FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Yuto
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Yuto » 05 jul 2012, 20:59

Jasta je nego smijesno. Prije svega Strama igra 4-2-3-1 i 4-3-3 a ne ovu formaciju. Onda nema sanse da ce Mudingayi igrat u prvoj postavi.

Otprilike tako kako si i napisao ce to izgledat samo sto ce vjerovatno Palacio biti na mjestu Alvareza.
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jul 2012, 21:07

@Yuto

Znas ti dobro da se vracate u 90e. Ali, ovoga puta nema para, pa nema ni Ronalda i Vierija.
Mudingayi, Silvestre, Nagatomo, Palacio.... :roll: To nije kvalitet da startuje u prvoj postavi velikog Intera.
Pregazice vas Juventus kao plitak potok. A nece biti jedini.

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 05 jul 2012, 21:13

Samo lagano...

Nista se ti ne sikiraj samo da se ovako nastavi ovaj prelazni rok. ;)

To su kao Asamoah i Isla nesto plaho vise napravili u Serie A od recimo Handanovića ili Palacia ? Isla moze u rang sa Samirom, a Asamoah sa Palaciom (mozda). Nikako ispred. Cisto pravim poredjenje 2 najbolja pojacanja do sad da juventini ne shvate pogresno. Inter uz Juventus radi ubjedljivo najbolji poso do sad i kad se dovedu veznjak i bek to ce jos bolje izgledat.

Ok, Silvestre tek treba da se dokaze iako je i on opusteno medju 10 stopera u ligi. Mudingayi je back up i takvih ce igraca uvijek biti u velikim klubovima.

Svi igraci koji su dosli do sad su renomirani u Serie A i to ce biti i vise nego dovoljno za Serie A i EL.

Ovo je "anno zero" kako je zovu talijani i kljuc je smanjit plate i podmladit ekipu i zasad sve ide odlicno i po planu. Tek od iduce sezone Inter ce se moci borit za neke ozbiljnije trofeje. Ove sezone cilj ce biti LP i osvajanje EL za sto je ova ekipa i vise nego spremna...

Koja ce timovi biti bolji od Intera iduce sezone ? Zivo me zanima...

Lucio idiote umri !

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 05 jul 2012, 21:18

Pa meni je dosta bolja veza Juventusa nego li Intera medutim to nista ne mora da znaci.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 05 jul 2012, 21:21

10DelPiero je napisao/la:Pa meni je dosta bolja veza Juventusa nego li Intera medutim to nista ne mora da znaci.
Jest, slazem se. Pirlo,Vidal i Marchisio je jedna od najboljih veznih linija u Evropi a sad su to jos i Isla,Asamaoh i Pogba. Prejako fkt.

Juve je ako nista uigraniji od Intera, imaju sistem sa Conteom i sigurno su u prednosti pred sezonu. Al to ne umanjuje cinjenicu da Inter zasad radi dobar poso u ovom mercatu i da ce biti konkurentni. Ne vjerujem da cemo moc u borbu za scudetto, al bit cemo tu negdje.

Prednost Intera ce biti neigranje u LP...

Lucio idiote umri !

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 05 jul 2012, 21:24

Treba nam otkup Polija i jedno jako ime u vezi. Plus bek i mislim da je to-to.

Eventualno ako ode Pazzini, onda ce se morat traziti napadac.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jul 2012, 21:30

Juventus i Milan ce sigurno biti jaci od Intera. Napoli i Roma: mozda da, a mozda i ne.
EL je kada tacno bio prioritet Italijanima? Pre 20 godina kao Kup Uefa, ali u poslednjih 10 godina to igraju preko one stvari.
Problem je sto kvalitet koji dolazi nije jednak onome koji odlazi. Debuchy i Handanovic imaju taj kvalitet da nadomeste odlaske Cesara i Maicona, ali Silvestre i Mudingayi nemaju kvalitet da nadomeste odlaske Lucia i Stankovica (ako uopste i ode). Da ne govorim o tome da su u tim zalutali neki igraci, te da su mnogi samo blede senke njih samih od pre 2-3 godine (Milito, Cambiasso, Stankovic, Sneijder, Chivu).
Nikakva ovo nije revolucija, vec drastican pad u kvalitetu bez preke potrebe da to tako bude.

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 05 jul 2012, 21:38

Ne slazem se...

Ako ovaj Inter koji se formira bude slabiji od proslogodisnjeg onda il nesto opasno nije uredu sa mnom il ne vidim.

_____________Handa
_Debuchy_Samuel_Zabac_Capitano
_______Guarin_Cambiasso
_____Palacio_Wes_Coutinho
_____________Milito

Varijable su desni i lijevi bek ovisno ko ce doc Debuchy ili Cissokho. Ja bih licno prije crnca. :mrgreen: I jos jedan veznjak ce doci koji ce biti konkurencija Cambiassu (pod ovim ne mislim na Mudingayia).

Em mladja em bolja ekipa i ti kazes da je pad u kvalitetu ?

Prezadovoljan sam fkt zasad i samo se nadam da ce pametno odradit pozicije beka i veznjaka.

Lucio idiote umri !

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 05 jul 2012, 21:44

Lucio i Stankovic ? :lol:

Deki realno ne moze vise da hoda, a kamoli da trci, a tek Lucio :lol:

Pa covjek je u moru losih, bio najgori. Inter ce 100% biti jaci i bolji nego prosle sezone. Gaby (ako uopste dodje) je tu zbog sirine u ekipi, a ne da nosi igru kako to Gazetta ili ko vec predstavlja.

Pandev, Muntari, Cordoba, Orlandoni, Lucio, Zarate nisu vise tu. To je za mene najbitnije.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 05 jul 2012, 21:47

Gledajuci unazad par godina kakvi su igraci igrali i kakvi sada igraju ocigledan je pad u kvalitetu i to ne samo u Interu nego i u ostalim klubovima Serije A.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jul 2012, 21:51

@Yuto, tvoj problem je sto ti gledas u proslu sezonu. To je pogresan pristup.
Prosla sezona vam je bila kosmarna - promenili ste 4 trenera za 11 meseci, a mnogi igraci su vam bili debelo zasiceni. Sve je to posledica neshvatanja 2010. kao vrhunca posle kog je neophodna rekonstrukcija, vec kao usputne stanice na putu koji se zove "stalno clanstvo u eliti". Dakle, to je bio bljesak, a ne jedna u nizu velikih evropskih sezona. I bez promena se bilo do ovog leta.
Vi sad treba da razmisljate kako da u 2-3 sezone opet budete jaki kao 2010, a ne kako da budete bolji nego 2011-12.
A ovi igraci vam nece doneti 2010., vec povratak u 90e. A to je mediokritetski Inter, koji trosi puno, a ne ostvaruje uspehe.
Nije moralo da se kupi Handanovica. Imate Viviana. Nije vam trebao Palacio, kad je za njega Lavezzi zver.
Imate Coutinha, Faraonija, ove klince iz primavere. Trebali su vam samo vam samo WC bekovi, napadac i zadnji vezni. 4 WC igraca + da vratite Viviana (samo ako ode Cesar) + jedan iskusan stoper.
Doveli ste 3 polutana i WC golmana, a ratosiljali se nekih klinaca i veterana koji odose za dzabe. Sve kontra od potrebnog. To je toliko prepoznatljiv Inter. Onaj iz 90ih. ;)

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 05 jul 2012, 21:57

Pa zato ti i govorim da se konacno radi planski i sistemski. Ne mogu se u jednoj sezoni ispravit sve pogreske u prethodne 2 sezone, ili mogu ?

Logicno je da je sad cilj pravit ekipu koja ce biti konkurentna vec ove sezone ali razmisljat i o buducnosti sto se radi podmladjivanjem. Glavno ce biti ako se konacno pocnu ubacivat klinci iz Primavere, Longo i Mbaye ove sezone prije svih. Upravo zbog Samuelea i ne bih volio da vrate Destra jer nije neka velika razlika u kvaliteti.

Sad se treba mjeriuti sa proslom sezonom,a ne nazor pokusavat napravit u jednoj godini Inter iz 2010. Lagano,planski i sistemski i bit ce to sve ok...

Na Viviana su u Interu iz nekog razloga nije racunalo. I otkpljen je iz Bologne greskom njihvog predstavnika na aukciji. bologna je imala vecu ponudu al se ovaj zajbo oko nekog zareza il nesto i zatoo je doso u Inter. Dovodjenje Handanovića je odlican poso, pogotovo ako Julio ode. Tu nema dileme.

P.S.

slika

Dresovi premocni. 8-)

I da, Juan ide na Olimpijadu.

Lucio idiote umri !

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 05 jul 2012, 22:03

Nemozes usporedit Lavezzia i Palacia nikako. Lavezzi je puno bolji igrac ali njegova placa je prevelika. Politika ovog novog Intera je da pridoslice nemogu imat placu vecu od 2.5 mil €. Sve zbog FFP i minusa u kojeg Inter upada svake godine. Zbog toga gledamo ovaj odlazak Lucia i Forlana besplatno, moguce i Cesara, Maicona za sicu itd itd.

Slazem se da nebi smili uspoređivat iducu godinu sa ovom proslom ali treba shvatit da Massimo upravo zbog FFP-a nemoze ulagati kao prije i upravo zbog toga mi buducnost moramo graditi na mlađoj skoli. Interova omladinska momcad je jedna od najboljih na svijetu, def. najbolja u Italiji i nesmimo si dopustit novog Destra,Santona ili Balotellia (iako je to neka druga prica) vec te momke kakvi god da jesu forsirat.

Evo jedan odlican tekst da vidite u kakvom je Inter financijskom polozaju

http://www.intercroatiacrew.com/index.p ... &Itemid=53" onclick="window.open(this.href);return false;
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jul 2012, 22:11

@Yuto

Pa sta je to, ako nije nesistematicnost? :lol: :lol: :lol:
Padne ti za saku dolara 1 top potencijal na golu u ruke i ti radis sta: kupujes golmana za 10+ milja, a nemas bekove i zadnje vezne. :mrgreen:
Sistematicno bi bilo: postaviti mladog ili trenera iz srednje generacije (Prandelli), dati mu klince iz primavere da probere, kupiti mu ono cega nema u ekipi (ali samo ako je to extra kvalitet/potencijal), ratosiljati se suvisnih igraca (ali prodajom, a ne raskidima).
Za 40 milja evra koliko se dalo do sada, mnogo je jaci tim mogao da se sastavi. O tome se radi.

@Puma

Stankovic je bio WC ili jako blizu toga pre 5-6 godina, ali Mudingayi to nikada nece biti. Isto se odnosi i na Lucija i Silvestrea. Dakle, menjas "istrosenog nekada WC igraca" nekim ko to moze da postane, a ne "grejacem klupe/polutanom".

@Tritolone

Nema FFP veze sa ovim. Lavezzi je kostao 25mE. Plata mu je 5mE (toliko je trazio). MM to nije hteo da da. A zanima me koliko je dao za Handanovica i Palacia? 23-24mE i dao im kombinovane plate oko 4-5mE. Dakle, isti qurac. A ovamo bi dobio WC klasu da mu vodi napad. Sad ima polutana u napadu i WC golmana. Kao da do sada nije imao to isto u likovima Zaratea i Cesara. Kapiras? Inter se nije kvalitativno pojacao iako je doveo igrace.

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 05 jul 2012, 22:17

Tek je 5.juli, nemoj to zaboravit. Inter se uz Juventus najbolje pojacao ma sta ti pricao. Handanovića se moralo uzet za 11 miliona + pola Faraonia. Ovako dobar deal sa onim smradovima se nije mogo propustit.

Bek i veznjak dolaze, ima hvala Bogu 2 mjeseca do kraja prelaznog roka.

Bitno je da se lagano rjesava staraca...

Lucio idiote umri !

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 05 jul 2012, 22:20

U jednom se slazem sa tobom, bolje je dovest jednog WC igraca nego 2 ili 3 polovna, ali posto je Inter u takvoj situaciji kakvoj je, gdje nam treba vise igraca onda si jednostavno nemozemo dopustit da bacamo cili budzet na 1 igraca.

I meni je danas palo na pamet da Palacio+Handanovic daju Lavezzia ali ti sam kazes da je on trazio placu 5 mil € onda svi ovi planovi za rezanje placa padaju u vodu ako dovodis nekoga sa tako velikom placom.

Ja necu sudit dok ne zavrsi mercato, kad zavrsi iznit cu neko svoje kranje misljenje. Za sada sam amo reci zadovoljan iako nisam sretan sta cemo se olako rjesit Cesara. Inace misljenja sam da je Inter za sada uz Juventus odradio najbolji mercato, ali tek je pocelo. Veseli me jedino sta Strama vodi ovaj tim tako da mi ostaje nada da cu malo vise gledat Coutinha,Rickya,Longa,Duncana i ostalu ekipu iz primavere.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 05 jul 2012, 22:25

MaGiCa je napisao/la:@Yuto

Pa sta je to, ako nije nesistematicnost? :lol: :lol: :lol:
Padne ti za saku dolara 1 top potencijal na golu u ruke i ti radis sta: kupujes golmana za 10+ milja, a nemas bekove i zadnje vezne. :mrgreen:
Sistematicno bi bilo: postaviti mladog ili trenera iz srednje generacije (Prandelli), dati mu klince iz primavere da probere, kupiti mu ono cega nema u ekipi (ali samo ako je to extra kvalitet/potencijal), ratosiljati se suvisnih igraca (ali prodajom, a ne raskidima).
Za 40 milja evra koliko se dalo do sada, mnogo je jaci tim mogao da se sastavi. O tome se radi.

@Puma

Stankovic je bio WC ili jako blizu toga pre 5-6 godina, ali Mudingayi to nikada nece biti. Isto se odnosi i na Lucija i Silvestrea. Dakle, menjas "istrosenog nekada WC igraca" nekim ko to moze da postane, a ne "grejacem klupe/polutanom".

@Tritolone

Nema FFP veze sa ovim. Lavezzi je kostao 25mE. Plata mu je 5mE (toliko je trazio). MM to nije hteo da da. A zanima me koliko je dao za Handanovica i Palacia? 23-24mE i dao im kombinovane plate oko 4-5mE. Dakle, isti qurac. A ovamo bi dobio WC klasu da mu vodi napad. Sad ima polutana u napadu i WC golmana. Kao da do sada nije imao to isto u likovima Zaratea i Cesara. Kapiras? Inter se nije kvalitativno pojacao iako je doveo igrace.
1+

Sve si rekao sa ovim postom.

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 05 jul 2012, 22:29

De Laurentis je pustio Lavezzia da bira gdje bi i on je izabrao Pariz. Poletio za parama i nije mi zao sto nije doso kad je takav. DeLa i Moratti bi se sigurno dogovorili da je ovaj htio u Inter. ;) Danas sam bas gledo izjavu DeLa oko Lavezzia.

Punto e basta.

Lucio idiote umri !

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 05 jul 2012, 22:30

Sto vi diskutujete s nekim ko je ocigledno provokator?
Cuj,mediokritetski Inter!!! Puno trosi???
Mijenjaj dilera pod hitno,ili se puno bolje informisi!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jul 2012, 22:40

@Yuto

Ne bih rekao da je to tako bilo. MM nije hteo da da 25 milja i platu od 5mE. Pocho je hteo da ostane u Italiji zbog lepse polovine. ;)

@neroazzuro

Super. Ja sam provokator. Ti si verovatno neko ko je odrastao na Meazzi. A sad mi ucini uslugu: bookmarkuj ovu stranicu, pa cemo se nekad podsetiti pisanja na istoj - i tvog, a i mog. 8-)

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []