Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

raul-zakon
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la raul-zakon » 11 jul 2012, 19:35

Raul_64 je napisao/la:Kako ko,ja nastojim argumentovano diskutovati uvijek..
nekad ne mozes.

AVB je spreman prodati Luku..
ako ga stvarno zelimo e onda je to done deal.
Koga Real želi, toga Real i dobije(osim ako nije Leo Messi u pitanju). :D

Nije AVB spreman prodati Luku, nego je vidio da nema kud, da Luka svakako ide. A kad već želi ići, onda će se pokušati za njega uzeti što više para.

A ako neko ima para, to je Don Florentino. 8-)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 11 jul 2012, 19:38

jasko_juve je napisao/la:Samo glup covjek moze rec da uopste postoji igrac na sredini terena bolji od Xavija a kamoli da je to neko iz Real Madrida i to Xabi Alonso. Smijesno.
:lol:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jul 2012, 20:54

raul-zakon je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Ne znam,izmislise forum da se diskutuje.
on napise da je Xavi bolji od Xabija,ja kazem svoju stranu price.

a i ono,tema bi imala 200 stranica..
trenutno mozes pisati o eventualnom dolasku Modrica i to je sve.
Istina, forum jeste izmišljen da bi se diskutovalo, al' ovo što ste vi radili na zadnjoj stranici, možda i dvije, je bilo sve, samo ne diskusija.

Svađate se, ismijavate jedni druge, protivničke igrače dovodite na nivo Nermina Varupe...

Mislim da to ipak nije diskusija, čak naprotiv, meni malo "vuče" na svađu... ;)
Eto procitaj fino ko je prvi poceo, LBJ MVP kaze Xabi traje duze na vrhunskom nivou nego Xabi i kako covjek da ostane imun na tu nebulozu? Sta me briga sto je ovo tema Real Madrida. Forum nije zatvor da ima sektore i osjecao sam da moram da reagujem na tu konstataciju koja nicim nije argumentovana, a pored svega je i veoma smijesna. Jedino ponekad zaboravim da je momku 17 godina pa da nije bas dugo mogao da gleda fudbal, a prica o Alonsu i Real Sociedadu, kojeg sigurno nije nikada gledao u Sociedadu :lol: . U Liverpoolu nikada nije bio bolji igrac od Gerrarda i Gerrard je taj koji je vukao Liverpool a ne Xabi :lol: . Kao slag na tortu kaze kako Xavija nije bilo nigdje do dolaska Lea :lol: .

Nisam u zatvoru i da ne smijem reagovati kad neko napise nebulozu, pa nebitno koja je to tema. Ako sam sta pogrijesio, evo moderatora i nek me banuje ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jul 2012, 21:05

Meni je 16 godina.Na druge nebuloze se neću ni obazirat.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jul 2012, 21:20

LBJ MVP je napisao/la:Meni je 16 godina.Na druge nebuloze se neću ni obazirat.
16 ti je godina i kako ti znas kakav je Alonso bio u Sociedadu? Sta si imao 8 godina kada je otisao on u Liverpool??? Pa kralju ti se ne sjecas Gutija i Morientesa kako treba, a da se sjecas Alonsa u Sociedadu :lol: . Jesi ikada gledao utakmicu Redonda, Hierra, Savia, sjecas se tih igraca? Bez gledanja wikipedie i ostalih sranja :lol: . Koliko se utakmica sjecas da si pogledao od ta tri igraca? Eto oni su ti igrali u Realu, ali eto ti si zapazio Xabija u Sociedadu :lol: .

Mes Que Un Club!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jul 2012, 21:22

adriano_leite je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Meni je 16 godina.Na druge nebuloze se neću ni obazirat.
16 ti je godina i kako ti znas kakav je Alonso bio u Sociedadu? Sta si imao 8 godina kada je otisao on u Liverpool??? Pa kralju ti se ne sjecas Gutija i Morientesa kako treba, a da se sjecas Alonsa u Sociedadu :lol: . Jesi ikada gledao utakmicu Redonda, Hierra, Savia, sjecas se tih igraca? Bez gledanja wikipedie i ostalih sranja :lol: . Koliko se utakmica sjecas da si pogledao od ta tri igraca? Eto oni su ti igrali u Realu, ali eto ti si zapazio Xabija u Sociedadu :lol: .
Jbg uvijek sam pratio naše rivale.Tada su nam oni bili konkurenti za titulu,bila je zanimljiva sezona,ali ne vjerujem da se ti nešto sjećaš.Ronaldinho je godinu-dvije kasnije došao.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 11 jul 2012, 21:26

Alonso je uz Gerrarda tada bio glavni igrač Liverpoola, pa vidi ih samo, na šta im vezni red liči bez njega :mrgreen:
Zadnja izmjena: Toxicity, dana/u 11 jul 2012, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jul 2012, 21:28

Toxicity je napisao/la:Alonso je uz Gerrarda tada bio glavni igrač Liverpoola, pa vidi ih samo na šta im vezni red liči bez njega :mrgreen:
Nema potrebe da mu to objašnjavaš.Dovest raspravu na njegov nivo je jedino rješenje.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 jul 2012, 22:10

LBJ MVP je napisao/la:
Toxicity je napisao/la:Alonso je uz Gerrarda tada bio glavni igrač Liverpoola, pa vidi ih samo na šta im vezni red liči bez njega :mrgreen:
Nema potrebe da mu to objašnjavaš.Dovest raspravu na njegov nivo je jedino rješenje.
Kaze dijete koje je krenulo u srednju skolu haha. Cuj dovest raspravu na moj nivo :lol: , svaka cast o, ti, tinejdzeru, koji vodis rasprave na visem levelu :lol: . Sto se tice mene i rasprava, jbg. malo onoga sto kazem je nebuloza. Mlad si, odrast ces, skontat ces, nadam se ;) .

@Toxicity, Alonso je bio bitan igrac Liverpoola, ali nikada nije bio bitniji igrac od Gerrarda, nikada nije bio glavni igrac Liverpoola. Pa Gerrard je bio u top 3 veznjaka na svijetu, taj vas Real ga htio dovesti.

Mes Que Un Club!

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 11 jul 2012, 22:22

adriano_leite je napisao/la:@Toxicity, Alonso je bio bitan igrac Liverpoola, ali nikada nije bio bitniji igrac od Gerrarda, nikada nije bio glavni igrac Liverpoola. Pa Gerrard je bio u top 3 veznjaka na svijetu, taj vas Real ga htio dovesti.
Recimo da nije bio glavni igrač Alonso, ali sigurno je bio jako važan dio tog šampionskog Liverpoola. Pa nakon što je Alonso otišao i dalje je Gerrard bio tu, ali jednostavno nije išlo bez maestra u veznom redu :)
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jul 2012, 22:24

Sada, istini za volju, bez navijačkog pisanja teksta, činjenica je da je mnogo značio Alonso Liverpoolu, i dan danas se pitam kako su se usudili pa ga prodali
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 11 jul 2012, 23:01

Gerrard i Alonso nisu isti tip igrača.

Xavi i Alonso nisu isti tip igrača.

Ova dvojica rade jedan posao, Alonso ih radi tri.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 11 jul 2012, 23:08

Malo je reci da vam je rasprava preglupa ;) inace ove rasprave, ankete i teme tipa Igrac vs. drugi igrac su djecije price.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 12 jul 2012, 00:08

Hammer je napisao/la:Gerrard i Alonso nisu isti tip igrača.

Xavi i Alonso nisu isti tip igrača.

Ova dvojica rade jedan posao, Alonso ih radi tri.

Necemo vise nista komentarisat :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 jul 2012, 00:13

Dok je Alonso igrao u Liverpoolu , taj isti klub je bio jedan od najjacih na Svijetu.Njihov vezni red je bio fantastican.Alonso je strasan igrac i dan danas.To niko ne moze osporiti.Igrao je mnogo ofanzivnije nego li to igra u Realu , mada i u Realu nije klasicni DM , nego igrac koji radi za kolektiv u oba smjera.Mnogi ljudi zaboravljaju da je on u Liverpoolu imao Mascherana iza sebe.Jednog ubicu koji je bio maximalno profilisan u taj sistem igre.Igrac koji je radio ogroman posao za Xabija i Gerrarda.Nesto slicno sto je Makelele radio Zizou.Tadasnja generacija Liverpola je jedna od najmocniji njihovih u zadnjim decenijama.Fantastican tim sa Gerrardom kao najvecom ikonom i ubicom u napadu Torresom.Mnogo jak tim.Opasan u svim segmentima igre.Koliko bi se ko snasao u drugom sistemu , to je vec stvar nagadanja , licnog ukusa i glupih predpostavkih.Licno mislim da je najteze savladati tzv. totalni fudbal.Ono sto Barcelona radi i ono sto je Ajax donio na Evropsko tlo.Kada savladas taj sistem igre kao igrac , mislim da vise od toga nije moguce.Igra koja je prije svega zasnovana na instiktu i fudbalskoj inteligenciji.Igra koju ne moze igrati svaki WC igrac.Samo igraci dovoljno sposobni kako fizicki , tehnicki i mentalno su horni da zaigraju jako ucinkovito u tom sistemu.Xavi je master te igre.Problem se uklopiti u bilo koji drugi sistem je njemu obican prdez.Vjerujem da bi u svakom drugom sistemu bio mnogo efikasniji , jer tada ne bi imao Messija , Villu , Alexisa , Iniestu ispred sebe.Licno bi on bio osoba koja bi bila maximalno odgovorna.Igrac koji ne bi mario hocel raspaliti loptu ili izvesti neku mastariju.Mnogo je lakse igrati u timu gdje si jedan,jedini koji drzi konce.Igrac kojem niko zamjeriti nece ako opuca a ne doda.Cist primjer je proslosezonski Persie.Igrac koji me nikada nije zadivio svojim kvalitetom.Medjutim bio je bolji od ostalih attakera u Arsenalu i tako bio jedina uzdanica kada je realizacija bila u pitanju.Igrac kojeg je ostalih 10 saigraca streljalo i tako mu omogucavalo da bude sto efikasniji.Taj Persie garantujem da bi u Barceloni , Realu,Cityu etc. bio samo jedan igrac za klupe.Nema dovoljno kvaliteta da bi u tom timu bio igrac koji je od krucijalne vaznosti.Bio bi samo jedan u nizu i nista vise.Mnogi velikani se tu nisu dokazali upravo iz tog razloga.Mnogo bolji fudbaleri nego li Persie(Ibra , Owen , Sneijder , Robben..)

Xavi je veliki majstor igre i osporavati njegovu karijeru i njegov ucinak moze samo neki hejter ili neznalica.Ko god voli ovaj sport voli ovakve igrace.Elegantan , ucinkovit i inspirativan.Nije jak kao Essien, nije prodoran kao Iniesta.Ali je korisniji za svoj tim od oba navedena.On je igrac koji pokrece druge igrace.Igrac koji nosi tim.Najveci kreator i dirigent ikada u fudbalu.On je taj koji ubrzava/usporava tok utakmice.Igrac koji se jedini pita od svih 22 na terenu.Nece zabiti 2 gola na utakmici ali ce opet biti najbolji na terenu.Barcelona je ponizavala mnoge velike timove pa i Real(jako cesto) , Messi je bio ubica , Iniesta genije ali sve to zahvaljujuci Xaviju.On je lomio utakmicu.On je kreirao i servirao te golove i prelijepe akcije.Osporavanje ovog covjeka je krajnje glupo i mislim da bi apsolutno svaki strucnjak u Sviejtu pozelio ovog igraca kao nosioca igre.Xavi je doktor fudbala !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 12 jul 2012, 01:03

Johny sta reci nego da se slazem :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 12 jul 2012, 01:09

Johny je napisao/la:Dok je Alonso igrao u Liverpoolu , taj isti klub je bio jedan od najjacih na Svijetu.Njihov vezni red je bio fantastican.Alonso je strasan igrac i dan danas.To niko ne moze osporiti.Igrao je mnogo ofanzivnije nego li to igra u Realu , mada i u Realu nije klasicni DM , nego igrac koji radi za kolektiv u oba smjera.Mnogi ljudi zaboravljaju da je on u Liverpoolu imao Mascherana iza sebe.Jednog ubicu koji je bio maximalno profilisan u taj sistem igre.Igrac koji je radio ogroman posao za Xabija i Gerrarda.Nesto slicno sto je Makelele radio Zizou.Tadasnja generacija Liverpola je jedna od najmocniji njihovih u zadnjim decenijama.Fantastican tim sa Gerrardom kao najvecom ikonom i ubicom u napadu Torresom.Mnogo jak tim.Opasan u svim segmentima igre.Koliko bi se ko snasao u drugom sistemu , to je vec stvar nagadanja , licnog ukusa i glupih predpostavkih.Licno mislim da je najteze savladati tzv. totalni fudbal.Ono sto Barcelona radi i ono sto je Ajax donio na Evropsko tlo.Kada savladas taj sistem igre kao igrac , mislim da vise od toga nije moguce.Igra koja je prije svega zasnovana na instiktu i fudbalskoj inteligenciji.Igra koju ne moze igrati svaki WC igrac.Samo igraci dovoljno sposobni kako fizicki , tehnicki i mentalno su horni da zaigraju jako ucinkovito u tom sistemu.Xavi je master te igre.Problem se uklopiti u bilo koji drugi sistem je njemu obican prdez.Vjerujem da bi u svakom drugom sistemu bio mnogo efikasniji , jer tada ne bi imao Messija , Villu , Alexisa , Iniestu ispred sebe.Licno bi on bio osoba koja bi bila maximalno odgovorna.Igrac koji ne bi mario hocel raspaliti loptu ili izvesti neku mastariju.Mnogo je lakse igrati u timu gdje si jedan,jedini koji drzi konce.Igrac kojem niko zamjeriti nece ako opuca a ne doda.Cist primjer je proslosezonski Persie.Igrac koji me nikada nije zadivio svojim kvalitetom.Medjutim bio je bolji od ostalih attakera u Arsenalu i tako bio jedina uzdanica kada je realizacija bila u pitanju.Igrac kojeg je ostalih 10 saigraca streljalo i tako mu omogucavalo da bude sto efikasniji.Taj Persie garantujem da bi u Barceloni , Realu,Cityu etc. bio samo jedan igrac za klupe.Nema dovoljno kvaliteta da bi u tom timu bio igrac koji je od krucijalne vaznosti.Bio bi samo jedan u nizu i nista vise.Mnogi velikani se tu nisu dokazali upravo iz tog razloga.Mnogo bolji fudbaleri nego li Persie(Ibra , Owen , Sneijder , Robben..)

Xavi je veliki majstor igre i osporavati njegovu karijeru i njegov ucinak moze samo neki hejter ili neznalica.Ko god voli ovaj sport voli ovakve igrace.Elegantan , ucinkovit i inspirativan.Nije jak kao Essien, nije prodoran kao Iniesta.Ali je korisniji za svoj tim od oba navedena.On je igrac koji pokrece druge igrace.Igrac koji nosi tim.Najveci kreator i dirigent ikada u fudbalu.On je taj koji ubrzava/usporava tok utakmice.Igrac koji se jedini pita od svih 22 na terenu.Nece zabiti 2 gola na utakmici ali ce opet biti najbolji na terenu.Barcelona je ponizavala mnoge velike timove pa i Real(jako cesto) , Messi je bio ubica , Iniesta genije ali sve to zahvaljujuci Xaviju.On je lomio utakmicu.On je kreirao i servirao te golove i prelijepe akcije.Osporavanje ovog covjeka je krajnje glupo i mislim da bi apsolutno svaki strucnjak u Sviejtu pozelio ovog igraca kao nosioca igre.Xavi je doktor fudbala !
Messi ga je svojevremeno nazvao Profesorom fudbala, da ne pretjerujemo sad sa doktoratom :P :D nisam mogao odoliti :mrgreen: :lol:

Inace, post je armirani beton, nema se tu šta dodati, oduzeti.

Kad Guardiola kaže za Xavia da je "trener na terenu", da je njegova produžena ruka među igraca - šta imamo onda dalje pricati i polemisati o Xaviu :?: :shock: i to sa forumašima SS.ba koje se prave veci strucnjaci od Pepa i koji su još usput receno navijaci Reala :mrgreen: mislim, takva vrsta rasprave je u startu gubljenje vremena jer nema ni promila objektivnosti (što i mogu donekle razumjeti).

Mnogima je i Granero bolji igrac od Xavia. To je tako jbg :?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 jul 2012, 01:21

Ja sam objektivan, i to previše, nisu mi jednom ovdje zamjerili zašto sam previše realan, al takav sam, i nikada neću reći da je Messi loš igrač, da veze nema, da Xavi ne zna igrati, ili Iniesta, ja kada ih vidim na tv, svaki put ih respektiram, i odajem im priznanje,
Logično da to moje odavanje priznanja nema neke važnosti, al govori ipak da, volim nogomet, ne idem glavom kroz zid, i to je najbitnije
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 12 jul 2012, 01:44

Alonso je bolji od Xavija i Gerrarda zajedno.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 jul 2012, 01:50

Hammer je napisao/la:Alonso je bolji od Xavija i Gerrarda zajedno.
a od Arbeloe ?
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.