Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Monolog » 12 jul 2012, 22:12

VolimLiverpool je napisao/la:Momci,pošto ste ovdje najaktivniji i jednostavno nema druge teme gdje bi se mogao obratiti...

Za dva dana idem na more,uzeo sam rekete i teniske loptice i želim prvi put u životu da zaigram tenisa.Čitam na internetu sad kako je tenis jako teško naučiti igrati.
Znate da je moj idol Roger,da intezivno pratim tenis već 6-7 godina.Ali možda mi tolike godine nimalo neće pomoći kada prvi put u životu uzmem reket u ruke ? Htio sam zapravo da pitam,na šta bi najviše trebao obratiti pažnju ako igram tenis prvi put u životu ? da li imaju neke vježbe koje bi mogao da radim u ova dva dana i koje bi mi olakšale malo ? Jednostavno,šta je to najvažnije kada prvi put igram tenis u životu ? šta je to na šta najviše trebam obratiti pažnju prilikom igranja ?
Serviraćeš iz gaća. :mrgreen:
Kad se sjetim svoje prve rekreacije, pošteno se ismijem. Prvi servis (nešto brži) završi u polju svaki 15. put, dok u ostalih 14 puta ode 20 metara u aut ili pogodi dno mreže. :mrgreen: Drugi servis ide brzinom od 20 km/h i on redovno završava protivničkim winnerom. :lol: Sad se to malo stabilizovalo, pa je i procenat ubačenog prvog servisa bolji, pa nema toliko breakova. :mrgreen:
Yebenica je, da budem iskren. Vjerujem da ćeš se konstantno izvlačiti na forehand, jer backhand ne znaš (ovo preslikavam sebe, da ne bi bilo zabune). :mrgreen: Vremenom će i to makar za nijansu bolje izgledati, pa nećeš trčati 100 metara prilikom svakog poena i redovno "kasniti" na udarce zbog tog izvlačenja.
Nego, unaprijed se samo pripremi na puno znoja, smijanja i zajebancije. Za 7 dana ne možeš naučiti ništa, pa vala ni osnove tenisa. Očekujemo slike, priče pa i klipove kad se vratiš. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2012, 22:14

E kad sam ja bio tamo kod Bolitieria na onom njegovom kampu, šta sam radio, kolko sam reketa slomio, dok nije došla Mara :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 jul 2012, 22:18

e čuj legenda teniser :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2012, 22:29

bagrcavi je napisao/la:e čuj legenda teniser :lol:
Pa isto ko i ti fudbaler :lol: :lol: , ali povreda skočnog zgloba me zeznula :mrgreen: :mrgreen:

Zašto su žene zlo :?: :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 12 jul 2012, 22:31

Ja sam tenis trenirao do 15., ali sam odustao, jbg.

Nije to ni toliko teško kad rano kreneš...ja sam recimo počeo sa 6 i skoro se i ne sjećam tog nekog "prvog susreta s lopticom".
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 jul 2012, 22:36

legenda reala je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:e čuj legenda teniser :lol:
Pa isto ko i ti fudbaler :lol: :lol: , ali povreda skočnog zgloba me zeznula :mrgreen: :mrgreen:

Zašto su žene zlo :?: :?:
jbg ja sam bio talentovan za fudbal, samo je dosta faktora uticalo na to da se prestanem baviti tim sportom ;)

Haj reci da nisu žene zlo :P
DRUG NEBI TI PUNCA

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 12 jul 2012, 22:37

Ja sam prije mjesec dana tek prvi put malo igro tenis.Znao sam da je teško,ali onako... :roll: :lol: . Igrali mi na ekskurziji i svaki poen na crtu,pa po pola sata rasprave je li dirala crtu ili ne i na kraju preveliku buku smo pravili i izbacili nas.Tek sad vidim kako je Federeru,Nadalu i ostalima. :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2012, 22:46

bagrcavi je napisao/la:
jbg ja sam bio talentovan za fudbal, samo je dosta faktora uticalo na to da se prestanem baviti tim sportom ;)

Haj reci da nisu žene zlo :P
To ti želiš reći da ja za tenis nisam bio :mrgreen: :mrgreen: :evil:
Žene nikad ne mogu biti zlo, jel tako Husrefe :mrgreen:

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 12 jul 2012, 22:49

Ono što je još gore je i to da protivnik igra prvi put tenisa u životu. :lol:
Biće smijanja,to je definitivno.
Tako pričamo ja i on,da toliko pratimo tenis a nikad nismo poigrali ma kaže ove godine il' nikad :mrgreen:
On baš kao i ja,naivan skroz pa misli da je to lako igrati,i ja sam mislio dok malo ne pročitah na netu pa evo i na you tube-u gdje mislim da sam skontao dobro neke stvari.
Biće zanimljivo,to je definitivno.Monolože kako ti znaš da ću ja 7 dana biti na moru :mrgreen:
Vidjećemo na šta će to ličiti,ali možete očekivati šokantne priče i slike.

Upravo sam gledao 6-7 video-va za početnike vezano za forehand,backhand,servis te voley.Kako se treba postaviti,kako je najlakše,šta je najvažnije itd. Valjda će to na nešto ličiti.

Iskreno,kada mi drug danas donese rekete,ja ga pitam,šta ti je ovo ovako veliko,pa ovaj jedan reket gotov veći od mene jbt.Kaže tako ti je to,onako se samo čini da su manji reketi. :lol: Monolože,ne znam zašto ti je servis predstavljao toliki problem,pa samo baciš loptu i pukneš je reketom :roll: :mrgreen:
Vidjećemo.Samo se nadam da neće nikog biti tu oko terena da nas gleda,ipak je sramota. :mrgreen:

Hvala svima.
uvijek sam se želio furati na Rogera sa jednoručnim bekendom,ali Bogami dvoručni ću morati ispočetka :mrgreen:
You'll never walk alone.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 12 jul 2012, 22:57

@legenda

Ima li tebe na ovom twiteru? :mrgreen: :lol:

Dobre su žene. 8-) :mrgreen:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2012, 23:02

GaziHusrevbeg je napisao/la:@legenda

Ima li tebe na ovom twiteru? :mrgreen: :lol:

Dobre su žene. 8-) :mrgreen:
E pa nisam još dotle stigo jbt, čuj na Twiteru i šta bi tamo radio :roll:

Jelde 8-)

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 12 jul 2012, 23:08

ajmo kakvu poruku za malu nisam odavno joj nista bas lijepo napiso pa moram sad pozurite mora bit do 12
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 12 jul 2012, 23:11

legenda reala je napisao/la:
E pa nisam još dotle stigo jbt, čuj na Twiteru i šta bi tamo radio :roll:

Jelde 8-)
A svi ovi poznati se danas na to furaju, pa ih moram pratiti, pogotovo ove novinare, našao sam @Juventinu na twiteru. :mrgreen: :lol:

Uh, one su vatra. 8-) :lol:
Senaid L.F.C je napisao/la:ajmo kakvu poruku za malu nisam odavno joj nista bas lijepo napiso pa moram sad pozurite mora bit do 12
Ukucaj na google, romantične poruke i biraj koja ti odgovara, pa ja. :mrgreen:
Zadnja izmjena: GaziHusrevbeg, dana/u 12 jul 2012, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar ale!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 jul 2012, 23:11

e kad mi legenda počne o ženama pričati, haj i nekako ovaj husref on djeluje ko da zna nešto, ali legenda :lol: :lol: :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 jul 2012, 23:13

bagrcavi je napisao/la:e kad mi legenda počne o ženama pričati, haj i nekako ovaj husref on djeluje ko da zna nešto, ali legenda :lol: :lol: :lol:
Zajebo si se ti :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 12 jul 2012, 23:13

e husrefe zaboravi na googl,a nado se da ce dylan il neko drugi naletit sa necim dobrim
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 12 jul 2012, 23:13

Zole, ne seri! :lol: :lol: :lol:
Željezničar ale!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 jul 2012, 23:15

LBJ MVP je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:e kad mi legenda počne o ženama pričati, haj i nekako ovaj husref on djeluje ko da zna nešto, ali legenda :lol: :lol: :lol:
Zajebo si se ti :lol:
znači takva je situacija :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 12 jul 2012, 23:16

Ja obozam igrati tenis,trenirao bih ga da imam para,pravo je skupo.. :P
Ali nisam ga poprilicno dugo igrao,ima sigurno 9,10 mjeseci.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 jul 2012, 23:17

Evo da ti probam objasnit ponesto :D

Dakle, ja ono malo sto sam trenir'o, pokazali su mi samo tehniku kod forhenda i bekenda i to je sve :mrgreen: Ostalo sam sam naucio...

Pocet cemo od servisa... Tu sam se uvijek mucio, na pocetku, k'o sto rece Monolog, ulazio svaki 15-ti, al' sad je puno bolje jer sam naucio par finti kod servisa, bacim lopticu kao sto Tsonga radi, malo iznad sebe i kad bude na najvecoj visini, samo je poklopim - al' bacam lopticu u teren iznad, a ne iznad osnovne linije (tako svi rade), sto ti je veci raspon ruku, to mozes vise ubaciti unutra pa onda udariti, to mi puno pomaze tak oda mi je prvi servis itekako fin :mrgreen: Sto se tice drugog servisa, kick nikako ne mogu da savladam, al' ne bitno, ionako to gadjam da ubacim, znam servirati slajs, al' to radim kad je prvi servis :D

Idemo dalje... Forhend, ne izvlacim se na njeg tako cesti, sasvim mi je svejedno hocul' udariti bekendom il' forhendom, jedino kad bas hocu neki winner da opalim ili kod returna ako je spor servis... Kod tih udaraca na osnovnoj liniji najvazniji je rad nogama, dakle da se namjestis na udarac i najbolje je lopticu hvatati rano u penjanju pogotovo kad igras flat, ja cesto igram spin jer vise prebacujem nego sto gadjam winnere...

Sto se tice bekenda, tu je bas komplikovano jer imamo bekend slajs, dvorucni i jednorucni bekend. Ja igram dvorucni, ali i slajs ukoliko je loptica teska za stici...

Volej, mnogo tezak udarac u tenisu, nevjerovatno je koliko je tesko odigrati stop volley, a i samo reagovati na mrezi je bas tesko pogotovo kad je loptica brza, kad se sjetim par Rogerovih reakcija sa Wimbledona, ono je fantastika :D

Smec, isto je zahtjevan udarac, barem meni, to je sigurno do tajminga, koji je vrlo vazan kod smeca, a ja se nikad ne namjestim dobro, mada po mecu odigram 3-4 pa ne mogu da se naviknem...

Drop shot - to mi je najdrazi udarac, i bas ga puno koristim i jako dobro izvodim... Treba ti mnogo osjecaja, ali i tajming i dobar rad nogama za taj udarac, mozes hvatati samo sporije loptice, jer ako je brza loptica nikad ne igraj drop...

Passing shot - Kompleksan udarac, kad je protivnik na mrezi, moras ga proc' iz prve prilike, i to jako udarati lopticu i gadjati winner, ako to ne uradis rijetko dobijes priliku na popravni, jer volley je lagano odigrati kad je loptica spora - pucaj pa sta bude...

Inace ja igram defanzivno, tako bih i tebi savjetov'o, sa puno trke i vracanja loptica, kad krenem napadacki, to ne ide dobro... :mrgreen:

Nadam se da sam pomog'o i ako neko hoce da igra u Sarajevu, nek javi :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: feniksptica i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []