima jaču klupu,jači tim,ali Željo ima revanš na svom stadionu i realno uz dat gol u Mariboru veće šanse u revanšu...Naravno prevashodno će bit važno zaustavit odličan vezni red Maribora,ima tu dosta solidnih igrača, Lešjak i Viler,pa onda brazilac,ni Cvijanović nije za bacanja...brzina - možda i ključna stvar u duelu,mora tu željo odgovorit.... Šanse 45/55 u korist Maribora.
Sarajevo - kuvari, ubjedljive dvije pobjede Sarajeva očekujem, a onda i duel protiv najvećeg bugarskog tima,kome je ostalo samo ime,jer su ranga Sarajeva,bez imalo podcjenjivanja Levskog.
Borac- Nikšić, banjalučani su favoriti sasvim sigurno,s tim da neće bit lako u NK, predsjednik im je imućan i ljigav, tako da dole je remi najrealniji.što se tiče duela sa Metalurgom,ruku na srce izuzev Dinama i Partizana, niko s njima ne bi ništa uradio,tačnije mnogo su kvalitetni.
Široki - Sveti Patrik, ŠB blagi favorit,nisu ni Irci maltežani pa da ih odma označimo kao laganu hranu, nisam upratio ko je sve pojačao ŠB,al u svakom slučaju utakmica kući će bh timu bit ključna.

Sarajevo - kuvari, ubjedljive dvije pobjede Sarajeva očekujem, a onda i duel protiv najvećeg bugarskog tima,kome je ostalo samo ime,jer su ranga Sarajeva,bez imalo podcjenjivanja Levskog.
Borac- Nikšić, banjalučani su favoriti sasvim sigurno,s tim da neće bit lako u NK, predsjednik im je imućan i ljigav, tako da dole je remi najrealniji.što se tiče duela sa Metalurgom,ruku na srce izuzev Dinama i Partizana, niko s njima ne bi ništa uradio,tačnije mnogo su kvalitetni.
Široki - Sveti Patrik, ŠB blagi favorit,nisu ni Irci maltežani pa da ih odma označimo kao laganu hranu, nisam upratio ko je sve pojačao ŠB,al u svakom slučaju utakmica kući će bh timu bit ključna.
- admir_ze1982
- Kontakt:
iskrene prognoze uz objektivnost sa moje strane, iako znam da se mnogi nece sloziti su slijedece...
ZELJO@MARIBOR nesto vece sanse slovencima zbog iskustva,te na osnovu njihovih igara u EL prosle godine , procentualno 55% sanse za slovence.
SIROKI@ST PATRICK ako sirokobrijezani ozbiljno pristupe utakmici mislim da cak mogu da slave u oba meca, moje misljenje 70% za siroki.
BORAC@CELIK crnogorci iako tek ulaze u prvu ligu,kvalitetom ne zaostaju puno za Buducnosti illi Rudarom, koji su i vrhu CG nogometa, sanse 60% za Borac.
SARAJEVO@HIBERNIAN najlaksi tip mislim 80% za sarajlije, ali treba biti oprezan.
ZELJO@MARIBOR nesto vece sanse slovencima zbog iskustva,te na osnovu njihovih igara u EL prosle godine , procentualno 55% sanse za slovence.
SIROKI@ST PATRICK ako sirokobrijezani ozbiljno pristupe utakmici mislim da cak mogu da slave u oba meca, moje misljenje 70% za siroki.
BORAC@CELIK crnogorci iako tek ulaze u prvu ligu,kvalitetom ne zaostaju puno za Buducnosti illi Rudarom, koji su i vrhu CG nogometa, sanse 60% za Borac.
SARAJEVO@HIBERNIAN najlaksi tip mislim 80% za sarajlije, ali treba biti oprezan.
$ " & се ?, " " $ се $, " ? ватре " $, $ " нов " $, о " зато " ', о " ? % ", " " % ? $ ? ја њу, " ', " & " & свог ...
- Jack777Pott
- Kontakt:
Kako kladionice vide mogucnosti BH klubova u Europi u prvim utakmicama:
Maribor - Zeljeznicar
1 - 1.65
X - 3.40
2 - 5.00
Ne daju velike sanse Zelji, al ni kvota na MB nije mala, sigurno da su favoriti, al ne toliki, jer bi bilo 1.10.
Borac Banja Luka - Celik Niksic
1 - 1.25
X - 5.50
2 - 8.50
Borac veliki favorit, ako uporedimo sa Zeljom, prema kladionicama vece sanse Zeljo ima da dobije, nego Celik da izvuce remi.
Sarajevo - Hibernians
1 - 1.10
X - 8.00
2 - 15.00
Misljenja sam da je i ovo pretjeran koeficijent na Sarajevo, al dobro, mozda sam ja malo i nerealan, al svi koji se klade znaju da su ovakve kvote na teske zicere.
Za Siroki nema jer im protivnik nije jos poznat.
Maribor - Zeljeznicar
1 - 1.65
X - 3.40
2 - 5.00
Ne daju velike sanse Zelji, al ni kvota na MB nije mala, sigurno da su favoriti, al ne toliki, jer bi bilo 1.10.
Borac Banja Luka - Celik Niksic
1 - 1.25
X - 5.50
2 - 8.50
Borac veliki favorit, ako uporedimo sa Zeljom, prema kladionicama vece sanse Zeljo ima da dobije, nego Celik da izvuce remi.
Sarajevo - Hibernians
1 - 1.10
X - 8.00
2 - 15.00
Misljenja sam da je i ovo pretjeran koeficijent na Sarajevo, al dobro, mozda sam ja malo i nerealan, al svi koji se klade znaju da su ovakve kvote na teske zicere.
Za Siroki nema jer im protivnik nije jos poznat.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
mislim da je Maribor pomalo precijenjen, nisu Jevreji da se ne može igrat' s njima
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
anonimni je napisao/la: nisu Jevreji da se ne može igrat' s njima

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
ti si prespavao ove dvije godine, čini mi se 

Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- gradinaARNEL
- Kontakt:
kakva ce biti situacija sa tv prijenosima za utakmice u evropi
Samo jedan grad, samo jedan klub
Samo Gradina , samo Srebrenik
Samo Gradina , samo Srebrenik
bht će prenositi domaće utakmice borca i širokog,to je do sad sigurnogradinaARNEL je napisao/la:kakva ce biti situacija sa tv prijenosima za utakmice u evropi

http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
A ko će prenosit utakmice Sarajeva ?
- Jack777Pott
- Kontakt:
Onaj tko ponudi zeljenu cifru. Borac i Siroki su pristali na 5000KM od BHT-a, a odgovor Sarajeva se jos ceka. Vjerovatno ocekuju ponudu jos nekog, pa zbog toga jos nisu nista odgovorili, al ja mislim da ce ih netko svakako prenosit. Cak su i dobri termini u prvom predkolu, samo 10-15 minuta bi se poklopilo da se igra u isto vrijeme. Sad se sjetih da je netko pisao da nece bit prijenosa zbog tehnickih razloga, al ja se nadam da je ovaj gore moj razlog onaj pravi.Mouse je napisao/la:A ko će prenosit utakmice Sarajeva ?
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
i prošle godine je bilo problema oko cijene za utakmicu željezničar-šerif pa se sve riješilo dva sata prije početka utakmice
.

http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
ili je to bila patka za javnost, sve je mogućeGrdan je napisao/la:i prošle godine je bilo problema oko cijene za utakmicu željezničar-šerif pa se sve riješilo dva sata prije početka utakmice.

@Mouse, što ne odeš na AFH ? (valjda će neko prenosit' meč sa Malte)
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Vidjecemo ko ce vise istrajat sarajevo ili bht, ja sam misljenja da ce opet na kraju prenositi... ili ce bht ponudit tih 10 milja ili ce sarajevo prihvatiti 5... uglavnom vjerujem da ce prenosit... klasicni sistem "probaj dobiti sto vise"
Sutra Sarajevo i Borac bez vecih problema pobjeđuju.
Koja se utakmica prenosi ?

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
Borac - Celik na BHT1Elegant je napisao/la:Sutra Sarajevo i Borac bez vecih problema pobjeđuju.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.