NEZALAGANJE je napisao/la:
Nisi ti shvatio moju poentu,ali nikako...Te lige se smatraju 'miljama' ispred nase kad se spominju,a onda niko ne vidi ili ne zeli da vidi da se i njima desavaju iste stvari,bez obzira na sav novac i kvalitet njihovih vodecih klubova,a i same lige,po vidjenju mnogih ovdje...Dakle,poenta je upravo u tome da nije bogom dano da mi prodjemo ove ekipe tj da ih sameljemo kako ti kazes,jer i oni nesto rade,treniraju,ulazu u svoj sport za razliku od nase drzave i sasvim je normalno da namuce ili izbace nase ekipe imajuci to u vidu...Ako dodas tome cinjenicu da su i Sarajevo i Borac izmijenjali po 5-6 igraca iz proslosezonske prve ekipe i da im je 'nova' ekipa na okupu tek nesto vise od mjesec,onda nam se oduzima i zadnja prednost koju smo imali u odnosu na njih,a to je talentovanost nasih igraca,jer se obicno oni koji su otisli zamjene igracima nize kvalitete ili iste kvalitete,ali dodju nespremni....Rijetko ko unaprijedi ekipu.Dakle,mi imamo prednost u odnosu na ove amatere,ali samo kad imamo KONSTANTU,jer to nisu vise oni amateri od prije 10god koje ces dobiti sa bilo kakvom ekipi....Jednostavno,svi napreduju,a ne treba zaboraviti da su upravo ovi 'ribari,konobari i pekari' sa Malte kostali Hrvatsku jednog velikog takmicenja,ne tako davno...Ne,ovim svojim postom,ne pravdam nase timove,ali jasno govorim sta moras imati da bi ih izbacio bez puno muke....U suprotnom,desava se sto se desilo...
Nisam shvatio poentu jer je i nema u tvom postu. Osim ako je poenta da svaki poraz ima opravdanje? To sam znao i bez tebe, no ta opravdanja ne možemo uzeti kao objektivna jer su ovi rezultati Sarajeva i Borca u prvom pretkolu plod neozbiljnosti igrača i stručnog tima (u slučaju Sarajeva), i slobodno mogu reći mafijaškog rada u upravi i stručnom štabu Borca. Dakle, to nisu objektivni razlozi loših rezultata (kvaliteta protivnika, lošija finansijska situacija i sl) već loš rad u pripremi utakmica i ekipe za koji trebaju da lete glave (Borac) i da se novčano kazne igrači i sš (Sarajevo). Uz to, rezultati i neke čudne situacije u ove 4 utakmice naveli su mnoge da razmišljaju o regularnosti ovih dvomeča.
Ti nabrajaš stvari koje svi znamo, ali zaboravljaš da su i protivnici u prvom pretkolu u istim problemima. Borac nije išao nigdje na pripreme i promijenio je 5-6 igrača, ali isto tako su imali sreću pa su dobili protivnika koji je pripreme odradio u Nikšiću i takođe promijenio i više od 5-6 igrača (došli su lošiji). Što se tiče Sarajeva, mislim da je bilo više nego očigledno da je FKS kvalitetnije od Hiberniansa i to mnogo kvalitetnije. Ali kad se igra 30 minuta ozbiljno, a ostalo se šetka onda dođeš u situaciju da primiš 6 golova od amatera i izgubiš značajnih pola boda za ligaški koeficijent. (Also, za tvoju informaciju, Hrvatska je remizirala jednom na Malti, ali ih to nije koštalo odlaska na SP, naprotiv bili su prvi u grupi i išli direktno)
Takođe, neozbiljno je kao utjehu koristiti loše rezultate klubova iz regiona. Nije nikakva nepoznanica da se i u regionu radi loše, no oni imaju taj Dinamo/Partizan koji poprave ukupan dojam i nac. kvotu, mi nemamo. Uosatlom, ako u budućnosti zakažu Dinamo i Partizan, meni neće nikakva utjeha biti što smo u rangu sa Srbijom i Hrvatskom a gledamo u leđa Kazahstanu, Moldaviji, Bjelorusiji i sličnima.