Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

D10S
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la D10S » 09 jul 2012, 15:20

Emir ZENICA je napisao/la:Mora se priznati da vecina navijaca Reala i Barcelone su to djeca koja se loze na Ronalda odnosno Mesija.I to je cinjenica.
To nije cinjenica, to je gluopst. Mislim ako su djeca, to je sasvim normalno jer je svako u pocetku svoga navijanja se poceo identificirati igracem, ja sam Raulom i Morientesom, neko treci je Owenom i Gerrardom itd. itd. Glupo je generalizovati stvari na taj nacin. Na forumu Reala na kojemu sam cest, broj te djece je minimalan a onih koji imaju staz navijanja deset ili vise godina je velik. Pomijeso si fb populaciju sa onim koji nesto razumiju. Ja navijam za Madrid mozda od '99, 2000 godine, isao sam na njegove utakmice, plakao u porazima i onda mi dodje tip kao sto je onaj mandraX i podje pametovati o tome koliko neko moze voljeti klub.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 09 jul 2012, 15:22

M4kaveli je napisao/la:Ja ne navijam ni za jedne.
Al zato najvise simpatisem igru Barse i njene igrace.
Znaci najvise ih volim gledat od svih klubova jer znam da cu vidjet trenutno najbolji fudbal i najbolju ekipu ikada.
I znam da necu gledat napamet ispucavanje lopte, maloumnost i raspad sistema.
Ja najvise mrzim takve likove ko sto si ti, jer znam da cu procitat htio ili ne htio, malouman komentar, i procitat post koji lici na ispucavanje lopte napamet i prepoznat da je u tvojoj glavi raspad sistema.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 09 jul 2012, 15:23

Simpatizeri i tacka. :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 09 jul 2012, 15:25

Jesam tebe spomenuo ? Nisam,suti ;) ;)

I nemas staz navijanja nego staz "grickanja kospica" (uz tv-internet) 8-) 8-)

A kakva je to fb populacija,oni su nesto slabiji od tebe ?
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 jul 2012, 15:29

Sarajlijc@ je napisao/la:Simpatizeri i tacka. :mrgreen:
.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 09 jul 2012, 15:43

Emir ZENICA je napisao/la: I nemas staz navijanja nego staz "grickanja kospica" (uz tv-internet) 8-) 8-)
To je moj lave do tebe sto rijec "navijac" poimas bukvalno, samo kao "navijanje", znaci navijac moze biti samo onaj ko ide redovno na utakmice i dere grlo? Emocije koje ispoljavas prema klubu, zrtve koje radis radi istog su potpuno nebitne je li? Ne poznajes me, zato ne pricaj gluposti. I naravno, ne generalizuj.
A kakva je to fb populacija,oni su nesto slabiji od tebe ?
Nemam ti se sta pravdati, glupo bi bilo sa moje strane. Mogu ti samo reci da grijesis.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 jul 2012, 15:53

D10S je napisao/la: onda mi dodje tip kao sto je onaj mandraX i podje pametovati o tome koliko neko moze voljeti klub.
Ovo ja nigdje nisam spomenuo, ne pametuj.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 09 jul 2012, 15:55

D10S je napisao/la:
Emir ZENICA je napisao/la: I nemas staz navijanja nego staz "grickanja kospica" (uz tv-internet) 8-) 8-)
To je moj lave do tebe sto rijec "navijac" poimas bukvalno, samo kao "navijanje", znaci navijac moze biti samo onaj ko ide redovno na utakmice i dere grlo? Emocije koje ispoljavas prema klubu, zrtve koje radis radi istog su potpuno nebitne je li? Ne poznajes me, zato ne pricaj gluposti. I naravno, ne generalizuj.
Pa normalno da je navijac onaj koji ide na utakmice ne mozes stavljati nekog ko ide na tekme i ko gleda iste na TV-u u isti kos :roll:

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 09 jul 2012, 15:57

D10S je napisao/la: To je moj lave do tebe sto rijec "navijac" poimas bukvalno, samo kao "navijanje", znaci navijac moze biti samo onaj ko ide redovno na utakmice i dere grlo? Emocije koje ispoljavas prema klubu, zrtve koje radis radi istog su potpuno nebitne je li? Ne poznajes me, zato ne pricaj gluposti. I naravno, ne generalizuj.
Emocije ? De mi objasni kakve su to emocije ? Kad Ronaldo postigne gol ili kad pokaze svoje misice ? Ili nedo Bog kad Real izgubi ? (uzet cu samo Real) Jel bolje to ili zajedno sa drustvom se naci u parku popiti koju,pjevati zafrkavati se ,pa kasnije svi zajedno na utakmicu navijati.Grliti "brata" kojeg i ne poznajes ? Kad postignes gol grlis opet svu bracu oko tebe,kad ga primis tugujes sa svojom bracom,jesul to emocije ili grlis daljinski,mis i tastaturu,kokice,kolu i kospice ? Radujes se nabijanju od 7-8:0 ? Izvini meni to nije jasno,ako moze da mi objasnis.

Support your local football team ! 8-)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jul 2012, 16:10

meni je najsmješnije kad neko napiše on želi da gleda nogomet i zato "navija" za ino ekipu.

ja bolan stanem i gledam(naravno kad imam vremena) kad djeca na livadi postave po dva kamena i nabijaju loptu ili kad ljudi rekreativci igraju. to je čisti nogomet. a najveći gušt je kad odem na Bilino ili gostovanje pa gledam Čelik. simpatičan mi je Bayern, al' nije toliko da budem sjeban poslije poraza ili da kažem, "jesmo ih razvalili". jb. to. ništa mi ne može popraviti ili pokvariti dan kao likČe.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 09 jul 2012, 16:19

imao bih ja na ovu temu dosta reći, pošto sam navijač Želje, a simpatizer (po @Sarajlijcinom poimanju s kojim se i ja slažem) Arsenala.
mogu reći da simpatiziram Arsenal jer su mi najdraži strani klub, počeci Wengerove karijere u AFC-u, Invincibles ekipa itd. su me natjerali na to :D ali, meni nije isti osjećaj kad Arsenal izgubi i kad Željo izgubi (jedino jest bio jednom kad sam samo na Arsenalu pao za petobu na kladionici :mrgreen: ) + nije isto gledati meni dragu ekipu na TV-u/kompjuteru i na stadionu, džaba vama da me ubjeđujete u suprotno :mrgreen: dakle, moj odgovor na pitanje iz naslova teme je NE
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 09 jul 2012, 16:28

Emir ZENICA je napisao/la: Emocije ? De mi objasni kakve su to emocije ? Kad Ronaldo postigne gol ili kad pokaze svoje misice ? Ili nedo Bog kad Real izgubi ? (uzet cu samo Real) Jel bolje to ili zajedno sa drustvom se naci u parku popiti koju,pjevati zafrkavati se ,pa kasnije svi zajedno na utakmicu navijati.Grliti "brata" kojeg i ne poznajes ? Kad postignes gol grlis opet svu bracu oko tebe,kad ga primis tugujes sa svojom bracom,jesul to emocije ili grlis daljinski,mis i tastaturu,kokice,kolu i kospice ? Radujes se nabijanju od 7-8:0 ? Izvini meni to nije jasno,ako moze da mi objasnis.
Nemas ti pojma lave. Ja da ti sve to objasnim ti bi na sve to rekao "koja budala". Tebe poraz Celika ne boli a mene poraz od Barce i Bayerna baci u depresiju. Kada bi ti poceo pricati sta je Real Madrid, zasto se milioni ljudi identificiraju njime, sta znaci rijec "sentimiento", ostao bi zapanjen, i opet rekao "vidi budale". Mozda ne bi bilo lose da pogledas film "Real - kraljevski klub", mozda bi i shvatio neke stvari. Ti ovdje pokusavas stvari postaviti na svoje mjesto na neki sirov nacin. Sta ja tebi imam objasnjvat kako sam se osjecao nakon "remontade" 2007 u predzadnjem kolu, nije mi to potrebno ovdje, mogu ti na PP poslat ako te zanimaju takve stvari. Real Madrid kao instituciju ne poznajes, ti na njega gledas kao na svaki drugi klub, ne mozes shvatiti koliko on meni znaci isto kao sto ja ne mogu shvatiti da neko moze gledati utakmice Celika, Sarajeva iz ove nase Lige, nakon toga se oljustris ko letva i ti to nazivas navijanjem? Real Madrid nije samo klub, znam da to tebi djeluje glupo, da to ne mozes shvatiti, al' kako da ti onda objasnim neke stvari ako ni sam ne zelis znati? Mogu ti poslat neki dobro uradjen video o Realu, mozda te to raznijezi, ne znam, ne mogu ti pomoci, ako hoces, pokusaj shvatiti da neko moze voljeti strani klub toliko da ide stotine kilometara daleko na njegove utakmice, ako ne zelis, onda ne vidim smisao ove rasprave.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 09 jul 2012, 16:32

Kakve klipove bolan spominjes cuj da te raznijezi. Evo mogu i ja tebi poslat klip da te "raznijezi" " onclick="window.open(this.href);return false;

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 09 jul 2012, 16:35

Sarajlijc@ je napisao/la:Kakve klipove bolan spominjes cuj da te raznijezi. Evo mogu i ja tebi poslat klip da te "raznijezi" " onclick="window.open(this.href);return false;
evo i ja ću ga častit' :D
" onclick="window.open(this.href);return false;
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jul 2012, 16:39

nego D10S daj mi reci, imaš li ti oca? možda je glupo ovo što te pitam, al da znamo ko je kriv. ako nemaš oca još ću i shvatiti, al' ako ga imaš onda je on za sve kriv. vidiš, moj otac je nula kao otac, a manje više i kao čovjek, al' na jednoj stvari sam mu zahvalan za cijeli život. to što me je sa moje tri godine počeo da vodio na Čelikove utakmice i što mi je usadio ljubav prema Čeliku. voliti svoj lokalni klub nema cijene. za to se bolan i umire ako treba.

na tvoju dječiju žalost možeš kako hoćeš odgovoriti na ovaj moj post, al' to je živa istina.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 09 jul 2012, 16:45

Pasha je napisao/la:nego D10S mi reci, imaš li ti oca? možda je glupo ovo što te pitam, al da znamo ko je kriv. ako nemaš oca još ću i shvatiti, al' ako ga imaš onda je on za sve kriv. vidiš, moj otac je nula kao otac, a manje više i kao čovjek, al' na jednoj stvari sam mu zahvalan za cijeli život. to što me je sa moje tri godine počeo da vodio na Čelikove utakmice i što mi je usadio ljubav prema Čeliku. voliti svoj lokalni klub nema cijene. za to se bolan i umire ako treba.
Da, jos kad te moderator tako uvrijedi onda znamo dokle je doslo. Vidim da te tvoj otac nije naucio da postujes druge ljude, a jos manje da uvazavas tudja misljenja ma kakva ona bila. Ali ko sam ja da ispravljam nesto sto nisu mogli roditelji za dvadesetak, trideset, koliko vec godina? I ja sam nasao da raspravljam sa osobama kojima je glavni cilj u zivotu napiti se, najesti i pravit budalu od sebe po gradu sa kvocijentom inteligencije manjim, ma jah... Zreo si, mislim da bi mogao poceti razbijati neke stereotipe i predrasude koje su ti usadjene samim time sto si se rodio u Bosni.
I cekaj, sta ako ja recimo nemam lokalni tim? Kako da navijam za njega? Da batalim nogomet skroz i posvetim se drugim stvarima.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 09 jul 2012, 16:45

Svako neka voli sta god hoce i nema niko pravo da mu to brani i ubjedjuje da je to pogresno

Sta treba sutra da bodete homoseksualce po ulici :?:
Thomas Müller - Fußballgott

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 09 jul 2012, 16:47

Mene svaki poraz Celika boli,a za tebe,pa ti si psihicki bolesnik ako te poraz Reala baca u depresiju 8-) Ustvari uvjerio si me da si jos mal ;) ;)
Mene bolan za te vase klubove navija 90 % djece a ostalih 10 % su ajmo rec punoljetne osobe.Kakve filmove da ja gledam o Realu ? Zasto ? Kakve koristi imam ? Plakat cu ? Da uzmem paket maramica ? ili cu drkat na Ronalda ? opet da uzmem paket maramica,trosak je to sinko ;)

Nemoj mi slati na PP jer me to apsolutno ne zanima.Ti poznajes Real,pratis ga redovno kako ligaskim i kup utakmicama tako i u evropi i prijateljskim ? I ti ga poznajes ? Iz kojeg si ti grada molim te ? Ko je rekao da se moras "oljustrit" ? Mozes ti i sok pit,to je manje bitno.Bitno je da se na tvom stadionu u Madridu navija svih 90 minuta,da uopste nema pozorisne atmosfere i kospica.Pa bolan vise se sudija na terenu cuje kad se konsultuje sa pomocnim ;)
Pa bolan moja prva utakmica je bila Herta-Bayern (jer sam rodjen gore) a sad kad bi mi neko davao besplatno kartu i smjestaj gore da odem gledat istu tu utakmicu a u Zenici igra Celik-Gradina ne bi otisao ;) ;)

Vjerujem da ovo pjevas nakon poraza Rala

[youtube][/youtube]

8-)
Volim te Celik ! ! !

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jul 2012, 16:52

D10S je napisao/la: Da, jos kad te moderator tako uvrijedi onda znamo dokle je doslo. Vidim da te tvoj otac nije naucio da postujes druge ljude, a jos manje da uvazavas tudja misljenja ma kakva ona bila. Ali ko sam ja da ispravljam nesto sto nisu mogli roditelji za dvadesetak, trideset, koliko vec godina? I ja sam nasao da raspravljam sa osobama kojima je glavni cilj u zivotu napiti se, najesti i pravit budalu od sebe po gradu sa kvocijentom inteligencije manjim, ma jah... Zreo si, mislim da bi mogao poceti razbijati neke stereotipe i predrasude koje su ti usadjene samim time sto si se rodio u Bosni.
I cekaj, sta ako ja recimo nemam lokalni tim? Kako da navijam za njega? Da batalim nogomet skroz i posvetim se drugim stvarima.
a čime sam te uvrijedio? fino sam napisao, da ti je otac kriv(ako ga imaš) zato što ne navijaš za svoj lokalni klub. nisam rekao ni da je ovakav ili onakav ili da si ti ovakav ili onakav. da te je naučio da voliš lokalni klub, sad se ne bih ovdje raspravljao sa tobom i to je to.

ja uopće ne pijem niti se drogiram, niti se tučem(ok sve sam svojevremeno radio, mada rijetko zbog nogometa. više zbog svog čeifa).
nemam sterotipe. napisao sam, razumijem da kažeš da si simpatizer, al' navijač. ma koliko ti to zvao stereotipom, to nije bolan istina.
moraš imati lokalni klub. ta priča ti ne stoji. pa većina sela ima lokalni klub, a kamoli nešto drugo.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 09 jul 2012, 17:08

Sad kazem... I ja budala sto sam pokusao objasniti nesto bosanskom brdskom konju.
Ti smatras da je neko psihicki poremecaj na osnovu svoga opredjeljenja. Meni bi bilo logicnije zakljuciti na osnovu tvog nacina raspravljanja, vokabulara, a sumnjam da si knjigu ikada u zivotu procitao. Zasto da ponovo djaba pisem dvadeset recenica kada ce balkanac na te rijeci odgovoriti argumentima na nivou pubertetlije i smatrati da je u pravu. Svoju raspravu sa tobom sam zavrsio jer te smatram nedovoljno inteligentnim za normalan nacin komunikacije. Tvoji pokusaji da me ubijedis u istinitnost i validnost onoga sto govoris su jadni, kao i nivo opce kulture. Imas potrebu da se pokazes kao sveznalica, postavljas pitanja i sam dajes odgovore na njih, prema suguvorniku nisi pokazao nikakvo postovanje, pokusavas istog kompromitirati na vulagaran i bahat nacin. Svojim postanjem u ovih par navrata si devalvirao sam sebe. Ne osjecam potrebu vise raspravljat sa nekim ko na takvom nivou komunicira.
Pasha je napisao/la: nemam sterotipe. napisao sam, razumijem da kažeš da si simpatizer, al' navijač. ma koliko ti to zvao stereotipom, to nije bolan istina.
moraš imati lokalni klub. ta priča ti ne stoji. pa većina sela ima lokalni klub, a kamoli nešto drugo.
Pa prije svega si mogao da pokazes malo postovanja prema sugovorniku. I ne mogu te vase floskule da shvatim, ako ja kazem da mi Madrid znaci mnogo, onda to stvarno tako i jeste, znaci mi vjerovatno vise nego sto ce vama Celik ikada znaciti. Nemam potrebu lagati, zelim samo dokazati da ljudi mogu voljeti istinski strani klub jer se stvarno mogu identificirati njime.
I naravno da postoji taj "lokalni" klub, samo sto je on u 2453 Ligi, igraci tog kluba su djecurlija od po petnaest godina. To po meni nije klub, to nije nogomet. Na utakmice tog kluba niko ne ide, taj klub niko ne voli. Da volim nesto sto niko ne zna sta je, Boze sacuvaj.
To ti mislis da nemas sterotipe, ali ma koliko ih poricao, imas ih i ne zelis ih razbiti. Pokusaj shvatiti da na ovom svijetu ima drugaciji ljudi od tebe, sa drugacijim uvjerenjima, drugacijim misljenjem, kada to shvatis, onda mozemo normalno raspravljati.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.