Ti vise ne znas ni o cemu diskutujes, bas si totalno zapetljao sve i pokusavas okrenuti ono sto si na startu rekao, a to je da NIKO od Cityjeve cetvorke nije svjetska klasa i da je napad iz Reala 2004/2005 bio bolji.Monolog je napisao/la:@SamoZeljo,
Promašio si poentu. Znam da Real tad nije osvojio, ali ti uopćeno govorim. Svi golovi, nebitno ko ih i kad postiže su jako bitni za titulu. Ne samo Džekini, već i golovi koje je zabio Morientes. To je sva poenta. I, opet preskačeš ono što ti ne odgovara. Fudbal je evoluirao kao i svaki sport. Fizičke predispozicije uzimaju primat. Ako si ti siguran da bi ovaj City u onom vremenu zabio 100+ golova, ja sam siguran da bi onaj Real u ovakvom Premiershipu zabio 200. Eto, tako se ti vodiš svom tom šbb kbb politikom. Ne bi ti bio ti, kad bi realno sagledao neke stvari (podsjećam te na jednu diskusiju glede Welbecka i Rooneya, jer si tvrdio da je Welbeck bolji igrač od Waynea).![]()
Messi jeste klasa za sebe. On i Ronaldo su tako visoko digli letvicu da je smiješno bilo kojeg igrača porediti s njima. Naravno, ofanzivca. Pa, kada pogledaš da je jedan Drogba izmislio fudbal za Džeku, a onda bacimo pogled na ono što radi na terenu, te pogledamo statistiku, opet ne može biti svrstan u isti koš sa Argentincem i Portugalcem. Od boljeg ima bolji, naravno. Zar je tebi svako WC igrač? Evo, ja ću ti sad nabrojati napadače koji su u Premiershipu (zaključno sa 2011/12 sezonom), a da su bolji od Edina: Aguero, Tevez, Balotelli, Rooney, RvP, Suarez, Torres. A, opet neki eminentni fudbalski analitičari izbacuju Teveza, Balotellija iz te WC klasifikacije. Ako su oni bolji od Edina (a jesu), gdje onda on pripada? Pa u rang ispod. Bio je jednom na širem izboru Ballon d' Or i to je to. Da bi bio WC igrač a ne "one hit wonder", moraš češće biti dobar i pri vrhu liste koja se vrednuje i na koju se svi pozivaju.
Citirao si moju recenicu u kojoj sam spomenuo golove koji su obezbjedili titulu i rekao si da i golovi tadasnjih igraca Reala su isto tako bili golovi za titulu. Cak si me pokusao i ismijati.
Ja sam ti sve fino argumentovao ali ti opet o drugim stvarima. Da stvar bude jos gora, utrpavas mi neke diskusije o Welbecku?? Nikad u zivotu i nigdje ja nisam diskutovao o tom igracu. Ti si me slucajno ili namjerno zamjenio sa nekim drugim, ali svejedno, svakako nije tema diskusije. U svakom slucaju ruzan pokusaj omalovazavanja mojih komentara. Nije fino.
Mogu i ja reci kako si ti nekad negdje diskutovao govorio kako je Pedro bolji od Messija i onda te na takav nacin iskljuciti iz diskusije i obiljeziti kao neozbiljnog diskutanta. To otprilike ti pokusavas uraditi meni. Ako nemas argumente, nemoj ih ni izmisljati.
Haj se ti moj Monoloze umij dva puta hladnom, pa jednom vrucom i onda opet dva puta hladnom vodom i onda probaj da se vratis na diskutiju ali samo istina, necemo lagati jedni na druge.