hvala arius, to i ja cijelo vrijeme govorim
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
evo neka ra1981 predloži neka dobra pojačanja 
Velagić je također apostrofirao da će se 90.rođendan kluba prikladno obilježiti 17.jula. Centralna svečanost bit će upriličena na trgu Musala, a u klubu posljednjih dana užurbano rade na organizaciji pomenute proslave. U Titovoj 87. će se potruditi da na proslavi rođendana okupe što veći broj klupskih legendi i bivših igrača.
-
Crvenarmija
- Kontakt:
rekao je velagić danas na pressu da smo kompletirali igrački kadar i da više nikoga necemo dovoditi 
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
-
Crvenarmija
- Kontakt:
rekli smo da bi bilo dobro da dovedemo iskusnog džafića koji bi pomagao marselu maci u napadu.ovako sa samim marselom tesko da mozemo nesto napraviti.ulazimo u sezonu bez ambicija sto je jako lošekajl je napisao/la:ako igrač neće dobiti priliku u 19, kada će? eto vas pravi znalci. doveli bi džafića od 32 godine, a mirzu od 19 u nižerazredni klub. pa znate li da se tako godinama radilo u veležu prije i evo gdje smo sada. uvijek dovedeš velika pojačanja sa strane, a vlastitu djecu u čapljine, troglave, branitelje, lokomotive, da se kale. kad se vrate iz treće lige ne mogu meda. ne zna gledate li vi trećeligaške utakmice. a ova sjajna pojačanja uzmu dobre pare i ispale se ekspresno čim zakasni koja plata.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Ne trci pred rudu.
Nakon 5 utakmica znat cemo s kakvim timom raspolazemo. Mladi jesu. Al jesu li losi - nisam bas siguran.
Nakon 5 utakmica znat cemo s kakvim timom raspolazemo. Mladi jesu. Al jesu li losi - nisam bas siguran.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
travnicanin
- Kontakt:
ko je to iz Travnika došao kod vas? jedan vaš momak pita na našoj stranici kakav je Ćuić, kod nas ima samo Ćurić, pa jel to kod vas prešao?
-
Crvenarmija
- Kontakt:
-
travnicanin
- Kontakt:
Anel Ćurić, veznjak, prošao sve selekcije Travnika, mislim da ima 25 godina, možda koju godinu dana mlađi, ima odličan pregled igre i dobar šut iz daljine, mane nekad previše vuče loptu, trebao bi se brže rješavati i davati pasove koju mu jako tačni, ako ubrza igru i ako imate brze napadače možete imati velike koristi od njegaCrvenarmija je napisao/la:da taj je presao kod nas
bola kajl,bolje bi bilo za Mirzu da jednu godinu igra stalno u napadu(recimo u Lokomativi0 nego da svaku trecu utakmicu ulazi po 10 minuta.A taj jedan iskusan igrac(centarfor) bi nam valjo pravo u napadu da malo prenese to iskustvo na ove mlade igrace,ta ne mislis valjda u napad staviti sve ove golobrade mladicekajl je napisao/la:ako igrač neće dobiti priliku u 19, kada će? eto vas pravi znalci. doveli bi džafića od 32 godine, a mirzu od 19 u nižerazredni klub. pa znate li da se tako godinama radilo u veležu prije i evo gdje smo sada. uvijek dovedeš velika pojačanja sa strane, a vlastitu djecu u čapljine, troglave, branitelje, lokomotive, da se kale. kad se vrate iz treće lige ne mogu meda. ne zna gledate li vi trećeligaške utakmice. a ova sjajna pojačanja uzmu dobre pare i ispale se ekspresno čim zakasni koja plata.
P.S.Po meni bi bolje bilo Mirzi da je lani igro non-stop recimo za lokomotivu i stjeco potrebnu rutinu,pa se sad vrno u Velez,nego sto je u Velezu grijo klupu i odigro ovih nesto malo minuta u citavom prvenstvu.Mlad igrac se razvija kad igra a ne kad grije klupu.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
ja sam mislio da od njega nikad nece biti igraca ali eto godine pokazase da je postao jedan od glavnih veznjaka travnika ,al iskreno mislim da vam je bolje uloziti u neku vasu djecu vratit ce vam e igurno..cuvajte onog mehremica.taj vam igrac moze donijeti bar jedan godisnji budzettravnicanin je napisao/la:Anel Ćurić, veznjak, prošao sve selekcije Travnika, mislim da ima 25 godina, možda koju godinu dana mlađi, ima odličan pregled igre i dobar šut iz daljine, mane nekad previše vuče loptu, trebao bi se brže rješavati i davati pasove koju mu jako tačni, ako ubrza igru i ako imate brze napadače možete imati velike koristi od njegaCrvenarmija je napisao/la:da taj je presao kod nas
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Ako su menadžeri zaradili na njihovim transferima u Velež halal im svaka marka k'o što se kaže.kajl je napisao/la: svi pričate o nekim dobrim pojačanjima, pa de reci, koji bi to igrač bio pojačanje, da ga velež može platiti, a da ne ispadne kao hiroš, pehlić i inih? nego malom maceu dati priliku, pa je bolje ako je on ne iskoristi nego ako je pehlić ne iskoristi. a to da ne uzimaju oni i menadžeri lovu, gdje si to pokupio? misliš da je ovaj famozni sarajevski trojac od prošle sezone igrao za klikere, misliš da bandović brani bez pare i dinara?
ja govorim o svim pojačanjima, od nidala ferhatovića, elezovića, krivokapića, nikolića, bajića, pa do hiroša. uvijek se tako radilo, bilo je i dobrih pojačanja među svm ovim igračima sa strane, ali to je bila cijena da naša djeca propadaju u godinama kada se najviše trebaju razvijati. onda u 26oj godini ih vratiš i čekuješ nešto od njih.
Ti kao da mi igramo Njemačku Bundesligu pominješ menadžere, kao da su im otkupljivali ugovore i takve stvari, golemo
Ako su ih platili, što nisu izašli u javnost s cifrom koja je za njih data, došli su ljudi kada im je istekao ugovor i samo dogovorili doplate, evo se ponavljam
Sigurno je da nisu džaba i da džaba ne igraju igrači u Veležu, al većini je Velež dužan ostao koji su otišli, zato su neki i otišli prije završetka ugovora u zamjenu za opraštanje duga
Ti k'o da živiš u nekoj zamišljenoj BiH
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Pojedinci se prave navijači, a prate Velež u tekućoj sezoni Premijer lige u sportskim vijestima koje se tiču Premijer lige poslije Dnevnika na BHT-u u 19 : 25 h 
Na kojoj poziciji igra taj igrac iz Travnika ???????? Zar nemamo takvih vec u timu na bacanje
Nadam se da ce se potpisati ugovor sa par juniora Zuhricem ....... i ako nisu spremni posuditi Lokosima
Nadam se da ce se potpisati ugovor sa par juniora Zuhricem ....... i ako nisu spremni posuditi Lokosima
zizu1991 je napisao/la:Ako su menadžeri zaradili na njihovim transferima u Velež halal im svaka marka k'o što se kaže.kajl je napisao/la: svi pričate o nekim dobrim pojačanjima, pa de reci, koji bi to igrač bio pojačanje, da ga velež može platiti, a da ne ispadne kao hiroš, pehlić i inih? nego malom maceu dati priliku, pa je bolje ako je on ne iskoristi nego ako je pehlić ne iskoristi. a to da ne uzimaju oni i menadžeri lovu, gdje si to pokupio? misliš da je ovaj famozni sarajevski trojac od prošle sezone igrao za klikere, misliš da bandović brani bez pare i dinara?
ja govorim o svim pojačanjima, od nidala ferhatovića, elezovića, krivokapića, nikolića, bajića, pa do hiroša. uvijek se tako radilo, bilo je i dobrih pojačanja među svm ovim igračima sa strane, ali to je bila cijena da naša djeca propadaju u godinama kada se najviše trebaju razvijati. onda u 26oj godini ih vratiš i čekuješ nešto od njih.
Ti kao da mi igramo Njemačku Bundesligu pominješ menadžere, kao da su im otkupljivali ugovore i takve stvari, golemo![]()
Ako su ih platili, što nisu izašli u javnost s cifrom koja je za njih data, došli su ljudi kada im je istekao ugovor i samo dogovorili doplate, evo se ponavljam
Sigurno je da nisu džaba i da džaba ne igraju igrači u Veležu, al većini je Velež dužan ostao koji su otišli, zato su neki i otišli prije završetka ugovora u zamjenu za opraštanje duga
Ti k'o da živiš u nekoj zamišljenoj BiH
fulio si skroz. fina kategorija doplate za treninge. jel se porezi i doprinosi plaćaju na to? menadžeri imaju ugovore sa pojedinim igračima i imaju pravo da predstavljaju i pregovaraju sa klubovima u ime igrača, misliš da to rade džaba? šta misliš pto se oteglo sa okićem ove sezone, pitaj husarića.
i lijepo što misliš da bi klub trebao izlaziti u javost sa ciframa. klu nema obavezu da to radi. ako su informacije javne, onda postoji procedura kako da se dođe do njih, pitaj novinare.
ne znam što me uopšte uvlačiš u ovu raspravu, poenta: i ako otane dužan klub, bolje je da ostane dužan domaćim igračima nego stranim, i ako ne ostane dužan, opet bolje domaćim, ako neko ne iskoristi pruženu priliku, bolje da to učini domaći, nego strani. a igrači sa strane su veći trošak od domaćih i treba dovoditi samo nekoga ako smo na toj poziciji stvarno deficitarni. odoh onda ja gledati šta ima u bndesligi, pošto kod nas nema menadžera...
Bilo je neki dan na tv - u koliko u prosjeku zarađuju nogometaši u Premijer ligi, a da je njima toliko dobro koliko ti kažeš i da to sve tako sjajno funkcionira ne bi se svakom od njih zametao trag u nekom klubu nakon godinu dana, i ne bi letali k'o muha bez glave od kluba do kluba
Dobar, dobar, idi gledaj Bundes ligu, stani pa nije još počela

Dobar, dobar, idi gledaj Bundes ligu, stani pa nije još počela
pa ja, bundesliga ne postoji dok ne počne.
nisam ja nigdje napisao da uzimaju ogromnu lovu, nisam nigdje napisao da se plaća odšteta za igrače, vrati se gore pa pročitaj. ti si preokrenuo sve jer si očigledno imao nešto reći. nije bitno.
znači, "da je njima toliko dobro koliko ti kažeš", gdje sam rekao da im je dobro?
ajd dosta ovoga. reci ti šta želiš da kažeš. kako treba, šta treba, svoja mišljenja i sugestije itd... evo i ja sam, pa ćemo svi raspravljati o svemu. bezveze se vrtimo oko ove nebitne priče.
nisam ja nigdje napisao da uzimaju ogromnu lovu, nisam nigdje napisao da se plaća odšteta za igrače, vrati se gore pa pročitaj. ti si preokrenuo sve jer si očigledno imao nešto reći. nije bitno.
znači, "da je njima toliko dobro koliko ti kažeš", gdje sam rekao da im je dobro?
ajd dosta ovoga. reci ti šta želiš da kažeš. kako treba, šta treba, svoja mišljenja i sugestije itd... evo i ja sam, pa ćemo svi raspravljati o svemu. bezveze se vrtimo oko ove nebitne priče.
Pa ako postoje menadžeri, tu su oni da izvuku što više novca za sebe i za svoga klijenta, sigurno im je dobro čim si mogu priuštiti menadžera taj zaključak se nameće sam od sebe
Svi iskazujete svoje želje i bježite od realnosti, dok jedni te isti ljudi vode Velež nema napretka, iz godine u godinu se mijenja " klupska politika "
Ne treba niti zamišljati da će Velež praviti kostur ekipe oko juniora Veleža
Ako se i desi ubaciti će par igrača u prvi tim da truhnu kao i svake godine
Poenta priče je da je bolje da igraju godinu dana negdje pa da se vrate, nego da sjede na klupi od danas do sutra s nestalnim trenerima, ne stalnom klupskom politikom, jer jednostavno uprava ne želi da rizikuje ispadanje u niži rang igrajući s golobradim mladićima
Zato sam i napisao da se iskazuju samo želje
Svi iskazujete svoje želje i bježite od realnosti, dok jedni te isti ljudi vode Velež nema napretka, iz godine u godinu se mijenja " klupska politika "
Ne treba niti zamišljati da će Velež praviti kostur ekipe oko juniora Veleža
Ako se i desi ubaciti će par igrača u prvi tim da truhnu kao i svake godine
Poenta priče je da je bolje da igraju godinu dana negdje pa da se vrate, nego da sjede na klupi od danas do sutra s nestalnim trenerima, ne stalnom klupskom politikom, jer jednostavno uprava ne želi da rizikuje ispadanje u niži rang igrajući s golobradim mladićima
Zato sam i napisao da se iskazuju samo želje
Pod provjerena pojačanja mislim na npr. Dalibora Pandžu,Jasmina Mešanovića,a ne da se oslanjamo na momka iz Višića(svaka njemu čast).Ipak je to druga liga federacije,amaterski fudbal u bukvalnom smislu.Ja se ne sjećam da je ijedan igrač koji je došao iz nižeg ranga uspio kod nas(Salihović,Spahić,Kozica
itd.),a svi su navodno rešetali mreže u svojim klubovima.Volio bih da griješim,ali ako hoćemo dobre rezultate mislim da nam trebaju iznadprosječna pojačanja.
ne znam stvarno. evo ja tvrdim da dosta igrača ima menadžere. ako ti misliš da nemaju, ok. ne možeš tako izvlačiti zaključke. pročitaj malo šta se s okićem dešavalo u zadnje vrijeme, glupo mi je raspravljati ako si ubjeđen da nema menadžera.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/bih-osma ... zera/70396" onclick="window.open(this.href);return false;
pošto inače u svemu pretjerujemo
a da rade džaba, ne bi ih ovoliko bilo
što se drugog dijela posta tiče, da, naravno da su sve želje. uprava je do sada uvijek prije željela da dovede neke provjerene igrače zbog straha od ispadanja, kao što si i rekao. ja sada vidim pomak, mogu rezultati biti užasni, pa ćemo onda kritikovati, ali evo: mahinić, mehremić, zvonić, jazvin, hebibović, nuhić, jaganjac, mace, hajdarević, okić, kazazić, demić, ćemalović, knežević - sve relativno mladi igrači i uglavnom domaći ili iz okoline. plus malo iskustva sa kodrom, kajtazom, merzićem i bandovićem. ja vidim ovdje finu ideju uprave i stručnog štaba. mrkva je rekao da neće više biti pojačanja. uz ovo još 2-3 juniora. priznajem da izgleda kao prilično slaba ekipa, ali mislim da je ovo prvi put u zadnjoj deceniji da se ovoliko mladih igrača okupi i pokuša zadržati. ja vidim strašan potencijal u mahiniću, mehremiću, zvoniću, mislim da okić može opet dobro odigrati, knežević se odlično može iskoristiti i u napadu i u odbrani i borben je, demić može biti odličan plejmejker ako se uozbilji, nadam se da će se kazazić brzo oporaviti, dok ovaj novi dvojac (nuhić i jaganjac) nisam gledao, a ne vjerujem ništa dok ne vidim svojim očima
macea sam gledao, nije loš momak, samo treba još raditi ko konj, a čujem da to i radi
i da, moja želja jeste da velež napravi rezultat s ovim momcima (po meni je to među prvih 6), imaju moju podršku. ako se prospu, nisam bio u pravu, priznat ću, kritikovati ih i posut se pepelom
http://sportsport.ba/bh_fudbal/bih-osma ... zera/70396" onclick="window.open(this.href);return false;
pošto inače u svemu pretjerujemo
što se drugog dijela posta tiče, da, naravno da su sve želje. uprava je do sada uvijek prije željela da dovede neke provjerene igrače zbog straha od ispadanja, kao što si i rekao. ja sada vidim pomak, mogu rezultati biti užasni, pa ćemo onda kritikovati, ali evo: mahinić, mehremić, zvonić, jazvin, hebibović, nuhić, jaganjac, mace, hajdarević, okić, kazazić, demić, ćemalović, knežević - sve relativno mladi igrači i uglavnom domaći ili iz okoline. plus malo iskustva sa kodrom, kajtazom, merzićem i bandovićem. ja vidim ovdje finu ideju uprave i stručnog štaba. mrkva je rekao da neće više biti pojačanja. uz ovo još 2-3 juniora. priznajem da izgleda kao prilično slaba ekipa, ali mislim da je ovo prvi put u zadnjoj deceniji da se ovoliko mladih igrača okupi i pokuša zadržati. ja vidim strašan potencijal u mahiniću, mehremiću, zvoniću, mislim da okić može opet dobro odigrati, knežević se odlično može iskoristiti i u napadu i u odbrani i borben je, demić može biti odličan plejmejker ako se uozbilji, nadam se da će se kazazić brzo oporaviti, dok ovaj novi dvojac (nuhić i jaganjac) nisam gledao, a ne vjerujem ništa dok ne vidim svojim očima
macea sam gledao, nije loš momak, samo treba još raditi ko konj, a čujem da to i radi
i da, moja želja jeste da velež napravi rezultat s ovim momcima (po meni je to među prvih 6), imaju moju podršku. ako se prospu, nisam bio u pravu, priznat ću, kritikovati ih i posut se pepelom
I moja je želja da se omladina gura naprijed, jer poznajem toliko momaka koji su u Veležu bili čitav život do prvog tima i onda dobili šut kartu
Šta će od svega toga biti ja ne znam, al ako ništa, volim ih vidjeti kako igraju, samo nek' igraju naši momci odavde, koji su radom, trudom i zalaganjem to i zaslužili
Možda jednostavno uprava više nema novca da daje za nove anonimuse, koji dobiju ime igrajući u Veležu, pa sada silom prilika, kanališu klupsku politiku koju mi priželjkujemo
Šta će od svega toga biti ja ne znam, al ako ništa, volim ih vidjeti kako igraju, samo nek' igraju naši momci odavde, koji su radom, trudom i zalaganjem to i zaslužili
Možda jednostavno uprava više nema novca da daje za nove anonimuse, koji dobiju ime igrajući u Veležu, pa sada silom prilika, kanališu klupsku politiku koju mi priželjkujemo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.