BH klubovi u Evropi 2012/13

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

SemperFideliss
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2012/13

Post Postao/la SemperFideliss » 18 jul 2012, 12:15

ne baljezgajte

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 18 jul 2012, 14:02

ja se sjecam kad je litex zelju pukao 7:0 a odmah slijedece kolo sturm daje 5-6 golova liteksu , ee tu sam vidio sramotu zelje a ostalo ovo sto je zrinja ispao i siroki i zeljo pa i sarajevo deshava se , ove istocne ekipe nisu puno bolje od nashi , problem je samo psihaa , borac ispaoo neiskustvoo mislim da sarajevo jedino ima u evropi ono malo drskosti da prodju i kad izgube prve utakmice i td nadam se da ce sve tri proci pozdrav

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 18 jul 2012, 14:03

kristian je napisao/la:ja se sjecam kad je litex zelju pukao 7:0 a odmah slijedece kolo sturm daje 5-6 golova liteksu , ee tu sam vidio sramotu zelje a ostalo ovo sto je zrinja ispao i siroki i zeljo pa i sarajevo deshava se , ove istocne ekipe nisu puno bolje od nashi , problem je samo psihaa , borac ispaoo neiskustvoo mislim da sarajevo jedino ima u evropi ono malo drskosti da prodju i kad izgube prve utakmice i td nadam se da ce sve tri proci pozdrav
Eto Celik iskusna ekipa...Borac je ispao zbog glupog trenera i (ne)uigranosti ekipe.
FK Željezničar
Chelsea FC

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 18 jul 2012, 15:30

teško da prođu sva tri naša kluba široki po meni ima najveće šanse 60-70% željo oko 40-50% a čini mi se da sarajevo ima najteži zadatak njima dajem šanse nekih 20-30%

Željo
za naše uslove dobra ekipa al vidje ćemo ih u europi ... imaju protivnika po mjeri al ipak opasnog tako da će možda nijanse presuditi nadam se u korist našeg kluba

Široki
Dobro se pojačali imaju iskustvo igranja europskih tekmi i mislim da je vrijeme da naprave iskorak i da mogu proći irce

Sarajevo
uvijek dobro igra u europskim takmičenjima ali nakon onako loše predstave protiv maltežana bojim se da neće dalje ko zna možda se varam :mrgreen:
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 jul 2012, 22:00

BIH i fudbal u istu recenicu ne idu. Mi smo luzerska drzava. Sramotni rezultati svih nasih klubova.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 18 jul 2012, 22:18

Kratko rečeno fudbal i liga su nam u kurcu!Najbolji tim trenutno u državi je osramoćen u Sloveniji, Sarajevo primi 6 komada od Maltežana u dvije tekme, Borac ispadne od dojučerašnjeg Crnogorskog drugoligaša.Trebali bi proširiti ligu, možda nam se popravi kvalitet i bude manje korupcije i namještaljki...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 18 jul 2012, 22:19

valjda nas Široki neće obrukat'... :roll:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 18 jul 2012, 22:46

Fakat smo mi daleko od evrope jos.Ove godine Željo je prekuco ligu i ocekivo sam bolji rezultat ali ocigledno je da smo predaleko.Treba Želji jos napronog rada da uradi nesto a kamoli ostalim klubovima lige.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 18 jul 2012, 22:49

Evo,nakon Borca i 1/2 Željezničara...
Možemo mi pljuvati našu ligu,igrače,suce...najveći problem naših ekipa je mentalitet.
Imamo gubitnički mentalitet,fali nam iskustva.
Ne može mi niko reći da je Čelik iz Nikšića bolji od Borca,niti da je MAribor bolji od Želje da pobijedi 4:1.
Vidjelo se i večeras,pred kraj prvog poluvremena padamo,prima se rano gol,voda je u ušima...i standardno,primaju se golovi pred sami kraj.Igrači se gube,a pod tremom jednostavno ne možeš dati ni 30% svojih mogućnosti.
Maribor npr.,ima koliko toliko tog iskustva i u stanju je preokrenuti utakmicu i pritom poniziti Želju.Ne igrom,nego mentalitetom.Sumnjam da je ijedan naš klub u stanju 0:1 na poluvremenu pretvoriti u 4:1 na kraju.Maribor ima to iskustvo igranja u Evropi,4 gola iz 5 prilika,na papiru lagana pobjeda iako nisu pokazali ništa naročito.
Ili Dinamo večeras.Ludogorets osjetno bolji,ima savršen rezultat za uzvrat,1:0,stvara prilike,drugi gol visi u zraku...
I kada bi većina naših pala u završnici i primila još koji pogodak,Dinamo u '93 minuti zabija i ima lijep rezultat za uzvrat...1:1.
Iako,baš kao i Maribor,nije ništa pokazao.
Nemamo pobjednički mentalitet.
Kraj priče.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 jul 2012, 22:52

Pa šta uopće očekujete od naših timova,pa oni igraju ligu gdje recimo igrači Travnika igraju za par stotina maraka mjesečno plate,gdje Husejnović dođe sa trbušinom i kao takav ne može niko da ga čuva,a dok je još i ličio na fudbalera nije mogao ni na klupi Werdera često da izbori mjesto.
Sutra očekujem nastavak serije,Sarajevo poraz od minimalno 3 gola razlike dok će Široki izvući remi sa postignutim golom.
Da ne bude nesporazuma,volio bi da bude drugačije.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 18 jul 2012, 22:56

po meni ova vecerasnja utakmica preslikana haifa-borac.znaci iste stvari se svima desavaju eto zeljeznicar poveo na poluvrijeme jos otisao sa prednoscu i onda paf!gotovo.blickrig znaci ne moze se zaustaviti.zasto.ne znam.dovesti psihologe u strucne stabove da pricaju s igracima jedino.znao sam da je maribor bolji ali sramota je 4:1.sad nek pobjede na kosevu da se malo speru a i da dobiju nesto bodova.

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 18 jul 2012, 23:05

Nadam se da ce mnogima sada biti jasnije kakve se stvari desavaju u bh fudbalu!Ovo sa željeznicarem je ocit primjer da je klubu u domaćem prvenstvu sve zivo stelano,od sudija,kartona,rezultata, i onda kad jadni dođu na megdan nekim slovencima tako dobiju po usima da se ne mogu oporaviti mjesecima.ali ne,za njih je sve to regularno i plod njihovog "znanja"!vidjeli smo kakvog... 8-)
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 18 jul 2012, 23:27

VAM je napisao/la:Nadam se da ce mnogima sada biti jasnije kakve se stvari desavaju u bh fudbalu!Ovo sa željeznicarem je ocit primjer da je klubu u domaćem prvenstvu sve zivo stelano,od sudija,kartona,rezultata, i onda kad jadni dođu na megdan nekim slovencima tako dobiju po usima da se ne mogu oporaviti mjesecima.ali ne,za njih je sve to regularno i plod njihovog "znanja"!vidjeli smo kakvog... 8-)
Zeljo je lani u ovoj amaterskoj ligi najmanje djelovao kao amater i zasluzeno je osvojio prvenstvo!

Do sada:
Borac Celik 2:2 1:1
Sarajevo -Hiberninans 5:2 4:4

Maribor : Zeljeznicar 4:1

gol razlika bh-euro klubovi - 13:13 ---igralo se protiv crnogoraca,maltezana i slovenaca ...tu smo negdje sa tim ligama u okruzenju!

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 18 jul 2012, 23:58

Nije provokacija,vise posalica sa jednog bh portala!

Breaking news: Teska zeljeznicka nesreca u Mariboru... :D

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 19 jul 2012, 00:26

[youtube][/youtube]

mislim da bi ovi naši klubovi imali problema i sa ovim klincima :lol:
FORZA MARŠAL !!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 19 jul 2012, 00:28

Molim te bože izdrži ljože!

aaaaaaaaaand it's gone.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 19 jul 2012, 00:29

[quote="VAM"]Nadam se da ce mnogima sada biti jasnije kakve se stvari desavaju u bh fudbalu!Ovo sa željeznicarem je ocit primjer da je klubu u domaćem prvenstvu sve zivo stelano,od sudija,kartona,rezultata, i onda kad jadni dođu na megdan nekim slovencima tako dobiju po usima da se ne mogu oporaviti mjesecima.ali ne,za njih je sve to regularno i plod njihovog "znanja"!vidjeli smo kakvog... 8-)[/quote
ali samo nam vi ne mozete pricati o tome nikako,dobili ste po usima od nekih drugoligasa iz crne gore,svaka cast ;)
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

rol
Kontakt:

Post Postao/la rol » 19 jul 2012, 00:45

Nazalost ovde se neradi o bilo kakvoj steli nego o trenutnom kvalitetu koji nasa liga ima, a to je samo dno fudbalske evropske kace.Nasi klubovi igraju razno razna kola vec godinama i staje u jednom mjestu i nikako da se pomaknu naprijed bilo da se radi o Zelji,Borcu,Sarajevu,Sirokom,Zrinjskom ili bilo kojem klubu iz ove nase jadne Premijer lige ili prije bi bilo Nepremijer lige.Jer ovo je nasa stvarnost za jos mnogo godina i liga prvaka ili evropska liga ce ostati nedosanjan san mnogo godina.I kad neko kaze ima kvaliteta u nasim klubovima za reprezentaciju seniorsku vrlo vjerovatno da je prespavao jedan period svog zivota.

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 19 jul 2012, 00:47

old school je napisao/la: ali samo nam vi ne mozete pricati o tome nikako,dobili ste po usima od nekih drugoligasa iz crne gore,svaka cast ;)
dobro jebga popravili ste gol razliku sad vise nije 1:14 sad je 2:18 samo lagano

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 19 jul 2012, 08:41

kažu mentalitet. pa na balkanu imamo svi isti mentalitet valjda, pa nije Slovenija (Maribor) nije 2000 km od Sarajeva i BiH ili CG (Čelik). ili eto Dinamo daje go u 93, naši da gube jedan razlike a stalibi do 80te sa napadima. znači nije do mentaliteta. jer isti je mentalitet i kod Hrvata i Crno goraca a i Slovenaca, pa opet vidimo da su mnogo bolji od nas. ovde mislim i na ostale sportove. ovde je nešto drugo u pitanju. zašto je to tako to je pitanje za psihologe a vjerovatno i psihijatre.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.