Postao/la xxl basket » 19 jul 2012, 17:38
po meni vecerasnji poraz je jos jedan poraz koji bi manje zabrinjavao da su ostale stvari kako treba u klubu , sta mene najvise brine , brine me to sto cemo nakon ere Amara podvuci crtu i pitati se sta je uradjeno u klubu i koji je napredak napravljen , u cemu ... svaki klub treba da se gradi od temelja prema krovu sto kod nas nije slucaj , kako ja to gledam recimo ovako , ja bih vise volio da se u klubu radi na ovom principu , formiranje uprave pod time mislim stavljanje na pozicije ljudi za tu struku bilo to marketing , trener , psiholog itd ali znaci strucne osobe iz tog kadra , dalje ulaganje u omladinski pogon taj Butmir koji se spominjao formiranje najjace skole fudbala koja ce biti baza za nove talente koje cemo dobiti za 4 5 god postaviti strucne trenere da rade s tom djecom , ozbiljan klub mora imati teretanu koja je osnova svakog sporta , uzeti 200 000 uloziti prostore imamo na sjevernoj tribini (tih 200 000 ulozio si za narednih 10 godina si miran sto se teretane tice ) , napravis teretanu koja ce ti biti baza fizicke spreme pa kad dodje taj Kerla , Bogicevic ili peti deseti koji nema znanje tehnicko ali ima snagu pa otrese u duelu njihovog igraca a ne ko jucer gdje je igrac vise maneken nego sportista , fan shop je uradjen kako je uradjen ne moze se reci da nije moglo duplo bolje znaci i tu se zadovoljavamo s minimumom ( prica tipa dobro je imamo mi i Sarajevo ostali nemaju nikako ) , psiholog , trener za fizicku spremu , skauti itd itd puno je toga jos ... ovo sve sto sam napisao treba biti osnovica temelja koji ce se napraviti , tek kad ovo napravis znas da imas poslozen i organizovan klub e tek tad onda ides u izgradnju tima i trazenje rezultata kad znas da imas stratesku podrsku iza sebe gdje sve funkcionise ... najvise me je strah da ce proci vrijeme Amar ce otici mi cemo podvuci crtu i reci gdje smo bili sta smo napredovali za ovih 10 godina i shvatimo da stojimo u mjestu ... iskreno se nadam da grijesim i da ce klub krenuti u ovom mom smjeru organizacionom koji sam naveo