NBA sezona 2012/13

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Raul_64
Kontakt:

Re: NBA sezona 2012/13

Post Postao/la Raul_64 » 19 jul 2012, 23:04

Uh Davisa protiv VB.
vjerujem da ce imati isti utjecaj kao Griffin u svojoj ruki sezoni(zdravoj sezoni).
samo pored highlightsa u napadu bit ce dosta njih u defanzivnom dijelu.

u 5 minuta podijeli 4 blokade.
strahota..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 jul 2012, 23:08

Boston je najveći konkurent Miamiju.U ovoj seriji su imali previše šansi koje nisu iskoristili ne znam dal će opet doći do njih :?

vjerujem da ce imati isti utjecaj kao Griffin u svojoj ruki sezoni(zdravoj sezoni).
Davis bi trebao biti bolji od njega samo s manje zakucavanja.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 jul 2012, 00:30

Najveci ce problem Bostona ove godine biti godine,do sada to nije bilo toliko izrazeno,al mislim da KG ne moze igrati onako dobro ove godine,al bi iskreno ja volio da moze..Dobro su popunjeni na svim pozicijama,mogu izvesti i nisu petorku sa Greenom na 4 i KG na 5...Bass ce se jos bolje uklopiti,Bradley ce imati vise minuta...Mislim da je ovo ekipa kao stvorena za pobijediti Miami...Imaju dobre stopere i dobru odbranu reketa za Jamesa i atletski sposobne igrace za cuvat Wade-a,tu mislim na Bradley-a...Dodali su jos malo sampionskog iskustva sa Terryem,ozbiljna je ovo ekipa,jos ako se Sully pokaze kao dobar back-up bit ce tesko Miamiju ove sezone..
Puno ja ocekujem i od Netsa,imaju i oni povoljan match-up sa Miamijem,Geralda kao stopera,Joe moze zaustaviti Wade-a i Derona da terorise Chalmersa..Malo ce skripati sa Boshom al eto...NYK nemaju koga da zaustavi LBJ-a tako da dzaba im dobra ekipa,kad nemaju povoljan match-up...Chikago i ne brojim ove sezone...Interesuje me moze li Philla opet do PO-a,sta vi mislite? Pacersi su povukli par losih poteza,nisu uradili nista da poprave ekipu,Orlando se nekako drzi al popucat ce to po savovima u pola sezone...Bucksi su isto opasni,al sve im zavisi od Ellisa i Jenningsa...Cavsi su meni se cini promasili sa Waitersom tako da od njih ne ocekujem puno..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 20 jul 2012, 00:36

KG je u playoffu bio najbolji visoki igrač uz Duncana i opet će(ako ne bude kakvih povreda).Normalno uz smanjenu minutažu u regularnom dijelu sezone,ali to je već uobičajeno.Najveći će problem biti kako zamijeniti Allena.Dobar je Terry,ali nije dobar ko Allen.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jul 2012, 00:42

LBJ MVP je napisao/la:KG je u playoffu bio najbolji visoki igrač uz Duncana i opet će(ako ne bude kakvih povreda).Normalno uz smanjenu minutažu u regularnom dijelu sezone,ali to je već uobičajeno.Najveći će problem biti kako zamijeniti Allena.Dobar je Terry,ali nije dobar ko Allen.
Terry je meni trenutno i bolji....

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 20 jul 2012, 00:49

LBJ MVP je napisao/la:Mogao si napisati zašto.Jbg čovjek je napisao što bi trebali Spursi biti bolji,ali ti si samo napisao da će Lakersi biti bolji.

Nadam se da navijačima Lakersa ne predstavljaju nadu sve sebičniji Kobe,ja i stariji(fino je na ispodobruca urađen tekst o Lakersima ima i neke fine statistike o Kobeu)ili playmaker kojem je gotovo 40. godina i za sve to vrijeme ne znam jel pobjedio u dvije playoff serije protiv Spursa.

Lakersi gdje se igra vrti oko Bynuma,a Nash,Gasol i Kobe su potpora su ekipa koja može osvojiti titulu,Lakersi gdje je Kobe i trener i igrač,a ostali posmatrači(nebitno bio to Bynum ili Howard)mogu samo biti lošiji.
Te price o sebicnom Kobe u su glupost..ja zaista ne zelim o tome da raspravljam.. i zasto bi nashove godine bile problem? pa jbte svako moze da ga prode, ali pod kosem dvojica 7 footersa... za neke bolje sutere uvijek postoji rotacija..
I da li i ti mislis da Kobe nije bolji od Manua, ili treba to nekome dokazivati?
a Duncan kao nije star? zapamti da je ovo ipak njegov tim koji je osvojio 4 titule

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 20 jul 2012, 01:07

a to nas dovodi do Kobeova gubitka atleticizma kao još jednog detalja zašto se nije moglo bolje. Naime, da bi zadržao ubojitost (barem ovu najosnovniju statističku) Kobe se morao sve više spuštati u post, oduzimajući tako prostor jednome od dva visoka. Kobe od prije 3-4 godine bi stvarao višak ulazima ili kreiranjem vlastitog šuta iz driblinga igrajući licem košu, dok ovaj današnji veteran izbjegava čak i izolacijsku košarku. Što dovodi do stvarno fascinantnog paradoksa – usprkos manjku eksplozivnosti, Kobe je u ovoj sezoni uzimao najviše lopti u karijeri nakon 2006. kada je igrao s Kwameom Brownom i Smushom Parkerom, točnije završavao je 36% akcija u kojima je sudjelovao.

To su brojke koje su imali Jordan u ranim danima Bullsa (dok je igrao s Oakleyem i Paxsonom) ili Iverson u najboljim danima Sixersa (uz Erica Snowa i Dikembea). Samo, ni Jordan ni Iverson tada pored sebe nisu imali all-star napadače u rangu Gasola i Bynuma, to je očito, a kada su im se priključili Pippen ili Anthony odustali su od tolikog obujma uzetih napada. Još je fascinantnije što su do ovakve sulude potrošnje dolazili uglavnom igrom s perimetra iz triple-threat pozicije, dok je ovaj Kobe puno više dodirnih točaka imao s igračem poput Shaqa, koji je sve koševe trpao u reketu, ali, zanimljivo, čak ni u najdominantnijim danima nikada nije prelazio kvotu od 32% potrošenih akcija. Znači, iz ovoga se može izvući gomila zaključaka:

- Kobe je pod stare dane promijenio igru, ali ne i mentalitet volume scorera
- stari Kobe je još gladniji ganjač brojki od mladog Kobea što je rijetkost jer veterani obično, kako im pada individualna moć, postaju zahvalniji timski igrači, posebice ako su okruženi all-star suigračima
- preseljenjem u reket indirektno je zaustavio daljni razvoj Bynumove igre i prisilio Gasola na prevelike ustupke u stilu igre

Sve bi ovo prije svega bilo zanimljivo košarkaško iskustvo vrijedno proučavanja (transformacija šampionske jezgre nešto je što nemamo prilike često gledati) da ovolika važnost koju Bryant daje sebi (uz podršku trenera Browna koji očito nema autoritet da išta napravi po pitanju momčadske filozofije te se jednostavno priklonio Kobezofiji) nije ostvarila sljedeće brojke: 43% učinka iz igre i 30% za tricu, što su učinci combo-beka, nikako prve napadačke opcije na vanjskim pozicijama (obzirom na ogroman broj lopti koje je uzeo u reketu, točnije s lakta reketa gdje se najčešće spušta u akciju, ti učinci još više zabrinjavaju). Uostalom, da se vratimo na Iversona i Jordana, pa i starog Kobea (jer najpoštenije ga je usporediti s njim samim) – u sezonama kada su uzimali ovakvu odgovornost u napadu zabijali su 31 (Iverson), 37 (Jordan) ili 35 (Kobe 2006.) koševa u prosjeku. Ovogodišnji Kobe stao je na 28, što je isti učinak kakvoga je imao pod Jacksonovom palicom kada je trošio 5% manje napada.
Manu nije bolji od Kobea.Duncan jeste star,ali barem ne uzima lopte igraču koji može biti produktivniji od njega.

@NEZALAGANJE Terry je lošiji odbrambeni igrač,više mu treba lopta za razliku od Allena kojem je potreban samo jedan blok,a pored Ronda i ne bi trebao imati loptu previše u rukama.

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 20 jul 2012, 01:32

Manu nije bolji od Kobea.Duncan jeste star,ali barem ne uzima lopte igraču koji može biti produktivniji od njega.

@NEZALAGANJE Terry je lošiji odbrambeni igrač,više mu treba lopta za razliku od Allena kojem je potreban samo jedan blok,a pored Ronda i ne bi trebao imati loptu previše u rukama.[/quote]

hmm, stoji ovo za Duncana.. I Kobe a.. dobra poenta, made me thinking :D :D :D
Ipak govorimo o Nashu, valjda on dobije pravo na loptu

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 jul 2012, 01:48

Dobar je tekst ali samo za one koji prate lakerse preko box-score-a...da je ostao Phil a Kobe imao ovakvu statistiku onda bi sve ovo bilo na mjestu...ovako svi oni koji su gledali Lakerse prosle sezone mogli su vidjeti kako je funkcionisao napad Lakersa(ili bolje receno kako nije)...nebitno da li Kobe bio na terenu ili ne.

Dovoljno je samo poslusati Browna i njegovu filozofiju: "Mi moramo nauciti igrati dobru odbranu a za napad cemo lako,imamo dosta igraca koji mogu poentirati" ...i tako je i bilo...daj loptu Bryantu pa ako nesto i uradi dobro i jest.Brown je tako radio i sa Jamesom u Cavsima samo sto je James tip igraca koji moze biti plejmejker,Kobe to nikad nije bio niti ce.

Zato se nadam da ce Nash biti u stanju preuzeti na sebe kreativnost kompletne ofanzine igre Lakersa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jul 2012, 02:07

adnan24 je napisao/la:Dobar je tekst ali samo za one koji prate lakerse preko box-score-a...da je ostao Phil a Kobe imao ovakvu statistiku onda bi sve ovo bilo na mjestu...ovako svi oni koji su gledali Lakerse prosle sezone mogli su vidjeti kako je funkcionisao napad Lakersa(ili bolje receno kako nije)...nebitno da li Kobe bio na terenu ili ne.

Dovoljno je samo poslusati Browna i njegovu filozofiju: "Mi moramo nauciti igrati dobru odbranu a za napad cemo lako,imamo dosta igraca koji mogu poentirati" ...i tako je i bilo...daj loptu Bryantu pa ako nesto i uradi dobro i jest.Brown je tako radio i sa Jamesom u Cavsima samo sto je James tip igraca koji moze biti plejmejker,Kobe to nikad nije bio niti ce.

Zato se nadam da ce Nash biti u stanju preuzeti na sebe kreativnost kompletne ofanzine igre Lakersa.
I ti mislis da ce se Kobe tek tako "odreci" lopte u rukama?I kad se bude lomila tekma da ce Nash negde coskariti dok ovaj igra izolaciju? Ja ih nikako ne vidim zajedno da funkcionisu,pogotovo jer vi nemate sistem igre uopste...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jul 2012, 02:11

@LBJ Terry ima konstantniji sut,posebno u zadnje 2 sezone,dok je kod Allena primjetan pad itekako...Terry moze sebi iskreirati sut,Allen to vise ne moze...Sasvim je solidan odbrambeni igrac,mada pored Bradleya,a evo sada i Leea,to im nije toliko ni bitno...I varas se ako mislis da Terryu treba lopta u rukama...On je to radio u DAL jer je takav sistem bio... ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jul 2012, 02:24

Odrece se Bryant lopti kada je siguran da ce njegov saigrac pogoditi otvoren sut. Prosle sezone svojim saigracima kreira otvorene suteve, a oni ne znaju pogoditi - cak i ne dobace do obruca kao Blake. Normalno je da ce tada preuzeti stvari u svoje ruke.

Kada je Nash potpisao za Lakerse prva izjava Bryanta je bila sljedeca: Konacno naredne sezone mogu igrati na svojoj prirodnoj poziciji. Bryant ce se podrediti kolektivu kada ima povjerenje u svoje saigrace, a Nash je jedan od takvih.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jul 2012, 02:33

amerosm je napisao/la:Odrece se Bryant lopti kada je siguran da ce njegov saigrac pogoditi otvoren sut. Prosle sezone svojim saigracima kreira otvorene suteve, a oni ne znaju pogoditi - cak i ne dobace do obruca kao Blake. Normalno je da ce tada preuzeti stvari u svoje ruke.

Kada je Nash potpisao za Lakerse prva izjava Bryanta je bila sljedeca: Konacno naredne sezone mogu igrati na svojoj prirodnoj poziciji. Bryant ce se podrediti kolektivu kada ima povjerenje u svoje saigrace, a Nash je jedan od takvih.
Stani bolan,cuj odrece se Bryant lopte,sta ce to onda Nash biti,spot up suter?Ja ne znam da je on to ikada bio,niti ce biti...Nije problem se podrediti kolektivu,problem je neimanje lopte u rukama,koju je on oduvijek imao u LAL,nebitno ko je bio play...Sad dolazi covjek,koji je majstor kreiranja i kod kojeg su bekovi ili slasheri ili spot up suteri...Ja nesto ne znam da je Bryant ijedno od pomenutog....A ako se budu smjenjivali na lopti,sta to onda znaci za Gasola i Bynuma? Puno upitnika je ovdje,meni Nash nije za sistem igre LAL,ali vrijeme ce sve pokazati...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 20 jul 2012, 02:37

Ma Brown ce to srediti. slika
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 jul 2012, 11:25

NEZALAGANJE je napisao/la: I ti mislis da ce se Kobe tek tako "odreci" lopte u rukama?I kad se bude lomila tekma da ce Nash negde coskariti dok ovaj igra izolaciju? Ja ih nikako ne vidim zajedno da funkcionisu,pogotovo jer vi nemate sistem igre uopste...
Kobe se nece odreci lopte jer to nece donijeti nista dobro Lakersima...on ne moze biti produktivan ako glumi R.Allena i slicno...ali isto tako nece biti potrebe da bukvalno svaki napad pocinje i zavrsava s njim i da mora igrati 45 minuta protiv Bobcatsa kuci.

Misljenja sam da ce Nash puno vise igrati sa Gasolom i Bynum-om(Howardom) a da ce Kobe s druge strane imati dosta prostora da igra svoju igru...posebno sto je tu i Jamison koji moze rasiriti odbranu.

Kobe je svjestan da ne moze vise sam a sesti prsten mu je sigurno najveci cilj do kraja karijere i zbog toga sam siguran da ce uraditi sve sto je potrebno da Lakersi budu sto bolji tim.Nash mu moze stvoriti dosta laganih suteva tokom meca a onda je za ocekivati da u odredjenom periodu Kobe preuzme loptu i ulazi u svoje serije poena u kojima ima loptu dosta u rukama...sad je na Brownu :? i cijeloj ekipi da nadju dobar balans-nadam se da ce upsjeti.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 jul 2012, 12:03

BIHfan je napisao/la:Ma Brown ce to srediti. slika
Ne, Tom Thibodeau uzima titulu koja se najavljuje unazad par sezona.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jul 2012, 12:53

Na jucerasnjem sastanku predstavnika lige odluceno je da ce od sezone 2013/14 biti dozvoljene reklame na dresovima. Uprava NBA ce od tih sponzorskih ugovora godisnje dobijati oko 100 miliona $, a Adidas je zaduzen da kreira nove dresove kako bi sponzori mogli sto kvalitetnije doci do izrazaja.

Mislim da ce biti dosta polemike oko ove odluke, jer mislim da ce samo par klubova od ove odluke profitirati kao Knicksi, Celticsi, Heat, Bullsi i Lakersi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 20 jul 2012, 14:04

amerosm je napisao/la:Na jucerasnjem sastanku predstavnika lige odluceno je da ce od sezone 2013/14 biti dozvoljene reklame na dresovima. Uprava NBA ce od tih sponzorskih ugovora godisnje dobijati oko 100 miliona $, a Adidas je zaduzen da kreira nove dresove kako bi sponzori mogli sto kvalitetnije doci do izrazaja.

Mislim da ce biti dosta polemike oko ove odluke, jer mislim da ce samo par klubova od ove odluke profitirati kao Knicksi, Celticsi, Heat, Bullsi i Lakersi.
Fuj fuj. Ovo samo rade radi para, pa zar im nije dosta. Unistice ljepotu dresova. :roll:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 20 jul 2012, 14:15

Sta se ovo sad igra u NBA?

Svaku noc imaju neki live streamovi ili su ovo reprize NBA utakmica.

http://www.lshunter.tv/basketball-live- ... video.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 20 jul 2012, 14:43

likma23 je napisao/la:Sta se ovo sad igra u NBA?

Svaku noc imaju neki live streamovi ili su ovo reprize NBA utakmica.

http://www.lshunter.tv/basketball-live- ... video.html" onclick="window.open(this.href);return false;
NBA Summer League.
FK DELFIN NEUM

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.