FK Radnik Bijeljina

incident
Kontakt:

Re: FK Radnik Bijeljina

Post Postao/la incident » 26 jun 2012, 17:44

Od završetka prvensta i osvajanja šampionske tutule prvka RS, prošlo je mjesec dana, a još uvijek se nije sastao Uprvani odbor novopečenog premijerligaša, a posla je na pretek, od uređenja stadiona i potrebene papirologije za licenciranje u FS BiH, do uređenja stadiona, te jasne strategije oko početka priprema i dovođenja pojačanja koja su Bijeljincima prijeko potrebna za takmičenje u Premijer ligi BiH.

- Uprava kluba će se sastati u narednih sedam dana kako bi riješili sve dileme oko funkcionisanja i daljeg rada. Trenutno smo u procesu dovođenje jakog sponzora, koji bi uz našu pomoć bio od koristi u daljem funkcionisanju kluba. Mislim da licenca za takmičenje u Premijer ligi BiH nije problem, komisija za licenciranje iz FS BIH je dolazila prije tri sedmica pa nam je dala potrebne smjernice oko rekonstrukcije pojedinih dijelova Gradskog stadiona, koje ćemo ispuniti do predviđenog roka - ističe predsjednik Radnika Predrag Jović.

Stručni štab Radnika na čelu sa Darkom Nestorovićem ima jasan plan i program po kome bi pripremni period bio adekvatno odrađen.

- Strogo se pridržavam klupske hijerarhije, prema tome ne želim ništa da prejudiciram prije nego što rukovodstvo kluba ne usvoji izvještaj o radu stručnog štaba u prethodnom periodu, kao plan i program rada u periodu koji je ispred nas. Ja imam plan i program rada po kojem bi se trebalo voditi u stvaranje ekipe za učešće u Premijer ligi BiH. Međutim, to su samo moji prijedlozi, sve dok se ne verifikuju od strane rukovodstva. Najbitnije da zadržimo mir i da uz klupsku podršku krenemo ka ostvarenju svojih ciljeva, to mi je prioritet, na tome ćemo raditi - rekao je šef stručnog štaba Radnika Darko Nestorović.

Sportski direktor Radnika, Boro Đokić smatra da je potrebna ozbiljna rekonstrukcija igračkog kadra, za iskušenje koja ga očekuju u Premijer ligi BiH.

- I dalje računamo na fudbalere koji su nastupali u protekloj sezoni za Radnik, a postoje i oni koji nisu zadovoljni svojim statusom pa će morati potražiti novi klub, jer nam je za nastup u Premijer ligi BiH potreban kvalitetniji igrački kadar. Ima dosta fudbalera koji su izrazili želju da dođu u Radnik, međutim sve dok Upravni odbor kluba ne definiše budžet koji bi bio utrošen na dovođenje kvalitetnog igračkog kadra nema govora o bilo kakvim ozbiljnijim pregovorima oko pojačanja - zaključoo je direktor Radnika Boro Đokić.

Kopirao sa ****.org
Север ? $ се ?, црвено-?, ' у $ $, са севера &' запева &, &' " &, $ " !

Baklja
Kontakt:

Post Postao/la Baklja » 26 jun 2012, 19:02

samoradnik je napisao/la:
DRHAUSE je napisao/la:Imaju dobar tim i vrhunskog trenera(kojeg neki nevole jer ne mogu igrati tatini sinovi kao kod Bale).Bijeljina je jedan od najvećih gradova u državi i jako brzo raste.Najveći če im problem biti finansije, jer Bijeljina nema industriju a privreda je slabo razvijena što uz vrlo slab životni standard žitelja ne znači ništa dobro za Radnik.Ipak ako ih lokalna zajednica malo pogura bit će nešto od njih.Za one šošone što porede Gabelu,Gradišku i sl. sa Bijeljinom preporučujem Bijeljina Wikipedia. :idea: :arrow:
Dobar tim??? Možda solidan, definitivno moramo poraditi na ofanzivnom dijelu tima i naravno imat jaču klupu.Što se Nestora tiče ok je lik, možda ponekad nedovoljno velik autoritet,vidi se to sa tribine stadiona,odnosno čuje se...

Tačno tako BN je jedan od najvećih gradova (msm 4ti,posle SA,BL,Tu).
Bijeljina ima odličan budžet,ali kako već rekoh jednostavno PL,tj. sportski uspjesi SD Radnik se ne prate u tolikoj mjeri i otprilike to je razlog što jedan od najvećih gradova godinama nije imao ekipu u PL...
Ovo oko industrije je tu i tamo,a kako bolan privredu nema??? Pa Bijeljina je glavna poljoprivredna opština,koja svojim potencijalom može nahraniti cijelu zemlju i da ostane, uz to najveća tv kuća je iz BN, imamo muzičke produkcije, etno selo koje nema nigdje u BiH, pozitivan natalitet,najljepse cure,univerzitet,privatne univerzitete,jake domaće firme..... Životni standard građana Bijeljine je najbolji u državi,bolji od građana BL i Sa.
Dodji malo do BL pa provjeri, da ne živiš više u zabludi...;) :mrgreen:
" "," сан,& - " " $,$ на ? $ " $
& ? $ " ', не ? се $ знај , $ нас " ?,? ?!

incident
Kontakt:

Post Postao/la incident » 26 jun 2012, 23:45

Nezvanicno smijenjen trener Darko Nestorovic, novi trener bi trebao biti bivsi igrac kluba, dosadasnji trener Podrinja iz Janje Milorad Savic.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 26 jun 2012, 23:59

DRHAUSE je napisao/la:Imaju dobar tim i vrhunskog trenera(kojeg neki nevole jer ne mogu igrati tatini sinovi kao kod Bale).Bijeljina je jedan od najvećih gradova u državi i jako brzo raste.Najveći če im problem biti finansije, jer Bijeljina nema industriju a privreda je slabo razvijena što uz vrlo slab životni standard žitelja ne znači ništa dobro za Radnik.Ipak ako ih lokalna zajednica malo pogura bit će nešto od njih.Za one šošone što porede Gabelu,Gradišku i sl. sa Bijeljinom preporučujem Bijeljina Wikipedia. :idea: :arrow:
Dobar tim??? Možda solidan, definitivno moramo poraditi na ofanzivnom dijelu tima i naravno imat jaču klupu.Što se Nestora tiče ok je lik, možda ponekad nedovoljno velik autoritet,vidi se to sa tribine stadiona,odnosno čuje se...

Bijeljina ima odličan budžet,ali kako već rekoh jednostavno PL,tj. sportski uspjesi SD Radnik se ne prate u tolikoj mjeri i otprilike to je razlog što jedan od najvećih gradova godinama nije imao ekipu u PL...
Ovo oko industrije je tu i tamo,a kako bolan privredu nema??? Pa Bijeljina je glavna poljoprivredna opština,koja svojim potencijalom može nahraniti cijelu zemlju i da ostane, uz to najveća tv kuća je iz BN, imamo muzičke produkcije, etno selo koje nema nigdje u BiH, pozitivan natalitet,najljepse cure,univerzitet,privatne univerzitete,jake domaće firme..... Životni standard građana Bijeljine je najbolji u državi,bolji od građana BL i Sa.

Hehehehehe, kad su pitali dugogodišnjeg robijaša iz Foče koji je glavni grad države on je rekao Foča, nije ni znao za druge.Tako i ti care, ispade Bijeljina velegrad.Ti očito nisi maknuo iz svog grada,a ne da si došao do Mostara ili Zenice naprimjer.Bijeljina je grad sa ca 35000 stanovnika, što nije ni pola Mostara ili Zenice.To za poljoprivrednu opštinu se slažem ali za ostalo, hm....
Lokomotiva iz Mostara je nekad igrala u 2 ligi Jugosavije pa šta, po tome bi sad trebala biti prvoliaš.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 27 jun 2012, 17:37

Savić je kao osoba dobar čovjek,al nadam se da on neće bit novi trener,nema iskustva i Radniku bi više odmogao nego pomogao.... Da je bilo sreće i para da Jagodića dovedemo mi a ne Čelik.....Inače spominje se da bi možda iz Vojvodine mogli dva igrača (štopera i vezistu) na pozajmicu dovest. :)

baklja

ne živim u zabludi,štaviše stalno sam na relaciji BL-BN. ;)

mujoisuljo

malo bolje ti to provjeri, ne znam o kakvim zatvorima pričaš.Što se tiče tradicije, ne bih o tome davio, Radnik zaslužuje igrat prvu ligu.

Baklja
Kontakt:

Post Postao/la Baklja » 27 jun 2012, 18:56

samoradnik je napisao/la:Savić je kao osoba dobar čovjek,al nadam se da on neće bit novi trener,nema iskustva i Radniku bi više odmogao nego pomogao.... Da je bilo sreće i para da Jagodića dovedemo mi a ne Čelik.....Inače spominje se da bi možda iz Vojvodine mogli dva igrača (štopera i vezistu) na pozajmicu dovest. :)

baklja

mujoisuljo

malo bolje ti to provjeri, ne znam o kakvim zatvorima pričaš.Što se tiče tradicije, ne bih o tome davio, Radnik zaslužuje igrat prvu ligu.
Pa ne bi ja rekao jer pričaš nebuloze, ne kažem ja Bijeljina jeste veliki grad čak 2. ili 3. grad u RS po veličini, ali ti si pretjerao čuj bolji standard od BL... :o
" "," сан,& - " " $,$ на ? $ " $
& ? $ " ', не ? се $ знај , $ нас " ?,? ?!

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 27 jun 2012, 20:14

samoradnik je napisao/la:Savić je kao osoba dobar čovjek,al nadam se da on neće bit novi trener,nema iskustva i Radniku bi više odmogao nego pomogao.... Da je bilo sreće i para da Jagodića dovedemo mi a ne Čelik.....Inače spominje se da bi možda iz Vojvodine mogli dva igrača (štopera i vezistu) na pozajmicu dovest. :)

baklja

mujoisuljo

Zoran Curguz je jedan od kandidata za novog šefa st.staba RADNIKA,,,,,

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 27 jun 2012, 20:18

baklja

mujoisuljo

[/size]

Očito slabo kontaš :mrgreen:
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

incident
Kontakt:

Post Postao/la incident » 29 jun 2012, 17:44

Danas konacno odrzan UO donesena je odluka da se produzi saradnja sa Darkom Nestorovicem i u novoj sezoni, sad slede pojacanja i pocetak priprema u ponedeljak.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 30 jun 2012, 11:34

Stvarno ne mogu vjerovat kako neozbiljno sve djeluje ovo.Upravni odbor se održava skoro dva mjeseca posle titule,na njemu se odlučuje da će Nestorović ostati,a potom i slijedi priča kako će se narednih dana razmatrati koga dovesti... :( Pitam se prosto ko se na ovakav način poigrava sa klubom,zasigurno ne gosn Mićić (načelnik) koji izgleda i sam svjestan da mnogo toga u upravi FK ne valja! Je li moguće da je jedino dostignuće aktuelne uprave ona postavljena ograda na stadionu???

Iznervirali su me pravo,kao da Bijeljina ima još 3-4 kluba vrhunska,a ne jedino svoj simbol - Radnika.
Vidjećemo šta će biti, od jednog igrača sam lično čuo kako su pare bile obećane od nn lica,ali kako je zapelo navodno u raspodjeli istih,svaki bi dio kolača.

incident
Kontakt:

Post Postao/la incident » 30 jun 2012, 16:41

`Jbg nadamo se da ce sve doci na svoje...Opstina je uz klub valjda nece dozvoliti da sad sve padne u vodu.

incident
Kontakt:

Post Postao/la incident » 02 jul 2012, 21:41

Danas pocele pripreme, stigla su i prva pojacanja, to su Marko Jeftic (Rudar Prijedor), Danijel Culum (Gosk), Zoran Nikic (Podrinje Janja) i Dragan Konculic (Podrinje Janja), u narednm danima ocekuje se dolazak jos par igraca sa kojima se vrse pregovori.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 06 jul 2012, 23:13

treniral nikic... imao je nasu ponudu ali je ipak odabrao vas.neka mu je sretno :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 07 jul 2012, 11:22

incident

Naravno da će imat podršku opštine. ALi s druge strane, nemoguće da niko od uglednih kompanija ne želi podržat gradski klub??? Da ih ne nabrajam,potrajalo bi.

Što se pojačanja tiče,radi se o igračima koji su uglavnom igrali PL,stoga ekipa dobija na iskustvu,ali definitivno,potrebniji je kvalitet od iskustva,veliko je pitanje posjeduju li ga Konculić i NIkić??

Nadam se da će ipak krenuti na bolje,da će Radnik postat stabilan član PL i da će se publika vratit na stadion.

incident
Kontakt:

Post Postao/la incident » 07 jul 2012, 15:13

samoradnik je napisao/la:Što se pojačanja tiče,radi se o igračima koji su uglavnom igrali PL,stoga ekipa dobija na iskustvu,ali definitivno,potrebniji je kvalitet od iskustva,veliko je pitanje posjeduju li ga Konculić i NIkić??
Pa ako si pratio ti 1 ligu vidjeo si da jee Nikic bolji od ijednog spica u Radniku sto su bili prosle sezone, momak igra srcem i bori se svaku utakmicu,daje 120% ssebe iz Bijeljine je i zna kako se igra za Radnik, Konculic isto tako, za Kutlacica je Vidic, ako cemo realno. Nikic ne mora odmah igrati prvu postavu ali tu je prva rezerva sigurno, Radniku treba u svakoj liniji po jedan iskusan igrac, ali ne moze on doci ako uprava igracima daje uslove kao sto su imali u 1 ligi, pa nije niko lud...

Respect
Kontakt:

Post Postao/la Respect » 09 jul 2012, 00:39

Baklja je napisao/la:

Dodji malo do BL pa provjeri, da ne živiš više u zabludi...;) :mrgreen:
apsolutno se slazem jer bijeljina je nakon glavnih bh.centara (sarajeva, banja luke, mostara, tuzle i zenice) grad sa velikim potencijalom..posebno u oblasti poljoprivrede..moze nahraniti cijelu bih i pola srbije i hrvatske..sad ne znam koliko podrzava opstina sport i radnika, ali mislim da ce postat stabilan premijerligas..pa blizu im je srbija, mogu dovest igraca koliko hoce..svaki mladi igrac vise voli igrat premijer ligu bih nego prvu ligu srbije, ne jelen super ligu, nego drugi stepen takmicenja.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 09 jul 2012, 09:18

incident je napisao/la:
samoradnik je napisao/la:Što se pojačanja tiče,radi se o igračima koji su uglavnom igrali PL,stoga ekipa dobija na iskustvu,ali definitivno,potrebniji je kvalitet od iskustva,veliko je pitanje posjeduju li ga Konculić i NIkić??
Pa ako si pratio ti 1 ligu vidjeo si da jee Nikic bolji od ijednog spica u Radniku sto su bili prosle sezone, momak igra srcem i bori se svaku utakmicu,daje 120% ssebe iz Bijeljine je i zna kako se igra za Radnik, Konculic isto tako, za Kutlacica je Vidic, ako cemo realno. Nikic ne mora odmah igrati prvu postavu ali tu je prva rezerva sigurno, Radniku treba u svakoj liniji po jedan iskusan igrac, ali ne moze on doci ako uprava igracima daje uslove kao sto su imali u 1 ligi, pa nije niko lud...
Pratio sam sve naše utakmice u Bijeljini....Znam i Nikića i njegove domete vjeruj mi....I bez obzira,smatram da nam treba bolji startni špic,špic koji će imat realizaciju od 50%, koji će imat dobro pozicioniranje i koji neće u 75oj minuti tražit izmjenu.

Što se Konculića tiče o njemu znam malo,a što se Kutlače tiče,jest teško bit bolji od njega,da se ne lažemo :)

Sve u svemu itekako zanimljiv period pred nama,daj bože da ne budemo imali fin. problema i sve će biti ok.

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 09 jul 2012, 09:25

sad ne znam koliko podrzava opstina sport i radnika, ali mislim da ce postat stabilan premijerligas..pa blizu im je srbija, mogu dovest igraca koliko hoce..svaki mladi igrac vise voli igrat premijer ligu bih nego prvu ligu srbije, ne jelen super ligu, nego drugi stepen takmicenja.
Podržava opština sasvim dovoljno,ali za neki ozbiljniji sportski rezultat moraju i neke veće firme iz Semberije stat iza Radnika.
Daj bože! Što se dovođenja tiče pa i nije baš tako,možemo mi dovest igrače iz trećih i zonskih liga,te neke djedove iz druge lige,ostalo teško ;)
I ovo oko mladih potencijala nažalost nije tačno,najveći klubovi Partizan,Zvezda,Voša,OFK,RKG nema šanse da će pustiti igrača da igra u RS (rijetki su primjeri) žele gledat svoje klince u omladinskim takmičenjima ili na kaljenju po Srbiji.... A iole kvalitetan igrač do 22 godine će prije izabrat TLS i igrat za Napredak,Banat,Borac,nego doći u Radnik,prije svega zbog primanja....

incident
Kontakt:

Post Postao/la incident » 09 jul 2012, 12:28

Pa ja ne kazem da je Nikic vrhunski igrac, da jeste vec bi bio negdje u nekom profi klubu, ali kazem da moze momak da pomogne ovoj ekipi koliko toliko...a kako uprava radi tesko ce iko doci u klub...ja ne znam sta on misle na stadionu se ne radi nista, jos ni jedan igrac nije potpisao ugovor ni novi no ovi sto su ostali, Culum i Konculic vise ne treniraju, trazil su previse para i odmah su im se zahvalili, znaci za sad je sigurno tu samo Jeftic iz Prijedora, a Nikic trenira al nista jos ne zna. Praksa je u klubovima kad udju u PL da na pocetku priprema dodje i vise od 30 igraca pa da se bira, ovdje doslo jedva 20, sta ce biti dalje ni Bog sam ne zna. Tesko ce biti sta od Radnika u PL :oops:

rebonja
Kontakt:

Post Postao/la rebonja » 09 jul 2012, 18:49

Počeli su katastrofalno, ove stvari su se trebale davno razrješiti a ne sada. Tačnije, ni sada nisu regulisane najbitnije stvari. Pojačanja = 0. Ako ne preduzmu nešto ozbiljnije nemaju se čemu nadati.

Novina je ta da su doveli Njemanju Mulinu (Leotar), Stefan Udovičić (Radnički Kragujevac), Marko Selić (Žarkovo).

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, jurisicduska, riki46 i 20 gostiju.