Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

ovisnik
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la ovisnik » 18 jul 2012, 22:47

Nije mi jasno da niko na forumu nije prokomentarisao odlazak Gordića sa priprema, ne u smislu traganja za pravim uzrokom/Nemanja u jednoj izjavi kaže da povreda nije ozbiljne prirode i da je silno želio da igra kvalifikacije, al ga je selektor oslobodio te obaveze/, nego u smislu nedostatka adekvatnih rješenja na poziciji 1 i 2 koje on pokriva, posebno kada se uzme u obzir da je i Pašalić upitan, te da je i Adamović danas poslan kući.Po meni neigranje Nemanje je veliki hendikep, jer pokriva pozicije 1 i 2, ima odličan šut za tri poena i ekstra ulaz, upravo je on, sa Đedovićem i Teletovićem označen kao osovina oko koje će se vrtiti igra nove repke.Njegov nedostatak posebno dolazi do izražaja jer neznamo kakve su realne kvalitete Mitrovića, te kako će se snaći Wright i Naletilić, koji će po svemu sudeći biti rezervni play.Cijenim Acine kvalitete/pogotovo njegovu eleokventnost kojom kupuje javnost i medije/ i smatram da mu treba dati podršku, al čini mi se da se olako prilazi kvalifikacijama iako su Gruzija, Latvija pa i Rumunija, dobre ekipe i da se sa velikim brojem "upitnika" u timu koje imamo, moramo zapitati dali je plasman tako siguran kako se tvrdi.Ovo sve pišem na osnovu informacija koje se mogu vidjeti u medijima, sigurno će biti drugačije kada vidim pripremne utakmice, al osnov za zabrinutost po meni postoji...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 jul 2012, 23:47

po meni gordic je najvjerovatnije pusten da odmori jedne kvalifikacije jer do sada bio prisutan na svim okupljanjima i skoro uvjek ga je to kostalo povrede

sto se tice plejeva ocigledno aco polaze ogromna ocekivanja na wrighta, dok koliko sam shvatio psalic moze uci u trenazni proces (zbog toga je najvjerovatnije adamovic ostisao), a naletelic moze odgovoriti na tih 10-tak minuta bez wright-a

e sada nadrpali smo ako se u sred kvalifikacija wright povrjedi, ali sa druge strane ove kvalifikacije su sada daleko lakse nego sto su ranije bile zato ovakvo opustenije ponasanje, samo ponavljam da nam se neodbije od glavu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jul 2012, 18:36

Šta na kraju nećemo imati ni 12 igrača :x :x
Što je napusto pripreme Kuzmić, jel to opet onaj njegov menadžer nešto :roll: :roll: ili neće igrati za BIH :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 19 jul 2012, 18:49

ma ja sam mislio da možda mirzu puste da se bolje obikne u new yorku, ali sam isto mislio da ne bi bilo loše da puste i đedovića da ode, pa čovjek je tek potpiso ugovor neka se malo obikne u berlinu...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 19 jul 2012, 19:05

Ovo je postalo pravo neozbiljno, Gordić, Adamovići sada Kuzmić, ko je sledeći,Sinanović, ovdje izgleda menadžeri odlučuju ko dolazi, odlazi, Kosta Jankov, kako ustane tako odluči, a naš savez u svojoj nemoći samo sliježe ramenima i kaže"ok, nema problema,kad budete mogli bujrum". stvarno je žalosno u šta se pretvorio reprezentativni sport, jasno je da je tako sada u cijelom svijetu, al to kako se prema repki odnose kod nas, to nema nigdje, mislio sam da to neću nikada reći al"Keno Bajramoviću, kapa dole za tvoj odnos i patriotizam koji si iskazao prema nacionalnom dresu", žao mi je što nisi na pripremama....

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 jul 2012, 19:46

Morao je jedan centar otpasti,Kuzmicu se samo izaslo u susret,barem ja tako vidim stvari,imamo Kikanovica,Sinanovica i Nurkica pod kosem,Teletovic na 4,zaboravio sam ko mu je back-up...Mene strah ove grupe,dobra ce se kosarka igrati..Latvija nije nimalo naivna reprezentacija a tek Gruzija koja ima metar draftovanih igraca u zadnjih 6 godina..Nadam se da mozemo biti 2.
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 19 jul 2012, 20:02

e hoćel bit prenosi ovih turnira što se igraju?

mislim na ove pripremne utakmice

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 19 jul 2012, 20:04

bavcic je back-up teletovicu. a neznam bas hoceli nurkic igrati. prije mislim da ce nam biti sinanovic, kikanovic, brkic centarksa linija. na playu su isto tako vec sigurni wright, pasalic(valjda ce biti sve uredu do pocetka kvalifikacija) i naletilic. jos su ostali djedovic, persic, masic i mitrovic. ako nisam nekog zaboravio onda imamo vec nasih 12 igraca, i treba se nadati da nece vise biti povreda

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 19 jul 2012, 22:59

Ima li neko ''insajderskih'' informacija šta se to dešava na ovim pripremama??? Meni ovo mnogo smrdi, prvo sa Gordićem, sada i s ovim Kuzmićem.

bubimir
Kontakt:

Post Postao/la bubimir » 19 jul 2012, 23:13

izgleda da se kuzmic samo "pokupio" sa priprema bez objasnjenja i konsultacija.
eto ti jedna insajderska :)
mes que un club

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 19 jul 2012, 23:47

bubimir je napisao/la:izgleda da se kuzmic samo "pokupio" sa priprema bez objasnjenja i konsultacija.
Hvala. ;)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 jul 2012, 09:33

voltron30 je napisao/la:
bubimir je napisao/la:izgleda da se kuzmic samo "pokupio" sa priprema bez objasnjenja i konsultacija.
Hvala. ;)
Naravno decko moze otici i igrati za Srbiju komotno jer nije minute ubijlezio za BH dres, po svemu sudeci tako ce i biti. Daj Boze da skupimo 12 igraca da odigraju kvalifikacije.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 20 jul 2012, 11:16

Sumnjam da bi se Kuzmic mjesec dana prije okupljanja pripremao sa trenerom repke u Spaniji, dosao ovamo, nesto mu nije po volji bilo i rekao, cao. Prosle sedmice je izjavio da je na igracima da sute i rade. Sto se opet ne podudara sa ovim odlaskom. Cini mi se, da je Kuzma veoma skroman momak koji zna da jos mora raditi na sebi. Druga liga Spanije ne moze biti argument da ga se vec sad baci u vatru kvalifikacija. Ako dobije priliku iduce sezone u Unicaji, tek za prvenstvo u Slo od njega mozemo ocekivati dobre igre.. Ide se na Sinanovica, Kikanovica i mozda Brkica, a tu je i Mirza...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 21 jul 2012, 01:21

Aleksandar Petrović: Zabrinut sam, nema konflikta
Dejan Maksimović - 18.07.2012 22:50

S obzirom na to da je poznato da sam ja osoba koja voli konflikt, nakon prvih osam dana priprema pomalo sam zabrinut. Nisam imao priliku ni s kim ući u konflikt, jer sve funkcionira u najboljem redu. Uvjeti za rad su odlični, a igrači ispunjavaju sve moje zahtjeve, tako da se moram prilagoditi takvom stanju stvari, kaže u svom stilu Aleksandar Petrović, selektor košarkaške reprezentacije BiH.

Popularni Aco Trica je iznio svoje dojmove o dosadašnjem periodu priprema, tokom kojeg su bh. košarkaši obavili 12 treninga.

"Zaista sam zahvalan Košarkaškom savezu BiH i sponzorima na odličnim uvjetima za rad koje imamo. U dva navrata sam bio selektor Hrvatske, ali ovako dobru organizaciju nisam imao. Nemam nikakvih primjedaba, što je za mene pomalo neobično. Međutim, prilagođavam se. Naravno, to je zasluga KS BiH i naših sponzora", priča Petrović i nastavlja:

"Uradili smo 12 treninga dosad. Imali smo sitnih problema s povredama, što nas je malo poremetilo. S nama je pet treninga odradio i Mirza Teletović, koji je upaljen od glave do pete. Kod njega je specifična situacija. Imao je jako zahtjevnu sezonu, a i kasnio je s radom četiri-pet dana zbog potpisivanja ugovora s Bruklin Netsima. No, do polaska u Italiju 24. jula i prvih kontrolnih utakmica i s njim će biti sve u najboljem redu."

Na selektorovu radost Muhamed Pašalić, plejmejker grčke Kavale, se oporavio i počeo s normalnim radom. Zbog toga je Filip Adamović, koji je pozvan kao ispomoć na treninzima, napustio pripreme bh. tima.

"Adamović je sjajno obavio svoj posao. S obzirom na probleme s povredama mogli smo doći u jako tešku situaciju na treninzima. Međutim, uskočio je Adamović i spasio stvar. Zbog toga je u utorak uvečer nakon njegovog posljednjeg treninga ispraćen aplauzom reprezentativnih kolega. Pašalić će u četvrtak za svaki slučaj otputovati u Zagreb na još jednu kontrolu, kako bismo bili sigurni da je sve u redu. No, mislim da je to samo reda radi, s njim je sve u redu i već je izdržao dva treninga", smatra selektor BiH.

Petrović ističe da je oduševljen odnosom igrača prema njihovim zadacima na treninzima, a posebno igračima koji su manje poznati našoj javnosti, poput Nemanje Mitrovića, šutera s Portland univerziteta, koji se odlično prilagodio na neamerički stil košarke.

"Svi igrači besprijekorno izvršavaju svoje zadatke. Žrtvuju se u svakom trenutku na teningu i već sada mogu reći da ćemo 15. avgusta svu zajedno biti spremni za ono što nas čeka, a to je jedan komotan plasman na 'Eurobasket 2013' u Sloveniji. Potom ćemo razmišljati o nekim većim stvarima. Mitrović se odlično uklopio u evropski stil košarke. Nema nikakvih problema s adaptacijom. Na kontrolnoj utakmici tokom treninga ubacio je četiri vezane trice. Igrači ga nisu ozbiljno shvatili, pa je uvezao još jednu seriju. Mogu reći da smo pronašli dostojnu zamjenu za legendarnog Gorana Ikonića. Mislim da smo s Mitrovićem napravili pun pogodak", završio je uvijek dobro raspoloženi Petrović.
Druga petorka bolja od prve

Na treningu u srijedu ujutro prema Petrovićevim riječima reprezentativci su odigrali prvu ozbiljniju utakmicu. Druga petorka bila je uspješnija od prve i slavila s velikih 17 razlike.

"Igrači su me doveli u dilemu. Nakon te kontrolne utakmice na teningu ne znam koja je prva, a koja druga petorka. Stoga ću u test utakmici s bh. juniorima u subotu morati dati priliku svim igračima, iako je Nenad Marković zahtijevao da igramo sa drugom petorkom", kaže Petrović.
"Akova" sponzor još dvije godine

Košarkaška reprezentacija BiH jučer je obnovila sponzorski ugovor s kompanijom "Akova", koja je i proteklih godinu dana pomagala bh. timu.

"Kompanija 'Akova' je stala uz nas prošle godine, kada niko nije htio, i prezadovoljni su saradnjom. Stoga ovog puta potpisujemo ugovor na dvije godine", rekao je Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH.

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 21 jul 2012, 22:59

Seniorska košarkaška reprezentacija igrala protiv juniora
Dvije košarkaške reprezentacije BiH, ona seniorska i juniorska, odmjerile su snage u večerašnjoj trenin utakmici u Skenderiji.

Seniorska košarkaška reprezentacija igrala protiv juniora
Izabrranici Ace Petrovića pobijedili su timpu koju vodi Nenad Marković rezultatom 66:56.

U timu A selekcije najefikasniji su bili Mirza Teletović sa 19 poena, Nemanja Mitrović i Elmedin Kikanović sa 10 poena dok su Zach Wright i Nihad Đedović postigli po devet poena.

U ekipi juniora istakli su se Adin Vrabac sa 15 poena, Jusuf Nurkić i Nedim Buza sa po 14 poena. Prema riječima Haruna Mahmutovića, generalnog sekreteara KS BiH, juniori su odigrali odličnu pripremnu utakmicu za predstojeće Evropsko košakaško prvenstvo koje se narednog mjeseca igra u Sarajevu.

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 22 jul 2012, 00:31

Ovako se rezultat kretao po četvrtinama:
27-15; 34-33; 57-40; 66-56

Prva petorka: Wright, Mašić, Đedović, Teletović, Kikanović
Druga petorka: Naletilić (zadnjih 5 min. tekme: Avdibegović), Mitrović, Peršić, Bavčić, Sinanović (zadnja četvrtina: Brkić)

Prva petorka je igrala 1 i 3 četvrinu, a druga 2 i 4 :)
Zadnja izmjena: 71000, dana/u 22 jul 2012, 14:55, ukupno mijenjano 1 put.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 22 jul 2012, 01:21

ko je mašić? :?:

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 22 jul 2012, 01:28

Ante Mašić

slika

http://wp.kk-zagreb.hr/?p=813" onclick="window.open(this.href);return false;

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 jul 2012, 02:08

imali jos informacija o ovoj utakmici A-tima i juniora?

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 22 jul 2012, 02:30

Po meni ona prva petorka iz današnje tekme je vrlo dobro radila svoj posao, a par pripremni tekmi da se još bolje uvežu/povežu će svakako trebati, jer naravno dosta igrača igraju po prvi put zajedno. Od druge petorke Mitrović i Sinanović bi (jako) dobro došli za rotacije na adekvatnim pozicijama naravno, al' opet to je stvar selektora, mada ja sam ubijeđen da će Mitrović adekvatno zamjeniti Ikonića, izvrstan je šuter, neki dan je na treningu šutao 150-138, al' opet, vrijeme će pokazati svoje. Jozo Brkić je jako dobro odigrao isto, a i Wright je definitivno pravi izbor po pitanju stranca... to je to (sa moje tačke gledišta) u biti za ovu prvu pripremu tekmu.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 10 gostiju.