Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Želim da instaliram patch za pes na ps2, ali ne znam kako, pa ako netko zna molio bih da napiše.
Jedno pitanje posto smo i ja i rodjak poprilicni laici za racunare.Znamo koristiti samo osnovne stvari,pa pitanje mozda bude i malo glupo.
Naime,rodjaku je dosao novi modem,stari je bio jednoportni(mislim da se to tako zove),dakle sa samo jednim prostorom za UTP kabl i bez mogucnosti wirellesa.E sad kada je taj "stradao" ovi iz Mtela su mu postavili novi viseportni sa 4 prostora za UTP kabl i mogucnost wirellesa.No "otvorili" su samo Lan1 i Lan2 konektore,ali wirelles nisu dirali.E sad,da li bi ja smeo sam da otvorim taj prostor za wirelles posto smo videli da u kutiji od modema ima upustvo kako to da se uradi i da li se to dodatno placa na vec postojecu cifru racuna ?
Naime,rodjaku je dosao novi modem,stari je bio jednoportni(mislim da se to tako zove),dakle sa samo jednim prostorom za UTP kabl i bez mogucnosti wirellesa.E sad kada je taj "stradao" ovi iz Mtela su mu postavili novi viseportni sa 4 prostora za UTP kabl i mogucnost wirellesa.No "otvorili" su samo Lan1 i Lan2 konektore,ali wirelles nisu dirali.E sad,da li bi ja smeo sam da otvorim taj prostor za wirelles posto smo videli da u kutiji od modema ima upustvo kako to da se uradi i da li se to dodatno placa na vec postojecu cifru racuna ?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Nitko ti ne smeta da ukljucis wireless kad vec wireless kapacitete. Zato ljudi i uzimaju takve modeme.
Udjes na ''modem'', odnosno njegov default DNS i postavis ga po potrebi.
Udjes na ''modem'', odnosno njegov default DNS i postavis ga po potrebi.
...Život za Široki...
jel moze neko da postavi link da skinem bluesoleil, skino sam ovaj 8.0 al trazi serial number??
Pazza Inter Amala
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
ovako, imam jedan problem koji se pojavio prije nekih 20ak minuta.
velika slova (shift + neko slovo) "preskaču". vidite.
kada idem sa caps lockom, onda je sve ok, s tim da i tada dođe do kojekakvih preskoka poput (aaaaaaAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaAaaAaaA). Problema nema kada kombinujem sa drugim znakovima (zagradama ili znakovima interpunkcije). PosljednJu rečeniCu sAm piSAo sA "uključenIm" veLikim sLovima, a evO kaKo jE iSpalo. KaO Da Sam NeKo FaCeBOOK DeRiŠTE.
Zna li iko do čega bi moglo biti? 
velika slova (shift + neko slovo) "preskaču". vidite.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Najvjerovatnije da si neko Facebook derište 
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
-
Ulicnicistac
- Kontakt:
strucnjaci treba mi brza i kvalitetna pomoc. Za jednu stranicu trebam izbaciti neke slike ali one moraju biti 120x60, no sve koje nadjem su vece od toga. Kako da ih smanjim na 120x60 a da slika ne izgubi smisao, to jest samo da je smanjim na tu velicinu a da se ne gube detalji sa slike, barem ne oni glavni......Koji program ima za to, ima neki link?
skini irfan view on je free program i jednostavan a nije težak nekoliko mb. otvoriš sliku u irfanu i onda image pa resize ili samo ctrl+r i onda štimaš rezoluciju koja ti odgovara.
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- Papastathopoulos
- Kontakt:
nije tacno...et nek skine neku sliku rezolucije recimo 250x250 i zeli da mu bude 120x60, ako uspije to napravit sa irfanview-erom, imate obojica od mene po gajbu pive..baresi#6 je napisao/la:skini irfan view on je free program i jednostavan a nije težak nekoliko mb. otvoriš sliku u irfanu i onda image pa resize ili samo ctrl+r i onda štimaš rezoluciju koja ti odgovara.
@ulicni ukucaj na google "resize image" i ti prvi linkovi sto izbaci bi ti trebali raditi...ne moras skidati nikakve programe, online resizer je to...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Može li neko da stavi link za download "OPERE" ? Ovaj chrome je spor u pm 
DRUG NEBI TI PUNCA
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
skni safari 
I cuj treba ti link opere...da ne povjerujes... google.ba , onda tipkaj "opera browser download" i to je to...
isto i za firefox, i za safari i sl
I cuj treba ti link opere...da ne povjerujes... google.ba , onda tipkaj "opera browser download" i to je to...
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
lijen likneo je napisao/la:skni safari
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Pozdrav, treba mi neki program za konvertovanje videa , ali da ni pri instaliranju ni pri koristenju ne trazi koristenje interneta...HITNO JE!!!
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Format Factory
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Zna li neko do čega bi moglo biti, problem je sljedeći : Kad upalim računar pojavi mi se ono da ga pokrenem u "safe modu", i još onih nekih opcija i ima da sačekam 30 sekundi da se on sam pokrene.Kad se pokrene dođe do učitavanja Windowsa i onda se restartuje prije nego što se učita ili poslije.Kako kad.Takođe u koji kod browser da uđem (firefox, chrome), javlja mi da su crashed, i onda mi se opet restartuje komp ili neko vrijeme ne mogu da uđem u neki od ta 2 browsera.Zna li neko u čemu je belaj ?anonimni je napisao/la:lijen likneo je napisao/la:skni safari
isto i za firefox, i za safari i slja imam i Chrome i Firefox i Operu i Safari, briga me
DRUG NEBI TI PUNCA
Isti problem, a jednostavno nemam pojma do cega je..bagrcavi je napisao/la: Zna li neko do čega bi moglo biti, problem je sljedeći : Kad upalim računar pojavi mi se ono da ga pokrenem u "safe modu", i još onih nekih opcija i ima da sačekam 30 sekundi da se on sam pokrene.Kad se pokrene dođe do učitavanja Windowsa i onda se restartuje prije nego što se učita ili poslije.Kako kad.
hvala brate , nadam se da ce raditdr.van nostrand je napisao/la:Format Factory
- zivojinmiric
pomoć!!!!!! formatirao laptop (msi cx500) i sada nit imam nit mogu(znam) skinuti drivere za kameru. nikako mi je ne očitaje bilo kako da je tražim. zna li itko riješenje problema ili možda neki link sa instalacijom kamere.
Skini Driver Finder ili Driver Checker (preporucujem ti ovaj drugi, ja ga koristim meni je super ), on će ti prvo detektovati sav hardver na laptopu, onda naci drivere i skinuti te instalirati za tebe, naravno gledaj da bude krekovan ili da ima krek, jer ako skines neki trial neće ti htjel skinut, potrazi na torent sajtovima, najlakse ti je tako.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.