EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

voltron30
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la voltron30 » 17 jul 2012, 23:44

neno#4 je napisao/la:Nista bolje. Jer smo mi tada imali petorku i to je to. Nista vise nisi imao. I Korlatovica da udje da napravi pokoji faul :lol: :lol:
Ima i toga, da ga igrači nisu fermali 2%, nego čisto na individualni kvalitet i sa već stečenim iskustvom pravili su akcije. Sabe je bio ikebana. A u drugom mandatu se osilio. :D

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 jul 2012, 00:03

Nismo imali postene zamjene.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 jul 2012, 00:09

Stani ba prva petorka Neno,Firke,Bećiragić,Avdić,Dževdo,.
Mujezinović,Korlatović,Ovčina kasnije se priključili Hukić,Tery,Mršić
Đe ba nismo imali rezerve :mrgreen:

Šta bi ja dao za jednog Harisa Mujezinovića ili Damira Mršića sad

Ne vidim te s Harunom na onim slikama iz Skenderije :|

Ovoj sad repci bi najbolje došo Mršić jelde ;) visinom nikad nismo bili jači ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 jul 2012, 00:12

Sta pricas ti, kakav Ovcina :lol: :lol:
Neozbiljan si decko.
Ovcina je tek poslije dosao.
Imali smo Adisa, Neno, Firke, Avdija, Dzevdo, udju Korlatovic, Leric i Mujezinovic.
Ostalo je poslije doslo, kad se vecina ovih oprostila.

Ostalo je samo ime.....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 18 jul 2012, 00:37

neno#4 je napisao/la:Sta pricas ti, kakav Ovcina :lol: :lol:
Neozbiljan si decko.
Imali smo Adisa, Neno, Firke, Avdija, Dzevdo, udju Korlatovic, Leric i Mujezinovic.
Ti znas da si mi drag decko i znam da imas dosta informacija, ali ovdje grijesis. Ovcina se itekako naigrao sa ovom generacijom, on i Mujezinovic su stigli zajedno sa koledza. i od igraca koji su imali dobru minutazu u ovom timu, fali Damir Mirkovic.
FKS❤️1946

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 jul 2012, 00:39

Nemoj me tjerati da ti tražim sastav sa Eurobasketa 1997 u rosteru stoji ime Elvir Ovčina :P
Već kvale za Eurobasket 99 su tu i Huka i Ovčina i Lerić, Opačak
Znači igrali su sa Nenom i Firketom čak je i Mršić igrao jedno prvenstvo sa njima ;)

Nego gdje je Damir Mirković :?:

Momčino neozbiljan si :mrgreen:

Naša najača ekipa sigurno ona 2001 ;)
Kad Keno 2003 zabi onaj koš ko Kecman Ciboni ;)
Jedva čekam te kvale da se ja i ti prisjetimo tih lijepih trenutaka

Kad počinju ova prvenstva za mlade, da pratimo uz Ramazn :?:

http://en.wikipedia.org/wiki/FIBA_EuroB ... lification" onclick="window.open(this.href);return false;
E vidite kvala za Eurobasket 99 :D :D kad će neka druga naša repka nešto ovako napraviti, stvarno smo bili sila :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 jul 2012, 09:08

legenda reala je napisao/la:Nemoj me tjerati da ti tražim sastav sa Eurobasketa 1997 u rosteru stoji ime Elvir Ovčina :P
Već kvale za Eurobasket 99 su tu i Huka i Ovčina i Lerić, Opačak
Znači igrali su sa Nenom i Firketom čak je i Mršić igrao jedno prvenstvo sa njima ;)

Nego gdje je Damir Mirković :?:

Momčino neozbiljan si :mrgreen:

Naša najača ekipa sigurno ona 2001 ;)
Kad Keno 2003 zabi onaj koš ko Kecman Ciboni ;)
Jedva čekam te kvale da se ja i ti prisjetimo tih lijepih trenutaka

Kad počinju ova prvenstva za mlade, da pratimo uz Ramazn :?:

http://en.wikipedia.org/wiki/FIBA_EuroB ... lification" onclick="window.open(this.href);return false;
E vidite kvala za Eurobasket 99 :D :D kad će neka druga naša repka nešto ovako napraviti, stvarno smo bili sila :P
2001 nisu igrali Avdic i Alihodzic koliko se sjecam. 97 su bili Ovcina i Mujezinovic reda reda, imali su simbolicnu minutazu na EP. Haris nesto vecu kasnije.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 jul 2012, 09:20

djokica je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Sta pricas ti, kakav Ovcina :lol: :lol:
Neozbiljan si decko.
Ti znas da si mi drag decko i znam da imas dosta informacija, ali ovdje grijesis. Ovcina se itekako naigrao sa ovom generacijom, on i Mujezinovic su stigli zajedno sa koledza. i od igraca koji su imali dobru minutazu u ovom timu, fali Damir Mirkovic.
Ne, Ovcina se nije naigrao u kvalifikacijama kada smo dobili Hrvatsku oba puta i Litvaniju gore. Ja o tome pricam.

Ostalo je samo ime.....

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 18 jul 2012, 09:57

Bh. reprezentacija mogla bi da ostane bez još jednog pleja
Dejan Maksimović - 17.07.2012 22:11

Muhamed Pašalić se još nije oporavio od povrede tetive zgloba i njegov ostanak sa reprezentacijom BiH na pripremama došao je pod znak pitanja.

Ukoliko se plejmejker grčke Kavale ne oporavi u narednih dan ili dva, vjerovatno će otpasti iz ekipe za kvalifikacije za "Eurobasket 2013". Naime, Pašalić je već izgubio sedam dana u odnosu na saigrače, a produženje njegovog oporavka bi značilo da ne može stići nadoknaditi izgubljeno u trenažnom procesu.

Podsjetimo još ranije zbog povrede koljena selektor Aleksandar Petrović ostao je bez još jednog plejmejkera Nemanje Gordića. Zbog toga je u subotu poziv upućen Filipu Adamoviću iz Igokee, koji već vrijedno trenira sa ostalim reprezentativcima i kojim je selektor vrlo zadovoljan.

U bh. taboru ima i dobrih vijesti. Od ponedjeljka sa reprezentacijom trenira i Mirza Teletović, budući košarkaš Bruklin Netsa i kapiten bh. tima. Naravno, dolazak najboljeg bh. košarkaša veoma je važan za selektora Petrovića i njegovu viziju bh. tima. Jasno je da će na kapitenu graditi mnogo toga u igri svoje selekcije.

"Naravno da igrač kakav je Teletović mora biti jedan od ključnih u reprezentaciji. Svima je jasno da se radi o sjajnom košarkašu, a potvrda je stigla nedavno, kada je potpisao za Netse. Međutim, on je vrhunski košarkaš još od svog dolaska u Kaha Laboral, a odlazak u NBA ligu je samo potvrda njegovog kvaliteta. Stoga je jasno da nam njegovo prisustvo na treninzima mnogo znači", kaže Petrović.

I sam Teletović ne krije zadovoljstvo što je brzo okončao potpis ugovora u Sjedinjenim Američkim Državama i priključio se reprezentaciji.

"Dojmovi iz Netsa su stvaro sjajni. Zaista sam sretan zbog ovakvog raspleta. Pokazali su mi koliko me cijene, sada je na meni da im pomognem u ostvarenju ciljeva naredne sezone. Naravno, prije toga čekaju me kvalifikacije za 'Eurobasket' sa reprezentacijom u kojoj vlada fenomenalna atmosfera. Iako sam obavio tek nekoliko treninga, vidi se ogromna želja od svih igrača. Posebno su me pozitivno iznenadili novi momci, koji na svakom treningu pružaju maksimum. Nakon ovog dijela priprema čekaju nas kontrolne utakmice i nakon toga ćemo imati jasniju sliku našeg kvaliteta. Međutim, poslije ovih nekoliko dana mogu reći da smo na dobrom putu. Optimista sam i mislim da se možemo plasirati na 'Eurobasket' u Sloveniji", rekao je Teletović.

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 18 jul 2012, 11:04

@neno,
na tim kvalifikacijama koje ti spominjes nije bilo ni Ovcine ni Mujezinovica, a Korlatovic i Mirkovic su uglavnom dobijali po nekoliko minuta.
Ovcina i Mujezinovic su jos bili na koledzu i dosli su, ako se ne varam, na pripreme za EP 97.
Poslije EP su postali igraci sa ozbiljnom ulogom u timu. Ali ova generacija igraca je igrala jos godinama poslije i ja samo kazem da su se naigrali sa ovom generacijom. Ne prije, ali sigurno poslije EP 97
FKS❤️1946

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 jul 2012, 13:48

Ma uredu je , tačno je i ovo što neno kaže i ovo što mi kažemo, ja sam isto mislio da su se ovi što sam ih nabrojao naigrali sa generacijom Neno i Firke ;)

Nego baš me interesuje gdje su ti košarkaši što su tada igrali šta sad rade, konkretno mene interesuje Damir Mirković nekako mi je bio drag igrač dok je igrao gdje je on neno sad :?:
A i ovi ostali gdje su za Nena,Firketa i Mršića znamo čime se bavi, o ostalim slabo znamo, ali znam da ti znaš ;)

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 18 jul 2012, 14:30

legenda reala je napisao/la:Ma uredu je , tačno je i ovo što neno kaže i ovo što mi kažemo, ja sam isto mislio da su se ovi što sam ih nabrojao naigrali sa generacijom Neno i Firke ;)

Nego baš me interesuje gdje su ti košarkaši što su tada igrali šta sad rade, konkretno mene interesuje Damir Mirković nekako mi je bio drag igrač dok je igrao gdje je on neno sad :?:
A i ovi ostali gdje su za Nena,Firketa i Mršića znamo čime se bavi, o ostalim slabo znamo, ali znam da ti znaš ;)
Ono sto ja znam,
Dado Mirkovic je zavrsio DIF i vec godinama je u politici,bio je neki savjetnik u Opcini Centar ili u Kantonu, nisam siguran.
Lric (BIH), Mujezinovic ( Kipar) i Ovcina ( Njemacka) su igrali ili jos uvijek igraju.
Dzevdo zivi u Zagrebu, a Samir Avdic u Sarajevu.
Korlatovic je u Tuzli, bio je trener KK Lukavac jedno vrijeme, na znam sta sada radi...
Jesam li koga zaboravio?
FKS❤️1946

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 jul 2012, 15:38

Poslije Nene, Mirkovic je iz te generacije imao najbolji ulaz.

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 18 jul 2012, 17:09

Koliko samo grešaka u tekstu sa presice. Igrač Petrović ne postoji(valjda Mitrović), Ademović (Adamović), selektor Perović :lol:
Selektor je zatim priznao da ima nekoliko manjih problema sa povredama, a to se posebno odnosi na Petrovića, te Ademovića, koji je napustio pripreme:
optimističan je selektor Perović
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 jul 2012, 18:30

dzenan01 je napisao/la:Koliko samo grešaka u tekstu sa presice. Igrač Petrović ne postoji(valjda Mitrović), Ademović (Adamović), selektor Perović :lol:
Selektor je zatim priznao da ima nekoliko manjih problema sa povredama, a to se posebno odnosi na Petrovića, te Ademovića, koji je napustio pripreme:
optimističan je selektor Perović
mislim da je igrac Pasalic :)

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 22 jul 2012, 12:47

Hce li iko prenosit utakmice iz Italije, pripreme za eurobasket 2013?
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 22 jul 2012, 17:44

Raspored utakmica na turniru u Italiji:

TRENTINO BASKET CUP

July 25th
18.00 - BOSNIA H. vs MONTENEGRO
20.30 - FINLANDIA vs ITALIA

July 26th
18.00 - MONTENEGRO vs FINLANDIA
20.30 - ITALIA vs BOSNIA H.

July 27th
18.00 - FINLANDIA vs BOSNIA H.
20.30 - ITALIA vs MONTENEGRO

Zna li neko hoce li iko prenositi ovaj turnir????
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 jul 2012, 18:19

Prošle godine je prenosio Rai Sport, ja sam gledo sve mečeve, vjerovatno će i ove ;)

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 22 jul 2012, 18:56

u njihovom tv programu nepise nista o tome

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 jul 2012, 19:10

Prošle godine su prenosili, vidjećemo za koji dan hoće li i ove ;)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, StevieG8 i 10 gostiju.