Houston Rockets

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Pasha
Moderator
Kontakt:

Re: Houston Rockets

Post Postao/la Pasha » 15 jul 2012, 19:41

ja sam više nego siguran da se sad(ne sad bukvalno) odvijaju pregovori na relaciji NY-HOU oko sign and trade opcija....
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 15 jul 2012, 20:01

sejo90 je napisao/la:Zanimljiva kombinacija Howard-Linsanity.. ako Lin nije zaboravio da igra :D :D :D
http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... lton-at-pg" onclick="window.open(this.href);return false;

statistika dokazuje da je Lin bolji od Feltona, ovo sam stavio jer si maloprije rekao da je Felton klasa za Lina, ipak obrnuto je.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 jul 2012, 20:19

Carlo je napisao/la:
sejo90 je napisao/la:Zanimljiva kombinacija Howard-Linsanity.. ako Lin nije zaboravio da igra :D :D :D
http://espn.go.com/blog/new-york/knicks ... lton-at-pg" onclick="window.open(this.href);return false;

statistika dokazuje da je Lin bolji od Feltona, ovo sam stavio jer si maloprije rekao da je Felton klasa za Lina, ipak obrnuto je.
Poredjenje napravljeno na osnovu 30 utakmica Lina kojeg nit je ko znao a kamoli skautirao.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 15 jul 2012, 20:21

čekaj, ti(odnosno ovaj analitičar) tvrdiš/te da je Lin bolji igrač od Feltona. možda nekad u budućnosti. Felton je dokazana klasa, dok je Lin više igrač koji je iskoristio trenutak. šta će biti sa njim na zna se. možda već ove sezone se pokaže kao potpuni promašaj, a možda nastavi gdje je stao. u svojih blizu 20 godina aktivnog pračenja NBA lige nagledao sam se takvih igrača...

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 15 jul 2012, 20:32

Carlo je napisao/la:

Ja znam da je Lin bio dobar, bio sam svjedok toga.. ali koliko je to trajalo?

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 15 jul 2012, 21:02

Zaboravljate da je Linu prosla godina bila prva godina da igra, tako da ima i vremena i prostora za napredak. Bitno je da je pokazo da ima talent, a sve ostalo ce doci vremenom, sve sto duze bude igro manje ce imati problema sa TO itd. Posebno mu odgovara PnR sto Mchale i koristi. Plus ima "star power" sto nisu imali ni Dragic ni Lowry, tako da ce privuci dosta paznje, kako ovdje tako i u Kini gdje smo do sad bili najpraceniji klub.

Samo ako nekako uspijemo zadrzati Lamba sve ce biti dobro

Lin
Lamb
Parsons
D-Mo
Howard

aBd
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 15 jul 2012, 21:26

neki od igrača koji su "bljesnuli" potpisali vrhunski ugovor i nestali su Isaac Austin, Marc Jackson(ne Mark play, ovaj je krilni centar), pa onda bio je i Houstonov play Matt Maloney itd...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 15 jul 2012, 21:37

Pasha je napisao/la:neki od igrača koji su "bljesnuli" potpisali vrhunski ugovor i nestali su Isaac Austin, Marc Jackson(ne Mark play, ovaj je krilni centar), pa onda bio je i Houstonov play Matt Maloney itd...
Ne mora znaciti da ce s Linom biti isto, vidjet cemo, bruku igraca su bili losi u prvim godinama pa su napredovali ili su popravili neki segment igre.
Ne sikiram se za Lina, pogledaj ovako placo bi Dragica 8 miliona 4 godine, ovako placas Lina 3 godine i sve sto lik donosi. Lowry bi bio tradeovan i ovako i onako.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 15 jul 2012, 21:40

Zeljovac_1921 je napisao/la:Zaboravljate da je Linu prosla godina bila prva godina da igra, tako da ima i vremena i prostora za napredak. Bitno je da je pokazo da ima talent, a sve ostalo ce doci vremenom, sve sto duze bude igro manje ce imati problema sa TO itd. Posebno mu odgovara PnR sto Mchale i koristi. Plus ima "star power" sto nisu imali ni Dragic ni Lowry, tako da ce privuci dosta paznje, kako ovdje tako i u Kini gdje smo do sad bili najpraceniji klub.

Samo ako nekako uspijemo zadrzati Lamba sve ce biti dobro

Lin
Lamb
Parsons
D-Mo
Howard

aBd
Treca godina u ligi.. a misllis li ti da e on bez razloga grijao klupu i igrao D-league? mrzili ga zato sto je kizen :D :D :D i Lamb ide za Howarda, po logici

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 15 jul 2012, 21:43

sejo90 je napisao/la:
Treca godina u ligi.. a misllis li ti da e on bez razloga grijao klupu i igrao D-league? mrzili ga zato sto je kizen :D :D :D i Lamb ide za Howarda, po logici
Martin ide za Howarda po logici, Morey je rekao da ce im dati jednog od trojice draftovanih ove godine.

Morey je htio zdrzati Lina kad je bio s timom u summer league, ali nije mogao radi Dalemberta, bio nam je potreban centar a imali smo vec 2 PG i sa Fortsonom 3.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 15 jul 2012, 21:59

ma problem je što si ti previše euforičan oko dolaska Lina. naravno da sport nije egzaktna nauka, pa da postoje stroga pravila koja se ne mijenjaju. Ben Wallace je bio "mudo Marjanovo" u prvim godinama u Washingtonu, pa smo vidjeli gdje je završio...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 15 jul 2012, 22:08

Pasha je napisao/la:ma problem je što si ti previše euforičan oko dolaska Lina. naravno da sport nije egzaktna nauka, pa da postoje stroga pravila koja se ne mijenjaju. Ben Wallace je bio "mudo Marjanovo" u prvim godinama u Washingtonu, pa smo vidjeli gdje je završio...
Pa dobro jesam euforican, pozelio sam da upalim TV a da spominju Rocketse, kao proslih par dana. Poslje Minga i T-Maca nikakve paznje nismo dobili, prvenstveno sto nismo imali tog tipa igraca, spominjali su malo Lowrija i Dragica ali rijetko. Eto recimo prije par mjeseci kad smo dobili Lakerse u LA, napravili su cijeli segment zasto su Lakersi izgubili i zasto je Bynum bio izbacen, na kraju rekose "usput Rocketsi su dobili tekmu", a Dragic razvalio tu tekmu ni da spomenu. S Linom i aBd Howardom ce se to drasticno promjeniti. Drugo pozelio sam da imamo tipa igraca ili par igraca s kojim se mos nadati budocnosti, u zadnjih par godina je bila mrtva tacka.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 15 jul 2012, 22:19

zbog te tvoje euforije te ja malo i pokušavam spustiti na zemlju. ako nešto pođe po zlu, pad i udarac u zemlju bi ti mogao biti jako bolan.

što se tiče dolaska Lina računaj da je to 99% sigurno. vjerovatno će se Houston morati odeći nekog budućeg draft picka iz prve runde. neće New York propustiti priliku da nešto ušićari kad već može. a Howard je već malo teži zalogaj, ali ne i neostvariv...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 15 jul 2012, 22:28

Pasha je napisao/la:zbog te tvoje euforije te ja malo i pokušavam spustiti na zemlju. ako nešto pođe po zlu, pad i udarac u zemlju bi ti mogao biti jako bolan.

što se tiče dolaska Lina računaj da je to 99% sigurno. vjerovatno će se Houston morati odeći nekog budućeg draft picka iz prve runde. neće New York propustiti priliku da nešto ušićari kad već može. a Howard je već malo teži zalogaj, ali ne i neostvariv...
Pa neam sta biti bolan :D sta god da se desi sve u dure, nastvaljim pratiti ekipu kakva jest i to je to.

Mada sta god da bude, i ako ne dodju ni Lin ni Howard opet imamo Lamba i co. I bit ce ih opet bolje gledati nego do sad.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 15 jul 2012, 22:58

sejo90 je napisao/la:
Carlo je napisao/la:

Ja znam da je Lin bio dobar, bio sam svjedok toga.. ali koliko je to trajalo?
do kad se nije povrijedio
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 16 jul 2012, 10:39

felton iza sebe ima godine igranja u nba ligi, a ne moze se reci da je bio loš igrac. a lin ima 15 utakmica u kojima je bljesno i sad se kao otvoreno moze pricato o klasi lina za feltona :roll:
nema potpisa

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 16 jul 2012, 22:39

The case for Howard in Houston
http://espn.go.com/blog/truehoop/post/_ ... in-houston" onclick="window.open(this.href);return false;

Skraceno:

Why would Howard stick in Houston? Well, part of the Rockets’ plan is to clear enough salary-cap space to go after another major free agent next summer, and provide him the second superstar he’d need to pursue a championship.

They’ll have the “home-court advantage” when he becomes a free agent, with the ability to guarantee him an additional year and approximately $25 million more than anyone else, as the Brooklyn Nets just did with Deron Williams. Remember, by opting in for the final year of his old contract that was negotiated by former agent Aaron Goodwin, Howard kept his new agent, Dan Fegan, from receiving any salary commission from him this season. There’s lost money to be made up, so wouldn’t that provide incentive for Fegan to get Howard to sign the most lucrative possible contract -- the Rockets’ -- next year?

Second would be the Jeremy Lin factor. If the Knicks don’t match Houston’s contract offer and Lin becomes a Rocket, Houston would resume its role as Asia’s NBA team. The Rockets already established business relationships with Chinese companies who bought courtside banner ads while Yao Ming was with the team, so they’re perfectly positioned to market Lin -- and Howard -- in Asia.

Howard wants a global brand, and he’s already made efforts to establish his presence in China. Playing with Lin would help that cause. Chinese television scrambled to add Knicks games to the schedule after the Linsanity craze last season. Imagine how many Rockets games they could broadcast knowing his schedule months in advance.

D12 8-)

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 17 jul 2012, 01:00

Joj Lamba sta radi, prva cetvrtina 11 poena

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 17 jul 2012, 01:06

Zeljovac_1921 je napisao/la:Joj Lamba sta radi, prva cetvrtina 11 poena
Gledam i ja sada, mali je super. :)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 17 jul 2012, 01:13

DejaNMG je napisao/la:
Gledam i ja sada, mali je super. :)
Jak je, kroz par godina all star sigurno.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.