FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

anonimni
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 10 jul 2012, 11:46

slažem se, al' samo treba nešto da natjera ljude da dođu, Manijaci su pravili akciju za Travnik i znamo kako je prošla, duplo više ljudi na stadionu nego inače, sljedeće kolo opet stara navika, dakle, tu dolazim do zaključka da treba jak marketing :mrgreen: a Buki i Dželo su sigurno sve osim dobro rješenje problema :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 jul 2012, 11:46

voltron30 je napisao/la:Rijetko gdje u svijetu imaš 40 000 frenetičnih navijača na stadionu koji redovno dolaze na utakmice, pada mi na pamet jedino Borusia D. Ovi ostali zarađuju na račun tzv. simpatizera. Možemo mi ovdje pričati ne trebaju nam ovakvi ili onakvi navijači, ali i takvi navijači troše, od takvih navijača klub može dobru lovu uzimati. E sada, tu dolazi do izražaja Buki-Đelo marketing, tj. lijenost ili neosjetljivost na tu vrstu problematike. A uz to kada se doda, da nam je infrastruktura malo je reći katastrofa, postane ti jasno zašto nam je problem skupiti 5000 ljudi na utakmici i pored fenomenalnih rezultata zadnjih godina.
Jedan od glavnih razloga zašto je malo gledalaca na našim stadionima.

Svi bundesligaši imaju ispunjene stadione a ne samo BvB.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

scootyTM
Kontakt:

Post Postao/la scootyTM » 10 jul 2012, 11:47

Treba mi informacija ako neko zna odmah, moze i na PP, jel ovo skoro sve rasprodano, od jutros se uplacuje?

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 jul 2012, 11:57

Saurman je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Rijetko gdje u svijetu imaš 40 000 frenetičnih navijača na stadionu koji redovno dolaze na utakmice, pada mi na pamet jedino Borusia D. Ovi ostali zarađuju na račun tzv. simpatizera. Možemo mi ovdje pričati ne trebaju nam ovakvi ili onakvi navijači, ali i takvi navijači troše, od takvih navijača klub može dobru lovu uzimati. E sada, tu dolazi do izražaja Buki-Đelo marketing, tj. lijenost ili neosjetljivost na tu vrstu problematike. A uz to kada se doda, da nam je infrastruktura malo je reći katastrofa, postane ti jasno zašto nam je problem skupiti 5000 ljudi na utakmici i pored fenomenalnih rezultata zadnjih godina.
Jedan od glavnih razloga zašto je malo gledalaca na našim stadionima.

Svi bundesligaši imaju ispunjene stadione a ne samo BvB.
Znam ja da imaju ispunjene, ne samo u Bundes Ligi, nego i u drugim ligama petice. Pisao sam o tzv. tifozama, ono što je jug kod nas u Borusiji je takvih 40 000 i kusur. Kod ostalih je većinom u pitanju običan svijet, koji kupi ulaznicu da gleda svoj klub. To je ono što nama fali, ali infrastruktura ne dozvoljava.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 10 jul 2012, 11:59

Naravno da treba nesto da privuce raju na utakmicu,mislim nas 3-5000 standardnih ce vazda biti... ali treba nesto i za ostale. Ja sam misljenja da bi se sad u evropi mogle fine pare uzeti i da bi poslje toga moralo biti vidljivih pomaka.
licno,ja sam zadovoljan dosadasnjim,jest da bi moglo biti bolje,ali ja komotno mogu prestajati sezonu na betonu,dok zeljo osvaja duplu krunu.
svi znamo da je bilo priliva love posljednjih godina,neki se pitaju sta je s tim parama,gdje idu.buduci da je sve podredjeno ekipi koja skoro prije svake gostujuce tekme dan prije otputuje u kakvo odmaraliste,hotel isl. pa razne vrste priprema i u toku i van sezone,pa nam igraci imaju extra plate,pa ovo ,ono,sve se to izvuce.eto razloga sto se ne kupuju igraci,a i nemojte zaboraviti da od rata na ovamo nama ni jedna vlada nije pomagala,zeljo je sve morao sam,jos su prijasnje uprave ostavile finih dugova.
a pored ovakve drzave,da nije bilo ivice,ne bi ni igrali ligu,a kamo li evropu...
zadovoljan sam dosadasnjim radom,plan je bio 5g. ,a mi smo tek na pragu 4te god,znaci ne dizite galamu bezze oko gluposti,sve bi to bilo fino,al je najbitnije da mi igramo dobro i da dobijemo maribora i ostale,da se opet napravi nesto u ligi i kupu. i stranica i on-line fan shop i marketing ce doci samo po sebi,a abd i stadion

sto se tice ŽeljoTV,to je najbolji projekat marketinga,od rata na ovamo,ja sam prvi sezonu-dvije prije povratka amara bio slabije na domacim tekmama,zeljotv me je ponovo nafurao,iskreno,ponovo sam uzeo godisnju nakon 2 god pauze,a nisam bio jedini sigurno. kad bi se sad prosao maribor abd,treba slicnu stvar uraditi definitivno

p.s.-kad vidim ovog adilovica,zenicanina,kad ovako prica o nama,ko da je dosao iz pjetlica zelje,a ne iz rivalskog kluba,jos mi vise bude krivo sto su ga pojedinci prozivali na pocetku.fkt,svaka cast momku,da ih je vise ko on...
zabice ga adil mariboru,pazite sto vam kazem...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 jul 2012, 12:05

Kako bi bilo dobro kada bi se istok na Grbavici izgradio, npr. kao ova tribina:

slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 10 jul 2012, 12:16

[youtube][/youtube]
Da hoce vise ta tekma pa da grmi kao ovdije od 2 minute klipa.Gledajte Patrica sto se divi i skakuce.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 10 jul 2012, 12:44

Nije vrijeme da diskutujemo o stadionu ili necemu drugom. Za 8 dana je tekma gdje ce nas Zeljo da poduci janeze kako se igra fudbal, a Manijaci poduciti viole navijanju!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 10 jul 2012, 12:50

Čitajući ove izjave pojedinih ljudi iz Maribora imam osjećaj da će nas strašno podcjeniti, to može biti samo dobra stvar za nas. :D
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 10 jul 2012, 12:56

GaziHusrevbeg je napisao/la:Čitajući ove izjave pojedinih ljudi iz Maribora imam osjećaj da će nas strašno podcjeniti, to može biti samo dobra stvar za nas. :D
Ma oni su nas vec potcjenili,u startu vec. samo im nije jasno sta u nasem rijecniku znaci "slovenac" :lol: :lol: :lol:

Spustice njih brko na zemlju abd ;)
Zadnja izmjena: SarajlijaTM, dana/u 10 jul 2012, 13:01, ukupno mijenjano 1 put.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 10 jul 2012, 12:58

ljudi vise prate kako mi igramo nego kako oni igraju
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 10 jul 2012, 13:10

Ma vise su se oni prepali nego sto su nas podcijenili. Znaju oni dobro da im sve zavisi od prvog meca. Tesko da ce se u Laboru moci snaci ako mi izvucemo dobar rezultat. ;)
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 10 jul 2012, 14:18

Prepali koga? Železničara? :lol: Pa neki sve vidite,čitate šta mi radimo ovdje bla bla. Ne pričamo o vama, zato što nas ne zanimate. Samo još jedan u nizu klubova koje čemo pobjediti da postignemo naš cilj i ništa više.
I kao što je več rekao Zahovič, da nas ne zanima što si vi mislite jer smo MI MARIBOR. Ima respekta do svakog kluba, ma da je to neki iz Luxemburga, ili Bosne, ili Engleske. Stručnjaki su sve obavili, znači svoj posao, kada se sve nauči o protivniku i kako igraju i to je to. To se radi i kod nas i verovatno i kod vas. Ali razlika je, da mi ovo ne pričamo u medijama kao vi. Vi ste još jedan klub u nizu, ništa drugo.
A mi, za vas nismo, samo pogledajte koliko se piše u novinama vašim o ovoj utakmici, kao, da igrate sa Real Madridom. Za vas smo mi institucija i nakon kada čete popušit i kada ide Maribor dalje, shvatit čete, da smo stvarno Real Madrid za vas u svakom pogledu.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 10 jul 2012, 14:19

Nije bolest sve sto boli...
ZELJEZNICAR 1921!

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 10 jul 2012, 14:20

iskratel je napisao/la:Prepali koga? Železničara? :lol: Pa neki sve vidite,čitate šta mi radimo ovdje bla bla. Ne pričamo o vama, zato što nas ne zanimate. Samo još jedan u nizu klubova koje čemo pobjediti da postignemo naš cilj i ništa više.
I kao što je več rekao Zahovič, da nas ne zanima što si vi mislite jer smo MI MARIBOR. Ima respekta do svakog kluba, ma da je to neki iz Luxemburga, ili Bosne, ili Engleske. Stručnjaki su sve obavili, znači svoj posao, kada se sve nauči o protivniku i kako igraju i to je to. To se radi i kod nas i verovatno i kod vas. Ali razlika je, da mi ovo ne pričamo u medijama kao vi. Vi ste još jedan klub u nizu, ništa drugo.
A mi, za vas nismo, samo pogledajte koliko se piše u novinama vašim o ovoj utakmici, kao, da igrate sa Real Madridom. Za vas smo mi institucija i nakon kada čete popušit i kada ide Maribor dalje, shvatit čete, da smo stvarno Real Madrid za vas u svakom pogledu.
Tako su reagovali i navijaci Sheriffa pa su ispali :D ... nemoj Real Madrid molim te, predat cemo tekmu samo da nas ne nabusite :lol: .
FK Željezničar
Chelsea FC

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 10 jul 2012, 14:24

iskratel je napisao/la:Prepali koga? Železničara? :lol: Pa neki sve vidite,čitate šta mi radimo ovdje bla bla. Ne pričamo o vama, zato što nas ne zanimate. Samo još jedan u nizu klubova koje čemo pobjediti da postignemo naš cilj i ništa više.
auuu jeste opasni odigrali jednu sezonu u evropa ligi i misle da su real madrid polahko janez sve cemo viditi nakon ove dvije utakmice ;)
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 10 jul 2012, 14:24

Ima sigurno dva mjeseca da sam pisao na ovu temu oko marketinga samo pogledajte kako radi partizan,zvezda za ove godisnje karte i predstavljanje novih dresova pa to je perverzija vjerujte mi da mi se buki i dzelo gade pa dzelo je toliko nesposoban pa to je cudo jedno

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 10 jul 2012, 14:25

Sve ću im priznat, al kad mi kaže "Mi smo Maribor", eh to mi neće bit' jasno nikad. Šta si bolan? Maribor? Ma daaaj..
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 10 jul 2012, 14:29

exbabilon je napisao/la:Sve ću im priznat, al kad mi kaže "Mi smo Maribor", eh to mi neće bit' jasno nikad. Šta si bolan? Maribor? Ma daaaj..
Slazem se ja sa tobom ali svaka cast frajer ima muda nama takav jedan i treba u klubu a ne dzelo i buki koji se smucaju po opstini

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 10 jul 2012, 14:38

corleone87 je napisao/la:auuu jeste opasni odigrali jednu sezonu u evropa ligi i misle da su real madrid polahko janez sve cemo viditi nakon ove dvije utakmice ;)
A, i o tome i pričam. Uvjek pišete Janezi ono i ovo, kada su Janezi igrali fudbal, i sada i ti pišeš da so odigrali samo jednu sezonu u Europa ligi. Samo ovakve stvari pričate. I sad ko koga podcenjiva? Ali zaboli nas, što vi kažete, kao što je več Zahovič rekao.
Ali kada čete izgubit i ide Maribor dalje, šta če pisat u novinama u naslovu? Izkusniji Maribor prošao dalje. Željo se borio, ali protiv novca se ne može i slične stvari. I onda kao mogli smo se nositi njima, ali Maribor ima izkustva igranja u Europi, etc. Neke ovakve stvari, če se pisat.
Vi nas podcenjivate. Ne možete podcenjivati veči klub od sebe. I onda ovdje neko napiše medjusobne rezultate tamo 70tih godina, svašta.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Levin i 43 gosta.