BH klubovi u Evropi 2012/13

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

propuh
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2012/13

Post Postao/la propuh » 06 jul 2012, 12:38

FCS je napisao/la:Na kojoj utakmici? Sarajevo - ekeren, sarajevo - sigma, sarajevo - bešiktaš, sarajevo - maritimo, sarajevo - rapid, sarajevo - marsaklok, sarajevo - genk, sarajevo - dinamo kiev, sarajevo - basel, sarajevo - spartak, sarajevo - helsinborg, sarajevo - cluj, sarajevo - orebro, sarajevo - sparta, sarajevo - hibernians. Na ovim sam bio neznam na koju misliš :lol:
Ne mislim na Sarajevo - Man Utd., sta se pravis l... pricamo o sinocnjoj utakmici, a ovim si postom pokazao kako realno gledas na utakmice svog voljenog kluba.
Ja cu ti reci da se slucajno kako moze sastati ekipa koja je igrala prvu posljeratnu euro tekmu cini mi se protiv Germinala, da bi ovu trenutnu tako rastimala da nebi znali jesu li posli ili dosli na utakmicu.
O tome pricam a vi samo zivite u zabludama ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 06 jul 2012, 12:40

Realno sarajevo je real

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 06 jul 2012, 12:44

tm84 je napisao/la:ljudi moji, pobjediti 5-2 ili 3-0 je isto... tako da se ne brinem za komsije... jesul sad primili dva gola ili ne, sada je nebitno... sretno u revansu komsije!!!

a za borac mogu reci, ocekivano... ekipa koja se hvali kako ima najjaci igracki kadar i najbolje navijace u drzavi nije u stanju da pobjedi novopecenog prvoligasa, e tu vec pocinje razmisljanje da li je borac zasluzio evropu?... iskreno nadam se prolazu, ali djetici sigurno nece se predati, borac ce morati da gine... igraci ako ne odigraju 120% svojih mogucnosti ispadaju, nazalost...
svaki bi trener prije potpisao 3:0 nego 5:2,nije isto ispasti ako se izgubi 3:0 i igrati produžetke ako se izgubi 3:0.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 06 jul 2012, 12:47

FCS je napisao/la:Realno sarajevo je real
Paprika je jednogodisnja povrtna kultura uspravne razgranate stabiljke visine 50-80 centimetara. Listovi su jednostavne gradje ,sastavljeni su od peteljke i desetak centimetara dugacke uske, jajaste i pri krajevima usiljene plojke. Pojavljuju se neizmjenicno na granama. Korjenov sustav u odnosu na dobro razvijenu masu ,relativno je slabo razvijen ,sastoji se od primarnog korijena koji se najcesce tijekom presadjivanja osteti pa se horizontalno znacajnije razvija bocno korijenje.Vecina korijena se razvija plitko u tlu horizontalno se sireci 30-50 cm od primarnog korijena te prodiruci u dubinu od 30-60 cm.........

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 06 jul 2012, 12:49

Ma Sarajevo je prošlo, najvažnije da su nakon 1:2 zbili redove i ostvarili dobar rezultat, ovo im je samo opomena da se ne smiju zayebavati ni protiv amatera. Dvomeč protvi Hiberninsa će biti uspješan ako pobijede i na Malti, svaki bod je bitan i za nacionalni koeficijent i za koef. kluba.
NAPRIJED NARODE!

enelinho
Kontakt:

Post Postao/la enelinho » 06 jul 2012, 12:49

damirfile je napisao/la:Pitar ne moze biti realan to mu je genetski.
Bas tako, zato se ne treba upustati s njima u rasprave!
Kad je Borac u pitanju nisam ocekivao vise od sinocnje predstave, ekipa iz Nikisica puno ulaze drzi ih privatnik dok Borac izgleda jedva je otisao i tih par dana u Sloveniju, sto je i dalo taj nepovoljni rezultat sinoc. Nek im je sa srecom al tesko da prodju ove FAP Masine. :lol:

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 06 jul 2012, 13:40

Nisam bio u mogucnosti da pogledam ijednu utakmicu. Cestitke Sarajevu na pobjedi na koju se baca mrlja bez razloga. 5-2 je velika pobjeda i cisto sumnjam da ce ovi uspit pobjedit s 3-0 tamo. Maltezani su napredovali u zadnjh 3-4 sezone, to nije osjetno na ostatku Europe, al tko prati svake godine cijeli europski nogomet zna o cemu pricam. Cak sam i nedavno gledao jednu emisiju o Valletti koja je za Maltezanske prilike dosta ozbiljan klub sto su i pokazali kad su u prvom predkolu napucali prvaka Andorre 8-0, a mi svi Maltu, San Marino, Andorru, Farske Otoke i Luksemburg stavljamo u isti kos, al Maltezani su se malo digli iznad ostalih, pa je ova pobjeda i veca nego sto neki misle. Malteska liga je sad i ispred Estonske i Velske. Istina da ove dvije nisu neke sile, al tko bi rekao da ce oni bit iza Malte, a ni Albanija nije puno ispred njih, ni 0.2 bodova. Pa prije 2 sezone je Birkirkara dobila jednu Zilinu kuci, iste sezone je Sliema namucila Sibenika, a Valleta ispala od predstavnika Poljske zbog golova u gostima, a mi nismo zadovoljni s 5-2. Vec iduce sezone Maltezani ce igrat LP od drugog predkola, a ne od prvog kao do sad, tako da oni sigurno vise ne spadaju medju one koji od nasih timova moraju primit 15 komada u zbiru. Nije fer da se blati ta pobjeda, pa i Dinamo je zabio 2 Realu na Bernabeu, pa su ovi dosli u polufinale LP. Ne kazem da ce Sarajevo daleko dogurat, al ljudi su pobijedili i proci ce. Pobjeda od 1-0, 5-2, 10-0 je ista, pise se pobjeda i isto klupskog koeficijenta, tako da je bitno samo da se pobijedi. Logicno da su se igraci Sarajeva i opustili sto je i logicno, al momci su pobijedili i cestitam im i zelim puno uspjeha u daljnje takmicenju.

Sto se tice Borca, nism gledao, kao sto i rekoh. Po pisanjima vidim da je Borac bio bolji, al da su gosti podcijenjeni. Drago mi je da ih je Borac nadigrao, al ne znam koji je k* njima, cemu opustanje protiv Crnogoraca, nisu oni za nas San Marino da se mozemo zezat. Oni su jako blizu PL BiH. Sta da je bila Buducnost? Pa 0-5 bi zavrsilo :? . Hajduk se s njima mucio prije koju sezonu (1-1;1-0), a svi misle da ako su iz CG da ce se lako. Jesu oni tek dosli iz 2.lige, al de malo mozganja. Osvojili su Kup, sto znaci da ljudi znaju. Ludogorec je tek usao u 1.ligu Bugarske i osvojio, mozda ce i ovi sad u CG, tako da se nije za zezat. Svojedobno je isto napravio i K'lautern. Sad se malo pribrat, skupit snage i hrabrosti, otic u Niksic i donijet povoljan rezultat, jer je ispadanje u prvom prekolu sramota, to bi bilo dno dna nebitno s kim se igra, to se mora proc.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 jul 2012, 13:46

enelinho je napisao/la:
damirfile je napisao/la:Pitar ne moze biti realan to mu je genetski.
Bas tako, zato se ne treba upustati s njima u rasprave!
Kad je Borac u pitanju nisam ocekivao vise od sinocnje predstave, ekipa iz Nikisica puno ulaze drzi ih privatnik dok Borac izgleda jedva je otisao i tih par dana u Sloveniju, sto je i dalo taj nepovoljni rezultat sinoc. Nek im je sa srecom al tesko da prodju ove FAP Masine. :lol:
Kako sam se smijao na ovo "fap" s obzirom za sta se to upotrevlljava u engleskom slengu. :lol:

Borac je bio bolji ali su ih podcjenili, tesko ce im biti u Niksicu ali ne i nemoguce.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 06 jul 2012, 13:48

Jack777Pott je napisao/la:Nisam bio u mogucnosti da pogledam ijednu utakmicu. Cestitke Sarajevu na pobjedi na koju se baca mrlja bez razloga. 5-2 je velika pobjeda i cisto sumnjam da ce ovi uspit pobjedit s 3-0 tamo. Maltezani su napredovali u zadnjh 3-4 sezone, to nije osjetno na ostatku Europe, al tko prati svake godine cijeli europski nogomet zna o cemu pricam. Cak sam i nedavno gledao jednu emisiju o Valletti koja je za Maltezanske prilike dosta ozbiljan klub sto su i pokazali kad su u prvom predkolu napucali prvaka Andorre 8-0, a mi svi Maltu, San Marino, Andorru, Farske Otoke i Luksemburg stavljamo u isti kos, al Maltezani su se malo digli iznad ostalih, pa je ova pobjeda i veca nego sto neki misle. Malteska liga je sad i ispred Estonske i Velske. Istina da ove dvije nisu neke sile, al tko bi rekao da ce oni bit iza Malte, a ni Albanija nije puno ispred njih, ni 0.2 bodova. Pa prije 2 sezone je Birkirkara dobila jednu Zilinu kuci, iste sezone je Sliema namucila Sibenika, a Valleta ispala od predstavnika Poljske zbog golova u gostima, a mi nismo zadovoljni s 5-2. Vec iduce sezone Maltezani ce igrat LP od drugog predkola, a ne od prvog kao do sad, tako da oni sigurno vise ne spadaju medju one koji od nasih timova moraju primit 15 komada u zbiru. Nije fer da se blati ta pobjeda, pa i Dinamo je zabio 2 Realu na Bernabeu, pa su ovi dosli u polufinale LP. Ne kazem da ce Sarajevo daleko dogurat, al ljudi su pobijedili i proci ce. Pobjeda od 1-0, 5-2, 10-0 je ista, pise se pobjeda i isto klupskog koeficijenta, tako da je bitno samo da se pobijedi. Logicno da su se igraci Sarajeva i opustili sto je i logicno, al momci su pobijedili i cestitam im i zelim puno uspjeha u daljnje takmicenju.

Sto se tice Borca, nism gledao, kao sto i rekoh. Po pisanjima vidim da je Borac bio bolji, al da su gosti podcijenjeni. Drago mi je da ih je Borac nadigrao, al ne znam koji je k* njima, cemu opustanje protiv Crnogoraca, nisu oni za nas San Marino da se mozemo zezat. Oni su jako blizu PL BiH. Sta da je bila Buducnost? Pa 0-5 bi zavrsilo :? . Hajduk se s njima mucio prije koju sezonu (1-1;1-0), a svi misle da ako su iz CG da ce se lako. Jesu oni tek dosli iz 2.lige, al de malo mozganja. Osvojili su Kup, sto znaci da ljudi znaju. Ludogorec je tek usao u 1.ligu Bugarske i osvojio, mozda ce i ovi sad u CG, tako da se nije za zezat. Svojedobno je isto napravio i K'lautern. Sad se malo pribrat, skupit snage i hrabrosti, otic u Niksic i donijet povoljan rezultat, jer je ispadanje u prvom prekolu sramota, to bi bilo dno dna nebitno s kim se igra, to se mora proc.
potpis

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 06 jul 2012, 22:28

@Jack777Pot I klubovi iz Luksemburga napreduju iz sezone u sezonu ;) .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 06 jul 2012, 22:41

Grdan je napisao/la:@Jack777Pot I klubovi iz Luksemburga napreduju iz sezone u sezonu ;) .
apsolutno si upravu ;) samo si zab reci da koliko ovi napreduju tako ovi nasi nazaduju :s i kad je napokon bila fina ideja o 12 klubova - NE MOZE, jer neki sto ne znaju sta je fudbal - odredjuju isti :S
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 07 jul 2012, 01:40

Pa nebi bas rekao. Po meni su Luxemburzani uvijek bili tu gdje su i sad. Bili su i prije ispred ovih s Andorre, San Marina i ostalih, al sam misljenja da je Malta sve njih presisala, al moze se rec da se Luxemburg odmah iza njih. A zalosno je sto nasi klubovi tek tako podjecunjuju njih, sjecam se da je i Slaven Belupo s nekim s Malte muku mucio, prosao nakon 0-0 i 1-0. BiH je u odnosu na Maltu kao NIzozemska u odnosu na BiH. Dakle, ocekuje se pobjeda Nizozemaca, al nasi ako se dobro potrude mogu igrat i uz malo srece proc, tako da ne treba srljat. Mislim da ce se vec ove il mozda iduce godine sigurno odbit od glavu podcjenjivanje donjeg doma europskog nogometa i da ce netko ispast od nama smijesne ekipe, samo se nadam da to nece bit neki nas klub.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 jul 2012, 03:23

hoce biti na nekoj televiziji borac ili sarajevo u cetvrtak ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 07 jul 2012, 11:49

Bosanskohercegovačka TV stanica, FACE TV, otkupila je ekskluzivna prava za prenos prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka između Maribora i Željezničara.

Također, FACE TV otkupio je ekskluzivna prava za emitovanje prve utakmice drugog pretkola Evropske lige između Levskog i, nadamo se, našeg predstavnika FK Sarajevo. Podsjetimo, bordo tim savladao je sa visokih 5:2 malteški Hibernians u prvoj utakmici, te će na Maltu putovati dosta rasterećeno.

Istaknimo još da će Željezničar gostovati Mariboru 18. jula, a susret je na rasporedu od 20 sati i 45 minuta, dok će nadamo se Sarajevo snage sa bugarskim timom odmjeriti 19. jula u 21 sat i pet minuta.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 jul 2012, 12:19

@Evolution87 odakle ovo ?

Ne mogu da vjerujem da te nove televizije kupuju prenose, bas da se covjek zapita sta radi drzavna televizija.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 07 jul 2012, 12:26

pitaj se koliko hoćeš, ali očigledno da se Javnom servisu ne isplati kupovati prava za te utakmice, ako plaćam pretplatu, logičnije mi je da gledam na BHT-u nego na FACE-u (odnosno preko streama), al' izgleda da oni imaju preča posla sa mojih 7 KM (i ne samo mojih), al' ovako je možda i bolje, valjda neće biti bagera i univerzitetskih reklama na pola ekrana
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 07 jul 2012, 13:53

FACE TV? :? Prvi put cujem za njih. Dodje mi nekad stvarno da odem molit neke milijunase za donacije i da otvorim televiziju koja je dostupna na cijeloj BiH i da sve i jednu utakmicu prenosim, tako ce ljudi naviknut i znat, a ne svako kolo druga televizija. Ova drzavna nek se goni u 3...Sreca pa ce ovi s OBN-a prenosit Zelju, to imam, a ove iz EL cu trazit streamove ako se bude kod kuce. Stvarno za nepovjerovat gdje mi zivimo. Al nismo jedinstveni, proslu sezonu ni HRT nije prenosio Varazdin - Dynamo Bukurest u trecem predkolu. Da su neki iz Andorre shvatio bi, al Dynamo :? . A isto ceka i BiH klubove, drzavna televizija je sramotna.

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 07 jul 2012, 13:56

Jack777Pott je napisao/la:FACE TV? :? Prvi put cujem za njih. Dodje mi nekad stvarno da odem molit neke milijunase za donacije i da otvorim televiziju koja je dostupna na cijeloj BiH i da sve i jednu utakmicu prenosim, tako ce ljudi naviknut i znat, a ne svako kolo druga televizija. Ova drzavna nek se goni u 3...Sreca pa ce ovi s OBN-a prenosit Zelju, to imam, a ove iz EL cu trazit streamove ako se bude kod kuce. Stvarno za nepovjerovat gdje mi zivimo. Al nismo jedinstveni, proslu sezonu ni HRT nije prenosio Varazdin - Dynamo Bukurest u trecem predkolu. Da su neki iz Andorre shvatio bi, al Dynamo :? . A isto ceka i BiH klubove, drzavna televizija je sramotna.
Ne vjerujem da ces na OBN-u moci gledat:

"Bosanskohercegovačka TV stanica, FACE TV, otkupila je ekskluzivna prava za prenos prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka između Maribora i Željezničara. "
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 07 jul 2012, 14:07

Sta se tu cudite slobodno trziste, utakmica je kao i svaki drugi tv "proizvod" ponudis i ko da vise taj prenosi.
Tako trebaju i nasi klubovi ponudis 90 min utakmice plus ekskluzivne intervijue prije i poslije tekme pa ko da vise s tim da se odredi neka cifra ispod koje se ne ide.
Pri tome tv postaje dobivaju 2h programa ako uz to dodamo neke specijalizovane emisije prije i eventualno poslije utakmice to se penje i na 3h moguce i vise programa koji ce biti izuzetno gledan sto je markentiski i njima primamnjivo.
Al jbg nase uprave su nesposobne pa cekaju da se same tv ponude, u slucaju Sarajeva BHT pa im malo 5000km. slicno ocekujem i sa Zeljom. Pri tome su najveciu gubitnici klubovi gube promociju kod novih narastaja a boga mi i kod mogucih sponzora. I navijaci sirom drzave ostaju bez mogucnosti da pogledaju svoj voljeni klub.
Imamo veoma kvalitetne uprave koje ne vide dalje od svog nosa.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 07 jul 2012, 14:45

Alfa_Muzijak je napisao/la:
"Bosanskohercegovačka TV stanica, FACE TV, otkupila je ekskluzivna prava za prenos prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka između Maribora i Željezničara. "
Ovi s OBN-a su otkupili LP, barem tako reklamiraju i mislim da imaju pravo na sve utakmice LP, pa tako i kvalifikacije. Onda ona emisija kad je bio zdrijeb, stalno su o Zelji pricali, sumnjam da su takvi retardi da naprave takvu emisiju, a onda poslije od prijenosa nista :?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.