Borussia Monchengladbach
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Re: Borussia Monchengladbach
Nije zvanično za De Jonga, niko ne može sa sigurnošću potvrditi da li su pregovori još u toku...
Vidio sam to za Hoiletta danas, ne znam šta da kažem, već se jednom pisalo da je službeno i da je Hoilett u Gladbachu, pa onda ništa od toga nije bilo... Već sam ga prežalio a evo sad opet ovo...ništa ne vjerujem dok ga ne vidim službeno u dresu Borussie...
Neki su insideri pisali da danas treba da bude press konferencija na Borussia Parku, a jedan insider je već sedmicama pisao da će De Jong i Hoilett biti zajedno predstavljeni kao novi igrači...
Ako se ovo stvarno desi i obojica potpišu onda definitivno neka treba iz ofanzive da napusti ekipe, najvjerovatnije de Camargo...
Uglavnom, treba čekati, niko ne zna sa sigurnošću šta se dešava...
Bit će napeto

Vidio sam to za Hoiletta danas, ne znam šta da kažem, već se jednom pisalo da je službeno i da je Hoilett u Gladbachu, pa onda ništa od toga nije bilo... Već sam ga prežalio a evo sad opet ovo...ništa ne vjerujem dok ga ne vidim službeno u dresu Borussie...
Neki su insideri pisali da danas treba da bude press konferencija na Borussia Parku, a jedan insider je već sedmicama pisao da će De Jong i Hoilett biti zajedno predstavljeni kao novi igrači...
Ako se ovo stvarno desi i obojica potpišu onda definitivno neka treba iz ofanzive da napusti ekipe, najvjerovatnije de Camargo...
Uglavnom, treba čekati, niko ne zna sa sigurnošću šta se dešava...
Bit će napeto
Agieren statt reagieren
Bilo kako bilo,nastavlja se stvarati i dalje odlicna ekipa,svaka cast na tome. Jos samo da udjete u LP i bit ce odlicno, uostalom nemozete proci gore nego sto je BvB prosao prosle godine!!!

Stern des Südens
-
Pale_Companion
- Kontakt:
proFCB je napisao/la:Bilo kako bilo,nastavlja se stvarati i dalje odlicna ekipa,svaka cast na tome. Jos samo da udjete u LP i bit ce odlicno, uostalom nemozete proci gore nego sto je BvB prosao prosle godine!!!
može i gore, ko Dinamo npr
Audi je novi CO-Sponzor, ugovor je potpisan do 2018-te
Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
navodno je danas oko 18h de Jong viđen na Borussia Parku, to je potvrdilo nekoliko osoba
Agieren statt reagieren
- kraljttbvb
- Kontakt:
proFCB je napisao/la:Bilo kako bilo,nastavlja se stvarati i dalje odlicna ekipa,svaka cast na tome. Jos samo da udjete u LP i bit ce odlicno, uostalom nemozete proci gore nego sto je BvB prosao prosle godine!!!
Vidim da si "metnuo" ovog zelenog smajlija, pa me interesuje gdje je ovdje smijesni dio? Ili ti preferiras neku posebnu vrstu humora...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
shvatit ces sa godinamakraljttbvb je napisao/la:proFCB je napisao/la:Bilo kako bilo,nastavlja se stvarati i dalje odlicna ekipa,svaka cast na tome. Jos samo da udjete u LP i bit ce odlicno, uostalom nemozete proci gore nego sto je BvB prosao prosle godine!!!
Vidim da si "metnuo" ovog zelenog smajlija, pa me interesuje gdje je ovdje smijesni dio? Ili ti preferiras neku posebnu vrstu humora...
Stern des Südens
Saga o De Jongu nikako da dobije epilog, a vjerujem da svi željno isčekuju (barem ovi Gladbachovci na čelu s @Paleom) da vide potpis Nizozemca na ugovoru BMG-a. Također, ukoliko i Hoilett potpiše, onda se stvara višak u napadu jer bi nedostatak Reusa bio anuliran dovođenjem Boltonovog (ne, ipak Blackburnovog
) igrača, a napad bi bio ojačan Twenteovim atakantom.
Logičan slijed bi bio da nogu u guzicu dobije već ostarjeli Belgijanac Igor de Camargo.
Citam malo prije na teletextu RTL-a de Jong vidjen u Gladbachu valjda je dosao na medicinski pregled,mada nema jos oficijalnog priznanja izgleda da je dosao...
Stern des Südens
-
Pale_Companion
- Kontakt:
mislim da će zaključno sa utorkom biti kompletiran kadar Borussie za novu sezonu...
treba se još malo strpiti, ali mislim da neće biti velikih iznenađenja

treba se još malo strpiti, ali mislim da neće biti velikih iznenađenja

Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ezequiel Calvente (21) izgleda da dolazi na jednogodišnju posudbu iz Betisa, tako da ništa od Hoiletta najvjerovatnije.
Radi se o ofazivnom veznom, najbolje se snalazi na lijevom krilu i ima dosta potencijala. Vjerujem Favreovom izboru
, i bitno je samo da de JOng dođe a izgleda da je to gotova stvar... Sutra će se više znati...
Radi se o ofazivnom veznom, najbolje se snalazi na lijevom krilu i ima dosta potencijala. Vjerujem Favreovom izboru
Agieren statt reagieren
Po svemu sudeci de Jong je stigao u Gladbach. 16miliona € svaka cast. 12.5€ sad 2.5€ kad prodjete u grupe LP i 1€ su neke premije...
Et samo se nadam da cete uletit u LP
Et samo se nadam da cete uletit u LP
Stern des Südens
sjajan transfer za Gladbach, jedva cekam da vidim kako ce proci u kvalifikacijama, volio bi da uđu u tu grupnu fazu LP.
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
-
Pale_Companion
- Kontakt:
službeno je, Bonhof je potvrdio transfer
http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 87726.html" onclick="window.open(this.href);return false;
navodno je plaćen 15 mil eura, najskuplji transfer Borussie ikad

http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 87726.html" onclick="window.open(this.href);return false;
navodno je plaćen 15 mil eura, najskuplji transfer Borussie ikad
Agieren statt reagieren
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Vraćaju se divovi.Još Hoilett pa po LP.Borussia je prestrašna i veliki kandidat za prve 4 pozicije.Gladbach je apsolutni vladar prelaznog roka kad je Bundesliga u pitanju.Na pojačanja preko 34 mil eura.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Odličan transfer. Nadam se da će Hoilett na kraju završiti u Newcastleu pa da obje strane budu zadovoljene. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Svaka cast i bas mi je drago sto cemo i ove sezone imati konkurenta u Bundesligi!!!
Stern des Südens
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pametno investiran novac od prodaje Reusa.
Gladbach je dobio poprilicno dobrog igraca, skoro istog profila kao i Reus, tako da mogu biti sasvim zadovoljni uradjenim poslom.
Tim je kompletiran, ceka se jos samo rasplet oko Hoiletta.
Gladbach je dobio poprilicno dobrog igraca, skoro istog profila kao i Reus, tako da mogu biti sasvim zadovoljni uradjenim poslom.
Tim je kompletiran, ceka se jos samo rasplet oko Hoiletta.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Znači napokon je došao kraj sagi oko De Jonga sjajan transfer očekujem M'Gladbach u grupama CL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Fali još samo službena objava na službenoj stranici, ali stvar je 99% gotova, i kako za sada izgleda bit će plaćen 15 mil eura... Svaka čast Eberlu i ekipi, sjajno odrađen posao...Mnogo je klubova bilo zainteresirano za njegove usluge, ali ovaj dragulj će kod nas
. Od samog starta je želio da dođe u Gladbach i zbog toga mi je još i draže jer se vidi da je zaista momak imao želju da nosi ovaj dres...
Mnogi koji prate Erdevise su rekli za de Jonga da Holandija dugo nije imala ovakvog talenta u napadu. U njegovim godinama ni Van Persie, ni Huntelar ni Van Nistelrooy nisu pokazivali ovako dobru igru i ovakvu zrelost. Ima sjajan njuh za gol, sjajnu tehniku, odličan šut i pas, odličnu kretnju i pregled igre, odlična igra glavom, solidan dribling i odličan finišer... To je ono što je Favre potrebna da kompletira ekipu i da je digne na viši nivo. Nema sumnje da će Favre od njega u budućnosti napraviti od njega jednog top evropskog napadača
[youtube][/youtube]
A šta tek reći za transfer rok (koji još nije završen)??? Potrošeno je oko 35 miliona eura !!!! Najviše u Bundesligi !!! U Evropi zasada su samo PSG, Chelsea i Juventus potrošili više !!! Nevjerovatno...do prošle godine se ova ekipa borila za opstanak, a sada...

Ovo je mlada i veoma potencijalna momčad koja može svakome pomrsiti račune, a pod vodstvom Favrea sve je moguće
... Velika je šansa za LP, treba ju samo uzeti uz manju dozu sreće.. Što se tiče Bundeslige nisu previskoi ciljevi postavljeni, traži se samo da se bude u gornjem domu, iznad 10-te pozicije, ali ja sam uvjeren da će ova ekipa ostvariti i bolji plasman od ovoga. Ekipa je dosta promijenjena, trebat će vremena da se uigra i posloži to, ne treba sad očekivati čuda, ali iskreno nadam se za narednu sezonu na jednu od pozicija koje vode u Evropu...bit će teško, konukrencija je veoma jaka, ali ja sam optimističan... samo da se dokopati LP, to mi je druga najveća želja za narednu sezonu, prva je bila da Favre produži ugovor
Što se Hoiletta tiče navodno je kako novine pišu imao razgovor sa Gladbachom za vikend i dobio je finalnu ponudu. Također trenutno ima ponudu QPR-a i na njemu je da se odluči... Nisam siguran, ali čini mi se kako je Newcastle u igri...
Ja iskreno mislim da od Hoiletta nema ništa i da će on na kraju završiti u nekom timu EPL-a. MIslim da je to ok jer smo stvarno ove sezone odlično popunjeni na svim pozicijama, a dat će se više šanse mladim igračima Gladbacha ( Younes/Rupp). Ako Hoilett dođe dobro je, a ako ne ne gubi se ništa strašno jer ova ekipa ima trenutno dobru širinu što prije nije bio slučaj. Sada se Favreu otvara niz mogućnosti za njegove taktičke zamisli, jer imao jako dobar i širok kadar da to izvede, i da ima mnogo isplaniranih i uvježbanih opcija plana igre i taktika...
Danas je sa ekipom trenirao i mladi španac Calvente, koji će par dana provesti na probi... Gledao sam neke klipove, mene mali nenormalno podsjeća stilom igre na Davida Silvu...
fino vam je Pale govorio
ovu zimu/proljeće, bit će Gladbach još jači iduće sezone
... I tako će i biti... Ovdje se ozbiljno radi i nije više suluda ona priča kako Borussia želi da se vrati na stare staze, da se ponovno digne i bude tamo gdje joj je i mjesto- Među najvećima !!!
I na kraju da ne zaboravim, Hvala Vam svima na pohvalama i čestitkama, hvala onima koji sa zanimanjem prate što se dešava u ovom klubu i hvala onim kojima je drago da se ova ekipa diže i koji žele ovu ekipu vidjeti u LP
... Lijepo je to vidjeti 
Mnogi koji prate Erdevise su rekli za de Jonga da Holandija dugo nije imala ovakvog talenta u napadu. U njegovim godinama ni Van Persie, ni Huntelar ni Van Nistelrooy nisu pokazivali ovako dobru igru i ovakvu zrelost. Ima sjajan njuh za gol, sjajnu tehniku, odličan šut i pas, odličnu kretnju i pregled igre, odlična igra glavom, solidan dribling i odličan finišer... To je ono što je Favre potrebna da kompletira ekipu i da je digne na viši nivo. Nema sumnje da će Favre od njega u budućnosti napraviti od njega jednog top evropskog napadača
[youtube][/youtube]
A šta tek reći za transfer rok (koji još nije završen)??? Potrošeno je oko 35 miliona eura !!!! Najviše u Bundesligi !!! U Evropi zasada su samo PSG, Chelsea i Juventus potrošili više !!! Nevjerovatno...do prošle godine se ova ekipa borila za opstanak, a sada...

Ovo je mlada i veoma potencijalna momčad koja može svakome pomrsiti račune, a pod vodstvom Favrea sve je moguće
Što se Hoiletta tiče navodno je kako novine pišu imao razgovor sa Gladbachom za vikend i dobio je finalnu ponudu. Također trenutno ima ponudu QPR-a i na njemu je da se odluči... Nisam siguran, ali čini mi se kako je Newcastle u igri...
Ja iskreno mislim da od Hoiletta nema ništa i da će on na kraju završiti u nekom timu EPL-a. MIslim da je to ok jer smo stvarno ove sezone odlično popunjeni na svim pozicijama, a dat će se više šanse mladim igračima Gladbacha ( Younes/Rupp). Ako Hoilett dođe dobro je, a ako ne ne gubi se ništa strašno jer ova ekipa ima trenutno dobru širinu što prije nije bio slučaj. Sada se Favreu otvara niz mogućnosti za njegove taktičke zamisli, jer imao jako dobar i širok kadar da to izvede, i da ima mnogo isplaniranih i uvježbanih opcija plana igre i taktika...
Danas je sa ekipom trenirao i mladi španac Calvente, koji će par dana provesti na probi... Gledao sam neke klipove, mene mali nenormalno podsjeća stilom igre na Davida Silvu...
fino vam je Pale govorio
I na kraju da ne zaboravim, Hvala Vam svima na pohvalama i čestitkama, hvala onima koji sa zanimanjem prate što se dešava u ovom klubu i hvala onim kojima je drago da se ova ekipa diže i koji žele ovu ekipu vidjeti u LP
Agieren statt reagieren
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.