Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

adriano_leite
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la adriano_leite » 11 jul 2012, 04:24

LBJ MVP je napisao/la:Xavi je igrao 3 godine na vrhunskom nivou,Xabi Alonso traje duže to je istina,ali Modrić nema nijednu sezonu na vrhunskom nivou.

Nama ne trebaju igrači koji će se poboljšat u Realu već oni koji će poboljšat Real.
Cekaj, jel pokusavas reci da Xabi Alonso traje duze od Xavia i da Xabi Alonso igra duze od Xavija na vrhunskom nivou???
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jul 2012, 04:25

adriano_leite je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Xavi je igrao 3 godine na vrhunskom nivou,Xabi Alonso traje duže to je istina,ali Modrić nema nijednu sezonu na vrhunskom nivou.

Nama ne trebaju igrači koji će se poboljšat u Realu već oni koji će poboljšat Real.
Cekaj, jel pokusavas reci da Xabi Alonso traje duze od Xavia i da Xabi Alonso igra duze od Xavija na vrhunskom nivou???
Što si mi pametan večeras sve si pogodio.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jul 2012, 04:29

LBJ MVP je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Cekaj, jel pokusavas reci da Xabi Alonso traje duze od Xavia i da Xabi Alonso igra duze od Xavija na vrhunskom nivou???
Fkt te pitam, jel Xabi Alonso po tebi igra duze i bolje od Xavija???

Mes Que Un Club!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jul 2012, 04:37

adriano_leite je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Cekaj, jel pokusavas reci da Xabi Alonso traje duze od Xavia i da Xabi Alonso igra duze od Xavija na vrhunskom nivou???
Fkt te pitam, jel Xabi Alonso po tebi igra duze i bolje od Xavija???
Dok je Alonso vodio Reala(Sociedad)do LP Xavi je igrao Kup UEFA sa Barcom.Tu je bila i liga prvaka sa slabašnim Liverpoolom,Xavi je jedno vrijeme bio rezerva Decu.Onda se pojavio Pep i iskoristio potencijal Messija,Henrya i Etoa(vjerovatno jedan od najjačih napadačkih trojaca ikad)Iniesti dao šansu i doveo Yayu Tourea te ubacio Xavija tu jer niko drugog nije imao.Opet za to vrijeme je Xabi prosječnog Liverpoola držao stalno među top 4 premiershipa(tada najjače lige na svijetu).

Vremenom je Xabi došao u Real i digao ga iz prosječnosti,a Xavi se cijelo vrijeme zahvaljivao Bogu ili u šta već vjeruje što igra u ekipi s Messijem i Iniestom.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jul 2012, 05:07

LBJ MVP je napisao/la: Dok je Alonso vodio Reala(Sociedad)do LP Xavi je igrao Kup UEFA sa Barcom.Tu je bila i liga prvaka sa slabašnim Liverpoolom,Xavi je jedno vrijeme bio rezerva Decu.Onda se pojavio Pep i iskoristio potencijal Messija,Henrya i Etoa(vjerovatno jedan od najjačih napadačkih trojaca ikad)Iniesti dao šansu i doveo Yayu Tourea te ubacio Xavija tu jer niko drugog nije imao.Opet za to vrijeme je Xabi prosječnog Liverpoola držao stalno među top 4 premiershipa(tada najjače lige na svijetu).

Vremenom je Xabi došao u Real i digao ga iz prosječnosti,a Xavi se cijelo vrijeme zahvaljivao Bogu ili u šta već vjeruje što igra u ekipi s Messijem i Iniestom.
Barcelona je igrala te godine Kup UEFA i sta onda? Xavi je igrao od 98. godine za Barcu, 99 pomogao u osvajanju titule, nakon toga zamijenio Guardiolu, postao neizostavni clan prve postave. Onda je dosla povreda i nije ga bilo 4 mjeseca (pokidao ligamente koljena), a svi valjda znamo kako se tesko vratiti nakon povrede. Medjutim, on se vratio, osvojio je 6 titula prvaka Spanije. Messi je poceo pravo igrati tek 2006. godine, a do tog momenta Xavi je imao 3 titule. Koliko titula ima Xabi Alonso, sto timskih sto individualnih? Koliko titula ima Xavi sto timskih sto individualnih? Koliko je puta u najboljih 11 Evrope bio i jedan i drugi? Koliko je puta Xavi usao u najuzi izbor za najboljeg igraca?

Jao Xabi vodio sam Real Sociedad do 2. mjesta, sam nosio Liverpool, sam nosio Real, dok je Xavi bio prosjek dok mu nije dosao Messi :lol: . Kako da javno mnijenje nikako nije prepoznalo tu silu od igraca Alonsa pa ga uvrstilo vise puta u najboljih 11 nego Xavia koji je prosjek :lol: .

Xabi Alonso:
Individual
La Liga Spanish Player of the Year: 2003
FIFA/FIFPro World XI: 2011
UEFA Euro 2012 Man of the Match: vs France
UEFA Euro Team of the Tournament: 2012

Xavi:
Individual
FIFA Ballon d'Or Third place: 2010, 2011
Ballon d'Or Third place: 2009
FIFA World Player of the Year Third place: 2009
UEFA Best Player in Europe Award Second place: 2011
World Soccer Player of the Year: 2010
UEFA Champions League Midfielder of the Year: 2008–09
IFFHS World's Best Playmaker: 2008, 2009, 2010, 2011
La Liga Breakthrough Player of the Year: 1999
La Liga Spanish Player of the Year: 2005
La Liga Midfielder of the Year: 2009, 2011
Trofeo Alfredo Di Stéfano Second place: 2010
UEFA Euro Player of the Tournament: 2008
UEFA Euro Team of the Tournament: 2008, 2012
FIFA World Cup All-Star Team: 2010
FIFA/FIFPro World XI: 2008, 2009, 2010, 2011
UEFA Team of the Year: 2008, 2009, 2010, 2011
ESM Team of the Year: 2008–09, 2010–11, 2011–12
UEFA Champions League Final Man of the Match: 2009
FIFA Club World Cup Bronze Ball: 2009
FIFA Club World Cup Silver Ball: 2011

Edit: Zanimljivo je i smijesno vidjeti da navijac Reala nekada koristi Xavia kako bi rekao da Messi ne bi bio nista bez Xavia i Inieste, a onda tog istog Messia koji ne bi bio nista bez Xavia, uzdize i kaze da Xavi ne bi bio nista bez njega :lol: .

Mes Que Un Club!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 11 jul 2012, 08:38

Pa zar je doslo dovde ? Da cujemo da je Xavi igrac koji igra 3 sezone vrhunski. :lol: Traje kao Ozil vjerovatno :lol:

Ocito ova djeca moraju jos stvari procitati i vidjeti jer u to vrijeme su bili suvise mali da bi uopste gledali fudbal.
Xavi je doktor nauka za sve i jednog igraca Reala , tu mislim i na Ronalda , Alonsa , Ramosa , Ozila etc...
Jedini covjek u Realu koji se moze donekle porediti sa njim je Casillas.

Covjek koji je Barceloni dao novu dimenziju.Igrac koji je kljuc Barceloninog uspjeha i Reprezentacije Spanije.On je taj igrac koji diktira tempo , ne Iniesta , Alonso , SIlva, Fabregas , Busquets.Xavi je najbolji CMF koji je hoda kuglom zemlajskom a on tamo nekog Alonsa stvlja u istu recenicu sa njim.Alonso je WC igrac ali Xavi je umjetnik i romanticar ove igre.

Pure class.
[youtube][/youtube]
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 11 jul 2012, 10:21

Samo sto vi njemu niste dali nikakav argument da igra na vrhunskom nivou duze od 3,4 sezone. Ovaj adriano gore postavio nekakve individualne nagrade i sam sebi uskocio u usta jer je svaka od njih od 2009 pa nadalje. Ono, cisto da se podsjetimo, finale Lige prvaka 2006. je presjedio na klupi. I cuj ovog Johnyja. Boze dragi... :cry:
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 11 jul 2012, 11:11

D10S je napisao/la:Samo sto vi njemu niste dali nikakav argument da igra na vrhunskom nivou duze od 3,4 sezone. Ovaj adriano gore postavio nekakve individualne nagrade i sam sebi uskocio u usta jer je svaka od njih od 2009 pa nadalje. Ono, cisto da se podsjetimo, finale Lige prvaka 2006. je presjedio na klupi. I cuj ovog Johnyja. Boze dragi... :cry:
Presjedio na klupi jer ga je Oleguer na treningu udaljio pola godine sa terena.

I ne znam zasto pisete o Barci na ovoj temi (mislim na Culese) Poznato je da Real ima najveci stadion, najljepse igrace, njihovi igraci imaju najljepse zene, najbolji zrak, canteru, vodu, trava u madridu je najbolja, ne razbacuju se novcem, skromni su...
Don't hate what you don't understand.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 11 jul 2012, 11:12

D10S je napisao/la:Samo sto vi njemu niste dali nikakav argument da igra na vrhunskom nivou duze od 3,4 sezone. Ovaj adriano gore postavio nekakve individualne nagrade i sam sebi uskocio u usta jer je svaka od njih od 2009 pa nadalje. Ono, cisto da se podsjetimo, finale Lige prvaka 2006. je presjedio na klupi. I cuj ovog Johnyja. Boze dragi... :cry:
Povreda pasice.Povreda !
Individualne nagrade proizizlaze iz timskog uspjeha.Ako je ekipa losa , ne moze se dobiti tamo neka nagrada.
2005 godine je Ronaldinjo rekao da je Xavi najvazniji igrac na terenu od svih 22.Kako za svoj tim tako i za tim protivnika.Opet ponavljam , on je spaceshutlle za sve i jednog igraca Reala trenutno a najbolji je CMF svih vremena !
Boljeg nema , kreativnijeg nema , sigurnijeg nema ! On je kreator i motor najveceg tima svih vremena i najvece reprezentacije svih vremena.Odajmo mu malo priznanja ;)
Poredit bilo kojeg veznog igraca sa Xavijem je prosto nemoguce , jer on je level iznad ostalih.Jedini vrijedan usporedbe je njegov timski kolega Iniesta, koji je ujedno najbolji ofanzivni vezni na Svijetu a uz Zidanea i svih vremena !

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 11 jul 2012, 12:24

Najvećeg tima svih vremena? :D Dobar, sedi 1. ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jul 2012, 12:39

Samo vi mislite da su vasi argumenti argumenti a podaci, informacije i ostale zajebavancije vama nisu argumenti, jer zivite u svom svijetu. Btw. koji argument je on ponudio????????? Xabi vodio R. Sociedad do LP, to argument??? Xabi vodio Liverpool pored Gerarda koji je klasa u to vrijeme za njega bio???? Podigao Real??? Smijesni argumenti, smijesni!

Nagrada za najboljeg igraca Primere je 2005-2006. !999. godine proglasen za otkrovljenje sezone, ali vjerovatno to nije bitna nagrada, Raul ju je takodjer dobio, vjerovatno je njegova bitnija :lol: . Covjek Guardioli zamjenik kapitena bio. Jednu sezonu nije odigrao vecinu tekmi i to kada se povrijedio, nakon toga malo losiji bio, a onda zablistao i danas je najbolji vezni igrac na svijetu. Mada u vasim glavama svi iz Reala su bolji, samo da neko sutra upita hocete Xavija umjesto Xabija, zanima me koliko bi vas reklo ne Xaviju :lol: .

Mes Que Un Club!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 11 jul 2012, 12:45

Trenutno je Xabi korisniji/bolji igrac.
u siroj slici tesko da moze ispred.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 11 jul 2012, 13:42

:lol: :lol: :lol:

Xavi je gospodar sredine terena , ne bitno ko protivnik bio , ne bitno koliko se markirao i ko ga markirao.
Al' et nek sam cuo da je Xabi korisniji za svoju ekipu nego li Xavi. :lol:

Edit : Samo mi nije jasno gdje je taj Xabi u utakmicama protiv Barcelone.Vidil se pored Xavija ? Vidil se taj ultra- giga talentovani Ozil ? Gdje su oni ? Pa tog Xabija je za dorucak poeo Schweinsteiger a on bi da se poredi sa Xavijem :lol:

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 11 jul 2012, 13:54

Dva razlicita tipa igraca, al svejedno Xavi je za 2-3 nijanse bolji od Xabija. Realno.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 jul 2012, 13:54

Xabia je logicnije porediti s Bouquetsom ,ne Xaviem . Razliciti tipovi igraca. Al' eto ,da iskazem svoje misljenje :mrgreen: .

Xavi, tehnicki potkovaniji, sa izrazito boljom vizijom, bolji zadnji pas ,kreativniji.
Xabi, ima bolju dugu loptu,neuporedivo bolji u defanzivnim zadacima ,bolji suter.

Xavi je klasa za sebe ;). Ne igra on na vrhunskom niovu samo zadnjih 3-4 sezona ,daleko od toga.
Mozda jedino ako pratis fudbal od prije 4-5 godina .Sama Barcelona prije 7-8 sezona nije bila to sto je danas.
Hocu reci bas u tom periodu kada je Xavi zaigrao za prvi tim , pogotov tu mislim nakon odlaska Rivalda,to je bio cisti prosjek od tima . Tako da se on u takvom timu i nije mogao pretjerano istaknuti .Iako je bio dosta dobar.

Ljepo je rekao Ferguson:postoje dvije ere sto se tice organizatora igre-prije i poslije Xavia. Jedan je od rijetkih igraca koji fudbal igra glavom...nekada je nevjerovatno kakva inteligentna rijesenja ima taj covjek .On je postavio nove standarde i dao novi smisao poziciji pleja.Nisu slucajno Barca odnosno Spanija najbolje ekipe u zadnjih nekoliko godina.

On je godinama glavni kreativac igre kod Spanije i kod Barce,mozak tima u pravom smislu te rijeci . A vjerovatno je ta pozicija najbitnija u svakom sportu( tkz. Plejmejker).
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 11 jul 2012, 13:56

PA Xaviu je dodan jos jedan veznjak da bi radio manje posla k´o prije.
a ko neko ne moze uvidjeti da ovo nije isti Xavi kao od prije 2,3 godine onda ne znam.
znam da taj nije izlazio u Klasiku kada je barcelona gubila 0:1 jer nema dovoljna snage da opet za 3 dana zapne kako treba protiv Chelsea.

sta tu nije jasno..
kao i ono sve sto je Xavi postigao do sada u karijeri..
Al' et nek sam cuo da je Xabi korisniji za svoju ekipu nego li Xavi.
Ma necu ti odgovarat kad haman nisi gledao istog ove godine.

Xabi Alonso je po svim pokazateljima najvazniji igrac Reala.
sta vise Real gubi preko 50% utakmcia kada njega nema,svaku drugu jbt

A Xavi,ovaj Xavi ?
Messi,Iniesta,Alves pa mozda i Bosuqests je trenutno vazniji u barceloni od njega.

to ko ne vidi,nije dovoljno gledao barcelonu ove godine.

nit ga omalovazam nit sta slicno,govorim cinjenice koje odredjuje krstenice.
32 mu je,vec 5,6 godina trci po 12 +km 50 utakmica po sezoni i razumljivo je da ne moze kao prije.

al bitno je da ti mozes stavit ovaj smajli :lol:

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 11 jul 2012, 14:11

Raul_64 je napisao/la:

Messi,Iniesta,Alves pa mozda i Bosuqests je trenutno vazniji u barceloni od njega.

Pa dobro si rekao, trenutno :) to sto nije u formi prosle sezone, vidimo gdje je BArca zavrsila ;)

Mani provala bezveze.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 11 jul 2012, 14:13

tyler durden je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:

Pa dobro si rekao, trenutno :) to sto nije u formi prosle sezone, vidimo gdje je BArca zavrsila ;)

Mani provala bezveze.
jesam li il nisam rekao trenutno(i to ono jedno 3x barem) da je Xabi korisniji.(za svoju ekipu svakako)
pad forme il ce prema cetrdestim se popravljat ?

nadji mi provalu pa cemo pricat.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jul 2012, 14:36

Ajmo svi po jednu limunadu i na bazene, man'te se ćorava posla :lol:
Ne treba da se dira u igrače, oni sada se pripremaju, pa kada počne prvenstvo, onda se hakaj/te, iskoristite regrese :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 11 jul 2012, 14:48

Raul_64 je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:

Mani provala bezveze.
jesam li il nisam rekao trenutno(i to ono jedno 3x barem) da je Xabi korisniji.(za svoju ekipu svakako)
pad forme il ce prema cetrdestim se popravljat ?

nadji mi provalu pa cemo pricat.

Xabi drzi konce Realove igre, Xavi drzi konce Barcine igre.
Xavi je kvalitetniji od Xabija.

Xavi je proslu sezonu odradio u malo losijoj formi od svojih suigraca Messi, Iniesta, Biskivt itd.
Xabi je proslu sezonu odradio u super formi.

Ne mozes reci da je Xavi beskoristan jer je u losoj formi i da je Xabi trenutno korisniji/bolji iz prostog razlog jer se kvalitet i korisnost ne mjere po formi.

Mozes jedino reci da je XAbi u boljoj formi od Xavija i to je to.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.