Pa sta si ti to dozivio a nisi bio na stadionu ? Srcani jer je tvoj klub prenosio italijanski komentator a ti nista ne razumijes ?JTS je napisao/la:Nema svrhe diskutovati o ovome, jer neki to nisu nikada doživjeli.
Uostalom, ako Bog da, planiram sebi ispuniti veliku želju i sada u oktobru otići na Olimpico i uživo gledati svoj klub.
Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- Emir ZENICA
- Kontakt:
Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real
Volim te Celik ! ! !
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
Vezano za ovu temu na primjeru reprezentacija !
Sad za Euro 2012 nekolicna likova sa ovog foruma tako strastveno navija za Spaniju, Italiju, ... (nebinto koga), stotine postova, slika, anegdota, taktike, sve znajo o igracima ...itd covjek bi rekao rođeni Spanci, Talijani.
A kada nastupa reprezentacija njihove domovine Bosne i Hercegovine nema ih na mapi. Ni post da napisu, veze namaju sa fudbalom, Barbarez najveci strucnjak, igrace "Bogu iza nogu" bi stavljali u tim.
To je meni zalosno.
Sad za Euro 2012 nekolicna likova sa ovog foruma tako strastveno navija za Spaniju, Italiju, ... (nebinto koga), stotine postova, slika, anegdota, taktike, sve znajo o igracima ...itd covjek bi rekao rođeni Spanci, Talijani.
A kada nastupa reprezentacija njihove domovine Bosne i Hercegovine nema ih na mapi. Ni post da napisu, veze namaju sa fudbalom, Barbarez najveci strucnjak, igrace "Bogu iza nogu" bi stavljali u tim.
To je meni zalosno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ma ne vrijedi objasnjavati, i mi cemo jednog dana doci na svoje i bice nam liga vrhunska, a ovi nek i dalje preko tv-a navijaju.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
neko sluša šabane ,sinane, i vjetrove a nekome se to gadi, isto tako neko navija uživo neko preko tv-a čemu rasprava o ukusima se ne raspravlja
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Jah eto, necu nista jest cijelu godinu, maksuz da sakupim pare pa da odem na Bernabeu. Ne pricaj gluposti mali. Po meni je pracenje ove saban-lige atak na vlastitu inteligenciju, ti kad ides na te utakmice ne ides da gledas nogomet jer nogomet ne mozes vidjet na nasim terenima nego pokusaj nogometa, a zasto da idem na utakmice gdje ne mozes vidjet barem solidan nogomet?Sarajlijc@ je napisao/la:Ma ne vrijedi objasnjavati, i mi cemo jednog dana doci na svoje i bice nam liga vrhunska, a ovi nek i dalje preko tv-a navijaju.
Ti si jos mal, nezreo i ne trazim od tebe da shvatis tudje osjecaje nego da razbijes neke stereotipe i predrasude da se ne mozes voljeti strani klub. Nisi to dozivio, ne mozes pricati o tome jer nisi na tom nivou, a sudeci po dosadasnjim ti postovima, ne pokazujes neku pretjeranu tendenciju da pokusas shvatiti nesto sto je drukcije. Kod svakog covjeka na svijetu, emocije su razlicite i ti ako ne mozes shvatiti da neko moze voljet neki strani klub onda si jedan od klasicnih okorjelih zadrtih balkanaca kod kojeg pod svaku cijenu mora biti onako kako on misli.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
Nevjerovatno da nakon 26 stranica niste odmakli od priče s početka. Nećete nikad ljude koji prate strane klubove uvjeriti da nisu normalni, kao ni obratno. Razlog je prost, i jedni i drugi su u pravu. I jedni i drugi imaju hrpu argumenata zašto je bolje pratiti domaće/strane klubove. To je kao i sa globalistima i lokalpatriotama- i prvi i drugi imaju logično objašnjenje zašto su poklonici tih ideja (ideologija).
Ja pripadam trećoj grupi koja prati i domaće prvenstvo, ali i strani nogomet. Mnogo puta se razočaram u naše klubove zbog amaterizma, loših utakmica, malverzacija, ali se razočaram i u europski nogomet zbog dominacije velikih i nemoći malih klubova da se tome odupru (moraju prodati najbolje igrače ako hoće opstati), sudačkih grešaka (gotovo redovno) na štetu malih, zbog toga što finansije igraju najvažniju ulogu, itd,itd.
No, opet život je takav. Ništa nije savršeno, neka svako radi ono što voli
Ja pripadam trećoj grupi koja prati i domaće prvenstvo, ali i strani nogomet. Mnogo puta se razočaram u naše klubove zbog amaterizma, loših utakmica, malverzacija, ali se razočaram i u europski nogomet zbog dominacije velikih i nemoći malih klubova da se tome odupru (moraju prodati najbolje igrače ako hoće opstati), sudačkih grešaka (gotovo redovno) na štetu malih, zbog toga što finansije igraju najvažniju ulogu, itd,itd.
No, opet život je takav. Ništa nije savršeno, neka svako radi ono što voli
NAPRIJED NARODE!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Uzivaj u pracenju "svog" reala. Mozda jednom i postanes navijac tog klubaD10S je napisao/la:Jah eto, necu nista jest cijelu godinu, maksuz da sakupim pare pa da odem na Bernabeu. Ne pricaj gluposti mali. Po meni je pracenje ove saban-lige atak na vlastitu inteligenciju, ti kad ides na te utakmice ne ides da gledas nogomet jer nogomet ne mozes vidjet na nasim terenima nego pokusaj nogometa, a zasto da idem na utakmice gdje ne mozes vidjet barem solidan nogomet?Sarajlijc@ je napisao/la:Ma ne vrijedi objasnjavati, i mi cemo jednog dana doci na svoje i bice nam liga vrhunska, a ovi nek i dalje preko tv-a navijaju.
Ti si jos mal, nezreo i ne trazim od tebe da shvatis tudje osjecaje nego da razbijes neke stereotipe i predrasude da se ne mozes voljeti strani klub. Nisi to dozivio, ne mozes pricati o tome jer nisi na tom nivou, a sudeci po dosadasnjim ti postovima, ne pokazujes neku pretjeranu tendenciju da pokusas shvatiti nesto sto je drukcije. Kod svakog covjeka na svijetu, emocije su razlicite i ti ako ne mozes shvatiti da neko moze voljet neki strani klub onda si jedan od klasicnih okorjelih zadrtih balkanaca kod kojeg pod svaku cijenu mora biti onako kako on misli.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
Kao sto sam i ocekivao. I ja budala sto sam pokusao balavca urazumit.Sarajlijc@ je napisao/la: Uzivaj u pracenju "svog" reala. Mozda jednom i postanes navijac tog kluba
Znaci na hrpu argumenata, teksta od desetak recenica on meni odgovori jednom i misli da je nesto uradio. Nista lave, drzi se ti svog misljenja, mozda i dodjes pameti za koju godinu, a sudeci po tvom potpisu u drugom pasusu, sumnjam da ces ikada...
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
- tyler durden
- Kontakt:
Sto ne navijas za Olimpic? ili neki slabiji klub iz Sarajeva ili u BiH ?Sarajlijc@ je napisao/la:[
Uzivaj u pracenju "svog" reala. Mozda jednom i postanes navijac tog kluba
- Jack777Pott
- Kontakt:
JTS je napisao/la:Budući da se širom planete navija za mnoge klubove u inostranstvu, onda je to sasvim logično normalno.
Ja volim i navijam za Lazio, opsjednut sam ovim klubom, nema dana da ne napišem neki post na faceu o Laziju, objavim neku pjesmu, itd.
Uvijek kada spominjem Lazio, govorim "Mi", jer se osjećam djelom nebeskoplave porodice, iako nisam niti blizu Rima![]()
Teško je to objasnit, barem ja ne mogu ..Lazio mi je život i to je to.
Kako opisat' pogodak Klosea merdi u 93 min ..najemotivniji trenutak u mom životu ..eto koliko volim i živim za ovaj klub.
AVE LAZIO
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Recimo da mene imaš u prijateljima i da me izbrišeš ..stvarno ne znam kako bih zaspao.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Ajmo sad razapet čovjeka jer voli više Lazio nego neki pokušaj kluba iz naše lige, ajmo ga odmah na giljotinu, u ludnicu i gdje sve već ne...
A jbt smoriste više sa tim pametovanjem, zar je toliko teško shvatit da čovjek voli neki strani klub ?
To je isto kao da kažeš , ne možeš volit (i oženit) Srpkinju i Hrvaticu, jer onda nisi patriota...
Nije neko poređenje, ali se sad ovog sjetih...

A jbt smoriste više sa tim pametovanjem, zar je toliko teško shvatit da čovjek voli neki strani klub ?
To je isto kao da kažeš , ne možeš volit (i oženit) Srpkinju i Hrvaticu, jer onda nisi patriota...
Nije neko poređenje, ali se sad ovog sjetih...
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- harebianconero
- Kontakt:
Glupa je prepirka, svaki čovjek je drugačiji i svako ima svoje osjećaje i mišljenje.
Meni je Juventus jedna od najbitnijih stvari na svijetu, nevjerovatno je koliko volim taj klub, a u našoj ligi slabo šta pratim, Željo mi je najdraži.
Meni je Juventus jedna od najbitnijih stvari na svijetu, nevjerovatno je koliko volim taj klub, a u našoj ligi slabo šta pratim, Željo mi je najdraži.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Jack777Pott
- Kontakt:
Nisam ga razapeo, ni napao. Rekao sam da volim takve kao on jer mi pomazu u nekim stvarima (odabiru koga obrisat kad fejs zatrpa) 
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Pa dobro, više sam mislio na one iznad, nego na tebe.Jack777Pott je napisao/la:Nisam ga razapeo, ni napao. Rekao sam da volim takve kao on jer mi pomazu u nekim stvarima (odabiru koga obrisat kad fejs zatrpa)
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Nakon 20 i kusur stranica vi i dalje na istom...
Ako pratiš neki tim iz inostranstva preko TV-a, ti nisi navijač, ti si simpatizer.
Tako ja pratim Barcu, nisam navijač (daleko od toga), samo sam simpatizer, that's all...
Što se tiče EURA, tu pratim Španiju (poslije kvalifikacija
) kao simpatizer, i to samo zbog toga što BiH nije prošla kvalifikacije, nažalost'...
Smatram se navijačem jedino reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Ako pratiš neki tim iz inostranstva preko TV-a, ti nisi navijač, ti si simpatizer.
Tako ja pratim Barcu, nisam navijač (daleko od toga), samo sam simpatizer, that's all...
Što se tiče EURA, tu pratim Španiju (poslije kvalifikacija
Smatram se navijačem jedino reprezentacije Bosne i Hercegovine.
A utakmice reprezentacije ne pratis preko TV-a jel'?
Nidje veze.D10S je napisao/la:A utakmice reprezentacije ne pratis preko TV-a jel'?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- tyler durden
- Kontakt:
D10S je napisao/la:A utakmice reprezentacije ne pratis preko TV-a jel'?
Većinu da, al' za razliku od utakmica Barce na utakmicu repke i odem ponekad pa pratim sa tribina.D10S je napisao/la:A utakmice reprezentacije ne pratis preko TV-a jel'?
To je nešto što ti nisi i nećeš doživjeti sa Realom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.