OK, subjektivni razlozi, shvatam. Samo reci da ti se ne svidja i gotovo. Jer kako god da okrenes, D.M je muzicar jer se bavi muzikom (pjeva, pise, komponuje). Nisu mu sve pjesme plagijati, mnoge je sam napisaoZeman je napisao/la:Opet idemo u krivo.. Rekao sam da su to moji subjektivni razlozi zašto ne volim tu pjesmu, ne volim ni ovu novu jer je plagijat (a isto je napisao "muzičar"). Sve i da ju je napisao Mozart himna ne treba da se pjeva na tribini kad igraju dva tima iz iste lige, pa valjda bar ti kužiš da je riječ o političkoj poruci?calcio je napisao/la:@Zemane
Ko bi trebao pisati himnu ako ne muzicari? To sto mozda ne volis Merlina je druga stvar. Ali nisu ni englesku i talijansku himnu pisali akademici i intelektualci nego obicni ljudi. Evo bas sam pogledao na wiki, englesku himnu je napisao muzicar a talijansku neki 20-godisnji student.
Ot: velika je razlika između muzičar i pop-pjevač... Muzičar (kompozitor) može napisati melodiju, pjesnik može napisati tekst, ali pop-pjevač ne može napisati ništa!
A himna na utakmicama... hmm ima mnogo gorih stvari na stadionima od toga. Ne brine me pjevanje himne previse.