AS Roma
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AS Roma
Eh, taman tako Geniuse.
Ali ga sigurno neće ni dugo čekat na uštrb isto tako mladog i talentovanog Lopeza.
Ali ga sigurno neće ni dugo čekat na uštrb isto tako mladog i talentovanog Lopeza.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
imam neki osjecaj da ce ove sezone barem jedan malac da iskoci u prvi plan
Unica grande amore
ko je taj baElLoco7 je napisao/la:Ivan Piris na korak do potpisa, prvi desni bek, moguce je da dodje i Jung kao drugi..
nema potpisa
-
Evil Genius II
cim je zeman najavljen kao novi trener to mi je proslo kroz glavu. covjek jednostavno obozava raditi sa mladima i kada takvome treneru date na raspolaganje ponajbolju skolu fudbala u italiji onda je realno ocekivati novu zvijezdu vec ove sezone. prema ovome sto sam do sad vidio, lopez mi je najvise zapao za oko. tu uz njega je i florenzi od kojeg dosta toga ocekujem ako ne zavrsi negdje na posudbi jer ima strasnu sezonu iza sebe a i na pripremnim tekmama je sasvim solidan. lamela ako se probudi bi takodje konacno mogao opravdati silni hype i novac koji se vrti oko njega.AllAbout je napisao/la:imam neki osjecaj da ce ove sezone barem jedan malac da iskoci u prvi plan
bice zanimljivo
Ivan Piris je desni bek koji je dok je igrao u Paragvaju izazvao interesovanje najvećih evropskih timova,da bi na kraju završio u Sao Paolu,koji je upravo prodao standardnoga desnog beka Danila u Porto te Pirisa vidio kao adekvatnu zamjenu.
Nije opravdao velika očekivanja,i ne vidim zašto bi ga Roma dovodila.
Što se tiče Junga,to je siguran posao.
Nijemac koji svoj posao uvjek obavi korektno,iako ima svega 22 godine već je dugo standardan desni bek Franfurta i odigrao je mnoštvo utakmica u Bundesligi,fizički perfektno spreman.
Bit će prilika da ga se gleda u susretu mladih reprezentacija BiH i Njemačke jer je on standardan u U21 ekipi elfa.
Nije opravdao velika očekivanja,i ne vidim zašto bi ga Roma dovodila.
Što se tiče Junga,to je siguran posao.
Nijemac koji svoj posao uvjek obavi korektno,iako ima svega 22 godine već je dugo standardan desni bek Franfurta i odigrao je mnoštvo utakmica u Bundesligi,fizički perfektno spreman.
Bit će prilika da ga se gleda u susretu mladih reprezentacija BiH i Njemačke jer je on standardan u U21 ekipi elfa.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
na wikipediji ga vec stavili kao igraca rome..a vidm igrao za sao paolo..opet kockanje sa juznamerikancima..dodo pa sad ovajAdmir_Sa je napisao/la:ko je taj baElLoco7 je napisao/la:Ivan Piris na korak do potpisa, prvi desni bek, moguce je da dodje i Jung kao drugi..
Unica grande amore
urugvajski ronaldinhoVanBasten je napisao/la:Lamela, po meni, otkako je došao nije opravdao epitet pojačanja. Par bljeskova uz isto toliko preočajnih partija, ono ostalo ništa specijalno. Mogo bi on na klupu ovom malom Urugvajcu.
dodo ce biti odlican igrac a ovog pirisa nisam vjerovatno nikad ni gledao.
Zadnja izmjena: fera, dana/u 17 jul 2012, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
-
Evil Genius II
nico lopez approves this nicknamefera je napisao/la:urugvajski ronaldinhoVanBasten je napisao/la:Lamela, po meni, otkako je došao nije opravdao epitet pojačanja. Par bljeskova uz isto toliko preočajnih partija, ono ostalo ništa specijalno. Mogo bi on na klupu ovom malom Urugvajcu.

-
Evil Genius II
2010/2011

2011/2012

2012/2013 nije kompletiran ali gotovo je sigurno da ce platni spisak ici na 70 ili nize miliona. dakle, radi se o formiranju finansijski stabilnog kluba (sto nije bio slucaj prethodnih godina) sa fokusom na mlade, talentovane igrace zeljnih uspjeha umjesto matorih igraca debelo u sutonu svojih karijera koji su nas cesto kostale prodaje ponajboljih igraca zbog novcanih problema. iskren da budem, donekle i podrzavam ovaj potez uprave i svidja mi se ovakav pristup. prosjek godina je skresan sa nekih 28 i kusur na 25, finansije su puno sigurnije, dovedeni su neki talentovani klinci koji su se nasli u rukama covjeka idealnog za njihov razvoj ako se mene pita. medjutim, ovakav pristup ne garantuje instant uspjeh . . . naprotiv . . . eh sad, koliko su navijaci (i pojedini igraci) spremni cekati?
- castan je gotov posao, sljedeci je destro
- tachtsidis, piris i jung bi uskoro trebali biti zvanicno predstavljeni kao novi igraci rome
- stek nije odradio par treninga niti jucerasnju utakmicu sto je pokrenulo glasine o eventualnom odlasku

2011/2012

2012/2013 nije kompletiran ali gotovo je sigurno da ce platni spisak ici na 70 ili nize miliona. dakle, radi se o formiranju finansijski stabilnog kluba (sto nije bio slucaj prethodnih godina) sa fokusom na mlade, talentovane igrace zeljnih uspjeha umjesto matorih igraca debelo u sutonu svojih karijera koji su nas cesto kostale prodaje ponajboljih igraca zbog novcanih problema. iskren da budem, donekle i podrzavam ovaj potez uprave i svidja mi se ovakav pristup. prosjek godina je skresan sa nekih 28 i kusur na 25, finansije su puno sigurnije, dovedeni su neki talentovani klinci koji su se nasli u rukama covjeka idealnog za njihov razvoj ako se mene pita. medjutim, ovakav pristup ne garantuje instant uspjeh . . . naprotiv . . . eh sad, koliko su navijaci (i pojedini igraci) spremni cekati?
- castan je gotov posao, sljedeci je destro
- tachtsidis, piris i jung bi uskoro trebali biti zvanicno predstavljeni kao novi igraci rome
- stek nije odradio par treninga niti jucerasnju utakmicu sto je pokrenulo glasine o eventualnom odlasku
Stekelenburg je odličan golman,po meni među 5 najboljih na svijetu,nipošto ga prodavati. A drugi golman bi mi bio Curci,bolji je od Lobonta,a možda i Švedkauskas bljesne nikad se ne zna
ne vidim razlog da stek ode..a sto se tice llorisa..definitivno je precijenjen golman..dovoljno je pogledat koliko je golova primio u prosloj sezoni..pored toga..mislim da je stek kvalitetniji
Unica grande amore
kakav Curci, taj je otisao u Bolognu na posudbu, nikad dobrog golmana od njega, Lobont je odlican kao drugi izbor..
jeste Lloris primio puno golova ali koliko je Stek primio tek prosle sezone?? Lloris je bolji od Steka a i mladji..
jeste Lloris primio puno golova ali koliko je Stek primio tek prosle sezone?? Lloris je bolji od Steka a i mladji..
*La Roma non si tifa, si AMA!*
- IlPrincipino
- Kontakt:
Sky Sport: Siena+Genoa have reached agreement on Destro. Roma will pay Genoa €5m for loan, €7m option to buy + co-ownership of Verre
eto ga...
meni će biti interesantno vidjet gdje će on igrati...nije valjda kupljen da bude klupa..da li ovo znači odlazak Osvalda?
ovo je lista pozvanih za turneju koja vam sada slijedi
Bojan
Bradley
Burdisso
Castan
Dodò
Florenzi
Heinze
J.angel
Lamela
Lobont
Lopez
Lucca
Marquinho
Osvaldo
Pjanic
Romagnoli
Rosi
Stekelenburg
Svedkauskas
Tachtsidis
Taddei
Totti
Verre
“AS Roma announces that it has signed with Genoa an agreement for the outright purchase of the rights of player Panagiotis Tachtsidis, for a fee of €2.5m,” read a statement posted on Roma’s website.

eto ga...
meni će biti interesantno vidjet gdje će on igrati...nije valjda kupljen da bude klupa..da li ovo znači odlazak Osvalda?
ovo je lista pozvanih za turneju koja vam sada slijedi
Bojan
Bradley
Burdisso
Castan
Dodò
Florenzi
Heinze
J.angel
Lamela
Lobont
Lopez
Lucca
Marquinho
Osvaldo
Pjanic
Romagnoli
Rosi
Stekelenburg
Svedkauskas
Tachtsidis
Taddei
Totti
Verre
“AS Roma announces that it has signed with Genoa an agreement for the outright purchase of the rights of player Panagiotis Tachtsidis, for a fee of €2.5m,” read a statement posted on Roma’s website.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
-
Evil Genius II
danas je uprava organizovala 'open day' na olimpicu gdje su fanovi mogli pratiti trening kluba i predstavljanje novih igraca. na slici su dodo, bradley, tachtsidis, castan i lucca (pojacanje za primaveru).

na kraju eventa, igracu su se skupili i uz najave spikera jedan po jedan izlazili pred curva sud i nabijali lopte u publiku. uz tottija, najvece ovacije su dobili pjanic, burdisso i simplicio koji se i zvanicno oprostio od navijaca i kluba te karijeru nastavlja u japanu. izvizdani su borriello i greco

na kraju eventa, igracu su se skupili i uz najave spikera jedan po jedan izlazili pred curva sud i nabijali lopte u publiku. uz tottija, najvece ovacije su dobili pjanic, burdisso i simplicio koji se i zvanicno oprostio od navijaca i kluba te karijeru nastavlja u japanu. izvizdani su borriello i greco
osvaldo i bojan lijevo, totti i destro u sredini, a lamela i nico lopez po desnoj strani formacije 4-3-3.IlPrincipino je napisao/la: meni će biti interesantno vidjet gdje će on igrati...nije valjda kupljen da bude klupa..da li ovo znači odlazak Osvalda?![]()
ajd bar ode jedan višak
ipak, simpliciju se treba odati priznanje za igranje u klubu, momak je sasvim korektno odradio svoje u romi
sretno mu gdje god bio i sta god radio
ajde sad isto da cujem za tadeija, perotu, pizara, boriela, greca...
ipak, simpliciju se treba odati priznanje za igranje u klubu, momak je sasvim korektno odradio svoje u romi
sretno mu gdje god bio i sta god radio
ajde sad isto da cujem za tadeija, perotu, pizara, boriela, greca...
nema potpisa
- IlPrincipino
- Kontakt:
Admire
vidi ko nije uključen u ovo turneju..izgleda odlaze i Borigol, Pizzaro, Greco,...
Evil Genius
pa čitao sam da će Zeman koristiti Tottija po krilima pa zbog toga pitam..baš me interesuje kako će to izgledati..
i dalje mislim da se griješi..trebalo se više para uložiti u odbranu..ali haj..ima još vremena...
vidi ko nije uključen u ovo turneju..izgleda odlaze i Borigol, Pizzaro, Greco,...
Evil Genius
pa čitao sam da će Zeman koristiti Tottija po krilima pa zbog toga pitam..baš me interesuje kako će to izgledati..
i dalje mislim da se griješi..trebalo se više para uložiti u odbranu..ali haj..ima još vremena...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
tadei (nazalost jos uvijek)....castan...burdisso...dodo
pjanic....ddr....bradley/marquinho
osvaldo..totti/destro..lamela/lopez
ovako nekako za sada to izgleda..napad i sredina prilicno zadovoljavajuci..odbrana jos skripi
pjanic....ddr....bradley/marquinho
osvaldo..totti/destro..lamela/lopez
ovako nekako za sada to izgleda..napad i sredina prilicno zadovoljavajuci..odbrana jos skripi
Unica grande amore
desnog beka i jakog stopera, gledao sam protiv rapida i burdiso je klimav samo tako 
nema potpisa
- IlPrincipino
- Kontakt:
ma odbrana je presmiješna...nije mi jasno..vidjelo se da je tu problem i nije mi jasno što se tu više nije uložilo...ima po Italiji dosta dobrih igrača koji bi sjeli Romi dosta dobro..cijeli budjet spiskati na odbranu ne bi bilo loše a od prodaje igrača kupiti par igrača naprijed...moglo se to odraditi...ne znam..ako ovakva odbrana ostane očekujem ponovo da će Roma primiti preko 40 golova... 
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Proximic i 3 gosta.