BH klubovi u Evropi 2012/13

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

propuh
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2012/13

Post Postao/la propuh » 12 jul 2012, 22:42

NEZALAGANJE je napisao/la:
gavran je napisao/la:ne kontam sto panicite:4 utakmice bez poraza;6 bodova.
Svi samo vide nase lose rezultate i toboze nas nekvalitet...Ok nije to nesto ni pretjerano kvalitetno,ali eto lige koje vaze za mnogo bolje od nase,takodje izgubise po svog predstavnika(SRB,SLO)STA CEMO SAD???
Sta je koga briga za njih, nama su bitni ovi nasi.
A da su se obrukali itekako jesu :roll:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 12 jul 2012, 22:46

Bez poraza smo ove sezone u Europi, šteta što je Borac ispao
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 jul 2012, 22:47

propuh je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
gavran je napisao/la:ne kontam sto panicite:4 utakmice bez poraza;6 bodova.
Svi samo vide nase lose rezultate i toboze nas nekvalitet...Ok nije to nesto ni pretjerano kvalitetno,ali eto lige koje vaze za mnogo bolje od nase,takodje izgubise po svog predstavnika(SRB,SLO)STA CEMO SAD???
Sta je koga briga za njih, nama su bitni ovi nasi.
A da su se obrukali itekako jesu :roll:
Bitno je ,jer svi porede nase sa drugim kad su njihovi uspjesi u pitanju...Isto tako treba biti i u neuspjehu...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 12 jul 2012, 23:08

dva kluba, oba se obrukala.. pitari su prošli, to je najbitnije, al' 6 golova od Maltežana primit' i još 2 puta od njih gubit' je naučna fantastika (bar bila dosad :D ), AJ opet remizir'o, al' bar su zabili dva gola :D ne zna se ko se više obruk'o, pitare od te kvalifikacije spašava prolaz, a AJ-a to što su igrali s Crnogorcima (mada ni oni nisu nešto bolji od ovih), ostaju 2 najbolja kluba da pokušaju malo izvuć' državu i saraj'vo da se ne obruka protiv Levskog
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 jul 2012, 23:10

Drago mi je sto ispao Borac, za njih ne treba trositi rijeci zna se o kakvim se "ljudima" i "klubu" radi.

Sarajevo se izvuklo, pamet u glavu protvi Levskog. Sretno komsijama.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 jul 2012, 23:12

TRUST je napisao/la:Kad nam klubovi odu u evropu tek tad vidimo koliko nam je liga strasno jaka
I jos kad skontas da klub za kojeg navijas ispadne iz te lige.Tragedija jos veca............ 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 jul 2012, 23:25

Što ih prcaš, stari :lol: :lol: :lol:
Hayley <3

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 12 jul 2012, 23:48

Borac, dragi Borac. Kad bi netko pogledao zdrijebove ove zadnje dvije sezone rekao bi da im se stima da dobiju drugoligase, al ni njih proc ne mogu slika. Gledao utakmicu, doduse odspavao jedno 20 minuta :lol: . Stvarno ocajno, stalno neke najave, gradnja stadiona i onda izadju u Europu i podcjenjuju. Sta bi oni? Da im dodje prvo predkolo Manchester? Mozda se tad nebi zezali. Razocaran sam totalno u pristup utakmicama.

Sarajevo, nije da sam razocaran rezultatom, jer znam da Maltezani vise nisu tek tako lagani protivnici, al sam razocaran u pristup, kao i sa Borcom, da ih se nije podcjenilo bile bi obe pobjede. Ne mora znacit da ce ih Levski pomest, treba gledat s malo vedrije strane, prosli su pa kako god, jedan remi s Maltezanima nece nitko zamjerit ako se poslije iskupe. Sjecam se da je Dinamo izbacio Khazara iz LP nakon produzetaka i to su u obe utakmice gubili kao i Sarajevo. A scenarij poslije? 3 komada Ajaxu u Amsterdamu. Ne kazem da ce Sarajevo proc Ajaxa, al ne moze se sudit po ovom jednom dvomecu, jer su ipak prosli. Odigrali su dovoljno i to je to. Svu srecu im zelim u daljnjem tijeku natjecanja.

Zelji i Sirokom takodjer srecu zelim, Siroki vjerovatno na St. Patricks. Gube 2-1, produzetci su, al ako ostane ovako proci ce zbog golova u gostima.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 13 jul 2012, 00:25

NEZALAGANJE je napisao/la: Bitno je ,jer svi porede nase sa drugim kad su njihovi uspjesi u pitanju...Isto tako treba biti i u neuspjehu...
Šta ti je? Mi smo ti koji ganjamo druge, mi smo u pripizdini na uefinoj tablici nac. koeficijenata, nama treba iskorak da popravimo tu kvotu. Nismo u poziciji da se zadovoljavamo time što su i drugi izgubili predstavnika, ti drugi imaju Dinamo, Partizan koji su pravili i praviće razultate koje niko od naših klubova nije i još dugo neće ostvariti. Zato je ključ našeg napretka da ove rijetke lošije rangirane protivnike sameljemo svaki put...
NAPRIJED NARODE!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 jul 2012, 00:53

Zeman je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Bitno je ,jer svi porede nase sa drugim kad su njihovi uspjesi u pitanju...Isto tako treba biti i u neuspjehu...
Šta ti je? Mi smo ti koji ganjamo druge, mi smo u pripizdini na uefinoj tablici nac. koeficijenata, nama treba iskorak da popravimo tu kvotu. Nismo u poziciji da se zadovoljavamo time što su i drugi izgubili predstavnika, ti drugi imaju Dinamo, Partizan koji su pravili i praviće razultate koje niko od naših klubova nije i još dugo neće ostvariti. Zato je ključ našeg napretka da ove rijetke lošije rangirane protivnike sameljemo svaki put...
Nisi ti shvatio moju poentu,ali nikako...Te lige se smatraju 'miljama' ispred nase kad se spominju,a onda niko ne vidi ili ne zeli da vidi da se i njima desavaju iste stvari,bez obzira na sav novac i kvalitet njihovih vodecih klubova,a i same lige,po vidjenju mnogih ovdje...Dakle,poenta je upravo u tome da nije bogom dano da mi prodjemo ove ekipe tj da ih sameljemo kako ti kazes,jer i oni nesto rade,treniraju,ulazu u svoj sport za razliku od nase drzave i sasvim je normalno da namuce ili izbace nase ekipe imajuci to u vidu...Ako dodas tome cinjenicu da su i Sarajevo i Borac izmijenjali po 5-6 igraca iz proslosezonske prve ekipe i da im je 'nova' ekipa na okupu tek nesto vise od mjesec,onda nam se oduzima i zadnja prednost koju smo imali u odnosu na njih,a to je talentovanost nasih igraca,jer se obicno oni koji su otisli zamjene igracima nize kvalitete ili iste kvalitete,ali dodju nespremni....Rijetko ko unaprijedi ekipu.Dakle,mi imamo prednost u odnosu na ove amatere,ali samo kad imamo KONSTANTU,jer to nisu vise oni amateri od prije 10god koje ces dobiti sa bilo kakvom ekipi....Jednostavno,svi napreduju,a ne treba zaboraviti da su upravo ovi 'ribari,konobari i pekari' sa Malte kostali Hrvatsku jednog velikog takmicenja,ne tako davno...Ne,ovim svojim postom,ne pravdam nase timove,ali jasno govorim sta moras imati da bi ih izbacio bez puno muke....U suprotnom,desava se sto se desilo...

High

Post Postao/la High » 13 jul 2012, 00:55

Borac ispao, u igri još željezničar, lištica i Sarajevo. Od ove tri preostale ekipe, ne bih znao reći ko nastavlja dalje, a ko ne. Samo da ne bude kakvog deklasiranja, ostalo se može podnijeti.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 13 jul 2012, 01:26

High je napisao/la:Borac ispao, u igri još željezničar, lištica i Sarajevo. Od ove tri preostale ekipe, ne bih znao reći ko nastavlja dalje, a ko ne. Samo da ne bude kakvog deklasiranja, ostalo se može podnijeti.
Ma mi necemo dalje. Jedino da Levski totalno podbaci..mada ni tada nebi prosli dalje.
Ne mogu oni podbaciti, koliko nasa odbrana moze primiti golova. Nema sanse. :mrgreen:

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 13 jul 2012, 01:26

Hrenovčice tuga zesca,o Borcu ne treba ni trositi rijeci.Primiti od prestavnika Malte 6 komada!!Majko mila amatera!!

High

Post Postao/la High » 13 jul 2012, 01:39

Vamos je napisao/la:
High je napisao/la:Borac ispao, u igri još željezničar, lištica i Sarajevo. Od ove tri preostale ekipe, ne bih znao reći ko nastavlja dalje, a ko ne. Samo da ne bude kakvog deklasiranja, ostalo se može podnijeti.
Ma mi necemo dalje. Jedino da Levski totalno podbaci..mada ni tada nebi prosli dalje.
Ne mogu oni podbaciti, koliko nasa odbrana moze primiti golova. Nema sanse. :mrgreen:
Poznavajući nas, sve je moguće. Igrači će imati jedan čas kulture prije Levskog, to je sigurno.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 13 jul 2012, 17:00

NEZALAGANJE je napisao/la: Nisi ti shvatio moju poentu,ali nikako...Te lige se smatraju 'miljama' ispred nase kad se spominju,a onda niko ne vidi ili ne zeli da vidi da se i njima desavaju iste stvari,bez obzira na sav novac i kvalitet njihovih vodecih klubova,a i same lige,po vidjenju mnogih ovdje...Dakle,poenta je upravo u tome da nije bogom dano da mi prodjemo ove ekipe tj da ih sameljemo kako ti kazes,jer i oni nesto rade,treniraju,ulazu u svoj sport za razliku od nase drzave i sasvim je normalno da namuce ili izbace nase ekipe imajuci to u vidu...Ako dodas tome cinjenicu da su i Sarajevo i Borac izmijenjali po 5-6 igraca iz proslosezonske prve ekipe i da im je 'nova' ekipa na okupu tek nesto vise od mjesec,onda nam se oduzima i zadnja prednost koju smo imali u odnosu na njih,a to je talentovanost nasih igraca,jer se obicno oni koji su otisli zamjene igracima nize kvalitete ili iste kvalitete,ali dodju nespremni....Rijetko ko unaprijedi ekipu.Dakle,mi imamo prednost u odnosu na ove amatere,ali samo kad imamo KONSTANTU,jer to nisu vise oni amateri od prije 10god koje ces dobiti sa bilo kakvom ekipi....Jednostavno,svi napreduju,a ne treba zaboraviti da su upravo ovi 'ribari,konobari i pekari' sa Malte kostali Hrvatsku jednog velikog takmicenja,ne tako davno...Ne,ovim svojim postom,ne pravdam nase timove,ali jasno govorim sta moras imati da bi ih izbacio bez puno muke....U suprotnom,desava se sto se desilo...
Nisam shvatio poentu jer je i nema u tvom postu. Osim ako je poenta da svaki poraz ima opravdanje? To sam znao i bez tebe, no ta opravdanja ne možemo uzeti kao objektivna jer su ovi rezultati Sarajeva i Borca u prvom pretkolu plod neozbiljnosti igrača i stručnog tima (u slučaju Sarajeva), i slobodno mogu reći mafijaškog rada u upravi i stručnom štabu Borca. Dakle, to nisu objektivni razlozi loših rezultata (kvaliteta protivnika, lošija finansijska situacija i sl) već loš rad u pripremi utakmica i ekipe za koji trebaju da lete glave (Borac) i da se novčano kazne igrači i sš (Sarajevo). Uz to, rezultati i neke čudne situacije u ove 4 utakmice naveli su mnoge da razmišljaju o regularnosti ovih dvomeča.

Ti nabrajaš stvari koje svi znamo, ali zaboravljaš da su i protivnici u prvom pretkolu u istim problemima. Borac nije išao nigdje na pripreme i promijenio je 5-6 igrača, ali isto tako su imali sreću pa su dobili protivnika koji je pripreme odradio u Nikšiću i takođe promijenio i više od 5-6 igrača (došli su lošiji). Što se tiče Sarajeva, mislim da je bilo više nego očigledno da je FKS kvalitetnije od Hiberniansa i to mnogo kvalitetnije. Ali kad se igra 30 minuta ozbiljno, a ostalo se šetka onda dođeš u situaciju da primiš 6 golova od amatera i izgubiš značajnih pola boda za ligaški koeficijent. (Also, za tvoju informaciju, Hrvatska je remizirala jednom na Malti, ali ih to nije koštalo odlaska na SP, naprotiv bili su prvi u grupi i išli direktno)

Takođe, neozbiljno je kao utjehu koristiti loše rezultate klubova iz regiona. Nije nikakva nepoznanica da se i u regionu radi loše, no oni imaju taj Dinamo/Partizan koji poprave ukupan dojam i nac. kvotu, mi nemamo. Uosatlom, ako u budućnosti zakažu Dinamo i Partizan, meni neće nikakva utjeha biti što smo u rangu sa Srbijom i Hrvatskom a gledamo u leđa Kazahstanu, Moldaviji, Bjelorusiji i sličnima.
NAPRIJED NARODE!

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 15 jul 2012, 12:49

jel zna netko kad je izvlačenje 3 kola i koje vrijem lp i el hvala unaprijed
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 15 jul 2012, 13:06

^ 20. jula je zdrijeb za 3. pretkolo...
SAMO ČELIK !

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 15 jul 2012, 14:31

Sto kladionice kazu

Maribor - Zeljeznicar
1 - 1.50
X - 3.55
2 - 6.50

Široki Brijeg - St. Patricks
1 - 1.50
X - 3.60
2 - 6.25

Levski - Sarajevo
1 - 1.55
X - 3.60
2 - 5.60

Za razliku od neki dan, Zelji se daju malo manje sanse, rezultat tome su vjerovatno losi rezultati BH predstavnika u prvom predkolu EL. Siroki ima izgledne sanse i moraju proc, ispadanje ce bit jako tezak udarac za BH nogomet. Sarajevu zelim srecu, mozda nemaju neke velike sanse ostvarit rezultat tamo, al ako odigraju dobro i ostvare minimalan poraz vidim priliku da se u euforiji nesto napravi.

Mislim da je vrijeme da u naredne 3 sezone stasaju 2 kluba sa za nase prilike dobrim koeficijentima. Da nam je jedan s koeficijentom barem 12-13 i jedan sa koeficijentom 7-8 bilo bi odlicno. Ti klubovi bi bili nosioci u prva 2-3 predkola i puno lakse bi sve bilo. Ne mogu BH klubovi sakupit toliko koeficijenta za jednu sezonu, mozda mogu ovo 7-8, al i to je naucna fantastika. Koeficijent se racuna tako da se zbroji zadnjih 5 sezona, al ja mislim da bi uz ozbiljan rad za 3 sezone mogli skupit nesto nako solidno. U Siroki najvise vjerujem, oni vec desetljece Europu propustili nisu, al sam zato u njih najvise i razocaran, toliko igraju, a tako los koeficijent imaju. Kako to da nisu uspjeli barem jednom u zadnjih 5 godina probit neku granicu. U zadnjih 5 sezona najvise sto su ostvarili je 0.850, sto je po meni beznacajno. Uvijek su nekako blizu, al ih nece. Dvije godine za redom je samo jedan gol dijelio od prolaska Austrijanaca i onda ono ispadanje od Olimpije koje im ne mogu oprostit, no, tko zna, mozda je ova sezona prekretnica.

Zeljo je na jako dobrom putu. Zadnje tri sezone ima koeficijente nako taman da za jos 2 sezone ima oko 7. 2010/11 ima 1.375, 2011/12 ima 1.225, a ovu sad 2012/2013 ima 1.125, a ima jos priliku i popravit ga ako prodje dalje. One tamo dvije sezone ima 0.366 i 0.350, a kad se oni obrisu za dvije sezone i da dodju oko 1.500 taman bi imali jedan tim s solidnim koeficijentom. Da ove il naredne dvije sezone prodje nekog nositelja, napravi podhvat bili bi mirni i nebi vise molili Boga tko mora gdje bit prvak da bi Zeljo bio nositelj.

Sarajevo ima koeficijent kao i Zeljo, al mislim da Zeljo ima vece mogucnosti za poboljsanjem, jer Sarajevo u naredne dvije sezone gubi preko 2 koeficijenta, a Zeljo tek nesto vise od pola. No, ako bi Sarajevo proslo Levskog bilo bi nositelj i imalo mogucnost da napravi nesto.
Znam da previse ocekujem, al mislim da ne mozemo vjecno cekat poboljsanja i gledat druge, vrijeme je da se klubovi malo trgnu i pocnu ozbiljnije radit na tom da se napravi iskorak u Europi.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

acovic1
Kontakt:

Post Postao/la acovic1 » 15 jul 2012, 15:38

Ma ne treba tako isključivo gledati na utakmice Borca i Sarajeva.Borac je po meni ispao čisto zbog trenera i njegovog nesnalaženja i neiskustva u euro utakmicama.Sarajevo je u mnogo boljoj situaciji jer imaju Jovića koji je s Zrinjom ostvario za naše uvjete solidne rezultate ( pobjeđivao je Slovan,Tobol,igrao neriješeno sa Odenseom,s Bragom su pokradeni u Portugalu,masakrirali Tre penne itd ) , ima iskustva u pripremanju ekipe za ovakve tekme koje su specifične i dolaze usred priprema.Problem naših klubova je slaganje ekipa u hodu ,to može proći u našoj ligi ali vani ne ide.Sarajevo realno ima najtežeg protivnika od BH klubova ali ja ih ne bih otpisao i ne bi me iznenadilo da bude jako tijesno i čak da Sarajevo prođe iako nisam upoznat sa snagom bugara.Izgleda da sve naše ekipe moraju proći neku kalvraiju i da ih neko dobro ispraši da bi onda ozbiljno shvatili neke stvari (to se ove godine desilo Borcu).Što se tiče Želje mislim da će to biti 50-50 tekma i da će odlučiti sreća i jedan potez.Široki bi trebao proći i nadam se njihovom sigurnom prolasku ali po ovome što čitam na portalima od nekih navijača širokog ne štima za sada sve najbolje u ekipi ali ipak nadam se da će ih Bloudek dobro posložiti kako zbog samog Širokog tako i zbog ukupnog koeficijenta u europi.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!

gradinaARNEL
Kontakt:

Post Postao/la gradinaARNEL » 15 jul 2012, 19:20

kakva je situacija sa prijenosima za ovu sedmicu
ja msm da bi siroki trebao biti na bht1 ....mada nebi me cudilo da i to sjebu pa da negledamo i to
Samo jedan grad, samo jedan klub
Samo Gradina , samo Srebrenik

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.