New York Knicks

Carlo
Kontakt:

Re: New York Knicks

Post Postao/la Carlo » 11 jul 2012, 19:37

NYKnicks Fan je napisao/la:
Carlo je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:New York Knicks Executive Vice President, Basketball Operations and General Manager Glen Grunwald announced that the team has signed free agent guard/forward James White to a contract.
sada i zvanično. mogao bi biti dobar White. prošle sezone je imao 17 poena u prosjeku, a pretprošlu 20 u talijanskoj ligi.

Michael Scotto ‏@MikeAScotto
New York Knicks have offered a contract to Spanish League point guard Pablo Prigioni who will accept the deal per @NYPost_Berman #freeagency
šta samo dovodimo starce :lol:
Dom penzionera, nego mozemo li mi s ovakvom ekipom sta uradit ove sezone? :lol:
a dobro, relativno smo stari, ali od startera niko nema preko 30.

Tyson, Amare - 30
Melo - 28
Smith - 27
Lin - 24

Kidd - 40
Camby - 39
Prigioni (ako dođe) - 35
Gadzuric - 34
Jeffries - 31
White - 29
Novak - 28
Shump - 22
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 11 jul 2012, 23:13

Gadzuric je najjaci lik, ocam. :lol:
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 jul 2012, 21:25

"To be honest, I always prided myself on being a Knick. I remember all those rivalries and heated series back in the day and I couldn't see myself jumping ship and being a part of that at the end of the day. Especially coming back here with that [Heat] uniform on at the Garden?"
CAMBY KRALJ!

slika

nosiće broj 23, a Kidd 5!

slika

najbolji šuter lige potpisao!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 jul 2012, 00:21

Carlo je napisao/la: najbolji šuter lige potpisao!
slika

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 jul 2012, 06:29

Govorim kakva je trenutno situacija. Novak je prosle sezone imao najbolji procenat za 3pt u historiji lige.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 jul 2012, 22:34

sutra igramo prvu tekmu, čini mi se protiv memphisa, a roster čine:
Jeff Brooks (6’8″, 23 years old, Fileni BPA in Italy)
Chris Copeland (6’8″, 28, Okapi Aalstar, Belgium)
Mustapha Farrakhan (6’4″, 23, Bakersfield Jam)
Kyle Goldcamp (6’10″, 26, Erie BayHawks)
Ahmad Nivins (6’9″, 25, Mons-Hainaut, Belgium)
Artsiom Parakhouski (6’9″, 25, Budivelnyk, Ukraine)
Jeremiah Rivers (6’5″, 24, Mega Vizura, Serbia)
Walker Russell, Jr. (6’0″, 29, Detroit Pistons)
Chris Smith (6’2″, 25, Louisville)
Mychel Thompson (6’6″, 24, Erie BayHawks, Cleveland Cavaliers)
Terrance Withers (5’11″, 29, Arkansas Tech)
Wesley Witherspoon (6’9″, 22, Memphis)
Jeremiah Rivers je stariji sin Doca, a Chris Smith je brat JRa, dok je Chris Copeland već potpisao "negarantovani" ugovor.

btw.
Alan Hahn ‏@alanhahn
Iman Shumpert also made an appearance at #Knicks summer league practice today. And yes, Woodson still calls him “Rook”.
najavili su da bi se mogao vratiti početkom nove godine, a kažu da veoma, veoma dobro napreduje.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 jul 2012, 20:15

Knicksi će gotovo sigurno potpisati Lina, makar to znači da će 2014. imati 4 maksimalna ugovora na salary capu (Amare, Melo, Chandler, Lin), što u grubo iznosi oko 78 milijuna dolara, a to će biti taman na granici poreza na luksuz. Kad dodaš da će imati još i Kidda i Cambya kojima su bez ikakvog rezona dali trogodišnje ugovore, ispada kako će Knicksi plaćati popriličan porez na luksuz.

Tipa, budu li 20 milja preko granice, a hoće jer nema šanse da ostanu samo na ovome sada i desetak minimalnih ugovora, to znači da više neće plaćati 20 milja poreza, već 60, a to je previše spaljenog novca čak i za Dolana (ne zaboravite da formula glasi – nakon prvih 5 milja preko porez je 1.5 dolar na dolar, nakon sljedećih 5 milja taj odnos je 1.75 naprema 1, pa nakon novih 5 on je 2.50 prema 1, pa onda 3.25 naprema 1... uz napomenu kako se franšizi koja prekorači granicu 3 puta u 4 sezone iznos poduplava – zamislite Knickse da 2016. moraju platiti 120 milja poreza, dakle iznos dva salary capa).

Knicksi se tako i dalje ponašaju kao da je Isaiah u uredu (što je u neku ruku možda i istina, njihov GM Glen Grunwald njegov je bivši pomoćnik i učenik, dok mu je vlasnik Dolan intimni prijatelj). Ono, vide ime „gle, Kidd, Camby, ti su mi poznati“ i onda ga dovedu bez obzira što su si ovim upravo povećali prosjek godina na 66, sve za onaj drugi krug playoffa koji im je maksimum. Kako on reče LeBatard nakon što je James izabrao Miami – NY, welcome to another decade of irrelevance. :mrgreen:
;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 14 jul 2012, 23:42

interesuje me ko je to pisao... Dolanu je 60 miliona ko meni 5 KM, a on je zaradio 10 puta više od tih 60 milion prošle sezone samo na dresovima i marketingu pomoću Lina.

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 15 jul 2012, 00:20

Carlo de ako si gledao utakmicu nase ljetnje lige napisi koju rjec, ja stigao samo na zadnje 3 minute, vidio sam da je ovaj White zabio 4p imao 7a i 4 skoka ako se ne varam. :D
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 jul 2012, 10:15

Jos jedan PG u Knicksima, Lin bi mogao otpasti :mrgreen:

Felton i Kurt Thomas za Dana Gadzurica i Jared Jeffriesa ;)

Felton je dobio ugovor na 3 godine, oko 10 mil ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 15 jul 2012, 11:47

DejaNMG je napisao/la:Carlo de ako si gledao utakmicu nase ljetnje lige napisi koju rjec, ja stigao samo na zadnje 3 minute, vidio sam da je ovaj White zabio 4p imao 7a i 4 skoka ako se ne varam. :D
gledao sam treću i četvrtu četvrtinu. nervira me summer league jer svako želi da nabije svoje brojeve i da se dokaže za sebe, ali eto... dobar je bio White, a i Chris Copeland koji je već potpisao negarantovani ugovor s nama :)

I da, odličan posao su naši uradili dovođenjem Feltona i Thomasa, a još uvijek se špekuliše da li ćemo mečirati ponudu za Lina, sada su 50-50 šanse. Ja bih iskreno volio da se vrati u NY, a bilo bi mi krivo da bude suprotno. Još jedna prednost je to što Felton, Lin i Kidd mogu igrati i dvice, onda nećemo morati dovoditi šutere i backupa za JRa

http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... and-thomas" onclick="window.open(this.href);return false;
In fact, a **** very close to Lin believes the Knicks will match because "he's legit and they make too much money off him that $25 million is a discount -- even if they will be $30 million over the salary cap."

Nismo mečirali ponudu za Fields tako da on ide u Toronto.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 15 jul 2012, 12:35

Sve sto je dobro uradjeno u Knicksima u zadnjih 4-5 godina uradjeno je od strane Donnie Walsha...od njegovog povlacenja sa pozicije Knicksi nisu uradili nista vrijedno pomena

On je doveo Stoudemirea i Anthonya, ali nije dovrsio posao...i po meni Knicksi sad lutaju. Pogotovo imate probleme velike oko Lina...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 jul 2012, 12:44

delpiero20 je napisao/la:Sve sto je dobro uradjeno u Knicksima u zadnjih 4-5 godina uradjeno je od strane Donnie Walsha...od njegovog povlacenja sa pozicije Knicksi nisu uradili nista vrijedno pomena

On je doveo Stoudemirea i Anthonya, ali nije dovrsio posao...i po meni Knicksi sad lutaju. Pogotovo imate probleme velike oko Lina...
Ma STAT je bio greska nije sav svoj,fali mu Nash i to je to...nadam se da ce dolaskom Kidda biti bolji jer njemu fali asistencija,ne moze on sam probijati iako je brz,mnogo puta mu to ne uspjeva al nije ni to problem,vec se on iznervira i onda sutira sa poludistance sto mu i nije jace oruzije...On i Kidd/Felton ce vrtiti pick i to ce sada vec izlgedati bolje...Mislim i da je Chandler pogresno upotrebljivan,covjek koji je sa CP3 imao najvise zakucavanja u ligi je spao na tom spisku debelo,i to ponajvise zbog play-eva NY,tako da ce im asistenti poput Kidda i Feltona dobro doci...O Linu nemam neko lose misljenje,igrac kojeg vjerovatno svaka ekipa sa veceg trzista treba imati kod sebe cisto radi zarade...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 15 jul 2012, 13:11

delpiero20 je napisao/la:Sve sto je dobro uradjeno u Knicksima u zadnjih 4-5 godina uradjeno je od strane Donnie Walsha...od njegovog povlacenja sa pozicije Knicksi nisu uradili nista vrijedno pomena

Kako loši potezi? Glunwald je doveo Chandlera, Novaka, Lina, Cambyja, Kidda, Smitha zatim draftovao Shumpa... pa sinoć Feltona i Thomasa...Dakle sve su to dobri igrači samo je fazon kako će se uklopiti tj. kako će ih Woody trenirati i šta će postići s njima.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 15 jul 2012, 13:17

Carlo je napisao/la:

Kako loši potezi? Glunwald je doveo Chandlera, Novaka, Lina, Cambyja, Kidda, Smitha zatim draftovao Shumpa... pa sinoć Feltona i Thomasa...Dakle sve su to dobri igrači samo je fazon kako će se uklopiti tj. kako će ih Woody trenirati i šta će postići s njima.
Ma nez...sve su to okej igraci. Chandler je meni super igrac ali ovdje je trebao uletiti mozda neki treci superstar ili tako nesto. Nekako mi izgleda da ce tesko protiv Miamija kako god okrenes sa ovom ekipom...

Mada vidjet cemo, bice nesto od Knicksa ako ne bude povreda :)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 15 jul 2012, 13:19

delpiero20 je napisao/la:
Carlo je napisao/la:

Ma nez...sve su to okej igraci. Chandler je meni super igrac ali ovdje je trebao uletiti mozda neki treci superstar ili tako nesto. Nekako mi izgleda da ce tesko protiv Miamija kako god okrenes sa ovom ekipom...

Mada vidjet cemo, bice nesto od Knicksa ako ne bude povreda :)
Chandler je igračina, napravio je od Knicksa odbrambeni tim. Također se priča da Knicksi neće da mečiraju ponudu HOUa zbog Chrisa Paula kojeg bi mogli dovesti sljedećeg ljeta, a s druge strane se priča da će sigurno mečirati :mrgreen:

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 15 jul 2012, 13:25

Moze biti svasta sa Lina, moze biti i veliki pogodak i obrnuto ali mozda je bolje uraditi to i ostati na Feltonu i Kiddu i onda sljedece godine gledati moze li se sta oko Paula..Moze biti veliki pogodak ako Lin ne bude pruzio u Houstonu ono sto se od njega ocekuje, a moze biti i da ce se "ujedat za guzicu" :)

Taj treci superstar se mora dovesti nekako kako bi se izaslo na kraj sa Heatom, a jos vise ce biti price oko toga ako Netsi nekako dovedu Howarda :)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 15 jul 2012, 13:45

delpiero20 je napisao/la:Moze biti svasta sa Lina, moze biti i veliki pogodak i obrnuto ali mozda je bolje uraditi to i ostati na Feltonu i Kiddu i onda sljedece godine gledati moze li se sta oko Paula..Moze biti veliki pogodak ako Lin ne bude pruzio u Houstonu ono sto se od njega ocekuje, a moze biti i da ce se "ujedat za guzicu" :)

Taj treci superstar se mora dovesti nekako kako bi se izaslo na kraj sa Heatom, a jos vise ce biti price oko toga ako Netsi nekako dovedu Howarda :)
ako Paul bude FA onda ćemo imati velike šanse obzirom da je kum Paulovog djeteta Melo, a kum JRove djevojčice Paul :mrgreen:

ali i košarkaški razlozi, imamo dosta jaku ekipu, NYC i tako dalje :D ali rano je o tome govoriti

a što se tiče netsa, ne zamaram se njima. neće howard doći u netsa osim ako ne bude sada tradeovan i ako ga ne tradeuju u decembru. sretno Teletoviću, ali to je zadnja ekipa kojoj želim uspjeh :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 jul 2012, 14:28

Carlo je napisao/la: sretno Teletoviću, ali to je zadnja ekipa kojoj želim uspjeh :D
A Cityu zelis, jel` :lol: :mrgreen:

Sad ces da vidis kako je biti na onoj drugoj strani :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 15 jul 2012, 14:42

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Carlo je napisao/la: sretno Teletoviću, ali to je zadnja ekipa kojoj želim uspjeh :D
A Cityu zelis, jel` :lol: :mrgreen:

Sad ces da vidis kako je biti na onoj drugoj strani :mrgreen:
da igra na drugoj strani manchestera onda mu ne bih želio uspjeh :mrgreen:

biće teško biti na drugoj strani obzirom da će nas ove sezone biti puno manje nego što će biti aktivnih forumaša na temi netsa, ali nas ima :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “New York Knicks”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.