Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

harebianconero
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la harebianconero » 05 jul 2012, 16:15

Saurman je napisao/la:
harebianconero je napisao/la:.

Da poželim dobrodošlicu Luciju, odličan transfer, svaka čast Marotta! 8-)

Kako može biti odličan kad je Lucio u prošloj sezoni bio najgori stoper lige i onako tolerantni Morrati je na kraju bio prisiljen raskinuti ugovor.
Odličan zato što nama ne treba za prvih 11, nego tek 4-5 štoper. Lucio je šampion, još plus besplatno dolazi. Mnogo bolji transfer nego da smo uzeli Brunu Alvesa, koji bi mnogo koštao, a onda nebi imali pare za top napadača.

Nadam se da će biti nešto od ovog momka. :)

slika
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jul 2012, 16:20

Marotta ako želi da napravi dobar posao evo mu prilike u vidu RvP, za nekih 25 mil bi dobio klasu u napadu jer trenutno Juve se ne može pohvaliti baš nekom kvalitetom napadača.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 05 jul 2012, 16:46

Problem je City ili opet neki novi šeik...yebem ja njima sve po spisku... :x

e Verratti, Verratti...jest mi ga žao...PSG mi znači sada postade jedan od najmržih klubova...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 05 jul 2012, 16:48

IlPrincipino je napisao/la:Problem je City ili opet neki novi šeik...yebem ja njima sve po spisku... :x

e Verratti, Verratti...jest mi ga žao...PSG mi znači sada postade jedan od najmržih klubova...
nije mi PSG mrzak nego su mi sad postali mrski bogati seici koji su bez trunke znoja nasljedili razna naftna polja i zajedno sa amerima djele zaradu i jbu majku svima jer imaju para.Ili oni kriminogeni ruski tajkuni sto su opljackali pola ruske privrede nakon raspada SSSR-a i sa 36 godina imali milijarde a "lopate nisu digli".I Juve vode tajkuni, bogata porodica al ta porodica je napravila auto,fabriku prodala ga i zaradila a ovi djabahljebarosi preko noci su postali bogati zato tako i trose jer nisu se nimalo oznojili.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 05 jul 2012, 17:10

ma nabijem ja njih sve.. :x
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

pinturicchio30
Kontakt:

Post Postao/la pinturicchio30 » 05 jul 2012, 17:24

Di Campli: "Marco ha deciso, preferisce il Psg alla Juve"
Intervenuto a Radio Rmc, Donato Di Campli, agente di Veratti, parla della trattativa col Psg: "Leonardo è stato molto convicente. Marco ha deciso: preferisce il Psg alla Juve". Il potere dei soldi, certamente, aiuta a dimenticare i sogni di giocare con Pirlo in bianconero.Sembra ormai fatta per Marco Verratti (19) al Paris Saint Germain. Secondo l'esperto di mercato Gianluca di Marzio della redazione di Sky Sport, l'ufficializzazione del passaggio del centrocampista abruzzese al club parigino, potrebbe arrivare addirittura già stasera. Trattativa dunque che procede spedita e si dovrebbe chiudere con l'esborso di 12/13 milioni di euro da parte dei francesi.

The power of money, of course, helps to forget the dreams of playing with Pirlo bianconero.... ovo je bit svega...
Para vrti tamo
Gdje burgija ne može
Parama mogu kupiti sve.....

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 05 jul 2012, 17:35

Baš me zanima šta će Veratti izjaviti poslije potpisa, možda da je vječni fan PSG-a? :mrgreen:

Mogao je vala izdržati u Pescari još jednu sezonu i onda kod nas doći, al' zino mali za parama, propast ćeš tamo sigurno.

Pescara director Delli Carri denies Verratti-PSG talks

:?
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 05 jul 2012, 18:06

harebianconero je napisao/la:Baš me zanima šta će Veratti izjaviti poslije potpisa, možda da je vječni fan PSG-a? :mrgreen:

Mogao je vala izdržati u Pescari još jednu sezonu i onda kod nas doći, al' zino mali za parama, propast ćeš tamo sigurno.

Pescara director Delli Carri denies Verratti-PSG talks

:?

Ma nece propasti nigrat ce se posteno i najveci uspijeh bit ce osvajanje francuskog prvenstva a i to je upitno :lol: :lol:

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 05 jul 2012, 18:07

;)
slika
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 05 jul 2012, 18:10

harebianconero je napisao/la:Baš me zanima šta će Veratti izjaviti poslije potpisa, možda da je vječni fan PSG-a? :mrgreen:

A eto kao u Juventusu bi se naigro i ne bi propo.
Trebao se strpiti jos koju godinu u Pescari dok Juve ne bi odlucio da im ipak treba, dajte molim Vas, sad je po Vama Pogba moralna vertikala i juventin (covjek koji se jako neprofesionalno ponio prema Man Utd, tako ce sutra i Juvetu uradi) a Verratti nije i sve crno o njemu se piše.

Mali se nudio Juventusu ali juve se nije mogao dogovoritu sa čelnicima Pescare, tako da do njega nije, ovako izgleda trenutno ima na stolu samo ponudu Parižana i naravno da će otići tamo a ne čekati da se Juventus sjeti da ga kupi.

Mada mislim da nista nece biti od toga prelaska ali eto
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 05 jul 2012, 18:13

aless je napisao/la:

Trebao se strpiti jos koju godinu u Pescari dok Juve ne bi odlucio da im ipak treba, dajte molim Vas, sad je po Vama Pogba moralna vertikala i juventin (covjek koji se jako neprofesionalno ponio prema Man Utd, tako ce sutra i Juvetu uradi) a Verratti nije i sve crno o njemu se piše.

Mali se nudio Juventusu ali juve se nije mogao dogovoritu sa čelnicima Pescare, tako da do njega nije, ovako trenutno ima na stolu samo ponudu Parižana i naravno da će otići tamo a ne čekati da se Juventus sjeti da ga kupi.

Da ne bih se naigro al Juve bi ga ostavio u Pescari da igra pa ako napreduje vratio u ekipu,a ovako nece vidjeti mozda 5 minuta terena ako i bude igrao ikako u PSG

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 05 jul 2012, 18:14

Momak je licemjer, prvo kaze da je juventino, ok, zatim kaze pa eto ja bi da ostanem jos godinu dana u Pescari da igram sa njima u Serie A da im se oduzim, okay, i vidi sad, sad ide odmah u PSG.Sad nece ostat jos jednu godinu u Pescari.Stvar je da momak laze i pretvara se a gdje ce otic na kraju krajeva je najmanje bitno.Nije on Messi, nego je stvar da se ulizivao dok je imao sansu i davao Pescari sredstvo da nas ucjenjuje i sad odmah ide u PSG jer ce dobit 2 miliona godisnje.Postenjacina od 19 godina.

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 05 jul 2012, 18:16

Ne znam sta moralisete i ismijavate PSG.
Bavi se fudbalom i to mu je posao. Dobio je bolju ponudu u svakom smislu.
Sta ima veze sto mu je Juve san, kad bi dosao i igrao u kupu, a na ostalim utakmica grijao klupu ili mozda gledao s tribina ili treca varijanta nastavak karijere u Pescari koja mu je sigurno preko glave.
Momak trazi svoju sansu za napredak i to treba postovati.
Krasic je odbio sve i dosao u Juve to uvijek naglasavam, pa gdje je sad? Kako mu se to Juventus oduzio? Fudbal je cisti biznis!
Ovako kad se jos vise razvije mozda ce da dodje u Juve i ne budite licemjerni sa pricom kako ce propasti, a dok se povezivao s Juventusom bio je najperspektivniji igrac koji ce da naslijedi Pirla.
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 05 jul 2012, 18:19

mdss je napisao/la:
aless je napisao/la:

Mali se nudio Juventusu ali juve se nije mogao dogovoritu sa čelnicima Pescare, tako da do njega nije, ovako trenutno ima na stolu samo ponudu Parižana i naravno da će otići tamo a ne čekati da se Juventus sjeti da ga kupi.

Da ne bih se naigro al Juve bi ga ostavio u Pescari da igra pa ako napreduje vratio u ekipu,a ovako nece vidjeti mozda 5 minuta terena ako i bude igrao ikako u PSG
A PSG ga kao nece moci poslati na posudbu da igra negdje, samo Juventus to može uraditi, ili šta :D

Shvatam frustraciju po ko zna koji put otima se igrac Juventusu ispred nosa od strane šeika i co, međutim do Juveta je, Verratti je bio povezivan sa Juvetom kada niko i nije znao skoro za njega, međutim u par miliona se razbijalo. Još se tada trebao završiti posao a ne čekati dok se umješaju i ovi bogatuni.
FC Sydney

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 05 jul 2012, 18:21

Bavi se fudbalom i to mu je posao.Slazem se, samo da smo mi imali 2006-te igrace koji imaju karakter ovog momka, mi bi i dalje igrali u Serie B.Sreca pa nismo, imali smo ljude koji imaju pravi karakter i koji su ostali, a ovakve karaktere su kupili ostali kad su nas razgrabili.Zato nikad necu postovat likove poput ovog momka jer znam kakvi su suprotni karakteri od njegovog, to su oni koji su nas vratili na stare staze.DP i ostala grupa.

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 05 jul 2012, 18:23

Soni je napisao/la:Ne znam sta moralisete i ismijavate PSG.
Bavi se fudbalom i to mu je posao. Dobio je bolju ponudu u svakom smislu.
Sta ima veze sto mu je Juve san, kad bi dosao i igrao u kupu, a na ostalim utakmica grijao klupu ili mozda gledao s tribina ili treca varijanta nastavak karijere u Pescari koja mu je sigurno preko glave.
Momak trazi svoju sansu za napredak i to treba postovati.
Krasic je odbio sve i dosao u Juve to uvijek naglasavam, pa gdje je sad? Kako mu se to Juventus oduzio? Fudbal je cisti biznis!
Ovako kad se jos vise razvije mozda ce da dodje u Juve i ne budite licemjerni sa pricom kako ce propasti, a dok se povezivao s Juventusom bio je najperspektivniji igrac koji ce da naslijedi Pirla.
potpis

@juvelandia
Verratti je kao prvo i prvo rekao da će gledati najbolju moguću varijantu da zadovolji financijski Pescaru sa svojim transferom (tu Juventus nije zadovoljio a PSG jeste) a druga stvar je bila želja za odlaskom u juventus.

Imamo i mi Islu koji će igrati za nas a REAL ostati san, tako i Verratti ce igratu u PSG-u a JUVE ostati san :lol:
FC Sydney

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 05 jul 2012, 18:27

Verrati bi bio tek 5-6 veznjak u rotaciji, a svakako i ne bi dolazio ove godine, a da je došao, bilo bi ono što Soni kaže, apsolutno se slažem sa postom.

Očekujem Pogbu što prije, igrač koji je na mojoj listi uvijek i bio ispred Verratia.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 05 jul 2012, 18:32

Juvelandia je napisao/la:Bavi se fudbalom i to mu je posao.Slazem se, samo da smo mi imali 2006-te igrace koji imaju karakter ovog momka, mi bi i dalje igrali u Serie B.Sreca pa nismo, imali smo ljude koji imaju karakter i koji su ostali, a ovakve karaktere su kupili ostali kad su nas razgrabili.Zato nikad necu postovat likove poput ovog momka jer znam kakvi su suprotni karakteri od njegovog, to su oni koji su nas vratili na stare staze.DP i ostala grupa.
Na istoj smo mi strani, da ne dodje do zabune slucajno.
Imas igrace koji vole klub i koji su ostali kad je bilo najteze (najveci gospodin ADP, koji je trazio jos jednu sezonu, koji ce se zadovoljiti sa 20 minuta na utakmici, najveci igrac Juventusa ikada i dobio je odbijenicu), ali evo stavimo se mi svi u poziciju Verattija.
Kao navijac Juventusa naravno da ti je san da igras u Juventusu (kad si vec fiktivno fudbaler je l' :mrgreen: ), ali zar smijes sebi dozvoliti taj luksuz da odes u klub kada znas da neces igrati, a na stolu imas bolju ponudu, sa vecom zaradom i vecom mogucnosti napretka.
Juventus bi samo odgodio i trudio se da jednog dana zaigras, jer ti ovo moze biti sansa karijere u kojoj ili propadas ili se dizes.
U ovakvim trenucima nema mjesta za emocije i to ce ti svako reci.
Treba gledati obje strane, jer ocigledno je da ga Juventus nije smatrao dovoljno vrijednim i sam je svjestan toga.
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 05 jul 2012, 18:39

Odmah si u startu pogrijesio i moje nezadovoljstvo pogresno interpretirao.Lik je rekao da hoce da ostane u Pescari pa onda u "svoj san" Juve, sto mu je i omoguceno.Dakle ne bi dosao u Juve odmah i ne bi sjedio na klupi.A evo ga sad ide u PSG, stvar je u tome da je licemjeran i da se ulizivao da bi kao od sale ispalio za PSG kad su mu se nacrtala 2 miliona.To je jedino sto me iritira, a ostalo me stvarno zaboli, nije neka igracina nego samo talent.Hocel on postat igrac ko zna i ako postane ko ga jbe.Bit je u tome da se prodavao kao ravaku a kasnije i otisao kao ravaku.Ne smeta mi njegov transfer, smeta mi njegov karakter koji me podsjeca na Ibrahimovica i ostalu kompaniju u doba kad je bilo najteze.

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 05 jul 2012, 18:45

Soni je napisao/la:
Juvelandia je napisao/la:Bavi se fudbalom i to mu je posao.Slazem se, samo da smo mi imali 2006-te igrace koji imaju karakter ovog momka, mi bi i dalje igrali u Serie B.Sreca pa nismo, imali smo ljude koji imaju karakter i koji su ostali, a ovakve karaktere su kupili ostali kad su nas razgrabili.Zato nikad necu postovat likove poput ovog momka jer znam kakvi su suprotni karakteri od njegovog, to su oni koji su nas vratili na stare staze.DP i ostala grupa.
Na istoj smo mi strani, da ne dodje do zabune slucajno.
Imas igrace koji vole klub i koji su ostali kad je bilo najteze (najveci gospodin ADP, koji je trazio jos jednu sezonu, koji ce se zadovoljiti sa 20 minuta na utakmici, najveci igrac Juventusa ikada i dobio je odbijenicu), ali evo stavimo se mi svi u poziciju Verattija.
Kao navijac Juventusa naravno da ti je san da igras u Juventusu (kad si vec fiktivno fudbaler je l' :mrgreen: ), ali zar smijes sebi dozvoliti taj luksuz da odes u klub kada znas da neces igrati, a na stolu imas bolju ponudu, sa vecom zaradom i vecom mogucnosti napretka.
Juventus bi samo odgodio i trudio se da jednog dana zaigras, jer ti ovo moze biti sansa karijere u kojoj ili propadas ili se dizes.
U ovakvim trenucima nema mjesta za emocije i to ce ti svako reci.
Treba gledati obje strane, jer ocigledno je da ga Juventus nije smatrao dovoljno vrijednim i sam je svjestan toga.

Soni@druze uredu sve sto si napisao a sad po cemu ce on vise napredovati u PSG nego u Juve, jer Juve je nudio opciju da ostane u Pescaria igra i dokaze se na visem nivou od Serie B u PSG sigurno nece igrati posla ce ga na posudbu u neki ljevi francuski klub, a razlika u kvaliteti igranje u francuskoj ligi ili u Serie A jedino u cemu ce napredovati je da ce zaradivati 2 miliona godisnje sto malo koji igrac u njegovim godinama ima

i sto Juvelandia@ drug rece nije dosao u juve i nikom nista jos nije postao igrac ko zna hoce li samo je talenat tek treba da vidimo sta ce biti od njega

PS zavrsimo sa ovom raspravom :D

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.