Estonija - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Estonija - Bosna i Hercegovina
Trebamo Estoniju svatiti ozbiljno i onda cemo sigurno slaviti na kraju. 
- Principatus
- Kontakt:
Estonija je zeznuta kod kuce, znaju dobro braniti, to su pokazali protiv Turske i Brazila. Ako budu igrali defenzivno, a njihova odbrana je oslabljena bar zato sto im jedan dobar igrac fali, onda treba igrati od pocetka na pametni pressing, drzati loptu i kontrolisati centar. Otprilike kao protiv Turske, poslije sto smo primili goal.
A ako se odluce da izigravaju heroje pred svojom publikom...
Nema veze, ako im zabijemo jedan sjetit ce se maltretiranja u Zenici i izgubiti se u panici.
A ako se odluce da izigravaju heroje pred svojom publikom...
Nema veze, ako im zabijemo jedan sjetit ce se maltretiranja u Zenici i izgubiti se u panici.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Jack_Daniels
- Kontakt:
Ma hajd za Estonce, njih ce nasi zmajevi sprziti...
Mene zanima kako ce se Estonke odbraniti kad Bosnjo navali???

Mene zanima kako ce se Estonke odbraniti kad Bosnjo navali???
- rob do bagro
- Kontakt:
Selektor nogometne reprezentacije BiH, Miroslav Blažević, najavio je da će za sljedeće okupljanje poziv uputiti mladom Nemanji Bilbiji iz Borca.
Uvjerio sam se, a to su mi potvrdili mnogi, da Nemanja Bilbija iz Borca zaslužuje poziv. Dobit će šansu, ne zato što je Nemanja već što je veliki potencijal. Hoće me ove Nemanje, jesi vidio čudesnog Supića, a i raja voli Nemanju - na svoj je način komentirao Ćiro Blažević.
Raduje se oporavku Kenana Hasagića, ne brine za kolosalnog Emira Spahića, prebrinuo je sve brige zbog Edina Džeke, plješće Salihoviću i Pjaniću.
Ipak sam sine, zabrinut. Estonija je nagazna mina. U Talinu ne smije biti podcjenjivanja, Estoniju moramo shvatiti kao bitku za život, a onda protiv Španije spektakl - izjavio je za San Miroslav Blažević.
Uvjerio sam se, a to su mi potvrdili mnogi, da Nemanja Bilbija iz Borca zaslužuje poziv. Dobit će šansu, ne zato što je Nemanja već što je veliki potencijal. Hoće me ove Nemanje, jesi vidio čudesnog Supića, a i raja voli Nemanju - na svoj je način komentirao Ćiro Blažević.
Raduje se oporavku Kenana Hasagića, ne brine za kolosalnog Emira Spahića, prebrinuo je sve brige zbog Edina Džeke, plješće Salihoviću i Pjaniću.
Ipak sam sine, zabrinut. Estonija je nagazna mina. U Talinu ne smije biti podcjenjivanja, Estoniju moramo shvatiti kao bitku za život, a onda protiv Španije spektakl - izjavio je za San Miroslav Blažević.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Ciro tremaros samo se brine
al uredu treba biti oprezan prije susreta sa Estonijom
al uredu treba biti oprezan prije susreta sa Estonijom
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
neko rece DANCE bi volio u barazu..e moj care...danci su opasniji nego ikad..imaju golmana brani covjek ko' trojica na golu...sa francuzima mozemo da igramo.grcima isto,svicarci su nezgodni,sj.irska tu i tamo,portugal je velesila za nas..eh RUSI?Nekako imam osjecaj da bi njih ubili...istocnjaci su zadnjih par godina oslabili puno...dok su se skandinavske zemlje pojacale i srednjoevropske...istina je da rusi ruse sve pred sobom ali jedinu jaku utakmicu su pobjedili protiv holandije na EP...Pogledajte im grupu i sve ce vam biti jasno...i za kraj SVEDJANI? mozemo da se igramo sa svedima...nema larsona....na IBRU dvojica i to je to...2:0 u obe tekme za BIH...sanse su nam 10% i to je ono sto me tjesi...tako nam evropa prognozira...za mene je najbolje da dobijemo ruse,grke,svede ili francuze...
Nekad se bas iznenadim kako na forumu ima nekih koji na primjer totalno drugacije misljenje napise nego recimo ja.Nista licno ili sa nekom uvredom boze sacuvaj.starmo76 je napisao/la:neko rece DANCE bi volio u barazu..e moj care...danci su opasniji nego ikad..imaju golmana brani covjek ko' trojica na golu...sa francuzima mozemo da igramo.grcima isto,svicarci su nezgodni,sj.irska tu i tamo,portugal je velesila za nas..eh RUSI?Nekako imam osjecaj da bi njih ubili...istocnjaci su zadnjih par godina oslabili puno...dok su se skandinavske zemlje pojacale i srednjoevropske...istina je da rusi ruse sve pred sobom ali jedinu jaku utakmicu su pobjedili protiv holandije na EP...Pogledajte im grupu i sve ce vam biti jasno...i za kraj SVEDJANI? mozemo da se igramo sa svedima...nema larsona....na IBRU dvojica i to je to...2:0 u obe tekme za BIH...sanse su nam 10% i to je ono sto me tjesi...tako nam evropa prognozira...za mene je najbolje da dobijemo ruse,grke,svede ili francuze...
Rusi i Francuzi nedao nam bog dragi.Francuzi bi zbog sudija,a Rusi jaki ko zemlja i jos nam onaj istocnjacki sistem nikako ne lezi.Mada mislim da ce 99% posto Svabe da budu drugi bas zbog toga sto govorim.A Svabe kao repka nikad slabija.Svega u repci ima Svaba najmanje e bas zbog toga.
Isto tako ni Svedska nece nego Portugal jer su ovi imali i previse sihri 40 suteva na gol i nedati ni jedan vidi Albanija -portugal e to bas nije normalno
Ako nebi bilo ,,poludirigovani,,sesira u barazu Slovenija koja ima veliku sansu da budu drugi bi nam bila definitivno praznik.
Mada se nebi ni tu opustao.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
pozz samo da pitam zna li tko kad poćinje prodaja karata za španiju a opet neizvisim hvala
- velez_mostar
- Kontakt:
Jako bitna cinjenica je da je belgijski selektor postao jedan od najboljih trenera na svijetu ,Dick Advocaat i nema sanse da izgubi kuci od Turske na svoj debi..ima da razvale Turke,imaju oni kapaciteta,samo su malo bili izgubljeni ove kvalifikacije..tako da se ja nista ne brinem ,i ako ne pobjedimo Estonce!
- rob do bagro
- Kontakt:
ma ne treba se oslanjat na belgiju...mi trebamo svoje odradit i pobjedit...ako smo ih ovdje ispratili sa 7 golova,valjda mozemo i tamo pobjedit barem 0-2,ako NE,onda mi nemamo sta trazit u barazuvelez_mostar je napisao/la:Jako bitna cinjenica je da je belgijski selektro postao jedan od boljih trenera na svijetu ,Dick Advocaat,i nema sanse da izgubi kuci od Turske na svoj debi..ima da razvale Turke,imaju oni kapaciteta,samo su malo bili izgubljeni ove kvalifikacije..tako da se ja nista ne brinem ,i ako ne pobjedimo Estonce!
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Tako je drugar,na trebamo mudrovat i oslanjat se na matematiku...Moramo dobit Estonce pa da zatvorimo pricu i cekamo protivnika u barazu....rob do bagro je napisao/la:ma ne treba se oslanjat na belgiju...mi trebamo svoje odradit i pobjedit...ako smo ih ovdje ispratili sa 7 golova,valjda mozemo i tamo pobjedit barem 0-2,ako NE,onda mi nemamo sta trazit u barazuvelez_mostar je napisao/la:Jako bitna cinjenica je da je belgijski selektro postao jedan od boljih trenera na svijetu ,Dick Advocaat,i nema sanse da izgubi kuci od Turske na svoj debi..ima da razvale Turke,imaju oni kapaciteta,samo su malo bili izgubljeni ove kvalifikacije..tako da se ja nista ne brinem ,i ako ne pobjedimo Estonce!
mi igramo prije BELGIJA -TURSKA ako mi pobijedimo pobijedit ce i belgija,,,, tak da se na to netreba oslonjati....nadam se da cemo proci do baraza ali tesko.....a u barazu bi volio FRANCUZE, ako bude Njemacka, Svedska,ili portugal......ali nikako RUSE i Hrvate(ne sto ih se bojim, bolje je za oboje i za mir u regionu)...
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Estoniju samo ako shvatimo ozbiljno ugazičemo ih.A ako budemo mislili ono ko su oni šta su oni odigračemo X ili nedaj Bože izgubiti.Njima treba opaliti odma presing na zadnju liniju od prve minute i zabiti ga do 20-te minute i onda smo rahat.onda im možemo uvaliti i cenera.samo je bitno povesti.Te male ekipe odma padnu poslije primljenog gola.A dok ga ne prime bogami nedaju se lako.Nadam se da će Ćiro pozvati i Medunjanina.Ne mora on odigrati al nek dođe i neka pogleda momka.i onda u slučaju da budemo vodili nekih 3:0 ubacio bi Medunjanina u recimo 80-toj minuti.Čisto da malo osvježimo ekipu a usput da ga i isprobamo.I mislim da estonija nije takva ekipa koja nam može uvaliti 3 komada u 10 minuta.Neki će reči kako je Iran mogao.pa protiv irana zadnjih 20 min su igrali levati u zadnjoj liniji.i kao drugi razlog Iran je velesila.neki će se smijati ovome ali budimo realni ljudi su uvijek na SP-u,osvajaju Azijsko kontinentalno prvenstvo...
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Djes' njih moj vrebacvrebac86 je napisao/la:.a u barazu bi volio FRANCUZE.
Jeste da je emisija cestitke i zelje, al' ipak...
Vom Jäger zum Gejagten
Ja cu samo ponoviti to da je Estonija nedavno u prijateljskoj utakmici izgubila od Brazila samo sa 0-1, a mjesec dana prije toga odigrala remi 0-0 s Portugalom. Belgijancima su zabili 2 gola u Lijezu a Turci im nisu dali niti jedan jedini gol u Talinu. Takoder su posteno namucili Turke u gostima, a i Spanci ih nisu bas lahko savladali. Napredak Estonaca u zadnje vrijeme je primjetan. Nasa pobjeda od 7-0 u prvoj utakmici nije realan odnos snaga (iako smo zaista mnogo bolja ekipa!). Ako pogledate njihov sastav vidjecete da dosta igraca nastupa u norveskoj ili ruskoj ligi, sto ipak govori da mogu biti veoma nezgodni (to je, recimo, ipak jedan visi nivo od Armenaca iz pyunik yerevana). Mislim da je gostovanje u Tallinu najteza utakmica kvalifikacija za nas pogotovo zbog cinjenice da nam se tu rjesava sve. Nemamo pravo na kiks! Lahko nece biti, budimo uvjereni!
- velez_mostar
- Kontakt:
Pravo bi bilo lijepo da probas pojasniti,odnosno navesti barem 2 razloga zbog kojih bi volio Francuze u barazu?Pa,covjece vidis li ti sta pises?vrebac86 je napisao/la:mi igramo prije BELGIJA -TURSKA ako mi pobijedimo pobijedit ce i belgija,,,, tak da se na to netreba oslonjati....nadam se da cemo proci do baraza ali tesko.....a u barazu bi volio FRANCUZE, ako bude Njemacka, Svedska,ili portugal......ali nikako RUSE i Hrvate(ne sto ih se bojim, bolje je za oboje i za mir u regionu)...
- ibrakadabra
- Kontakt:
Posto nam vecina reprezentativaca vec odavno igra u zapadnoj evropi,tako da su poprimili onaj zapadno-evropski mentalite.Nije ko ono nase lako cemo.Momci razmisljaju i igraju evropski a ne balkanski ko prijasnji reprezentativci.Kod nas je sve kakvi oni nemaju veze sa zivotom a nikad se nismo sa mjesta pomakli.I samo zbog toga vjerujem da ce u Estoniji odigrati rutinski i pobijediti.Nebih se ljutio da to bude i 0-1 u 98 minuti i jos auto gol.
Saznao sam iz pouzdanog izvora da ce spisak igraca biti objavljen u petak. 
- miralem444
- Kontakt:
Tarik14 je napisao/la:Saznao sam iz pouzdanog izvora da ce spisak igraca biti objavljen u petak.
sad u petak..pa super....daj ciro pozovi medunanjina...nemozemo poredit jenu spansku ligu ili austrijsku..nekazem ja da je murat slab..svak njemu cast covjeka se bori trci samo sto nema snage vidjelista crkne do 60 min..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
ljudi znal se ko sudi u estoniji
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.