FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la M4kaveli » 06 jul 2012, 14:08

Pa nisu svi ljudi isti.
Ocito je Pele-u jos do za*ebancije :D
I normala da mu je podigao cijenu, bar za 10 miliona ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 jul 2012, 14:40

ripper je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Ma ja mislim da Pele to namjerno radi.
Sve je to reklama.
On time dize cijene svojima ( Neymaru najvise ) i stvara nekakve tenzije.
Samo je problem sto Messija nista ne zanima, osim lopte :D
Namjerno radi :?: pa nije balavac. Ne mogu da vjerujem da covjek od 72 godine od sebe vec godinama pravi idiota sa svojim izjavama, i to javno. Fol neka bivša zvijezda, pa to ne prilici ljudima u tim godinama.
Ima i starijih od njega, pa se ne brukaju javno. Npr. Di Stefano je stariji, pa opet svojim izjavama ne daje povoda da ga ljudi smatraju kretenom. Covjek drži do sebe, a ova senilna budala svako malo vremena laprda nekakve gluposti.
Ljudi ga vec odavno doživljavaju kao vic i klauna. Postao je preofiran za uzdizanjem svog zemljaka Neymara na prejeftin nacin. Ne može se na taj nacin njemu dizati cijena. Mislim, može i to ali ovcama bez mozga.

Eto taj Neymar,radi svakakve vragolije po Brazilskoij ligi ,ali djabe,niko ga nece smatrati velikim igracem dok se ne dokaze u Evropi . Pele vise puta dokazao da je veoma sujetan. On misli da niko nikada nece biti bolji od njega. A fudbalska igra se od njegovog vremena toliko promijenila da bi on danas bio samo jos jedan u moru prosjecnih . Svaka mu cast za sve sto je uradio u svojoj karijeri ali bi mogao neki put i da malo suti ili bude realniji u svojim izjavama! :roll:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 jul 2012, 14:42

Ja ne znam sta se vi odma palite :D
Meni je bas drag Pele i sa ovim svojim izjavama, jer znam da sve prica iz zaje*ancije ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 06 jul 2012, 15:03

Mene je u vezi Pelea najvise razocaralo ovo:
Dakle,2004-te je Fifa u cast 100-godisnjice njenog osnivanja odlucila da napravi listu od 100 najboljih igraca ikada.
Zadatak da napravi tu listu je dobio Pele,te je zbog toga sto se nije mogao odluciti za samo 100 igraca na kraju na spisku bilo 125 bivsih i aktivnih fudbalera.Nekadasnji igraci koji vise nisu medu zivima nisu mogli biti na listi.
Pele,ocito zeleci istaci kako je za uspjehe Santosa i Brazila zasluzan iskljucivo on, je izostavio brojne uz njega kljucne igrace te ekipe i reprezentacije,tako da na toj listi nije bilo mjesta za Coutinhoa,Gersona, Jairzinha, Gilmara, Tostoa, Zita, Bellinia, Zagalla..A to su njegovi suigraci iz 70-tih,generacija koju Brazilci smatraju svojim najboljom.
Recimo,na listi su se nasla imena 5-orice igraca Brazila iz tima koji je 2002-ge osvojio titulu prvaka svijeta.
Ipak,oni nisu bili Peleovi suigraci i nije postojala opasnost da od njega preotmu djelic slave.
Zamislite sad da za 30 godina Fifa da Messiu pravo da izabere po njemu 100 najboljih igraca ikada,sta mislite bi li izostavio Iniestu,Xavia,Dani Alvesa bojeci se da nece javnost pomisliti da su i drugi imali velike zasluge u uspjesima Barcelone osim njega samoga..?
Toliko o Peleu kao covjeku.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 jul 2012, 15:07

Pa vidis da je covjeku sve ravno do koljena :D

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 06 jul 2012, 15:11

Pele: Brazil iz 1970. je bolji od današnje Španije

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Pele, izjavio je da vjeruje kako je reprezentacija Brazila, koja je 1970. godine osvojila naslov Svjetskog prvaka, bolja od Španije koja je u nedjelju obranila naslov evropskog prvaka.

"Svaka generacija ima neki svoj ekstra kvalitet. Ali, bez ikakve sumnje, da uspoređujemo ko je bolji to smo zasigurno mi", rekao je Pele na konferenciji za novinare u Brazilu uoči uzvratne utakmice finala Copa Libertadores između Corinthiansa i Boce Juniors.

"Moja reprezentacija iz 1970. imala je puno više boljih individualaca od Španije. Oni imaju tek dva ili tri odlična igrača", zaključio je Pele priču od Špancima, pa se osvrnuo na standardnu temu Messi ili Neymar.

"Neymar ima sve da postane novi Messi ili Maradona. Zamislite da Neymar ima Messijevo iskustvo... Ko bi onda bio bolji?", zaključio je.

----------------------------------------------------

Evo, tipicni Peleov biser. A ovakve bisere redovno sipa.
Mislim, sve i da jest Brazil '70 bolji od Španije 2012 - cemu opšte ta prica :o :shock:
Niko ne osporava uspjeh španaca, ali eto Pele nebi bio Pele da se prvi nije dosjetio i potrcao da izjavi kako je njegov Brazil iz 1970 bolji, kako španija ima svega 2-3 odlična igra i slicne gluposti.

I kako cijeniti covjeka koji ovakve gluposti redovno valja :?:
Kaže neko šprda se i zayebava svjesno. Pa nije baš to tako ;) on pokazuje time da je jako sujetan , iskompleksiran i opterecen po stare dane. Ovdje se nije dotakao samo Messi (što inace redovno radi) vec se potrudio da obezvrijedii Španiju, aktuelnog prvaka svijeta i evrope.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 jul 2012, 15:17

ma je*o pelea ,najbolje ga ne spominjat ,prso lik :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 jul 2012, 15:21

Nego de mi recite sta ima sa Chiellinijem ?
.. ima li ikakve sanse da on dodje u Barsu ?

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 jul 2012, 15:29

M4kaveli je napisao/la:Nego de mi recite sta ima sa Chiellinijem ?
.. ima li ikakve sanse da on dodje u Barsu ?
ma ne spominje se nikako u kombinacijama za barcu, ma kako stvari stoje keita ako ostane nece se ni dovodit stoper mache ce biti u konkurenciji za odbranu i et al vidicemo sve ;)

ev da se prisjetimo carolija ronaldinha na bernabeu 2005. :mrgreen:

" onclick="window.open(this.href);return false;

nisam dugo gledo ovu tekmu pa nadjo je na youtubu :)

edit: kad vidim ovog oleugera na desnom beku hoce nesto da mi bude :mrgreen: :lol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 06 jul 2012, 15:46

barca_87 je napisao/la:nesh interesantno

messi u anketi madridske marce "ko bi trebao dobiti zlatnu loptu" najvise dobio glasova citalaca
njih cak 49 000 je dalo messiju glas,oko 44 000 casillasu a c ronaldu blizu 12 000,slijede poslije iniesta ,xavi ...

slika

ronalda ni "njegovi" ne smatraju najboljim :mrgreen: ,neg cak trecim :D
Ti fakat mislis da Marcu ne prate tj. ne citaju katalonci.. 8-) pogledaj samo koliko clanova ima Barcelona na Marci.. oni su vise aktuelni na Marci nego npr citava Spanija na Sportu.
U anketi "As" daleko najbolji je bio Casillas razlog katalonci se manje ljepe za As, manje ga prate nego Marcu, mada ih i tamo ima...
FORZA NAPOLI

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 jul 2012, 18:39

Regal Barcelona će naredne sezone u Euroligi igrati u grupi D, a protivnici će joj biti CSKA, Partizan, Lietuvos Rytas, Bamberg i Bešiktaš.
Zajebana grupa, ali ne sumnjam u prolaz.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 06 jul 2012, 18:45

messilla je napisao/la:
Regal Barcelona će naredne sezone u Euroligi igrati u grupi D, a protivnici će joj biti CSKA, Partizan, Lietuvos Rytas, Bamberg i Bešiktaš.
ti si malo promašio temu druže ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 jul 2012, 18:46

Bulkin je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:nesh interesantno

messi u anketi madridske marce "ko bi trebao dobiti zlatnu loptu" najvise dobio glasova citalaca
njih cak 49 000 je dalo messiju glas,oko 44 000 casillasu a c ronaldu blizu 12 000,slijede poslije iniesta ,xavi ...

slika

ronalda ni "njegovi" ne smatraju najboljim :mrgreen: ,neg cak trecim :D
Ti fakat mislis da Marcu ne prate tj. ne citaju katalonci.. 8-) pogledaj samo koliko clanova ima Barcelona na Marci.. oni su vise aktuelni na Marci nego npr citava Spanija na Sportu.
U anketi "As" daleko najbolji je bio Casillas razlog katalonci se manje ljepe za As, manje ga prate nego Marcu, mada ih i tamo ima...
et nek ti znas sta citaju katalonci ccc ,to radis u marci aman :D, madridska najpoznatija sportska novina koju citaju 80,90% madridjana naspram malog broja katalonaca i ovo katalonci izglasali,bas nidje veze ,50 000 katolonaca izglasalo za messija nema sanse :lol: ,zna se sta prate katalonci elmundodeportivo i sport es,

tesko se pomiriti da i madridjani su skontali ko je najbolji :mrgreen: :mrgreen: ,il je mozda uz pomoc uefe ovo glasanje namjesteno :D

MES QUE UN CLUB !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 jul 2012, 18:54

Genghis je napisao/la:
messilla je napisao/la:
ti si malo promašio temu druže ...
Ne bih baš rekao, tema je FC Barcelona, a sve Barcine sekcije počinju sa tim (FCB) i onda dodaješ nastavke Regal, Intersport, Alusport...u zavisnosti na koju se selekciju misli. :mrgreen:
Tako da je ovo univerzalna tema, jer se objavljuju i uspjesi (nekad i vijesti) svih sekcija FC Barcelone. 8-)

Ima, doduše, i tema KK Barcelona na pdf-u košarka, ali tamo niko ne piše, ima samo jedan post (čini mi se)... :roll: tako da se uglavnom ova tema koristila i za košarku.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 06 jul 2012, 18:58

messilla je napisao/la: Ima, doduše, i tema KK Barcelona na pdf-u košarka, ali tamo niko ne piše, ima samo jedan post (čini mi se)... :roll: tako da se uglavnom ova tema koristila i za košarku.
A dobro, vidio sam da ima i ta tema u podforumu za košarku, ali nisam znao da je tako mrtva ... mrtva je kod nas košarka u svakom smislu te riječi ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 07 jul 2012, 00:02

et nek ti znas sta citaju katalonci ccc ,to radis u marci aman , madridska najpoznatija sportska novina koju citaju 80,90% madridjana naspram malog broja katalonaca i ovo katalonci izglasali,bas nidje veze ,50 000 katolonaca izglasalo za messija nema sanse ,zna se sta prate katalonci elmundodeportivo i sport es,

tesko se pomiriti da i madridjani su skontali ko je najbolji ,il je mozda uz pomoc uefe ovo glasanje namjesteno
Sto tako drsko ?
Pa o tome je Marca vec pisala, njima prija..
Isto tako fanovi na Marci npr Reala 4489 dok Barce 3177.. samo prijavljeni, tako da nigdje ti te logike 80, 90 % madridjana nasprem malog broja katalonaca, znaci uz to dodas one koji nisu prijavljeni to je to, u par deka.. bukvalno Katalunja je mnogo veca od Madrida takodjer zbroj stanovnika vise , zavrsavas na uefi i namjestanju kvazankete..
FORZA NAPOLI

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 07 jul 2012, 01:17

Dobro, jest tako.
I sta cemo sad Bulkine ? :D
Messi je kako god, najbolji na svijetu ..

edibarca
Kontakt:

Post Postao/la edibarca » 07 jul 2012, 12:56

drago mi je sto je Alba presao u Barcu.ipak svaki klub ga zeli u svojim redovima. :D
Ljiljani zlatni pjesma se ori navija cijeli stadion,
nad nama nebo ima da gori jer ti si Bosno sampion.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 07 jul 2012, 15:18

Svaki igrac kojem pare nisu prioritet bi presao u Barsu.
Isto tako i u : Real, Bayern, United, Juventus, Milan ..
To su ti najveci klubovi .. mozda nemaju para ko City ili PSG ( osim Reala :D ), ali zato imaju historiju.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 jul 2012, 15:21

pise se kako PSG zeli dovesti vilju, navodna ponuda je cak 30 miliona, ali da klub nema namjeru da ga proda

ako je istina da ljudi nude toliko, po meni je glupo odbiti takvu ponudu, vilja je zagazio u tridesete i imao strasnu povredu, pitanje je veliko sta ce biti od njega, po nekoj logici to bi bila prodaja iz snovo, cak i da nije imao povredu, pametno bi ga bilo prodati za tako velike pare jer je u godinama

da se za njega uzme 30 milioncina mogo bi se dovesti onda i neymar ili cak i falcao uz doplate neke, pa to bi bilo sjajno da se i napad tako podmladi

a jos se i pise kako se barcelona ukljucila u trku za van persija, zajedno s psg, juventusom u citijem. on mi se nikako ne svidja i nadam se da nece biti doveden, taman i kad bi dzaba bio, al mozda ima tu neke povezanosti i istine oko odlaska vilje i dovodjenja persija, ima i tu neke logike, al nadam se da nece doci, pise da bi van persie vrlo rado dosao, al odgovor kluba je no thanks, ista situacija je valjda i s drogbom, al hajd ga znaj, mozda je to no thanks samo neko taktiziranje dok se ne vidi sta ce biti s viljom

u svako slucaju sve preko 20 miliona za vilju treba prihvatiti jer to bi bilo mudro, pare iskoristiti za dovodjeje mladjeg napadaca, ne mora biti ni skup, ako je neki jeftin onda pare uloziti u odbranu za dovodjenje martineza i mirna bosna

volim vilju, al treba gledati intres kluba, a klub je uvijek iznad bilo kojeg pojedinca
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.