Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Emir ZENICA
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la Emir ZENICA » 09 jul 2012, 17:13

D10S je napisao/la:Sad kazem... I ja budala sto sam pokusao objasniti nesto bosanskom brdskom konju.
Ti smatras da je neko psihicki poremecaj na osnovu svoga opredjeljenja. Meni bi bilo logicnije zakljuciti na osnovu tvog nacina raspravljanja, vokabulara, a sumnjam da si knjigu ikada u zivotu procitao. Zasto da ponovo djaba pisem dvadeset recenica kada ce balkanac na te rijeci odgovoriti argumentima na nivou pubertetlije i smatrati da je u pravu. Svoju raspravu sa tobom sam zavrsio jer te smatram nedovoljno inteligentnim za normalan nacin komunikacije. Tvoji pokusaji da me ubijedis u istinitnost i validnost onoga sto govoris su jadni, kao i nivo opce kulture. Imas potrebu da se pokazes kao sveznalica, postavljas pitanja i sam dajes odgovore na njih, prema suguvorniku nisi pokazao nikakvo postovanje, pokusavas istog kompromitirati na vulagaran i bahat nacin. Svojim postanjem u ovih par navrata si devalvirao sam sebe. Ne osjecam potrebu vise raspravljat sa nekim ko na takvom nivou komunicira.
Jos jedan u nizu koji nema argumenata pa pocinje sa vrijedjanjem i supljom. 8-)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 09 jul 2012, 17:16

I sta sad, ko ja da kazem da nisu argumenti, kofol ja izgubio. A ako kazem da su valjani, onda opet nevalja nesto :roll: . Upravo ono o cemu sam govorio. Kada ti neko na hrpu argumenata, teksta od dvadeset recenica odgovori jednom i misli da je u pravu, znas da je popishan.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jul 2012, 17:17

dobro. ja nisam pročitao knjigu. nek' ti bude. mada, kroz školovanje vjerovatno više od pola foruma i još uvijek svakodnevno čitam knjige(ovo čisto da kažem, mada je nebitno). nemoj suditi o mom pravopisu i stilu pisanja po onome što pročitaš kako sam napisao. ne znaš me lično. znači da sudiš o knjizi po koricama. nisam sveznalica, Bože sačuvaj.
a ja sam također napiao. više ja cijenim kao nogomet kad djeca na livadi igraju, nego išta drugo. tu je iskonska čistoća nogometa. možda i ne znaju, ali se trude. ljubav i želja prema nogometu ih pokreće. više im ne treba. ljepota.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 09 jul 2012, 17:19

Jedno je istina, raja iz vecih gradova u BiH ce uvijek navijat za jaci klub iz tog grada, bez obzira kojem lokalu pripadaju ;) Sto pokazuje da ovo sto oni zele dokazat svojim parolama "Biti srcem vezan bla bla " etc. je jedna laz u koju oni sebe uvjeravaju.(ovaj Sarajlicija je izgleda ak se ne varam tek zavrsio srednju i on je srcem vezan, o boze :)) Da Sarajevo, Celik itd. ispadnu u Saban ligu, pola bi ih prestalo biti "navijac" i postali bi "posmatrac". Za nekog ko nema lokalni klub a pola BiH nema lokalni klub, isti klinac je gledat ZElju ili Barcu preko TV-a,naravno uvijek ce se raja okrenut onom jacem.

A pashane moj kako ti dode do moderacije,zivo me interesuje? Ovi osvrti na clana necije porodice, su jadni :) Cuj , otac ti je kriv ako te niej naucio da podrzavas svoj lokalni klub ako ga uospte imas. Izgleda da su svi ocevi prvo bili navijaci lokalnih klubva pa onda sve ostalo. :lol: Koje preseravanje u pm.

osvrt. na ljepotu nogometa, ako vec pricas o tome, pocni pratit malonogometne turnire,nocne danjske i tako to , jbs zelene livade. ;)

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jul 2012, 17:23

e moj Tyleru. ja navijao za Čelik u trećoj Yu ligi. svaku utakmicu kući išao.

pratim svaki oblik nogometa kad imam vremena. od ovih djećije/omladinskih, preko kantonalnih pa do Premijer lige. ove europske nešto ne pratim. nisu mi toliko bitni. nema Čelika, pa ne pratim nešto.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 09 jul 2012, 17:24

Pasha je napisao/la:dobro. ja nisam pročitao knjigu. nek' ti bude. mada, kroz školovanje vjerovatno više od pola foruma i još uvijek svakodnevno čitam knjige(ovo čisto da kažem, mada je nebitno). nemoj suditi o mom pravopisu i stilu pisanja po onome što pročitaš kako sam napisao. ne znaš me lično. znači da sudiš o knjizi po koricama. nisam sveznalica, Bože sačuvaj.
a ja sam također napiao. više ja cijenim kao nogomet kad djeca na livadi igraju, nego išta drugo. tu je iskonska čistoća nogometa. možda i ne znaju, ali se trude. ljubav i želja prema nogometu ih pokreće. više im ne treba. ljepota.
Izvini sto si se nasao u onom prvom dijelu posta. Taj dio nije bio upucen tebi nego Emiru. Moja greska sto nisam odmah spomenuo.
To drugo. To je tvoje misljenje, cak se sa dijelom i slazem. Normalno da su pare danas u modernom nogometu sve, ali kada se necim zarazis u djetinjstvu i to te ne popusti do fakulteta, onda znas da je to to. Mozda i ja grijesim, moze biti da mi nece Real toliko znaciti kada budem imao porodicu, zenu, djecu, ne otpisujem to, ali kada si zanesen necim skoro cijeli svoj zivot, to ne moze biti laz. Bit svega ovoga sto sam do sada napisao je da se strani klub stvarno moze voljeti, to sam iskusio na svome primjeru. Samo Bog zna koliko sam para bacio na dresove Reala, postere, privjeske, na kraju krajeva i ulaznice. Vjerovatno ima jos dosta ljudi ovdje koji tako misle ali ih je "strah" to napisati jer misle da bi mogli biti kompromitirani od strane ovakih kao sto su Emir, Sarajlijica i drugi koji u zivotu nisu procitali stivo jace od Pinokija. Trazim samo da pokusas shvatiti da su ljudi razliciti i da svako moze voljeti ono za cim ide srcem.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 09 jul 2012, 17:26

D10S je napisao/la:I sta sad, ko ja da kazem da nisu argumenti, kofol ja izgubio. A ako kazem da su valjani, onda opet nevalja nesto :roll: . Upravo ono o cemu sam govorio. Kada ti neko na hrpu argumenata, teksta od dvadeset recenica odgovori jednom i misli da je u pravu, znas da je popishan.
Pa pogledaj sta si napisao,nista konkretno nego lupas nekakve gluposti nigdje veze sa Realom,pises da si budala,spominjes komunikaciju,inteligenciju,spominjes konja,vulgarnost,pubertetlije itd. Kakve to ljepoto moja ima veze sa Realom ? ;) ;)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 jul 2012, 17:26

@Portillo,

Trebaš drugačije gledati na neke stvari. U startu si se sjebao napisavši da voliš Real više nego što oni vole Čelik. Eh, kada bude izmišljen instrument koji mjeri ljubav prema Realu (nazvaćemo ga realometar), a isto tako instrument koji mjeri ljubav prema Čeliku (Čelikometar), onda možemo govoriti o tome. Ovako si se automatski spustio na osnovnoškolski nivo. Ono, kad nemaš šta reći, okrećeš se onoj "moj otac je jači od tvog", "moj mobitel je tanji" ili "ja imam veći". :mrgreen:

Inače, meni si ti jedan od čudnijih likova na forumu. Zašto? Ne mogu da shvatim kako osoba od 20+ godina može mrziti nešto s čim nikad nije imala dodir. :roll: Kako jedan prosječan Bosanac može mrziti igrača Barcelone i želiti mu povredu, smrt ili nešto treće? S ljudskog i sa sportskog aspekta je to jedna smijurija. Barem za mene. Da ne bude zabune, isto to mislim i za navijače Liverpoola i Manchestera. Ali, oni nisu toliko radikalni kao ti. Sad, možemo govoriti o toj kulturi zbog koje prozivaš @Pashu, ali ovo je meni čudno.

@Tema,
Davno sam napisao svoj stav o ovome. Nisam, niti ću ikad biti navijač Newcastlea, ali definitivno su mi draži od Želje, Čelika, Sarajeva, Dinama, Partizana, Zvezde. Dakle, simpatišem ih. Što se tiče mog lokalnog kluba, davno je moje srce prestalo kucati za njeg. Zašto? Okrivićemo politiku istog i želju da se napune džepovi određenih ljudi, dok će se fudbal spustiti na nekon deseto mjesto. Može to nekome biti čudno ili ne, ali ja sam posljednju utakmicu pogledao prije 10ak godina. I, kako stvari stoje, ne planiram u bližoj budućnosti posjetiti "svoj dječački hram".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 jul 2012, 17:27

Monolog je napisao/la:@Portillo,

Trebaš drugačije gledati na neke stvari. U startu si se sjebao napisavši da voliš Real više nego što oni vole Čelik. Eh, kada bude izmišljen instrument koji mjeri ljubav prema Realu (nazvaćemo ga realometar), a isto tako instrument koji mjeri ljubav prema Čeliku (Čelikometar), onda možemo govoriti o tome. Ovako si se automatski spustio na osnovnoškolski nivo. Ono, kad nemaš šta reći, okrećeš se onoj "moj otac je jači od tvog", "moj mobitel je tanji" ili "ja imam veći". :mrgreen:

Inače, meni si ti jedan od čudnijih likova na forumu. Zašto? Ne mogu da shvatim kako osoba od 20+ godina može mrziti nešto s čim nikad nije imala dodir. :roll: Kako jedan prosječan Bosanac može mrziti igrača Barcelone i želiti mu povredu, smrt ili nešto treće? S ljudskog i sa sportskog aspekta je to jedna smijurija. Barem za mene. Da ne bude zabune, isto to mislim i za navijače Liverpoola i Manchestera. Ali, oni nisu toliko radikalni kao ti. Sad, možemo govoriti o toj kulturi zbog koje prozivaš @Pashu, ali ovo je meni čudno.

@Tema,
Davno sam napisao svoj stav o ovome. Nisam, niti ću ikad biti navijač Newcastlea, ali definitivno su mi draži od Želje, Čelika, Sarajeva, Dinama, Partizana, Zvezde. Dakle, simpatišem ih. Što se tiče mog lokalnog kluba, davno je moje srce prestalo kucati za njeg. Zašto? Okrivićemo politiku istog i želju da se napune džepovi određenih ljudi, dok će se fudbal spustiti na nekon deseto mjesto. Može to nekome biti čudno ili ne, ali ja sam posljednju utakmicu pogledao prije 10ak godina. I, kako stvari stoje, ne planiram u bližoj budućnosti posjetiti "svoj dječački hram".
Sta je tu tako nevjerovatno :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 09 jul 2012, 17:27

Pasha je napisao/la:e moj Tyleru. ja navijao za Čelik u trećoj Yu ligi. svaku utakmicu kući išao.

pratim svaki oblik nogometa kad imam vremena. od ovih djećije/omladinskih, preko kantonalnih pa do Premijer lige. ove europske nešto ne pratim. nisu mi toliko bitni. nema Čelika, pa ne pratim nešto.
Postujem,mada se moje ovo nije odnosilo na ljude koji prate klub dugo pa znaju ono istinski
" Biti srcem vezan u tom lezi snaga".

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 jul 2012, 17:28

Evo, haj nek se može, voljeti strani klub s kojim nemaš ama baš ništa zajedničko. Samo mi reci, kako si ti tako sentimentalno vezan za Real Madrid ? Za jedan fašistički klub, klub koji je makar silom preodređen za vrh, klub koji je u isto vrijeme kod normalnih ljudi i najomraženiji ? Kako možeš idola vidjeti u jednom pešku tipa Ronaldo ? Nije mi jasno to. To je bola državni projekat, to nije fudbalski klub. **** te sentimentio.
Who dares, wins !

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jul 2012, 17:36

e vidiš @NeToBola i to je pogrešno razmišljanje.
nije bitno na kojim temeljima je klub postavljen, nego da li je domaći ili strani?

ako već želiš da ideš u ovakvu raspravu, nije bitno da li je klub fašistički, nacistički, ljevičarski, desničarski, ovakav ili onakav, nego odakle je. je li iz BiH ili strani.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 jul 2012, 17:39

Ne možeš se bola raspravljati s čvakama nikako. Meni to dođe kao da navija za Španiju protiv BiH .

Halo, navijaš za nekoga tamo protiv sebe ?
Voliš više nečiju tamo staru nego svoju ? Starog isto. Šta ja znam više. Ne ide mi to nikako.

Ali, eto zanima me i razlog ''navijanja'' za Real Madrid ? Klub koji je dno dna što se tiče i ljudi u Španiji.
Zadnja izmjena: NeToBoLa, dana/u 09 jul 2012, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.
Who dares, wins !

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 09 jul 2012, 17:40

Monolog@
Jesi ikad cuo za nesto sto se zove trolanje? Sad si me natjerao da budem ozbiljan i kako ne zelim smrt ni najvecem neprijatelji a kamo li nekom Messiju. I nismo govorili niokakvoj mrznji ovdje nego o tome da se moze voljeti strani klub. Taj "Realmetar, Celikmetar", kako si to vec nazvao, to meni ne treba, sam sam svjestan koliko volim Real i za to mi ne trebaju neki drugi ljudi ili instrumenti da mi potvrdjuju to. Ti pokusavas ovakve stvari objasniti na nekakav racionalan nacin sto je u svakom slucaju u redu, ali postoje stvari koje se ne mogu tek tako objasniti. Ti si malo parlamentarniji u odnosu na ove ostale, moram priznati da si dao jake argumente na ovo, ali ne mozes me pobiti kada kazem da se strani klub moze voljeti jer sigurno znam da moze.
NeToBoLa je napisao/la:Evo, haj nek se može, voljeti strani klub s kojim nemaš ama baš ništa zajedničko. Samo mi reci, kako si ti tako sentimentalno vezan za Real Madrid ? Za jedan fašistički klub, klub koji je makar silom preodređen za vrh, klub koji je u isto vrijeme kod normalnih ljudi i najomraženiji ? Kako možeš idola vidjeti u jednom pešku tipa Ronaldo ? Nije mi jasno to. To je bola državni projekat, to nije fudbalski klub. **** te sentimentio.
Jos jedan sa opcim nivoom kulture na nivou pubertetlije. Imas ogromne predrasude koje pod hitno moras razbit, one se sigurno odrazavaju i na bitniej stvari od nogometa, inace si najebo u zivotu. Ne smatram te podobnim za raspravu, pokusaj biti malo susretljiviji, mozda. Adios.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 jul 2012, 17:41

Ti bola nemaš života do TV-a i interneta. Kao i svi ostali koji '' obožavaju'' Real, Barcu, Manchester i slične. E o tome se radi.

I ne poredi našu ljubav prema klubovima koji su nam sve sa tim vašim tajkunskim klubovima.
Who dares, wins !

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 09 jul 2012, 17:43

NeToBoLa je napisao/la:Ti bola nemaš života do TV-a i interneta. Kao i svi ostali koji '' obožavaju'' Real, Barcu, Manchester i slične. E o tome se radi.
Aha.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 09 jul 2012, 17:45

E da ti hoce nestati struje kad bude el clasico :lol:
Volim te Celik ! ! !

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 jul 2012, 17:50

NeToBoLa je napisao/la: Voliš više nečiju tamo staru nego svoju ?
ovdje bi se poneki i mogli nać', al' to već nije priča za ovog foruma. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 jul 2012, 17:57

D10S je napisao/la:Monolog@
Jesi ikad cuo za nesto sto se zove trolanje? Sad si me natjerao da budem ozbiljan i kako ne zelim smrt ni najvecem neprijatelji a kamo li nekom Messiju. I nismo govorili niokakvoj mrznji ovdje nego o tome da se moze voljeti strani klub. Taj "Realmetar, Celikmetar", kako si to vec nazvao, to meni ne treba, sam sam svjestan koliko volim Real i za to mi ne trebaju neki drugi ljudi ili instrumenti da mi potvrdjuju to. Ti pokusavas ovakve stvari objasniti na nekakav racionalan nacin sto je u svakom slucaju u redu, ali postoje stvari koje se ne mogu tek tako objasniti. Ti si malo parlamentarniji u odnosu na ove ostale, moram priznati da si dao jake argumente na ovo, ali ne mozes me pobiti kada kazem da se strani klub moze voljeti jer sigurno znam da moze.
Ih, što na površinu izlaze dobre osobine, jelde? :mrgreen:
Nisam ja tebi nigdje ni rekao da ne voliš strani klub. Rekao sam da ja ne volim. To je razlika. Ono što je mene "privuklo" na ovu temu je tvoja rečenica da ti više voliš Real nego oni Čelik. Bez obzira na količinu ljubavi koju ti osjećaš prema madridskom klubu, siguran sam da nije ni izbliza onoj koju osjećaju navijači Čelika koji su odrasli na Bilinom Polju. Mada, sad se opet ti možeš pozvati na "metre" (Čeliko ili Realo), što jest jest. Ali, treba biti iskren i u startu reći kako su ti koji su odrasli pored stadiona i koji ne propuštaju utakmice sportskog kolektiva u prednosti. Jbg, sviđalo se to tebi ili ne - to je tako. Evo, pogledaćemo s druge strane ovu priču. Ok, Realu nije potrebna nikakva finansijska pomoć (ljudi su najbogatiji klub na svijetu), dok je to slučaj sa Čelikom. Eh, kada pogledaš ljude koji žive za Čelik, te koji se iz dana u dan bore da istresu smeće iz kluba, onda ti bude jasnije koliko je jaka ta ljubav. Ti, uz dužno poštovanje, još uvijek nisi došao u situaciju kada trebaš birati "ili Real ili ja". Razumiješ? S tim da nije riječ o nekom epizodnom sexu ili odlasku rodbini na večeru. Mada, opet bih se ja odlučio za to, a ne za Newcastle, jer mogu gledati i reprizu. :lol: Uglavnom, kada ti se 2 velike ljubavi stave na vagu i kada moraš odlučiti na koji "tas" će tvoja ruka otići - onda možeš govoriti o bezuslovnoj ljubavi, jačini iste u odnosu na ljubav koju Čelikovci (u ovom slučaju) osjećaju prema ponosu Zenice. Barem ja to tako gledam. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 09 jul 2012, 18:04

Svaka cast monoloze,bgm zasluzio si one patike ;) :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.