Najveci strah, dok nam je on menadzer, bi mi bio da ne umre na klupiSirAlexFerguson je napisao/la:VEĆ gotovo punih tjedan dana, malo uoči trenutka u kojem je otkaz dobio Harry Redknapp, s predsjednikom Tottenhama Danielom Levyjem intenzivno pregovara Fabio Capello.
Madridska Marca, list u vrlo dobrim odnosima s talijanskim trenerom izvještava da će Capello postati trener nogometaša s White Hart Lanea iskristaliziraju li se pregovori u skladu s njegovim minimalnim uvjetima.
Španjolci pišu da bi Capello volio nastaviti svoju englesku avanturu započetu s reprezentacijom Engleske 2008. godine. Istu je napustio ovog proljeća nakon nesporazuma s vodstvom nogometnog saveza (FA).
Navodno je, tvrdi također Marca, svojim prijateljima Talijan otkrio da bi se volio okušati u ulozi menadžera jednoga ambicioznoga premierligaškog kluba prije no što definitivno i trajno ode u mirovinu. Životu u Londonu fino se priviknuo, kupio je ondje kuću a repova nema jer dosad nije vodio niti jednu londonsku, čak ni englesku momčad.
Tottenham Hotspur F.C.
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Tottenham Hotspur F.C.
- M. Scofield
- Kontakt:
Bolje Capello nego Boasbelefront je napisao/la:Najveci strah, dok nam je on menadzer, bi mi bio da ne umre na klupiSirAlexFerguson je napisao/la:VEĆ gotovo punih tjedan dana, malo uoči trenutka u kojem je otkaz dobio Harry Redknapp, s predsjednikom Tottenhama Danielom Levyjem intenzivno pregovara Fabio Capello.
Madridska Marca, list u vrlo dobrim odnosima s talijanskim trenerom izvještava da će Capello postati trener nogometaša s White Hart Lanea iskristaliziraju li se pregovori u skladu s njegovim minimalnim uvjetima.
Španjolci pišu da bi Capello volio nastaviti svoju englesku avanturu započetu s reprezentacijom Engleske 2008. godine. Istu je napustio ovog proljeća nakon nesporazuma s vodstvom nogometnog saveza (FA).
Navodno je, tvrdi također Marca, svojim prijateljima Talijan otkrio da bi se volio okušati u ulozi menadžera jednoga ambicioznoga premierligaškog kluba prije no što definitivno i trajno ode u mirovinu. Životu u Londonu fino se priviknuo, kupio je ondje kuću a repova nema jer dosad nije vodio niti jednu londonsku, čak ni englesku momčad.![]()
Audere est Facere
- dr.van nostrand
- Kontakt:

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
Andre Villas-Boas rejects Spurs 'lies'.
Andre Villas-Boas has rejected reports linking him with Tottenham.
Widespread reports suggested that the Portuguese was the leading choice of Spurs chairman Daniel Levy as the north London club look to secure regular UEFA Champions League football.
But there had been suggestions that Villas-Boas was unhappy at the way in which Spurs were considering other candidates, despite previously indicating he could be interested in the role.
And the former Porto boss left little area for doubt when asked about the Tottenham speculation by the Portuguese press.
He was quoted as saying by Portuguese newspaper O Jogo: "There is nothing, it is all lies."
Villas-Boas endured a brief and unhappy time in the Premier League with Chelsea, losing his job in March after some disappointing results and amid suggestions of dressing room unrest.
Spurs may now have to turn their attentions elsewhere as they search for a successor to Redknapp, who was axed after three-and-a-half years at the helm.
Andre Villas-Boas has rejected reports linking him with Tottenham.
Widespread reports suggested that the Portuguese was the leading choice of Spurs chairman Daniel Levy as the north London club look to secure regular UEFA Champions League football.
But there had been suggestions that Villas-Boas was unhappy at the way in which Spurs were considering other candidates, despite previously indicating he could be interested in the role.
And the former Porto boss left little area for doubt when asked about the Tottenham speculation by the Portuguese press.
He was quoted as saying by Portuguese newspaper O Jogo: "There is nothing, it is all lies."
Villas-Boas endured a brief and unhappy time in the Premier League with Chelsea, losing his job in March after some disappointing results and amid suggestions of dressing room unrest.
Spurs may now have to turn their attentions elsewhere as they search for a successor to Redknapp, who was axed after three-and-a-half years at the helm.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Bale ostaje na White H. L. jos jednu sezonu, pise decisione definitiva
http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=363061" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=363061" onclick="window.open(this.href);return false;
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black
Bgmi, ostaje jos četiri.dr.van nostrand je napisao/la:Bale ostaje na White H. L. jos jednu sezonu, pise decisione definitiva![]()
http://www.tottenhamhotspur.com/spurs/N ... 62012.page" onclick="window.open(this.href);return false;?
Sve mi se vise čini kako je poznat novi trener i kako se polako priprema teren za njega sa ovim dolascima i odlascima. Levy je odradio dobar posao sa prodajom Kranjčara i Ćorluke (14m je već tu), te puštanjem Sahe, Nelsena, Gomesa itd. Očekujem da isto učini i sa Jenasom, Dos Santosom, Khumalom i Bentleyem. Oslobodit će se mnogo novca za plate novima te bih ja prvo ponudio Adebayoru koliko već traži (do 130.000) jer je pokazao da mu ovakav tim dobro leži (istina, neće biti Modrića i vjerovatno vdVa). Prodajom Modrića u zamjenu za novac, Sahina i Carvalha, mada je Carvalho nepotreban s obzirom da je Vertonghen na pragu, ne bi trebalo tražiti zamjenu za Luku. Sigurdsson bi zamijenio van der Vaarta na poziciji iza napadača. Uz malo jači tempo na pripremama, klub bi se izvukao iz ovih problema i lagano izborio bar EL. Sve pod uslovom da se nijedan drugi igrač sem ove četvorice gore i njima slični, ne proda.
I da, no more Crottenham.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Čim se počeo spominjati Boas, odmah su još jednog Portovog igrača povezali sa Tottenhamom. Ovoga puta je riječ o Moutinhu. Dakle, mogli bismo ipak svjedočiti odlasku Modrića, jer sumnjam da će obojica igrati za Tottenham naredne godine. Eh, problem je u tome što Tottenham ne bi zaradio ništa; sve pare koje bi dobili prodajom Modrića, morali bi izdvojiti za dovođenje Moutinha (30+ miliona Eura).
Puno, moram priznati. Puno. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Luka 100% napušta Tottenham, a evo također i njegove izjave u kojoj spominje da želi igrat' CL;
Osim eventualnih dolazaka u Tottenhamu se također sprema velika čistka u rosteru, te bi tako klub mogli napustiti igrači kao što su; Jenas, Giovani, Khumalo & Bentley. Naravno, od prije je poznato kako su Spurse napustili; Kranjčar, Ćorluka, Nelsena, Gallasa & Gomesa. Navedeni igrači su imali jako velike plate, te će se ovako osloboditi mnogo novca.
Otočki mediji su odmah nakon toga krenuli u lov na eventualnu zamjenu za Modrića, a prema pisanju Daily Maila playmaker Joao Moutinho se našao na radaru Spursa (spominje se cifra od £ 25m). Lično sam mišljenja kako bi Moutinho bio idealna zamjena za Modrića jer karakteristike ovog nogometaša vrlo dobro znamo, te bi se vrlo brzo prilagodio na Premiership.I'm going to play in the Champions League; I want to win that competition. I'm not going to be able to achieve my dream here."
Osim eventualnih dolazaka u Tottenhamu se također sprema velika čistka u rosteru, te bi tako klub mogli napustiti igrači kao što su; Jenas, Giovani, Khumalo & Bentley. Naravno, od prije je poznato kako su Spurse napustili; Kranjčar, Ćorluka, Nelsena, Gallasa & Gomesa. Navedeni igrači su imali jako velike plate, te će se ovako osloboditi mnogo novca.
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.
AVB je navodno uslikan ispred WHL-a, i otocki mediji vec nagadjaju da je dobio posao kao menadzer Tottenhama. Prema pisanju The Suna,Goal.com i ostalih stranica, AVB ce imati budzet od 70 miliona funti + sto zaradi od prodaje suvisnih igraca. Adam Johnson, Lloris,Gyjif,Moutinho,Dzagoev i Vertonghen su mete Tottehama, koje ce nadam se potpisati, i jos kad bi prodali Modrica i doveli Nuri Sahina, gdje bi nam kraj bio 
AVB is new Spurs boss !

Chelsea, Liverpool i Tottham vode bitku za najboljeg veznog igrača FC Porta ....Moutinho...
IN BRENDAN RODGERS WE TRUST !
16 miliona funti za 3 godine.belefront je napisao/la:AVB is new Spurs boss !![]()
![]()
![]()
![]()
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
- M. Scofield
- Kontakt:
bojim se da nam ne budemo kao Chelsea prošle sezone, ovaj nije ni M od Mourinha kako ga prezentiraju mediji prenapuhan trener i uz to jako skup, nadam se da sam u krivu.
Audere est Facere
- IlPrincipino
- Kontakt:

ali pljačka je ako je tačno 16 milliona za tri godine...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
http://www1.skysports.com/football/news ... Gylfi-deal" onclick="window.open(this.href);return false;
Polako se, manje-više, obistinjava sve što sam napisao ranije. Mislim da je AVBov dolazak bio ugovoren još odranije. On je vjerovatno dogovorao transfere sa Levyem i već ima jasnu sliku kako će mu tim izgledati. Iako je odlazak Modrića trenutno u mjestu, siguran sam da Boas računa na odlazak i već mu traži zamjenu na tržištu. Van der Vaart također skoro sigurno odlazi. Em je ostario, em se formacija sada mijenja u 4-3-3, što više odgovara Sigurdssonu (Swansea). Iako je 4-3-3 dosta slična 4-2-3-1, uz Andreovu filozofiju igre, to je potpuno druga formacija. Vertonghenov transfer je stao mada de Boer kaže kako će Jan otići na kraju. Sada kada je situacija čišća, i to bi trebalo biti uskoro finalizirano. Ostaje još napadač i to bi bilo to, uz dolazak nekih back-upova.
Polako se, manje-više, obistinjava sve što sam napisao ranije. Mislim da je AVBov dolazak bio ugovoren još odranije. On je vjerovatno dogovorao transfere sa Levyem i već ima jasnu sliku kako će mu tim izgledati. Iako je odlazak Modrića trenutno u mjestu, siguran sam da Boas računa na odlazak i već mu traži zamjenu na tržištu. Van der Vaart također skoro sigurno odlazi. Em je ostario, em se formacija sada mijenja u 4-3-3, što više odgovara Sigurdssonu (Swansea). Iako je 4-3-3 dosta slična 4-2-3-1, uz Andreovu filozofiju igre, to je potpuno druga formacija. Vertonghenov transfer je stao mada de Boer kaže kako će Jan otići na kraju. Sada kada je situacija čišća, i to bi trebalo biti uskoro finalizirano. Ostaje još napadač i to bi bilo to, uz dolazak nekih back-upova.
Greatness dies
Boas je odlican trener i mislim da je on bas tip za ekipu kakva je Totenham. Covjek bi uspio u Chelseau, samo da je Abramovic malo strpljiviji tip, ali dobro to je proslost...
Totenham je onako osrednja ekipa koja sigurno moze sljedece sezone da izbori nastup u ligi prvaka (izborili su i ove, ali ih je Chelsea sjebo).
Totenham je onako osrednja ekipa koja sigurno moze sljedece sezone da izbori nastup u ligi prvaka (izborili su i ove, ali ih je Chelsea sjebo).
Ja sam uvijek bio protiv 'Arrya, jednostavno njegov stil igre mi ne odgovara, a i samim time, igraci koje dovodi (Saha,Nelson.. ). Mislim da je AVB sjajan trener koji jednostavno nije dobio potrebno vrijeme za stvaranje ekipe, a kako ce je i stvoriti, jer ako se trener ne svidja Lampardu i Terryu, taj sigurno nece vise biti trener Chelsea. Treba prodati VdV-a i Modrica i jos jaaaako puno ovih fuš igraca kao Jenas, Bentley i zapoceti rekonstrukciju ekipe. Mozda ce napokon Gio dos Santos dobiti priliku, on i Lennon se mijenjaju na jednoj strani a Bale na drugoj, odbranu promijeniti jer je zdravstveni karton gori nego kod penzionera, dovesti Dzagoeva,Moutinha i ekipa ce biti sjajna, I da, navodno je AVB dobio 100 miliona funti na raspolaganje, a evo upravo si na oficijelnoj stranici objavili da je gylif Sigurdsson dosao u nas klub, a cijenu transfera i detalje ugovora ce biti sutra objavljenji

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Tottenhamu treba golman + odbrana.
Lloris bi legao kao budali šamar. Mada, moguće je da se okrenu i nekom "domaćem" golmanu, jer sigurno da ima kvalitetnih (Vorm npr.), a da će koštati manje od Francuza.
Ako sam dobro razumio, i Ekotto je na izlaznim vratima, što znači da će se tražiti i lijevi bek. U svakom slučaju, taman da on ostane, opet je potrebna svježina na toj strani. Desno je sve ok sa odličnim Walkerom, ali stoperi su problem. Gallas (star i vjerovatno odlazi), Dawson (dobar, ali povrede ga ubiše), Kaboul (nije klasa igrača u klubu koji se bori za visok plasman), a Bassong svakako nije u planovima (ne znam fakat šta je s njim, da l' će opet na posudbu ili će ga prodati). Dakle, jedan stoper (Vertonghen) koji će odmah uletiti u prvu postavu i jedan za back up + taj lijevi bek i odbrana je popunjena.
VdVu se zahvaliti na svemu što je napravio i gledati da se utopi nekome (možda nekom njemačkom timu, jer tamo je i dalje cijenjen). Tu se može izvući dobra para, a Sigurdsson je neko ko ima svijetlu budućnost. Eh, vjerujem da će se to lijepo poklopiti i da se tu (finansijski) ništa ne gubi - dakle, odšteta za Sigurdssona bi trebala biti jednaka onoj koju bi dobili za Van der Vaarta, a ne vjerujem da će Islanđanin dobijati veću platu.
Odraditi "deal" sa Cityjem u vezi Adebayora. Sad, koliko će Togoanac tražiti, ostaje nam da vidimo. U Cityju je na 140k sedmično, a sumnjam da će mu Tottenham biti u stanju ponuditi toliko. Možda nekih 90k, te da vjeruju kako će on ostati u klubu. U svakom slučaju, namlatio se on para u Arsenalu i Cityju, a 90k sedmično nije za baciti. Sve preko bi bilo bacanje para, iako je prošle godine pokazao da je odlično pojačanje.
Riješiti Modrićev status. Ili ga prodati za vel'ke pare i tražiti zamjenu na vrijeme, ili ga ostaviti u timu i sa Baleom, Parkerom i Adebayorom nastaviti u tom pravcu. Iskren da budem, mislim da je njemu i Tottenhamu potreban novi izazov. On ne može pokazati više u dresu Pijetlova, tako da je najbolje za obje strane da se tu nešto "izmajmuniše". Dakle, dovesti zamjenu za njega (Moutinho se spominje), a tu se neće gubiti pare. Otprilike su iste pare u igri, a neće se puno izgubiti.
U svakom slučaju, Tottenham ima dobru ekipu kojoj nije potrebno tih 100 miliona (u šta sumnjam, moram priznati) da bi se ekstremno pojačala. Potrebno je pola manje, s tim da se uredno zahvali igračima koji opterećuju klupsku kasu, kako bi se ista rasteretila za nova pojačanja i nove mlade snage.
Ne znam, ali mogao bi Tottenham biti osvježenje naredne godine (mada tu tipujem na neke druge timove, al' otom potom).
Lloris bi legao kao budali šamar. Mada, moguće je da se okrenu i nekom "domaćem" golmanu, jer sigurno da ima kvalitetnih (Vorm npr.), a da će koštati manje od Francuza.
Ako sam dobro razumio, i Ekotto je na izlaznim vratima, što znači da će se tražiti i lijevi bek. U svakom slučaju, taman da on ostane, opet je potrebna svježina na toj strani. Desno je sve ok sa odličnim Walkerom, ali stoperi su problem. Gallas (star i vjerovatno odlazi), Dawson (dobar, ali povrede ga ubiše), Kaboul (nije klasa igrača u klubu koji se bori za visok plasman), a Bassong svakako nije u planovima (ne znam fakat šta je s njim, da l' će opet na posudbu ili će ga prodati). Dakle, jedan stoper (Vertonghen) koji će odmah uletiti u prvu postavu i jedan za back up + taj lijevi bek i odbrana je popunjena.
VdVu se zahvaliti na svemu što je napravio i gledati da se utopi nekome (možda nekom njemačkom timu, jer tamo je i dalje cijenjen). Tu se može izvući dobra para, a Sigurdsson je neko ko ima svijetlu budućnost. Eh, vjerujem da će se to lijepo poklopiti i da se tu (finansijski) ništa ne gubi - dakle, odšteta za Sigurdssona bi trebala biti jednaka onoj koju bi dobili za Van der Vaarta, a ne vjerujem da će Islanđanin dobijati veću platu.
Odraditi "deal" sa Cityjem u vezi Adebayora. Sad, koliko će Togoanac tražiti, ostaje nam da vidimo. U Cityju je na 140k sedmično, a sumnjam da će mu Tottenham biti u stanju ponuditi toliko. Možda nekih 90k, te da vjeruju kako će on ostati u klubu. U svakom slučaju, namlatio se on para u Arsenalu i Cityju, a 90k sedmično nije za baciti. Sve preko bi bilo bacanje para, iako je prošle godine pokazao da je odlično pojačanje.
Riješiti Modrićev status. Ili ga prodati za vel'ke pare i tražiti zamjenu na vrijeme, ili ga ostaviti u timu i sa Baleom, Parkerom i Adebayorom nastaviti u tom pravcu. Iskren da budem, mislim da je njemu i Tottenhamu potreban novi izazov. On ne može pokazati više u dresu Pijetlova, tako da je najbolje za obje strane da se tu nešto "izmajmuniše". Dakle, dovesti zamjenu za njega (Moutinho se spominje), a tu se neće gubiti pare. Otprilike su iste pare u igri, a neće se puno izgubiti.
U svakom slučaju, Tottenham ima dobru ekipu kojoj nije potrebno tih 100 miliona (u šta sumnjam, moram priznati) da bi se ekstremno pojačala. Potrebno je pola manje, s tim da se uredno zahvali igračima koji opterećuju klupsku kasu, kako bi se ista rasteretila za nova pojačanja i nove mlade snage.
Ne znam, ali mogao bi Tottenham biti osvježenje naredne godine (mada tu tipujem na neke druge timove, al' otom potom).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ja,iskreno, nemam pojma ko je ovaj Caulker, mada kazu da je velika nada i da je sjajno igrao u Swanseau ali evo potpisao je novi cetverogodisnji ugovor, vjerovatno ce biti zamjena Walkeru 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.