Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Jedan od glavnih razloga zašto je malo gledalaca na našim stadionima.voltron30 je napisao/la:Rijetko gdje u svijetu imaš 40 000 frenetičnih navijača na stadionu koji redovno dolaze na utakmice, pada mi na pamet jedino Borusia D. Ovi ostali zarađuju na račun tzv. simpatizera. Možemo mi ovdje pričati ne trebaju nam ovakvi ili onakvi navijači, ali i takvi navijači troše, od takvih navijača klub može dobru lovu uzimati. E sada, tu dolazi do izražaja Buki-Đelo marketing, tj. lijenost ili neosjetljivost na tu vrstu problematike. A uz to kada se doda, da nam je infrastruktura malo je reći katastrofa, postane ti jasno zašto nam je problem skupiti 5000 ljudi na utakmici i pored fenomenalnih rezultata zadnjih godina.
Znam ja da imaju ispunjene, ne samo u Bundes Ligi, nego i u drugim ligama petice. Pisao sam o tzv. tifozama, ono što je jug kod nas u Borusiji je takvih 40 000 i kusur. Kod ostalih je većinom u pitanju običan svijet, koji kupi ulaznicu da gleda svoj klub. To je ono što nama fali, ali infrastruktura ne dozvoljava.Saurman je napisao/la:Jedan od glavnih razloga zašto je malo gledalaca na našim stadionima.voltron30 je napisao/la:Rijetko gdje u svijetu imaš 40 000 frenetičnih navijača na stadionu koji redovno dolaze na utakmice, pada mi na pamet jedino Borusia D. Ovi ostali zarađuju na račun tzv. simpatizera. Možemo mi ovdje pričati ne trebaju nam ovakvi ili onakvi navijači, ali i takvi navijači troše, od takvih navijača klub može dobru lovu uzimati. E sada, tu dolazi do izražaja Buki-Đelo marketing, tj. lijenost ili neosjetljivost na tu vrstu problematike. A uz to kada se doda, da nam je infrastruktura malo je reći katastrofa, postane ti jasno zašto nam je problem skupiti 5000 ljudi na utakmici i pored fenomenalnih rezultata zadnjih godina.
Svi bundesligaši imaju ispunjene stadione a ne samo BvB.
Ma oni su nas vec potcjenili,u startu vec. samo im nije jasno sta u nasem rijecniku znaci "slovenac"GaziHusrevbeg je napisao/la:Čitajući ove izjave pojedinih ljudi iz Maribora imam osjećaj da će nas strašno podcjeniti, to može biti samo dobra stvar za nas.
Tako su reagovali i navijaci Sheriffa pa su ispaliiskratel je napisao/la:Prepali koga? Železničara?Pa neki sve vidite,čitate šta mi radimo ovdje bla bla. Ne pričamo o vama, zato što nas ne zanimate. Samo još jedan u nizu klubova koje čemo pobjediti da postignemo naš cilj i ništa više.
I kao što je več rekao Zahovič, da nas ne zanima što si vi mislite jer smo MI MARIBOR. Ima respekta do svakog kluba, ma da je to neki iz Luxemburga, ili Bosne, ili Engleske. Stručnjaki su sve obavili, znači svoj posao, kada se sve nauči o protivniku i kako igraju i to je to. To se radi i kod nas i verovatno i kod vas. Ali razlika je, da mi ovo ne pričamo u medijama kao vi. Vi ste još jedan klub u nizu, ništa drugo.
A mi, za vas nismo, samo pogledajte koliko se piše u novinama vašim o ovoj utakmici, kao, da igrate sa Real Madridom. Za vas smo mi institucija i nakon kada čete popušit i kada ide Maribor dalje, shvatit čete, da smo stvarno Real Madrid za vas u svakom pogledu.
auuu jeste opasni odigrali jednu sezonu u evropa ligi i misle da su real madrid polahko janez sve cemo viditi nakon ove dvije utakmiceiskratel je napisao/la:Prepali koga? Železničara?Pa neki sve vidite,čitate šta mi radimo ovdje bla bla. Ne pričamo o vama, zato što nas ne zanimate. Samo još jedan u nizu klubova koje čemo pobjediti da postignemo naš cilj i ništa više.
I kao što je več rekao Zahovič, da nas ne zanima što si vi mislite jer smo MI MARIBOR. Ima respekta do svakog kluba, ma da je to neki iz Luxemburga, ili Bosne, ili Engleske. Stručnjaki su sve obavili, znači svoj posao, kada se sve nauči o protivniku i kako igraju i to je to. To se radi i kod nas i verovatno i kod vas. Ali razlika je, da mi ovo ne pričamo u medijama kao vi. Vi ste još jedan klub u nizu, ništa drugo.
A mi, za vas nismo, samo pogledajte koliko se piše u novinama vašim o ovoj utakmici, kao, da igrate sa Real Madridom. Za vas smo mi institucija i nakon kada čete popušit i kada ide Maribor dalje, shvatit čete, da smo stvarno Real Madrid za vas u svakom pogledu.
Slazem se ja sa tobom ali svaka cast frajer ima muda nama takav jedan i treba u klubu a ne dzelo i buki koji se smucaju po opstiniexbabilon je napisao/la:Sve ću im priznat, al kad mi kaže "Mi smo Maribor", eh to mi neće bit' jasno nikad. Šta si bolan? Maribor? Ma daaaj..
A, i o tome i pričam. Uvjek pišete Janezi ono i ovo, kada su Janezi igrali fudbal, i sada i ti pišeš da so odigrali samo jednu sezonu u Europa ligi. Samo ovakve stvari pričate. I sad ko koga podcenjiva? Ali zaboli nas, što vi kažete, kao što je več Zahovič rekao.corleone87 je napisao/la:auuu jeste opasni odigrali jednu sezonu u evropa ligi i misle da su real madrid polahko janez sve cemo viditi nakon ove dvije utakmice