Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

gloryhunter
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la gloryhunter » 01 jul 2012, 17:42

od Newcastlea traze 15M tako da sumnjam da su ga prodali Vama za 9-11M, Svrake nude više od tog iznosa..
tko je skaut Monchengladbacha? Hrgota, Hoilett, de Jong svi su praćeni od naših skauta. Plus ovaj stoper iz Atletica, sjajan posao.... ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2012, 19:43

gloryhunter je napisao/la:od Newcastlea traze 15M tako da sumnjam da su ga prodali Vama za 9-11M, Svrake nude više od tog iznosa..
tko je skaut Monchengladbacha? Hrgota, Hoilett, de Jong svi su praćeni od naših skauta. Plus ovaj stoper iz Atletica, sjajan posao.... ;)
Moze Newcastle nuditi i 50 miliona €, ali ako igrac ne zeli u taj klub onda...Ipak mislim da ce de Jong zavrsiti na kraju u Gladbachu sto radi lakse adaptacije, sto radi zagarantovanog mjesta u prvom timu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 jul 2012, 23:34

možda i Wendt bude uključen u cijenu za de Jonga
Agieren statt reagieren

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 jul 2012, 11:19

amerosm je napisao/la:
gloryhunter je napisao/la:od Newcastlea traze 15M tako da sumnjam da su ga prodali Vama za 9-11M, Svrake nude više od tog iznosa..
Moze Newcastle nuditi i 50 miliona €, ali ako igrac ne zeli u taj klub onda...Ipak mislim da ce de Jong zavrsiti na kraju u Gladbachu sto radi lakse adaptacije, sto radi zagarantovanog mjesta u prvom timu.
Može, ali Newcastle je polako ohladio od ovog transfera, jer McLaren traži minimalno 15 miliona Eura. Njukaš je zadnju ponudu poslau u visini od 12 miliona i ne planira ići dalje. Twente ima 24h da odluči da li će prihvatiti ovu ponudu ili neće. A, ne znam gdje si ti vidio da on hoće u Monchengladbach, a neće u Newcastle. Naime, njegova izjava (odnosno, od njegovog agenta) je da želi igrati u klubu u kome može napredovati, ali da taj klub ne mora spadati u najveće konkurente za naslov. Dakle, u ovu grupu spadaju i Moncengladbach i Newcastle.

Nego, ako se ne varam, Monchengladbachova ponuda je bila niža i od Newcastleove. Ako Mclaren nije prihvatio tu od 12, zašto bi prihvatio onu od 10? To mi pogotovo nema logike, jer se tu igrač ništa ne pita. Štaviše, on ima važeći ugovor sa Twenteom, a Steve je rekao da ove godine ne planira prodati svog najboljeg igrača. Uostalom, cijena od 15 milki nije mala, posebno kada vidimo da igrač dolazi iz nešto slabije lige. Dakle, u startu je dao do znanja koliko ozbiljan je glede njegovog ostanka.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 jul 2012, 16:01

@monolog

nije Borussijina ponuda bila niža od Newcastleove ;)

slika
Agieren statt reagieren

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 jul 2012, 18:57

11<12.
Monchengladbach nudio 11, Newcastle 12. Dakle, za milion Eura je niža ta ponuda.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 jul 2012, 19:24

Monolog je napisao/la:11<12.
Monchengladbach nudio 11, Newcastle 12. Dakle, za milion Eura je niža ta ponuda.

da, 11 sad, ali dva mil na kraju sezone plus još 2 mil ako se uđe u grupnu fazu LP-a ;) ... takve informacija ja imam
Agieren statt reagieren

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 03 jul 2012, 19:32

ako dovedete de joonga strasno pojačanje,uff odličan prelazni rok za vas!sve najbolje vam zelim

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 jul 2012, 21:03

Izgleda i Xhaka i Dominguez moraju na Olimpijadu. Šteta jer će propustit' kompletne pripreme, ali će bar biti u takmičarskoj formi kad se vrate i moći će odmah da konkurišu za prvi tim. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jul 2012, 02:53

Preko jedne navijacke stranice Gladbacha na FB-u pocela je kruziti prica da ce de Jong sutra u 13 h u Gladbachu obaviti lijecnicke preglede i da ce zvanicno biti predstavljen sutra u 14 h u prostorijama kluba. Navodno ce odsteta iznositi 11 miliona € i on ce potpisati ugovor na cetiri godine. Ostaje jos par sati da vidimo je li ovo istina.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 jul 2012, 09:58

Favre produzio do 2015.!!! :mrgreen:

http://www.borussia.de/de/aktuelles-ter ... fe47937e50" onclick="window.open(this.href);return false;
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 jul 2012, 11:26

Hare_BvB je napisao/la:Favre produzio do 2015.!!! :mrgreen:

http://www.borussia.de/de/aktuelles-ter ... fe47937e50" onclick="window.open(this.href);return false;
:mrgreen: :D

slika

Bravo !!! mada ovdje nije ni bilo sumnje, bilo je samo pitanje dana kad će ovo biti službeno objavljeno. Favre je započeo nešto sjajno ovdje, i treba da nastavi sa radom... Ovo je za mene najvažnija novost ovog ljeta ;)

@amerosm
vidjet ćemo, lako moguće da je istina

@semir

jučer je na borussia.de izašao intervju u kojem i Xhaka i Dominguez govore da ne žele na olimpijske, žele da ostanu s ekipom i odrade kompletne pripreme. pogotovo je Xhaka ustrajan u tome i govori da se defintivno neće odazvati... Al J*** im mater da im J*** !!! Zašto jedan Šačiri nije pozvan ? pa J*** boga tom savezu švicarskom i mater onom ko ga vodi !!! Jedan šačiri koji uopće u početku neće biti stalan u ekipi Bayerna (znači pripreme mu nisu od tolike važnosti kao Xhaki koji će od početka biti stalan u Borussiji) nije pozvan a Xhaka je... Ali zna se šta je tu u igri, to je sigurno Hitzfeld sredio da se Bayern ne dira, a ajmo **** jednu Borussiu. Ma pun mi je **** više...
Ja se ispričavam zbog teksta, ali stvarno sam iznerviran nekim potezima.. Yebem li im olimpijski plamen...

ali eto, lijepe vijesti danas, Favre produžio, još de Jong i šta treba više :D ... moglo bi se ovo večeras i kvalitetno proslavit :mrgreen:
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jul 2012, 02:00

Ne bi jucer nista od de Jonga kako se spekulisalo preko navijackih stranica i ostaje da vidimo kada ce ova sapunica biti okoncana. Prema pisanju Telegrafa Gladbach se nalazi pred realizacijom transfera, i iskreno se nadam da ce isti biti sto prije okoncan, jer me ovaj transfer podsjeca na sapunicu zvanu Lewandowski.

BILD u svom danasnjem izdanju spekulise da Favre ima klauzulu u svom novom ugovoru kada je u pitanju posao u Minkenu.Takodjer Favre i Eberl nisu htjeli demantovati da postoji ta klauzula, no mislim da se ne trebaju previse brinuti u Gladbachu jer se situacija totalno promjenila od kako je dosao Sammer. Isti je prosle godine hvalio izbor HSV-a koji se zvao Oenning pa mozda on naslijedi Heynckesa. :lol: :lol: :lol: :lol:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 jul 2012, 11:43

Ma Bild je to pisao i ranije, tj da je Favre tu klauzulu imao i u prijašnjem ugovoru, no Favre i Konigs su to demantirali, ne postoji nikakva klauzula. Također sam uvjeren da nema nikakve klauzule u ovome novom ugovoru, Favre prije svega voli i poštuje Borussiu da bi se bavio tim igrama... Bild opet po običaju piše sranja...
Zitat:
Bonhof zu BILD: „Wenn er verlängert, dann richtig. Das heißt, dass es keine Ausstiegs-Klausel geben wird.“

Volio bih i ja da se sapunica oko de Jonga okonča što prije, da se pridruži ekipi na pripremama... nadam se da će to uskoro biti završeno...većina medija koji pišu o ovome transferu tvrde da je transfer skoro finaliziran
Agieren statt reagieren

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 05 jul 2012, 13:01

Pale_Companion je napisao/la:napokon PRVI BOSANAC u Gladbachu :mrgreen:

klubovi su se dogovorili, Branimir Hrgota će već od slijedeće sedmice biti sa ekipom na pripremama. O ovom transferu se slabo pisalo, ali ja vjerujem da ovaj momak može puno toga da pokaže već u prvoj sezoni. Veliki je potencijal (dosta o tome govori lista klubova koji su bili zainteresirani za njegove usluge) a Favre će to znati da iskoristi.Želim mu puno sreće u ovom divnom klubu i ko zna, možda upravo imamo i novog reprezentativca u Gladbachu ;) (trenutno je član mlade švedske repke)

;)
Imal sanse da ovaj igra za bosnu

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 jul 2012, 13:22

AjdBosnaVodi je napisao/la:

klubovi su se dogovorili, Branimir Hrgota će već od slijedeće sedmice biti sa ekipom na pripremama. O ovom transferu se slabo pisalo, ali ja vjerujem da ovaj momak može puno toga da pokaže već u prvoj sezoni. Veliki je potencijal (dosta o tome govori lista klubova koji su bili zainteresirani za njegove usluge) a Favre će to znati da iskoristi.Želim mu puno sreće u ovom divnom klubu i ko zna, možda upravo imamo i novog reprezentativca u Gladbachu ;) (trenutno je član mlade švedske repke)

;)

mislim da postoje realne šanse, ali rano je još o tome pričati, njegova karijera tek počinje, on treba tek da pokaže svoj kvalitet i potvrdi da je kalibar za reprezentaciju
Agieren statt reagieren

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 06 jul 2012, 00:06

Pale_Companion je napisao/la:
AjdBosnaVodi je napisao/la:

;)

mislim da postoje realne šanse, ali rano je još o tome pričati, njegova karijera tek počinje, on treba tek da pokaže svoj kvalitet i potvrdi da je kalibar za reprezentaciju
rekao je nedavno da će igrati za Hrvatsku ili Švedsku tj. za onu koja ga prva pozove...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jul 2012, 00:15

gloryhunter je napisao/la: rekao je nedavno da će igrati za Hrvatsku ili Švedsku tj. za onu koja ga prva pozove...
meni je rekao njegov rođak (navodno se često čuju) da bi najviše volio za BiH da igra i da se nada da će nekad u budućnosti obući BiH dres. Inače Branimir je rodom iz Kaknja...

ko će ga znati :? ...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jul 2012, 21:39

(navodno) sad Twente traži 20 mil eura za de Jonga :lol:

uskoro se Eberl okreće drugim riješenjima za napadača
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt: