u koliko sati ?Elegant je napisao/la:Veceras u Voxpopuli.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- corleone87
- Kontakt:
pa sta je sa ovom utakmicom sa ovim Brasovim
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
21 i 45anonimni je napisao/la:u koliko sati ?Elegant je napisao/la:Veceras u Voxpopuli.
Volimo Bete a njih ko Beje!!!
Na rezultati com piše da je ova naša utakmica odgođena
- storm_raider
- Kontakt:
Ako bi bio neki povoljan rezultat za nas u Mariboru, ne bi valjalo dizati nepotrebnu euforiju, da nam se ne bi desilo ovo sto se sada na Kosevu desava. Hladne glave ih docekati i ispratiti u slovensku ligu. 

Sport je lijek za tijelo i duh.
-
- Kontakt:
Zeljovci imali ste iskustva kod prodaje igraca u inostranstvo.Mi smo danas to uradili sa mladim reprezentativcem Senadom Husicem, jos se ne zna koliko ce obestecenje dobiti Zvijezda, mada ovi iz Kalesije ( Bosne K.-maticni klub)kazu da ce dobiti 25 000 eura, koliko to onda iznosi procenata od transfera i koliko bi onda trebala dobiti Zvijezda??? hvala pozz iz Gradacca
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Sve zavisi koliko je tamo trenirao, u kojim godinama, je li imao pro ugovor, je li sa vama imao isti, i tako to...Bosanski zmaj je napisao/la:Zeljovci imali ste iskustva kod prodaje igraca u inostranstvo.Mi smo danas to uradili sa mladim reprezentativcem Senadom Husicem, jos se ne zna koliko ce obestecenje dobiti Zvijezda, mada ovi iz Kalesije ( Bosne K.-maticni klub)kazu da ce dobiti 25 000 eura, koliko to onda iznosi procenata od transfera i koliko bi onda trebala dobiti Zvijezda??? hvala pozz iz Gradacca
P.S. Al' evo sad kontam da je to neki maksimum 5% sto oni mogu dobiti, ako je 5% toliko, onda bi vi trebali dobiti 950.000 KM, znaci nema teoretske sanse da je takav transfer napravljen sto se tice te strane.. Eh sad mozda oni sa vama imaju dogovor da njima ide procenat neki, ko ce ga znati, a mozda i i ma dogovor za koliko god da se proda da njima pripada fixna suma...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
Momak je 1990 godiste, kod nas je dosao 2009. znaci imao je 19 godina,kod nas je dosao kao amater,igrao za nas tri sezone, a kakav je kod nas imao ugovor (profi ili amterski ne znam).Interesuje me samo koliko procentualno od transfera ide klubu proizvodjacu (u ovom slucaju Kalesiji) a koliko klubu iz kojeg se prodao (Zvijezda)??
Ako kalesijci kazu da ce dobiti 25 000 eura, mozda bi Zvijezda mogla dobiti velike pare.
Sad sam se bas sjetio platili smo Bosni za njega 10.000 KM kada smo ga dovodili,ima li to nekog uticaja kod transfera?
Izvinte sto poglem na vasoj temi,ali znam da ste vi klub koji je najvise prodao igraca i neposredno i posredno (slucaj Dzeko) pa iz tog razloga se vama obracam.
Ako kalesijci kazu da ce dobiti 25 000 eura, mozda bi Zvijezda mogla dobiti velike pare.
Sad sam se bas sjetio platili smo Bosni za njega 10.000 KM kada smo ga dovodili,ima li to nekog uticaja kod transfera?
Izvinte sto poglem na vasoj temi,ali znam da ste vi klub koji je najvise prodao igraca i neposredno i posredno (slucaj Dzeko) pa iz tog razloga se vama obracam.
- storm_raider
- Kontakt:
To zavisi od ugovora, koliki je postotak ugovoren. Vjerovatno cete za nase uslove dobiti dobre pare. Sto se tice 10 000 KM koliko tvrdis da ste platili, to samo znaci da je vec imao validan ugovor u Kalesiji i da nije dosao kao amater.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 05 jul 2012, 20:45, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Pa kazem ti, mozda su te pare one sto su propisane od saveza BiH koje mora Zvijezda dati Kalesiji jer je kod njih potpisao profi ugovor. Inace ide oko 0,25 % po sezoni treniranja do neke 16 godine, onda poslije ide 0,5%, nesto tako, ali nisam siguran.. Ali to kad se sabere je sigurno manje od 5%, sto znaci da 25000 eura nikako ne moze biti naknada Kalesiji za treniranje, jer onda bi vas transfer bio oko 500.000 eura, ali i cak vise, sto (uz duzno postovanje) za Zvijezdu je nemoguca misija... Prije da su to pare koje ce sada Zvijezda od transfera dati Kalesiji jer je sa Zvijezdom taj igrac potpisao prvi profi ugovor... Ima tu vise varijanti...Bosanski zmaj je napisao/la:Momak je 1990 godiste, kod nas je dosao 2009. znaci imao je 19 godina,kod nas je dosao kao amater,igrao za nas tri sezone, a kakav je kod nas imao ugovor (profi ili amterski ne znam).Interesuje me samo koliko procentualno od transfera ide klubu proizvodjacu (u ovom slucaju Kalesiji) a koliko klubu iz kojeg se prodao (Zvijezda)??
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
,
Zadnja izmjena: Dylan Dog, dana/u 05 jul 2012, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
-
- Kontakt:
Da tih 10.000 KM mi je velika enigma jer znam da su nasi iz kluba govorili da su Kalesiji dali te pare, mada cisto sumnjam da je on tamo imao profi ugovor, jer u tim rangovima skoro niko nema profi ugovor.storm_raider je napisao/la:To zavisi od ugovora, koliki je postotak ugovoren. Vjerovatno cete za nase uslove dobiti dobre pare. Sto se tice 10 000 KM koliko tvrdis da ste platili, to samo znaci da je vec imao validan ugovor u Kalesiji i da nije dosao kao amater.
peglamo ljude.tih 10 000 je uplaceno kao naknada za treniranje tako da smo mi sa njima cisti posto je senad potpisao prvi profi ugovor sa nama, uglavnom koliko god zvijezda dobije kalesiji ide maxsimalno 5 posto i to je to
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
- SkyWallker
Jarane kakve ovo veze ima sa nama !? trebao si to pitanje postaviti na temi o Zvijezdi i neko bi ti sigurno odgovorio a ne ovdjeBosanski zmaj je napisao/la:Zeljovci imali ste iskustva kod prodaje igraca u inostranstvo.Mi smo danas to uradili sa mladim reprezentativcem Senadom Husicem, jos se ne zna koliko ce obestecenje dobiti Zvijezda, mada ovi iz Kalesije ( Bosne K.-maticni klub)kazu da ce dobiti 25 000 eura, koliko to onda iznosi procenata od transfera i koliko bi onda trebala dobiti Zvijezda??? hvala pozz iz Gradacca

Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
ako je sa 19 dosao kod vas, onda Kalesiji ide 3%astra1922 je napisao/la:peglamo ljude.tih 10 000 je uplaceno kao naknada za treniranje tako da smo mi sa njima cisti posto je senad potpisao prvi profi ugovor sa nama, uglavnom koliko god zvijezda dobije kalesiji ide maxsimalno 5 posto i to je to
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 05 jul 2012, 21:10, ukupno mijenjano 1 put.
Slicna situacija kao i sa Viscom. Mi smo ga kupili od Buducnost za 10000 KM, a prodali 450000 €. Naravno nakon prodaje oni su dobili ponovo neku lovu zato sto je ponikao kod njih sad ne znam tacno koliko.
NO PYRO NO PARTY
Jesmo li mi igrali danas? Ako jesmo rezultat?
hoce li zeljo igrati u subotu neku prijateljsku? u subotu sam u istoj pokrajini gdje su na pripremama, pa ako budu igralio da odem malo na tekmu.
matersburgajdin je napisao/la:hoce li zeljo igrati u subotu neku prijateljsku? u subotu sam u istoj pokrajini gdje su na pripremama, pa ako budu igralio da odem malo na tekmu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.