Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

anonimni
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la anonimni » 10 jul 2012, 00:13

Sarajlijc@ je napisao/la:Navijac je onaj koji je manje vise redovan na tekmama, ostali su simpatizeri i to je to.
da li sam ja navijač ako idem na većinu domaćih utakmica i ne idem na gostovanja (sem ovih sarajevskih) ? :D i da, ozbiljan sam ;)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 10 jul 2012, 00:22

Ako relevantnog za to smatras jednog balvaca koji je zavrsio osnovnu skolu onda se mozes komotno ubiti. Navijac si ako stvarno volis klub za koji navijas.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 10 jul 2012, 00:26

D10S je napisao/la:Ako relevantnog za to smatras jednog balvaca koji je zavrsio osnovnu skolu onda se mozes komotno ubiti. Navijac si ako stvarno volis klub za koji navijas.
Jedva završio, da dodam..

A ti D10S, izvoli gledati kuma :mrgreen:
NAPRIJED NARODE!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 10 jul 2012, 00:27

@D10S, imaš pravo djelimično (mislim na drugi dio tvog posta) ;) mada i ja, kao i većina koja je ovdje pisala, smatram navijačem onog ko je redovno na utakmicama, a takvi poput tebe su ipak simpatizeri (bar po mom mišljenju), al' hajd' da čujem @Sarajlijcino mišljenje

Kapiten Blue Traina

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 10 jul 2012, 00:30

Ajde dobro sve, nismo geografski u mogućnosti da pratimo neki klub iz lige 5 i da idemo na utakmice. To stoji, ali nikako ne mogu prihvatit taj pojam simpatizer, jer me to odmah asocira na osobu kojoj je drago 10 klubova i koja ima iste osjećaje prema svih 10 klubova, osoba koja pogleda svako 4. utakmicu kluba kojeg simpatizira. Dok uz termin navijač stoji već nešto puno veće. Ne idemo na utakmice, ali iste emocije ispoljavaš (bar ja) kao onaj što ode na utakmicu u blizini nekih 100 metara, što ode na neko gostovanje. Ljutiš se, raduješ, mrziš protivnika ( u sportskom duhu :) )i krivo ti je što nisi na tom stadionu kad je tuga, kad je veselje i na kraju krajeva ne navijaš za taj klub samo zato što si tu rođen nego što te nešto privuklo da ga zavoliš.
Zato mi je nekako smiješno uspoređivat ta 2 termina. Ali ako je baš ta geografska barijera presudna da nisi navijač nego si simpatizer onda nema smisla više raspravljat na ovu temu.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 10 jul 2012, 00:35

i ja ispoljavam slične emocije kad je u pitanju drugi klub iz mog potpisa :mrgreen: al' ovdje je još kad se tema otvarala, ja mislim, presudila ta geografska barijera u pogledu navijač/simpatizer i to je to, ja sam prihvatio takav način razmišljanja, doduše, meni je svejedno hoće li me neko zvati navijačem ili simpatizerom Arsenala, al' eto.. :D p.s. kad bi igrali Željo i Arsenal, ipak bih navij'o za Želju u tom meču :D

Kapiten Blue Traina

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 10 jul 2012, 01:53

Toxicity je napisao/la:Ajde dobro sve, nismo geografski u mogućnosti da pratimo neki klub iz lige 5 i da idemo na utakmice. To stoji, ali nikako ne mogu prihvatit taj pojam simpatizer, jer me to odmah asocira na osobu kojoj je drago 10 klubova i koja ima iste osjećaje prema svih 10 klubova, osoba koja pogleda svako 4. utakmicu kluba kojeg simpatizira. Dok uz termin navijač stoji već nešto puno veće. Ne idemo na utakmice, ali iste emocije ispoljavaš (bar ja) kao onaj što ode na utakmicu u blizini nekih 100 metara, što ode na neko gostovanje. Ljutiš se, raduješ, mrziš protivnika ( u sportskom duhu :) )i krivo ti je što nisi na tom stadionu kad je tuga, kad je veselje i na kraju krajeva ne navijaš za taj klub samo zato što si tu rođen nego što te nešto privuklo da ga zavoliš.
Zato mi je nekako smiješno uspoređivat ta 2 termina. Ali ako je baš ta geografska barijera presudna da nisi navijač nego si simpatizer onda nema smisla više raspravljat na ovu temu.
Svaka čast liče, vrlo dobro si objasnio, a posebno ovaj boldovani dio.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 10 jul 2012, 02:00

D10S je napisao/la:Ako relevantnog za to smatras jednog balvaca koji je zavrsio osnovnu skolu onda se mozes komotno ubiti. Navijac si ako stvarno volis klub za koji navijas.
Eto vidis kakav si supak od covjeka, cim nemas argumenata onda pocinje prica kako sam balavac ovo ono ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 10 jul 2012, 02:22

Vazno je da Portilo place kad mu Real izgubi od Barse,sve ostalo nije.
Znaci dobro si se ti isplako u zadnje 3-4 godine, a to je tek pocetak :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 10 jul 2012, 06:28

Sarajlijc@ je napisao/la:
Eto vidis kakav si supak od covjeka, cim nemas argumenata onda pocinje prica kako sam balavac ovo ono ;)
Pa sta ti smeta istina ,kad jesi balavac.

Razlika izmedu tebe ko navijaca i ovog pashe moderatora ko navijaca je jedna svjetlosna godina ;)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 10 jul 2012, 08:49

Lik stalno piše o nekakvoj kulturi, pizdi materinoj i sl, a u svakom drugom postu vrijeđa nekoga.
Al' dobro, pretpostavljam da ne znaš drukčije @Portillo.
Sarajlijc@ je napisao/la:Navijac je onaj koji je manje vise redovan na tekmama, ostali su simpatizeri i to je to.
Jest' da je tek skino' pelene, al' pametno zbori malac :mrgreen:

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 10 jul 2012, 11:44

Samo mi odgovorite za koga ste to vi navijali kada su igrali Španija- BiH, Italija- BiH ? Kada bi igrali Engleska- BiH ?
Who dares, wins !

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 10 jul 2012, 12:05

NeToBoLa je napisao/la:Samo mi odgovorite za koga ste to vi navijali kada su igrali Španija- BiH, Italija- BiH ? Kada bi igrali Engleska- BiH ?
Malo ti je glupo pitanje, na koje usput i sam znaš odgovor.
Barem što se mene tiče, rekao sam koji je razlog zašto simpatišem Španiju na EURU, tj. zato što se BiH ne plasira.
Tokom kvalifikacija ja za tu istu Španiju i ne znam, ne interesuje me uopšte, samo pratim BiH, al' jbg poslije kvalifikacija mi uvijek ostanemo doma, i onda jednostavno krenem pratit' Španiju, al' to je daleko od navijanja brate, ni blizu.
Igrali smo u kvalifikacijama protiv Španije, naravno da sam navijao za BiH, u takvim slučajevima meni ta 'ebena Španija ne predstavlja ništa.

Federer
Kontakt:

Post Postao/la Federer » 10 jul 2012, 12:10

NeToBoLa je napisao/la:Samo mi odgovorite za koga ste to vi navijali kada su igrali Španija- BiH, Italija- BiH ? Kada bi igrali Engleska- BiH ?
Idete u krajnost. Pa normalno da bih za BiH navijao, za kog ću?

Italiju simpatišem na velikim takmičenjima i to je to, što nije ni približno ljubavi koju osjećam prema Juventusu i to je nemjerljivo, ako pokušavate na taj način poredit.

Sa druge strane, FK Sarajevo mi je mnogo draži nego reprezentacija i to je također nemjerljivo, što opet ne znači da nisam navijač reprezentacije. Ne može se sve gledat jednodimenzionalno, svako ima svoje i zaključajte temu... :mrgreen:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 10 jul 2012, 12:32

mandraX je napisao/la:
Malo ti je glupo pitanje, na koje usput i sam znaš odgovor.
Barem što se mene tiče, rekao sam koji je razlog zašto simpatišem Španiju na EURU, tj. zato što se BiH ne plasira.
Tokom kvalifikacija ja za tu istu Španiju i ne znam, ne interesuje me uopšte, samo pratim BiH, al' jbg poslije kvalifikacija mi uvijek ostanemo doma, i onda jednostavno krenem pratit' Španiju, al' to je daleko od navijanja brate, ni blizu.
Igrali smo u kvalifikacijama protiv Španije, naravno da sam navijao za BiH, u takvim slučajevima meni ta 'ebena Španija ne predstavlja ništa.
Pa automatski bi ti trebalo biti draže da pobijedi klub iz tvog grada, regije protiv nekoga iz dalekog Madrida, Londona .
Who dares, wins !

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 10 jul 2012, 13:16

NeToBoLa je napisao/la: Pa automatski bi ti trebalo biti draže da pobijedi klub iz tvog grada, regije protiv nekoga iz dalekog Madrida, Londona .
Pa jesam ja rekao da nije tako? Nisam navijač Veleža, al' mi je 100x draže čuti kad Velež pobjedi Želju ( :mrgreen: ) nego Barca tamo neku Osasunu...
Ja jesam simpatizer Barce odavno, ekipa sa pdf-a Primere zna, al' daleko od toga da sam opsjednut' istom.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 10 jul 2012, 13:28

Pa brato, problem je u tim opsjednutim. Gledamo i mi i pratimo s nekim simpatijama neki klub u ligama petice, ali ne možeš porediti to sa ovim ovdje klubovima. Kakvi god da su, naši su. To smo mi.A ovi pacijenti zaluđeni milionskim transferima, Balotelijevim glupostima, Ronaldom, Messijem, Mourinhom i ostalim stvarima o kojima ljudi s ovih prostora samo mogu sanjati i pratiti preko TV-a i interneta. To je drugi planet za nas, ali ne bi Velež mijenjao za 100 Real Madrida i Barcelona zajedno.
Who dares, wins !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 jul 2012, 00:28

NeToBoLa je napisao/la: ali ne bi Velež mijenjao za 100 Real Madrida i Barcelona zajedno.
Bravo majstore. Nema usklicnika na kraju recenice (s tim bi to dosta tvrdje izgledalo) :D

Malo vas citam i ne mogu shvatiti kako ste tako odricni, otresiti, nabrijani...po ovom pitanju.
Ni u jednom ni u drugom (obliku/smislu) ne mora biti pravog navijaca. Voliti neki klub (i tamo i ovamo) mozes bez ceste posjete (na samom stadionu).
Mnogo je tu faktora koji prevagnu.

Sam naslov ove teme je provokativan. Najmladja populacija odmah napravi gard cim ovo procita i naostri oruzje kada se nakani nesto nasvrljati. :D
Sta jos reci? Vremena nisu normalna i sasvim je normalno da se navija za nekakve Reale, Lyone, Barce... :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 jul 2012, 00:51

Čuj ga mlađi, a i on stari lisac a navija za Bavarskog giganta :mrgreen: :mrgreen:
Pa đesi čika Gero nedaš se vidjeti, jbt nisam zna da je i ovaj Pasha čiko :mrgreen:

Ja smatram nenormalnim da neko navija za bilo koji klub, ono da plače, sikira se itd., pa ima hiljadu bitnijih stvari jel tako :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 26 jul 2012, 16:18

E sad ste nadrljali cijena karte za El Clasico 298 eura :lol: :lol:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.