FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

harishp
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la harishp » 20 jul 2012, 22:53

ripper je napisao/la:
harishp je napisao/la:
ripper je napisao/la:Jeste li se vi ikako zapitali Može li bolje?? jeli ovo limit naše ekipe protiv boljeg kao što je Maribor??
Zapitajte se kako to da ekipa koja pregazi ligu, osvoji kup - sad u sloveniji primi lagano 4 komada za poluvrijeme??
I šta tu može Amar?? jedino da on uđe u igru i da igra umjesto nekih igraca.
Ne može bolje jer su ljudi organizovaniji, skuplji klub, igraci im bolji, brži, jaci, sa boljom tehnikom, nama Bogičević (koji je vrlo dobar za naše lige) protiv njihovih igraca ispada kao amater. Jednostavno su ljudi nivo i klasa iznad.
A šta se tu ima prigovoriti Amaru?? što niste prigovarali na taktiku kad smo vodili (na ogromnu sreću) 1-0 na poluvremenu.
Lako je biti general poslije bitke.
Moze bolje i mora.Jer i Levski je bio skuplji klub,a sto nisu bili previse bili bolji i brzi samo je razlog pristupa igraca Sarajeva.
Amarovo je da pripremi igrace,uvede i izvede na vrijeme.Za sad u prvoj tekmi to nije ucinio najbolje.
Igrali su najbolji i najspremniji. Nije Osim toliki kreten za šta ga ocito smatraš, pa da stavlja nespremne igrace u ovakvom mecu.
Valjda Amar Osim zna bolje i od mene i od tebe koji su mu igraci trenutno najspremniji.
Onaj penal što skrivi Bogi, jbg moglo se progledati jer je bilo obostrano guranje a i ona čamuga se bacila ko da ga je tenk pogodio, iskoristio levat situaciju maksimalno.
I otkud je Amar mogao znati da ce Bogi dva gola pokloniti bukvalno slovencima. A i koga je mogao staviti umjesto njega?? Vasilića koji je lošiji igrac od njega definitivno ili pak Čutuka koji igra svaku 10-tu utakmicu.
Daj ba budi ozbiljan.
Pokloniti jedan gol je nesreca,a pokloniti dva gola je neznanje.Ko ga je stavio u igru???
Uostalom ovo se desava iz sezone u sezonu na Evropskoj sceni.Ako nije Bogi jest neko drugi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 20 jul 2012, 22:53

Daj ba sta trabunjate koje ovdje od forumasa rekao da Amar treba ici,citiraj te taj post,ljudi samo govore da je i on sukrivac za lose Evropske rezultate zadnjih godina sto je i istina.J....a znaci ako uzimamo titule i kupove u nasoj drzavi moramo sutiti pa makar nas danas sutra i predstavnik Andore izbacio,e onda hajmo uzimati titule broja i reda radi a nase mjesto u Evropi ustupiti nekom drugom klubu jer ocito nam nisu bitni rezultati u Evropi.Jos ako je ovo za Bekrica istina to je jos veca bruka i blamaza,cuj necemo da ga zajebemo i cuvamo ga za nastupe u Evropi za drugi klub jer smo mi planirali ispasti odmah.Pa ako je to istina onda iz postovanja prema onim momcima sto du zadnji dinar dali i stigli u Maribor svi ama bas svi koji su tako odlucili treba da snose posljedice.J..e mi se za Zilinu i ko ce za nju nastupati ja zelim Zelju u grupnoj fazi,ali ocito prije ce u Vatikanu crnca za papu izabrati nego ce mi se ta zelja ostvariti.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

deni_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deni_TM87 » 20 jul 2012, 22:57

Ovdje ili neki nece da shvate ili ne mogu da shvate ?!
Naravno da boli ovakav poraz,da smo za 45 min primili 4 gola :o
Naravno da je greska Amarova,jer je taktika u drugom poluvremenu morala biti drugacija,ili napasti ili se povuci ,a mi nismo bili ni tamo ni vamo...Totalno bezidejni...Al' hajde,da ne pisem puno,sve se manje vise o utakmici napisalo..
I neka tih prica tjeraju Amara i slicno..samo se ukazuje na greske i to je sve..A nama da Bog da Amar ostao jos dugo dugo :)
Al' i on grijesi,kao i svaki drugi covjek,i nije smak svijeta ako mu se uputi neka kritika...
Uglavnom svi na Kosevo,cuda su moguca ;)

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 20 jul 2012, 22:57

harishp

Bolje igrace NEMAMO, citaj šta pišem.
Daj ti gutu iskeširaj pa cemo nabaviti stopere i veznjake od par miliona....ha ja jbg.
Kad se bude javio neki donator sa kešom, onda necemo raspravljati ni o Bogiju, ni o Staniću i šta ja znam.
Dotad, pokrivaš onoliko koliko ti je jorgan dug.

Hoceš neke prolaze, a igraci poklanjaju golove. Nije ovo PLBIH gdje napadac Zvijezde ili GOŠKa nece iskoristiti taj poklon zbog sopstvenog nekvaliteta. Ovi slovenci kažnjavaju i najmanju grešku.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jul 2012, 23:08

ripper je napisao/la:harishp

Daj ti gutu iskeširaj pa cemo nabaviti stopere i veznjake od par miliona....ha ja jbg.
Kad se bude javio neki donator sa kešom, onda necemo raspravljati ni o Bogiju, ni o Staniću i šta ja znam.

Hoceš neke prolaze, a igraci poklanjaju golove. Nije ovo PLBIH gdje napadac Zvijezde ili GOŠKa nece iskoristiti taj poklon zbog sopstvenog nekvaliteta. Ovi slovenci kažnjavaju i najmanju grešku.
Maribor jeftiniji klub od Levskog,a Zeljo skuplji od Sarajeva znaci na startu nema logike ta prica.
Pristup igri je nabitniji.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 20 jul 2012, 23:10, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 20 jul 2012, 23:08

Šta je sa Bubamarinim kampom !? Šta je sa "vecom" odvojenom svotom para koja je namijenjena za pojačanja !?
Šta je i dokle se došlo sa pričom oko stadiona !? Šta je sa generalnim sponzorom koji će donijeti 400.000KM !?
Šat je sa ovim, šat je sa onim Žujo !?

Priče i obećanja i Žuje od prije dva ipol mjeseca ... :? :!: :?:
[youtube][/youtube]
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 20 jul 2012, 23:09

harishp je napisao/la:

Maribor jeftiniji klub od Levskog,a Zeljo od Sarajeva znaci na startu nema logike ta prica
Levski je kita od tima koja je jedva dala jedan gol Sarajevu i to na svom terenu, koje je opet btw. dosta lošija ekipa od Želje što i pokazuju godinama u ligi.
Maribor je viša sila za sve to.

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 20 jul 2012, 23:10

@harishp,

što nas dovodi do zaključka da nam za Evropu trebaju bolji igrači za koje mi nemamo para..još uvijek. pomak se definitivno desio, jer prodajemo igrače za cifre ne tako velike, ali ipak veće nego prije, puno veće.

Ne može se ljudi dragi za 3 godine srediti 20 godina nesistematskog rada plus ratno razaranje stadiona. kako to ljudima ne ulazi u glavu (sad sam prestao da citiram post harisa, nego generalno govorim).
Amar Osim sigurno ima viziju kako to treba da izlgleda. Nama takvi ljudi fale, da je to neopisivo.
Izdigli smo se iznad naše lige. Prodajemo igrače za veće pare. Treba nešto uložiti u stadion, treba dovesti stručno osoblje, treba milion nekih stvari prije nego što izađemo u Evropu. Nama se može desiti neki bljesak (da prođemo Šerif, da doguramo do Njukasla), ali to su izuzeci, a ne pravila. Vidite za kolike pare Mamić tuši igrače, pa opet jedva nešto izbori, a na tribinama nema navijača. Dakle, mora se svima ugoditi. Pa mi ako bismo za neke 3 godine ovakvog rada bili u mogućnosti da očekujemo ravnopravnog protivnika u ovim kvalifikacijama, ja bih bio prezadovoljan. Mora se ljudi raditi ozbiljno. Treba nam neko na čelu kluba ko će izaći i kazati, dragi navijači, za 5-10 godina očekujte da se borimo za grupnu fazu kupa UEFA. Do tad, očekujte da popravimo zapadnu i istočnu tribinu (popravimo, saniramo), da dignemo rad sa mlađim kategorijama na viši nivo, da dovedemo profesionalno i stručno osoblje u klub, koje će omogućiti da je klub samoodrživ, i da pravi profit. Dakle, uz ovakav tempo kojim Osim radi, meni je to neki realan period da se mi nosimo ravnopravno sa protivnicima koji nas čekaju u ovim pretkolima. Ako se desi nešto kao protiv Šerifa, odlično, ali i to je incident, nama se sve poklopi, njima ništa ne polazi za nogom. Treba nam klub koji će se, osim rezultatski, i organizacijski izdići na jedan viši nivo.

Stoga, ja mogu samo da kritikujem žuju u tom pogledu, a nikako Osima. Opet, niko ne govori da je Osim nepogrješiv, ali ljudi, vi kritikujete neosnovano.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 20 jul 2012, 23:11

harishp je napisao/la:

Maribor jeftiniji klub od Levskog,a Zeljo od Sarajeva znaci na startu nema logike ta prica
Željo jeftiniji od Sarajeva !? :!: :?: :oops: :lol:
Željezničar - 6.450.000 KM
Sarajevo - 5.400.000 KM

hajde bjaži bgt ...
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jul 2012, 23:14

ripper je napisao/la:
harishp je napisao/la:

Levski je kita od tima koja je jedva dala jedan gol Sarajevu i to na svom terenu, koje je opet btw. dosta lošija ekipa od Želje što i pokazuju godinama u ligi.
:roll: ta je Bugarska kita vec ucerala isto cvrku Zelji.
Sto se tice Levskog dao bi i Sarajevu da su ovi dozvolili.U tome je poenta.
@Zlatna dolina citaj malo bolje.Jos gore ako su skuplji. :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 20 jul 2012, 23:17

Cuj nisu dozvolili :o :shock: :lol: :lol: nema tu dozvola vec NE ZNAJU , loša i precijenjena ekipa
Pa davao je GOŠK 2-0 na sred koševa, valjda im ovi dozvolili, šta li vec :P ;)
Ispade GOŠK bolji od Levskog jer ne pita za dozvolu :lol: :mrgreen: :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jul 2012, 23:17

ripper je napisao/la:Cuj nisu dozvolili :o :shock: :lol: :lol: nema tu dozvola vec NE ZNAJU , loša i precijenjena ekipa
Pa davao je GOŠK 2-0 na sred koševa, valjda im ovi dozvolili, šta li vec.
Bas tako ko ne zna ispada,ko zna prolazi. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 20 jul 2012, 23:20

harishp je napisao/la:
ripper je napisao/la:Cuj nisu dozvolili :o :shock: :lol: :lol: nema tu dozvola vec NE ZNAJU , loša i precijenjena ekipa
Pa davao je GOŠK 2-0 na sred koševa, valjda im ovi dozvolili, šta li vec.
Bas tako ko ne zna ispada,ko zna prolazi. :mrgreen:
Cek malo, vi ste izgubili u Sofiji zar ne. Neces valjda sad od poraza praviti veliku pobjedu golorukog naroda na "neviđenom bugarskom velesilom" :D :mrgreen: ne vidim zašto pominješ Ko ne zna ispada, ko zna prolazi.
Ja ne vidim neki prolaz , iako su bugari ocajna ekipa. Ali eto, ljudski se nadati.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 20 jul 2012, 23:23

ripper je napisao/la:
harishp je napisao/la:

Ta ista kita od kluba je znala nama dat po cetiri komada,da smo kojim slucajem mi sada igrali sa Levskim i izgubili 1:4 a Sarajevo sa Mariborom i izgubilo sa 0:1 onda bi vjerovatno Levski bio sila a Maribor kita od kluba samo zato sto nemamo snage priznati da igraci Sarajevo mnogo bolje pristupaju utakmicama u Evropi,igraju sa vise srca i zara,mnogo vise cijene dres koji nose i sto im njihov trener ne govori da nemaju znanja i kvaliteta i da mogu odigrati dobro samo na srece i ako se mnoge stvari poklope.
življenja i ponašanja.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jul 2012, 23:26

dino lj je napisao/la:

Ta ista kita od kluba je znala nama dat po cetiri komada,da smo kojim slucajem mi sada igrali sa Levskim i izgubili 1:4 a Sarajevo sa Mariborom i izgubilo sa 0:1 onda bi vjerovatno Levski bio sila a Maribor kita od kluba samo zato sto nemamo snage priznati da igraci Sarajevo mnogo bolje pristupaju utakmicama u Evropi,igraju sa vise srca i zara,mnogo vise cijene dres koji nose i sto im njihov trener ne govori da nemaju znanja i kvaliteta i da mogu odigrati dobro samo na srece i ako se mnoge stvari poklope.
U tome je poenta koju @ripper ocito konta ali sam sebe zayebava.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 20 jul 2012, 23:27

Ma nemoj mi reci.

Pa što to toliko ne cijene svoj dres koji nose kad je Liga u pitanju ili Kup :?: de mi to odgovori.
Želju u zadnje 3 godine = 2 titule i 2 kupa. A tih koji ko fol "više cijene svoj dres" ni na mapi ;) jedva osiguraše to 4 mjesto koje vodi u evropu.
Tim je tim jal u Bosni jal u Bugarskoj, i nemoj toliko biti naivan da pomisliš da odjednom u Evropi proigra. Uostalom nekakav Hibernians je zabio šest golova tim "što cijene svoj dres" ;) bugari jedva jedan. Uozbilji se.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 20 jul 2012, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 20 jul 2012, 23:32

Amarov je problem što je realista a moglo bi se reći i teški pesimista. Objektino on je u pravu kada kaže da smo autsajderi i da su svi u Evropi jači od nas ali on to nikada nebi trebao reći javno jer se to odrazi na igrači. Npr. Ćiro da je on trener Želje i da igra protiv Reala on bi nafurao igrače da mogu igrati protiv njih. Ne kažem da treba biti kao Ćiro ali jednostavno mora motivisati igrače i natjerati da vjeruju u čudo. Najlakše je reći bolji su, idemo na izlet itd.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 jul 2012, 23:48

Žujo - U svakom slučaju, za sve uspjehe i neuspjehe odgovoran je menadžer. Međutim, neke su moje izjave krivo prenesene. Ja Amaru najviše zamjeram što nije na vrijeme reagovao kada je vidio kako pojedinci igraju. Jednostavno, trebao je zamijeniti Zajka Zebu, koji je igrao daleko ispod prosjeka".
1974---1975---1976---2001---2013---2020

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 20 jul 2012, 23:56

ripper je napisao/la:Ma nemoj mi reci.

Pa što to toliko ne cijene svoj dres koji nose kad je Liga u pitanju ili Kup :?: de mi to odgovori.
Želju u zadnje 3 godine = 2 titule i 2 kupa. A tih koji ko fol "više cijene svoj dres" ni na mapi ;) jedva osiguraše to 4 mjesto koje vodi u evropu.
Tim je tim jal u Bosni jal u Bugarskoj, i nemoj toliko biti naivan da pomisliš da odjednom u Evropi proigra. Uostalom nekakav Hibernians je zabio šest golova tim "što cijene svoj dres" ;) bugari jedva jedan. Uozbilji se.
Prvo PL liga ima 30 kola pa ako negdje kiksas imas priliku da se vadis na raznoraznim Kozarama,Goskovima i slicno,Evropa je nesto sasvim drugo popravka nema ako se opustis,znaci ili skines gace unaprijed ili se pokusas hrabro suprostaviti.Tacno je da su primili sest komada ali su dali devet,de molim te reci mi koja je nasa gol razlika u ove zadnje tri godine u Evropi to jest u ovih sedam utakmica.Pa ako vec kazez da tim je tim bez obzira gdje nastupa,zar nas tim za kojeg govorimo da je miljama ispred ostalih u PL,da je davno prekucao ovu ligu da su nasi igraci klasa za ostale i daleko najkvalitetniji nebi trebao pruzati bolje igre i ostvarivati bolje rezultate od ostalih.
življenja i ponašanja.

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 21 jul 2012, 00:18

dino lj je napisao/la:
ripper je napisao/la:Ma nemoj mi reci.

Prvo PL liga ima 30 kola pa ako negdje kiksas imas priliku da se vadis na raznoraznim Kozarama,Goskovima i slicno,Evropa je nesto sasvim drugo popravka nema ako se opustis,znaci ili skines gace unaprijed ili se pokusas hrabro suprostaviti.Tacno je da su primili sest komada ali su dali devet,de molim te reci mi koja je nasa gol razlika u ove zadnje tri godine u Evropi to jest u ovih sedam utakmica.Pa ako vec kazez da tim je tim bez obzira gdje nastupa,zar nas tim za kojeg govorimo da je miljama ispred ostalih u PL,da je davno prekucao ovu ligu da su nasi igraci klasa za ostale i daleko najkvalitetniji nebi trebao pruzati bolje igre i ostvarivati bolje rezultate od ostalih.
upravu je DIno 100% po meni :) svi mi volimo Zelju,svi mi smo bolesnici kad je u pitanju Zeljo,ali trebamo bit realni,ako smo toliko ispred ostalih (a izgleda da nismo) onda bi se taj rezultat trebao osjetit u Europi,ne kazem da nismo najbolji u drzavi,jesmo,ali brate to se treba dokazat u Europi,lahko je ovdje kod nas,ali treba tamo,nasi su skinuli gace izgleda kod 0:1 za nas i to mi nikad jasno nece bit,ali bas nikad ZASTO?pa taj Maribor uopce nije jaci od nas toliko koliko rezultat pokazuje,mi se nadamo cudu nekom u utorak,ja se prvi nadam ako Bog da,ali kakvo cudo ocekivat s onakvom igrom,Borac je ispao od Celika ali je odigrao bolje nego mi,Siroki je eto onako odigrao,pricajmo sta hocemo ali komsije su pokazale kako se igra u Europi jednostavno s ekipama koje nisu puno jace od nas i tu je realnost koja nas boli jer su to komsije!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.