FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tepsija » 20 jul 2012, 13:39

Salzburg ili Dudelange?
Koju ste šansu propustili,uh.
Mada,ja sam jedan od onih vječitih optimista koji uvijek vjeruju u nemoguće.
A vjerujem da Željo može učiniti to čudo,neki rani gol,malo sreće,vjetar u leđa...i eto.
4 nove utakmice bi bile zagarantovane,nije to malo,n i para,ni promidžbe,ni bodova.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 jul 2012, 13:41

još jedan razlog više da ispunimo lavor i podržimo naše momke, ako bi Dudelange kojim čudom proš'o, sigurno bi nas čekala grupa bar EL, zato SVI NA KOŠEVO !!!
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 20 jul 2012, 13:43

dino lj je napisao/la:Necu nikoga spominjati ni Amara ni igrace niti govoriti o tome koje kriv za nase blamaze svake godine kada su u pitanju Evropske utakmice,svako neka donosi svoj sud.

Ali molio bi ove budzedlije to jest ove "VELIKE" navijace nasega kluba koji svaku nasu Evropsku blamazu opravdavaju razlikom u budzetu klubova da nama neprijateljima kluba,pljuvacima,neznalicama,ludacima ili ne znam kako nas jos volite nazivati objasne kako se moze desiti da to pravilo vazi samo za nas.Kako se moze desiti da jedan dojucerasni Makedonski drugoligas Vardar odigra jednu odlicnu utakmicu sa puno volje,srca i ozbiljnog pristupa ostvare cestit poraz i to primivsi dva gola na samom kraju protiv ekipe koja je igrala i grupnu fazu LP,ekipe koja ima veci budzet i od Maribora,ekipe za koju smo mi svaki dan molili Allaha dragog da je slucajno ne izvucemo na zrijebu to jest protiv Bate Borisov.Ili kako se se moze desiti da igraci komsija sa Koseva koji imaju manji budzet od nas izvuku castan poraz protiv Levskog ciji je budzet veci nego Maribora.Dali je za postizanje dobrog rezultata bitna samo razlika u budzetu ili mozda srce,pristup,zelja,postovanje dresa kojeg nosis ili dobro postavljena taktika.De nam to objasnite bez vrijedjanja ako je moguce.
E brate u pravu si za sve napisano.ja licno se cesto i ne javljam da diskutujem na ovom forumu jer sta se god napise protiv kluba odmah si pljuvac,iako imam poprilicno godina i more utakmica pregledanih sto na grbavici sto dok sam bio mladzi na gostovanjima.Cinjenica je da smo mi utakmicu zijanili radi nase skrtosti-nemozes sa igracima sa kojima si osvojio ovu nasu nazovi premijer ligu ocekivati da naprave nesto u evropskim predkolima,mi samo cekamo kada ce nekom igracu isteci ugovor a da nesto iole vrijedi i mi ga dovesti i reci da smo se pojacali.Znam ja da se nema para ali ako ne riskiras neces ni profitirati evo mi to vidimo vec tri godine non stop neke petarde.Da se razumijemo niko ne trazi ni hotice ni krunice ali da se nemoze bolje moze pitanje je dali odredzeni ljudi u klubu to zele ili je plafon nasa nazovi premijer liga.
VOLIM TE ZELJO

UnKnownBA
Kontakt:

Post Postao/la UnKnownBA » 20 jul 2012, 13:51

Svi bi mi da gledamo Želju kako sa lakocom prolazi ovakve ekipe kao sto je Maribor, ali znam da ce ih pola ovu uzvratnu tekmu gledati preko TV-a! Umjesto da plate bar kartu, i time pomognu Želji da nesto i zaradi, kako bi mogao u buducnosti imati jaci tim! Zato svi na Hadison! Ako vam se neda ici, onda bar kupite jeb... kartu pa je bacite, i to je nešto!

A ovima sto napadaju Amara cu samo reci, da njega nije bilo, nebi bilo ni Želje u Ligi Prvaka!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 20 jul 2012, 13:56

Mene boli zasto niko iz kluba ne izadje i ne preuzme odgovornost za ovaj poraz i sramotu.
Zasto Osim ne kaze moja greska, lose skautiran protivnik losa taktika sta ti ja znam i niko mu ne bi zamjerio sekunde.
Covjek si pogrjesio, ok idemo dalje u uzvrat probat napraviti nesto.
A oni pricaju sve je gotovo nema sanse, neznaju kako dostici. Pa kad Amar ne vjeruje u prolaz od samog izvlacenja kako igraci da vjeruju mnogo je tu pesimizma u i okolo Zelje.
Pri ovome ne mislim ni o kakvom tjeranju Osima gluho bilo, ali trebalo bi da pocnemo gledat prema naprijed i da on izadje ispred igraca i preuzme odgovornost, a ne da govori o ogranicenosti igraca itd.
I sta me jos kod njega smeta kad dovede igraca odma u kost nije pojacanje, pa brate sto ga ikako dovodis, ako ti treba igrac za tribine ili eventualno klupe ima juniora. Kad se vec dovodi igrac sa strane on bi trebao da bude za prvih 11.
Nadam se kakvim pojacanjima nakon uzvratne utakmice jer ja ne vidim ovdje napredka i iskoraka u odnosu na zadnje 2 godine, a na sva zvona se o tome prica.
O budzetu ne treba pricat sam demant su napravile kone koje mnogo jace i s kurazom se suprostavise Levskom koji je dosta veci klub od Slovenaca.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Azzurri
Kontakt:

Post Postao/la Azzurri » 20 jul 2012, 13:57

Meni je samo krivo zasto niko nije kontaktirao Muratovica nakon zavrsetka PL BiH i ponudio mu jednogodisnji ugovor da odradi Europske utakmice. Ne bi trazio neke nerealne pare, a sigurno bi donio prevagu u utakmicama poput one iz Maribora.

UnKnownBA
Kontakt:

Post Postao/la UnKnownBA » 20 jul 2012, 14:01

propuh je napisao/la:Mene boli zasto niko iz kluba ne izadje i ne preuzme odgovornost za ovaj poraz i sramotu.
Zasto Osim ne kaze moja greska, lose skautiran protivnik losa taktika sta ti ja znam i niko mu ne bi zamjerio sekunde.
Covjek si pogrjesio, ok idemo dalje u uzvrat probat napraviti nesto.
A oni pricaju sve je gotovo nema sanse, neznaju kako dostici. Pa kad Amar ne vjeruje u prolaz od samog izvlacenja kako igraci da vjeruju mnogo je tu pesimizma u i okolo Zelje.
Pri ovome ne mislim ni o kakvom tjeranju Osima gluho bilo, ali trebalo bi da pocnemo gledat prema naprijed i da on izadje ispred igraca i preuzme odgovornost, a ne da govori o ogranicenosti igraca itd.
I sta me jos kod njega smeta kad dovede igraca odma u kost nije pojacanje, pa brate sto ga ikako dovodis, ako ti treba igrac za tribine ili eventualno klupe ima juniora. Kad se vec dovodi igrac sa strane on bi trebao da bude za prvih 11.
Nadam se kakvim pojacanjima nakon uzvratne utakmice jer ja ne vidim ovdje napredka i iskoraka u odnosu na zadnje 2 godine, a na sva zvona se o tome prica.
O budzetu ne treba pricat sam demant su napravile kone koje mnogo jace i s kurazom se suprostavise Levskom koji je dosta veci klub od Slovenaca.
Dobro si to sve rekao, ali mojne poredit sa Levskim, jer gledao sam jucer tekmu! Levski hodati ne zna i onaj gol ne znaju kako su dali, ako ga Sarajevo ne izbaci po meni ce biti Sramota!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 jul 2012, 14:02

Ovaj put smo imali srece u izvlacenju. Necemo u narednih 10 godina imati vecu i bolju sansu za plasman u grupnu fazu. Ako se ovo uopste i moze nazvati sansom, ja eto mislim da moze.
Nismo odigrali kako treba, da li zbog igrackih mogucnosti ili nesto drugo....
STETA!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 20 jul 2012, 14:13

nanek je napisao/la:A sto niko ne prica da su ovi isti "igraci" koji su odigrali onakvo 2 poluvrijeme u Mariboru na ruke dobili premije i to me glava zaboli kad znam kolike i to od Amara licno a da su po ko zna koji put radnici i osoblje na Grbavici ostali praznh ruku.(radi istih)Ljudi meni je zao tih ljudi dole sto rade nisu primili plate pa ni sami se ne sjecaju kad.Kane im nekad koja marka za hljeba da imaju a ovi sminkeri u kafanama do sabaha.Aco je spomeno te u x-u a ja ipak znam ove druge sto sam licno vidjeo po kafanama. Hajmo malo o Zebi pricati i njegovoj losoj partiji? Da li znate koliko se Zebi duguje premija od prosle sezone ? Ja cu vam reci da sam ja cuo 15 hiljada KM e sad
mozda i grijesim ali dugovanja postoje. Ali nema veze opet ne znam sto ali vjerujem u prolaz u utorak,Ali vjerujem svim srcem pa sta B o g dragi da.
al mu je zato svaka plata legla na vrijeme, a ona Bgm nimalo nije mala nego je cak i velika za nase uslove ako se tako moze reci, tako da nije ni to razlog lose partije.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Tomaz
Kontakt:

Post Postao/la Tomaz » 20 jul 2012, 14:14

corleone87 je napisao/la:neznam ni ja sta da kazem sumnjivo jeste samo je njih odigrao uplatio 1500 dinara,kvota 30 a dobio 45000
Bas ste dobri likovi. Citam ovaj forum, i gledam ovaj studio face tv prije i poslije utakmice i covjek se pita, dali su ovo jos 80-ta ili vam je humor tako dobar ;) U glavnom sustina je, da ste si nas najvise zeljeli u svim vasim izjavama je puno optimizma i nepostivanja protivnika samo zbog toga jer ste dobili kao dobar zrjeb janeze. Daleko od toga, da je Maribor neki super jaki klub ali dobro u ovom momentu je to TOP 3 team u ex-yu. Pa dobro bili smo u poslednjih 10 godina kao nacija 2 puta na svestkom i 1 put na evropskom prvenstvu a MB je igrao grupo lige prvaka i lige europa sto je sa ovih prostora uspelo samo Partizanu i Dinamua. Pa izbacivali smo mi iz evrope Lyon kada je bio najbolji sa Sony Andersenom ako se sjecate i Villareal u punom sasatvu tada kad su godinu prije igrali polufinale lige sampiona pa pobedjivali timove ranga Glasgow, Palermo...itd... Sad po vasome vi ste bili super slabi, vas miljenik Osim vam je odmah najslabiji... Bogme nisam Bosanac ili tezko se to razumije. Pa vasi igraci nisu mogli da trce, da vrse pritisak a to se desava zbog kvalitete protivnika a ne nekvalitete vas. Igras tako i onoliko koliko ti protivnik sa svojom kvalitetom dozvoli. Moderan fudbal je to da iz 4 prilika das 2 ili tri gola. Pa priznali vi ili ne vas najbolji igrac na utkmici je bio Adlilovic koji nije mogao da uspije u nasoj ligi a Zeba koji je igrao kod nas ostao bi da ne bi dosli bolji od njega. To je realnost pa si priznali ili ne. Nikad se u fudbalu ne zna svasta je moguce ali nas tim vas je posteno nadigrao i fizicki i takticki i zasluzuje barem malo respekta. U gostima igramo jos bolje stvarno mislim na to sto sam video na stadionu treba vam cudo neko u stilu da vama sve podje za rukum a nasi da imaju totalan peh...

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 20 jul 2012, 14:21

Raja ako ima iko ovaj text iz sporta ili da skenira ili da nekako nabavi i postavi da vidimo sta je to Zujo rekoa o kakvim silnim milionima prica...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 20 jul 2012, 14:22

Tomaz je napisao/la:
corleone87 je napisao/la:neznam ni ja sta da kazem sumnjivo jeste samo je njih odigrao uplatio 1500 dinara,kvota 30 a dobio 45000
Bas ste dobri likovi. Citam ovaj forum, i gledam ovaj studio face tv prije i poslije utakmice i covjek se pita, dali su ovo jos 80-ta ili vam je humor tako dobar ;) U glavnom sustina je, da ste si nas najvise zeljeli u svim vasim izjavama je puno optimizma i nepostivanja protivnika samo zbog toga jer ste dobili kao dobar zrjeb janeze. Daleko od toga, da je Maribor neki super jaki klub ali dobro u ovom momentu je to TOP 3 team u ex-yu. Pa dobro bili smo u poslednjih 10 godina kao nacija 2 puta na svestkom i 1 put na evropskom prvenstvu a MB je igrao grupo lige prvaka i lige europa sto je sa ovih prostora uspelo samo Partizanu i Dinamua. Pa izbacivali smo mi iz evrope Lyon kada je bio najbolji sa Sony Andersenom ako se sjecate i Villareal u punom sasatvu tada kad su godinu prije igrali polufinale lige sampiona pa pobedjivali timove ranga Glasgow, Palermo...itd... Sad po vasome vi ste bili super slabi, vas miljenik Osim vam je odmah najslabiji... Bogme nisam Bosanac ili tezko se to razumije. Pa vasi igraci nisu mogli da trce, da vrse pritisak a to se desava zbog kvalitete protivnika a ne nekvalitete vas. Igras tako i onoliko koliko ti protivnik sa svojom kvalitetom dozvoli. Moderan fudbal je to da iz 4 prilika das 2 ili tri gola. Pa priznali vi ili ne vas najbolji igrac na utkmici je bio Adlilovic koji nije mogao da uspije u nasoj ligi a Zeba koji je igrao kod nas ostao bi da ne bi dosli bolji od njega. To je realnost pa si priznali ili ne. Nikad se u fudbalu ne zna svasta je moguce ali nas tim vas je posteno nadigrao i fizicki i takticki i zasluzuje barem malo respekta. U gostima igramo jos bolje stvarno mislim na to sto sam video na stadionu treba vam cudo neko u stilu da vama sve podje za rukum a nasi da imaju totalan peh...
Sve to stoji sto si ti napisao, al niste zasluzili da pobijedite ovolikom razlikom, al fudbal je to, nas je od potpunog delirijuma spustilo u potpuno razocarenje.

UnKnownBA
Kontakt:

Post Postao/la UnKnownBA » 20 jul 2012, 14:23

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: UnKnownBA, dana/u 20 jul 2012, 14:43, ukupno mijenjano 3 puta.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 20 jul 2012, 14:28

MrRiccoli je napisao/la:Raja ako ima iko ovaj text iz sporta ili da skenira ili da nekako nabavi i postavi da vidimo sta je to Zujo rekoa o kakvim silnim milionima prica...
Ja sam jutros kupio sport, ali nemam skener...sačekaj 5-10 minuta, prekucat cu tekst :)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 20 jul 2012, 14:29

@Tomaz,

Bili ste bolji, naravno da to niko u pitanje ne dovodi. Samo je moje mišljenje da niste bili bolji za 3 gola razlike.
Ostaje druga tekma, lopta je okrugla, ili ti nada zadnja umire.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

UnKnownBA
Kontakt:

Post Postao/la UnKnownBA » 20 jul 2012, 14:37

Vedad87 je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:Raja ako ima iko ovaj text iz sporta ili da skenira ili da nekako nabavi i postavi da vidimo sta je to Zujo rekoa o kakvim silnim milionima prica...
Ja sam jutros kupio sport, ali nemam skener...sačekaj 5-10 minuta, prekucat cu tekst :)
Uslikaj ga Buraz!

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 20 jul 2012, 14:38

Vedad87 je napisao/la:
Kako se desio brodolom u drugom dijelu?
Neshvatljivo i neobjašnjivo. Mislim da se trener Osim uplašio pobjede. Moj utisak da se taktički pogriješilo. Vjerovao je igračima, uzdao se u povoljan rezultat i zato je čekao sa izmjenama. To je bila pogubna procjena i taktika.
Previše igrača je podbacilo?
Naravno kada izostane učinak iskusnog Zebe, Svrake, Bogicevica, poraz je neminovan. Ja se, to je moje pravo kao navijača, ne slazem da igramo samo sa Adilovicem naprijed. Covjek se nosi sa kompletnom odbranom, gadjaju ga nasi loptama u rame, skace na svaku, dobija udarce, umjesto da se forsira pas igra. Nismo sastavili tri dodavanja tokom cijele utakmice.
Koliko je Zeljo ovim porazom izgubio
Puno, strašno puno! Izgubili smo najmanje milion, vjerovatno i dva miliona eura, koliko bi zaradili da smo prosli Maribora. Imali bi zagarantovane jos cetiri utakmice. Ovako...
Zar je sve izgubljeno?
Ja se nikad ne predajem. Optimista sam, ali brine me sto u sloveniji nije samo rezultat los. Razocaran sam primitivnim ponasanjem nasih igraca. Ne mogu se kartoni dobijati kao da igramo sa Zupcom. Takvim ponasanjem smo navukli gnjev sudije pa je i logično olako sviranje penala.
Da li je Maribor toliko bolji od Zelje?
Jesu organizovaniji, bogatiji, imaju to neko iskustvo, ali nismo ni mi slabi, koliko smo sami krivi za poraz. maribor nije bolji koliko rezultat govori. Napunili nas izraelci, sad slovenci. To me strasno boli...
Neki misle da je branio guso da se mreza Zelje ne bi cesto tresla?
Iskreno i ja mislim da Guso ima mirnocu, da je autoritet, da zna postaviti odbranu, zna igrati. Ne krivim niposto Antolovica, ali znam da je sa Gusom odbrana stabilnija., Moramo se pogledati u oci, zbiti redove, odigrati muski revans. U nogometu su cuda moguca-izjavio je na kraju za sport Sabahudin Zujo
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 20 jul 2012, 14:38

Vedad87 je napisao/la:
hajd brate ako ti nije problem bas da vidimo koji milioni su u pitanju

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 20 jul 2012, 14:39

@Tomaz,

Da imate sređeniju i uređeniju državu to stoji, da imate ljepši stadion i to stoji, da imate više para i to stoji, da ste bolje odigrali i to ću ti priznati ali nemoj zaboraviti da ima revanš utorak koji se igra u lošijoj državi, na gorem stadionu, protiv kluba koji ima znatno manje para. Vidjećemo kako ćete se ponašati tada i kako će tvoj "super" Maribor da igra, i da li će kako ti kažeš, igrati bolje ... mada ja mislim da je ono najbolje što vam se moglo dogoditi u ovoj sezoni. Još nešto, vidjeli smo kako se Milanič radovao, k'o malo dijete. A sada poziva čovjek na oprez. I to ne radi bez razloga jer je vidio da je počašćen sa 3 gola ...

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 20 jul 2012, 14:42

Vedad87 je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:
Kako se desio brodolom u drugom dijelu?
Neshvatljivo i neobjašnjivo. Mislim da se trener Osim uplašio pobjede. Moj utisak da se taktički pogriješilo. Vjerovao je igračima, uzdao se u povoljan rezultat i zato je čekao sa izmjenama. To je bila pogubna procjena i taktika.
Previše igrača je podbacilo?
Naravno kada izostane učinak iskusnog Zebe, Svrake, Bogicevica, poraz je neminovan. Ja se, to je moje pravo kao navijača, ne slazem da igramo samo sa Adilovicem naprijed. Covjek se nosi sa kompletnom odbranom, gadjaju ga nasi loptama u rame, skace na svaku, dobija udarce, umjesto da se forsira pas igra. Nismo sastavili tri dodavanja tokom cijele utakmice.
Koliko je Zeljo ovim porazom izgubio
Puno, strašno puno! Izgubili smo najmanje milion, vjerovatno i dva miliona eura, koliko bi zaradili da smo prosli Maribora. Imali bi zagarantovane jos cetiri utakmice. Ovako...
Zar je sve izgubljeno?
Ja se nikad ne predajem. Optimista sam, ali brine me sto u sloveniji nije samo rezultat los. Razocaran sam primitivnim ponasanjem nasih igraca. Ne mogu se kartoni dobijati kao da igramo sa Zupcom. Takvim ponasanjem smo navukli gnjev sudije pa je i logično olako sviranje penala.
Da li je Maribor toliko bolji od Zelje?
Jesu organizovaniji, bogatiji, imaju to neko iskustvo, ali nismo ni mi slabi, koliko smo sami krivi za poraz. maribor nije bolji koliko rezultat govori. Napunili nas izraelci, sad slovenci. To me strasno boli...
Neki misle da je branio guso da se mreza Zelje ne bi cesto tresla?
Iskreno i ja mislim da Guso ima mirnocu, da je autoritet, da zna postaviti odbranu, zna igrati. Ne krivim niposto Antolovica, ali znam da je sa Gusom odbrana stabilnija., Moramo se pogledati u oci, zbiti redove, odigrati muski revans. U nogometu su cuda moguca-izjavio je na kraju za sport Sabahudin Zujo
e hvala ti brate... kakva je naslovnica ja sam kontao rat u Zelji al normalno to je da se navuce da se kupe novine... Realno donekle je covjek upravu jer ako se branis brani se ako igras napadacki nemoj s jednim napadacem a mi nismo igrali nista od to dvoje... samo da nije 4 gola imali bi ogromne sanse i najvise me strah da nas upravo onaj 4 gol ne kosta prolaska dalje jer ako bude 2:0 e onda cemo tek imati za cime da zalimo

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.