Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

hule_barca
Kontakt:

Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Post Postao/la hule_barca » 14 jul 2012, 22:00

zizu1991 je napisao/la:Taktički nivo shvatam, al niti to nije igralo toliku ulogu koliko gotovo pa savršen Barcelonin vezni red, jednostavno ne postoji igrač koji može da tu tehniku zaustavi, te je iz tog razloga Barcelona zadnjih godina osvajala sve što se osvojit' da
Tu ne leži volja igrača za igranjem, oni su svi profesionalci, i kao takvi, moraju da daju maksimum, inače pakuju kofere, džaba ti volja, kada ti ne znaš da igraš i nemaš talenta
Slažem se da su svi profesionalci i kao takvi trebaju da daju maksimum, ali nije samo to u pitanju kod igrača. Evo npr. situacija sa bubam Ozilom, kad je izasao na prvi clasico. Ne znam kako se lik osjećao, ali sam siguran da nije bio motiviraniji nego Cassillas ili sa druge strane Puyol, Pique, i ostali. Znači njemu je poraz samo obična utakmica dok je to navedenim iz Barce mnogo više od poraza kad bi izgubili. Također mislim da koliko god Mourinho pokušavao da napravi jednu harmoniju u svlačionici, teško da će biti kao u Barci, jer mislim da u Realu igra više "sebičnjaka" koji više gledaju na sebe, dok je u Barci odlaskom Ibrahimovća to dosta opalo :D
Mes Que Un Club

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2012, 22:16

U Realu također igraju jedan za drugoga, samo mi se ne sviđa igra Di Marie, koji ma kakav talenat bio, po meni se ne uklapa u igru Reala, previše je sebičan, i previše traži, a Mourinho je stvorio kolektiv od Reala ;
Ne znam da li se sjećaš prve sezone kada je došao Ronaldo u Real ; sve akcije Reala su se bazirale na tome da Ronaldo igra lijevo krilo ; daj Ronaldu loptu da se izvuče na desnu nogu i da opali po golu, pa ako uđe - uđe ;
Sada ta igra ima i glavu i rep, i bez obzira na Ronaldov status mega - zvijezde i odskakanja od tima, na terenu se podvrgao kolektivu od dolaska Mourinha, i igra za kolektiv
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 14 jul 2012, 22:27

Di Maria je poseban tip igrača, teško je južnoamerikance napraviti solidarnim igračima. Oni to nemaju u krvi, moraš im to nekako usaditi u glavu :D . Nisam rekao da Real ne igra timski, nego da ima par igrača više koji nekad vole uzeti loptu pa probati sami, mada mi se to u jednu ruku i sviđa, jer kad gledam Barcu pogotovo prošlu sezonu nakon što se Villa povrijedi, imao sam osjećaj da niko ne zna dati gol osim Messia i zato smo imali probleme na gostovanju, Messi crkne od stalnog igranja, nema k'o da dadne gol, dok je u Realu drugačija situacija i svi napadači su odlični individualci koji uvijek mogu napraviti individualnu akciju i završiti posao dok to kod Barce malo teže ide. Zato i vaši napadači imaju ipak mane, jer kad treba napraviti presing teško će to uraditi ili kad se treba vratiti po loptu. Uglavnom dva različita sistema koji su najbolji na svijetu ;) Jedva čekam Super kup :D
Mes Que Un Club

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2012, 22:34

Ma niti jedna ekipa na svijetu nema odgovor na presing osim Barcelone, kojoj su to rijetki pokušavali nametnuti, među kojima je i Real ;
kao što kažeš :
hule_barca je napisao/la:Jedva čekam Super kup :D
Samo eto, volio bih da sve regularno prođe, da ne bude opet priča ( množina ), k'o po običaju, dao vama sudija, nama uzeo, vama svirali, nama nisu, itd., itd., toga mi je stvarno preko glave ;
Al sudije se us.eru pa rijetko kada utakmicu odsude kako treba ;
Valjda im u glavi da previše miliona trči oko njih, pa se izgube :lol:

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 14 jul 2012, 22:44

Ma ja mislim da ima, samo što ne može trajati ni 15 minuta kako treba a kamoli veći dio utakmice, jer moraš imati nadljudske napore da toliko trčiš toliko.

I ja se nadam da će sve biti ok, mada će sigurno ako ništa na tribinama biti burno zbog odluke saveza, što je po meni u jednu ruku dobra, ali u drugu ruku loša odluka. Lijepo je da je i Mourinho na klupi, ali bi ipak u svakom drugoj zemlji sigurno gledao ove tekme sa tribina ili iz hotela :D . Ipak to savez svjesno radi ne bi li podigao tenzije kako bi meč bio što bolji i što interesantniji ;)
Mes Que Un Club

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2012, 22:48

Pa to ti kažem, kondicija ti takva treba biti da ovako gledam kako igrači trče :o , a to je nemoguće da se meni desi :D
Ma, Mourinho, poslao bih ja njega na tribine da mi je ćaća, pa taman, na taj način se daje jasna poruka da može da radi šta hoće, hebo ti naboj na tekmi, kada se ruše bazična pravila, i podvrgavaju ličnostima, koji ih obaraju

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 14 jul 2012, 22:53

Ma o Mourinhu je suvišno govoriti. Čovjek je jednostano all in 1 person :D . Vjerujem da bi se pored svih ostvarenih uspjeha bolje proveo da nema mentalitet kakav ima, ali biće da je to portugalsko čudo, a inače su mi portugalci dosta omraženi :D . Uglavnom ima još do tekme dosta, samo se nadam da će svi igrači biti na raspolaganju pa i Villa, jer dosta nam je značio njegov izostanak, i da vidimo tog Albu abd :D
Mes Que Un Club

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2012, 22:56

Da nije onakav kakav jeste, ne bi bio Special one ( do Nou Campa ) i kasnije Special Five, no, o tome drugom prilikom :lol:
Ma Villa je igračina, da je ostao zdrav, osvojila bi Barcelona prvenstvo, jer kada se on ozlijedio, nije imao ko da Messija prati na njegovom putu za najboljeg strijelca lige, falio je još jedan striker Barceloni i to ih je koštalo titule

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 14 jul 2012, 23:02

Sad pričati šta bi bilo kad bi bilo nije fer prema Realu :D istina je da su falili Villini golovi, ali i Pedrovi, i još ostalog, ali sve su to ipak izlike za neosvajanje koje nisu potrebne. Nadam se samo da neće biti povreda ove sezone kao prošle, da bude zanimljivija utrka za titulu :D
Mes Que Un Club

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2012, 23:10

Ma Pedro je prop'o dolaskom Sancheza koji ga je u potpunosti izbacio iz tima, kada je on ozlijeđen bio igrali su Tello, Cuenca, itd, uvijek je sjedio na klupi, tako da...
A gledao sam snimak Villinog loma noge, između 2 igrača, kako je nako' zavrn'o nogu, ne kontam, ubiše ga Afrikanci, golemo ;
Da, zaboravio sam i ozlijedu Alexisa, ma svašta je tu bilo, pa i Realu se moj omiljeni igrač Di Maria ozlijedio, koji je imao toliko asistencija da ga je Ozil tek nakon 10 - ak kola stigao, al opet mi se ne sviđa njegova ambicioznost, previše traži majku mu, zavlači se bez potrebe, gubi loptu, ne jak u duelu

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 14 jul 2012, 23:19

Kad igraju Barca vs Real, uvijek se nekako pribojavam najviše Di Marie, ali srećom dosad nije pokazao puno osim one asistencije u finalu kupa :D Možda je i on navijač Barce pa neće da trpa :D , uglavnom dobro ga zatvore mada nekako mislim da opet tu taktika više odrađuje, jer ne može on sa 5-10 lopti dobijenih u meču puno napraviti, pogotovo ako se Real odluči na defanzivnu taktiku ;)
Mes Que Un Club

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 14 jul 2012, 23:21

Kako je lijepo(za promjenu) vidjeti normalnu diskusiju između Culesa i Madridiste... :D

Svaka čast momc ! ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2012, 23:24

Ma ima normalnih ljudi, samo ih treba potražiti, doduše ne kažem da sam ja normalan, ali :lol:

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 14 jul 2012, 23:29

zizu1991 je napisao/la:Ma ima normalnih ljudi, samo ih treba potražiti, doduše ne kažem da sam ja normalan, ali :lol:
Ma znam ja da ima normalnih ljudi, ali je lijepo konačno vidjeti da nakon trećeg posta niko nikog ne vrijeđa, ne omalovažava, ne osporava snagu "drugog" kluba da bi svog favorita istakao, ne dovode se igrači protivničkog kluba na nivo Gradine iz Srebrenika... :D

Opet kažem-svaka vam čast, već sam pomislio da se nema s kim ovdje normalno popričati kada su Real i Barca u pitanju. Da se realno sagledaju snage i slabosti oba kluba.

p.s. ako Jozo misli da nam Luka treba, who am I to judge...inače, Luka je odličan igrač. ;) 8-)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

HALA MADRID !

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jul 2012, 23:33

hule_barca je napisao/la:Kad igraju Barca vs Real, uvijek se nekako pribojavam najviše Di Marie, ali srećom dosad nije pokazao puno osim one asistencije u finalu kupa :D Možda je i on navijač Barce pa neće da trpa :D , uglavnom dobro ga zatvore mada nekako mislim da opet tu taktika više odrađuje, jer ne može on sa 5-10 lopti dobijenih u meču puno napraviti, pogotovo ako se Real odluči na defanzivnu taktiku ;)
Čini mi se da nije za velikih tekmi.Choka počesto i protiv Bayerna nije ništa napravio :?

Lako je vama možete birat koga vas je strah mi samo u Messija možemo gledat :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2012, 23:34

raul-zakon je napisao/la: p.s. ako Jozo misli da nam Luka treba, who am I to judge...inače, Luka je odličan igrač. ;) 8-)
Ššš, to ćemo mi na našoj temi raspraviti, nemoj ovdje da odajemo top secret informations :D

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 14 jul 2012, 23:37

zizu1991 je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la: p.s. ako Jozo misli da nam Luka treba, who am I to judge...inače, Luka je odličan igrač. ;) 8-)
Ššš, to ćemo mi na našoj temi raspraviti, nemoj ovdje da odajemo top secret informations :D
:lol:

Ja, ja, dobro si, prenijelo me malo...

@Hule i ostali Culesi

Ma ne dovodimo mi Luku, kakav on...ustvari, Luka who? Ko je taj lik? Jel' to onaj što piva po Splitu, onaj Luka Nižetić? E pa, ne zna ti on igrat fucu... :lol: :mrgreen:

HALA MADRID !

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 15 jul 2012, 00:41

raul-zakon je napisao/la:Kako je lijepo(za promjenu) vidjeti normalnu diskusiju između Culesa i Madridiste... :D

Svaka čast momc ! ;)
Valjda se tema zove "diskusija" a ne vrijeđanje i ostale nepotrebne stvari ;)
LBJ MVP je napisao/la: Čini mi se da nije za velikih tekmi.Choka počesto i protiv Bayerna nije ništa napravio :?

Lako je vama možete birat koga vas je strah mi samo u Messija možemo gledat :lol:
Zato je u malim tekmama dosta pomagao i zaista je krenuo u sezonu fascinantno sa svojim asistencijama. Mogu misliti kako vam je kad Messi počne svoje prodore praviti :D

By the way, Luka je dobar igrač ali mislim da je cijena prevelika i ako ga dovedete vjerovatno ćete masno platiti kao za Coentraoa za kojeg mislim da nije opravdao ni pola uloženog, mada je mlad još. Luka ima odlične karakteristike za popuniti mjesto u sredini, ali za mene je preskup ;)
Mes Que Un Club

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 15 jul 2012, 00:50

raul-zakon je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Ma ima normalnih ljudi, samo ih treba potražiti, doduše ne kažem da sam ja normalan, ali :lol:
Ma znam ja da ima normalnih ljudi, ali je lijepo konačno vidjeti da nakon trećeg posta niko nikog ne vrijeđa, ne omalovažava, ne osporava snagu "drugog" kluba da bi svog favorita istakao, ne dovode se igrači protivničkog kluba na nivo Gradine iz Srebrenika... :D

Opet kažem-svaka vam čast, već sam pomislio da se nema s kim ovdje normalno popričati kada su Real i Barca u pitanju. Da se realno sagledaju snage i slabosti oba kluba.

p.s. ako Jozo misli da nam Luka treba, who am I to judge...inače, Luka je odličan igrač. ;) 8-)
U ovome i jeste problem.
Znaci ja kada kazem da je Barsa izdominirala Real ili da Real jednostavno ne moze nadigrati ovakvu Barsu, pocnu se javljati simpatizeri Reala i pricat meni kako sam ja neki troll ili provokator.
Znaci nije do mene, ja sam realan, a oni se prave vece madridiste od Raula :D
Ili to sto kazem da je Modric na nivou Ozila i da je bolji igrac od Khedire, oni smatraju nekom uvredom ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 15 jul 2012, 00:58

Shvatam ja tebe @M4kaveli, imaš svoj stav i svako treba da ga cijeni, ali shvati da se ovdje nekad upotrebljavaju riječi koje imaju veliko značenje, i kad kažeš izdominirao, niko ne shvata kao ti, nego svi misle kao da je Barca igrala sa Vratnikom kad nešto tako kažeš :D
Mes Que Un Club

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []