FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Groundhopper
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Posjeta Želje Srebrenici
...Slijedili primjer svojih navijača...
Nakon što su u prethodne dvije godine navijači FK "Željezničar" učestvovali na "Maršu mira" iz kljuba su se očito odlučili da slijede primjer svojih navijača.Tako da je Željezničar danas u Srebrenici odigrao prijateljsku utakmicu sa tamošnjom ekipom FK "Guber" inače članom Treće lige Republike Srpske a povod za ovu utakmicu bio ovu prijateljsku utakmicu bila je 85. godišnjica ovoga kluba koji je osnovan još davne 1924. godine.
Utakmica se završila sa 2-7 u korist gostiju iz Sarajeva.Ipak,poveli su domaćini u 15.minuti,da bi golovima Samira Bekrića Žejo preuzeo vodstvo.Strijelac za 1-3 bio je Batinić,a za 1-4 Mujkanović.Peti gol za tim sa Grbavice postigao je Lazar Popović sa bijele tačke.Na kraju su Svraka i Višća, golovima za 1- 6 odnosno 1-7 potvrdili trijumf plavo-bijelih.Sve što su domaćini uspjeli da urade do kraja je da postignu utješni gol nakon greške golmana Pjanića.
Željo još od ranije poznat kao sportski kolektiv koji je uvijek sa posebnom pažnjom obilježavao bitne datume kako po našu državu tako i po njene građane a prva su ekipa koja je na svojim dresovima počela nositi državni grbm,da bi kasnije njihove primjere slijedili i neki drugi bosansko-hercegovački sportski koelktivi i organizacije.Ovu priliku članovi FK "Željezničar" predvođeni članovima Predsjedništva kluba iskoristili su da polože cvijeće i odaju počast svim žrtvama genocida koji su ukopani u memorijalnom centru u Potočarima.
...Slijedili primjer svojih navijača...
Nakon što su u prethodne dvije godine navijači FK "Željezničar" učestvovali na "Maršu mira" iz kljuba su se očito odlučili da slijede primjer svojih navijača.Tako da je Željezničar danas u Srebrenici odigrao prijateljsku utakmicu sa tamošnjom ekipom FK "Guber" inače članom Treće lige Republike Srpske a povod za ovu utakmicu bio ovu prijateljsku utakmicu bila je 85. godišnjica ovoga kluba koji je osnovan još davne 1924. godine.
Utakmica se završila sa 2-7 u korist gostiju iz Sarajeva.Ipak,poveli su domaćini u 15.minuti,da bi golovima Samira Bekrića Žejo preuzeo vodstvo.Strijelac za 1-3 bio je Batinić,a za 1-4 Mujkanović.Peti gol za tim sa Grbavice postigao je Lazar Popović sa bijele tačke.Na kraju su Svraka i Višća, golovima za 1- 6 odnosno 1-7 potvrdili trijumf plavo-bijelih.Sve što su domaćini uspjeli da urade do kraja je da postignu utješni gol nakon greške golmana Pjanića.
Željo još od ranije poznat kao sportski kolektiv koji je uvijek sa posebnom pažnjom obilježavao bitne datume kako po našu državu tako i po njene građane a prva su ekipa koja je na svojim dresovima počela nositi državni grbm,da bi kasnije njihove primjere slijedili i neki drugi bosansko-hercegovački sportski koelktivi i organizacije.Ovu priliku članovi FK "Željezničar" predvođeni članovima Predsjedništva kluba iskoristili su da polože cvijeće i odaju počast svim žrtvama genocida koji su ukopani u memorijalnom centru u Potočarima.
Država velikih mogućnosti za male umove dubokih džepova!
7-2 neka neka..
btw:cuo sam da vecras il sutra se igra protiv famosa

btw:cuo sam da vecras il sutra se igra protiv famosa

- RK Gradacac
- Kontakt:
Evo domacinske tabele nakon 7. kola:
1 Borac 10
2 Velez 2
3 Modrica 2
4 ZELJO 1
5 Siroki 1
6 Olimpik 1
7 Zrinjski 0
8 Rudar -1
9 Sloboda -2
10 Slavija -3
11 Travnik -3
12 Leotar -3
13 Laktasi -4
14 Sarajevo -4
15 Zvijezda -5
16 Celik -7
Borac je vec prvak
1 Borac 10
2 Velez 2
3 Modrica 2
4 ZELJO 1
5 Siroki 1
6 Olimpik 1
7 Zrinjski 0
8 Rudar -1
9 Sloboda -2
10 Slavija -3
11 Travnik -3
12 Leotar -3
13 Laktasi -4
14 Sarajevo -4
15 Zvijezda -5
16 Celik -7
Borac je vec prvak

010 ISN'T JUST A CODE
-
- Kontakt:
Zna li neko mozda u koliko sati je sutra izvlacenje parova za kup?
U podne.adis_macak je napisao/la:Zna li neko mozda u koliko sati je sutra izvlacenje parova za kup?
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Idemo u seher Banju Luku, i vracamo se minimalno s bodom! Nama mile moze da ga duva samo

Samo se vi nadajte, ali bodovi ostaju u BL, pred 11 000 navijaca 2:0 za Borac lagano...Manijakk je napisao/la:Idemo u seher Banju Luku, i vracamo se minimalno s bodom! Nama mile moze da ga duva samo![]()

BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....
-
- Kontakt:
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-24153.htm
hebo majku sta smo sad uradili da nas se kaznjava svako kolo zelji ide kazna majku im **** svim guzonjama koji sjede u savezu picke mrtve **** im majku normala navijali i milja kazna cccccccccccccccccccccccccccccccc
hebo majku sta smo sad uradili da nas se kaznjava svako kolo zelji ide kazna majku im **** svim guzonjama koji sjede u savezu picke mrtve **** im majku normala navijali i milja kazna cccccccccccccccccccccccccccccccc
- bistrikboy
- Kontakt:
Nemoj se nervirati stvar je sljedeca,repka trenira na Grbavici i da ne bi savez morao placati teren redovno padaju ove kazne,znaci vrsi se kompenzacija,mi njima teren a oni nam ne naplate kaznuDoKlE_ViShe je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbalp-24153.htm

ko kaze da nemamo sposoban savez

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Pa nesto ne vidim kazne drugim klubovima svako kolo...nama kompezacija drugima oprastanje?
-
- Kontakt:
evo brate pusiona u msotaru gostujemo u kupu reci da to nije namjesteno samo da nas izbace **** sveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee munibeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeebistrikboy je napisao/la:Nemoj se nervirati stvar je sljedeca,repka trenira na Grbavici i da ne bi savez morao placati teren redovno padaju ove kazne,znaci vrsi se kompenzacija,mi njima teren a oni nam ne naplate kaznuDoKlE_ViShe je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbalp-24153.htm
edit zezno sam se malo igraju se 2 tekme ja reko jedna
popij kamilicu da se smiris djecko
Igramo prvu u Mostaru sto nam ide na ruku, naravno ako ne primimo petardu

- bistrikboy
- Kontakt:
U kupu idemo dalje
Seyo drugim klubovima naplacuju ili ako imaju neka dugovanja prema njima kazne kompenziraju kao nama,ali generalno naplacuju

Seyo drugim klubovima naplacuju ili ako imaju neka dugovanja prema njima kazne kompenziraju kao nama,ali generalno naplacuju

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- RK Gradacac
- Kontakt:
Ma nek trenira repka dzabe samo nek nas ne kaznjavaju vise, ispadosmo gori od "najgorih"bistrikboy je napisao/la:Nemoj se nervirati stvar je sljedeca,repka trenira na Grbavici i da ne bi savez morao placati teren redovno padaju ove kazne,znaci vrsi se kompenzacija,mi njima teren a oni nam ne naplate kaznuDoKlE_ViShe je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbalp-24153.htm

010 ISN'T JUST A CODE
Shvatam ja to da idu kompenzacije itd, al nama precesto idu kazne, e jedino ako drugi ne ubacuju u teren baklje (ne znam, ne pratim druge)...sto se toga tice mi smo krivi a ne savez.bistrikboy je napisao/la:U kupu idemo dalje![]()
![]()
Iz Memorijalnog centra Potočari: Fatiha i minuta šutnje za žrtve tragičnog pokolja
FK Željezničar:
Odali počast žrtvama genocida
Velika je stvar da nas najveći klub u BiH posjeti i podrži u vraćanju na staze stare slave, kaže predsjednik Gubera Abdurahman Malkić...
Željezničar će ostati upisan u historiji kao prvi fudbalski klub iz Premijer lige koji je, nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu, gostovao u Srebrenici i odigrao utakmicu protiv domaćeg Gubera.
Sa Grbavice su prema Srebrenici jučer ujutro krenula dva autobusa u organizaciji FK Željezničar. U jednom je bila ekipa, a u drugom članovi Predsjedništva, prijatelji kluba i novinari.
Tišina u Potočarima
Proučenom Fatihom i minutom šutnje u Memorijalnom centru u Potočarima ekspedicija iz Sarajeva odala je počast žrtvama genocida iz 1995. godine, pokolja hiljada nevinih Bošnjaka čije kosti i danas pronalaze po raznim jamama širom BiH.
Tišina koja govori mnogo više od riječi, jer riječi su u Potočarima suvišne, odvela je prisutne na trenutak u vječnost, tamo gdje su sada šehidi Srebrenice.
Tuga iz Potočara pratila je putnike do dolaska u Srebrenicu, gdje su ljubazni domaćini učinili sve da sarajevskim gostima zahvale što su stigli u posjetu njihovom klubu i gradu.
- Prijateljstvo Gubera i Željezničara dugo je više od tri decenije. Klubovi su igrali prijateljske utakmice 1975. godine pa 1979., a i nakon što je Guber obnovljen, ljudi iz Želje dolazili su u Srebrenicu. Mi smo vršnjaci, Željo je stariji samo tri godine, osnovan je 1921., a Guber 1924., a i nekako smo slično krenuli u novu sezonu, šareno. Oni u Premijer ligi, a mi u Trećoj ligi Republike Srpske.
Hvala Željezničaru što je došao. Velika je stvar za naš klub i navijače da nas takav velikan, najveći klub u Bosni i Hercegovini, posjeti i podrži u vraćanju na staze stare slave - rekao je Abdurahman Malkić, predsjednik Gubera i nekadašnji načelnik Srebrenice.
Srušene barijere
Malkić nam je kazao da je Guber klub u kojem zajedno igraju Bošnjaci i Srbi. Šef stručnog štaba je Drago Radović, a njegov pomoćnik Nermin Pašalić, izmiješani su i navijači tako da je ovaj kolektiv jedan od najsvjetlijih primjera da je suživot čak i poslije strašne tragedije ipak moguć.
- Velika nam je čast što smo prvi klub iz Premijer lige koji je došao da pomogne Guberu u radu i nadamo se da će to slijediti i ostali. Guber ima veliku tradiciju. U ovako teškoj situaciji uspjeli su napraviti multietnički klub i pokazati da dobra volja i iskrene namjere mogu porušiti sve barijere - rekao je član Predsjedništva Željezničara Džemal Bisić.
Početni udarac na utakmici izveli su zajedno načelnik općine Srebrenica Osman Suljić i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, inače nekadašnji predsjednik Skupštine FK Željezničar.
Pokloni za domaćine
Iz Sarajeva su stigli i pokloni za domaćina. Komplet lopti, dar Željezničara i Ministarstva nauke, kulture i sporta FBiH, uručio je Nijaz Brković, potpredsjednik kluba sa Grbavice. Općina Novo Sarajevo darovala je Guberu komplet dresova, koji su uručili načelnik Nedžad Koldžo i poslanik u Parlamentu BiH Sadik Ahmetović.
http://www.****/sport/fudbal/f ... a-genocida
-
- Kontakt:
Seyo_TM je napisao/la:popij kamilicu da se smiris djecko

pa da smiri pupuDoKlE_ViShe je napisao/la:Seyo_TM je napisao/la:popij kamilicu da se smiris djecko
Igramo prvu u Mostaru sto nam ide na ruku, naravno ako ne primimo petardu![]()
![]()
![]()
cuj popij kamilicu da se smiris inisam ti ja djecko qme

od-do je napisao/la:sarajevo prolazi 100% borac isto a zeljo ce proc ako u vrapcicima ne primi go a ako primi 2 gola zeljo ispada posto na grbavici nemoze dat vise od jednog golaJamaL je napisao/la:Jedini koji ce primati petarde su ove Sloge! Željo bi trebao proći, al guravo, Sarajevo, prolazi, jedina neizvjesna tekma bi mogla biti Borac - Široki!
Za Sarajevo se slazem da ima vece izgleda za prolaz , bas 100 % ne bi rekao al 60 -40 bi bilo realno ...
Borac - Siroki - ja ovde vece izglede dajem Širokom ...
sto se tice nas i Želje ..mislim da su šanse 50 -50 !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Trenutno korisnika/ca: Levin, Paromlinac, svemalim1, WeekendOffender i 31 gost.