FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

socrates
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la socrates » 21 jul 2012, 00:27

twisttm87 je napisao/la:
dino lj je napisao/la:
ripper je napisao/la:Ma nemoj mi reci.

Pa što to toliko ne cijene svoj dres koji nose kad je Liga u pitanju ili Kup :?: de mi to odgovori.
Želju u zadnje 3 godine = 2 titule i 2 kupa. A tih koji ko fol "više cijene svoj dres" ni na mapi ;) jedva osiguraše to 4 mjesto koje vodi u evropu.
Tim je tim jal u Bosni jal u Bugarskoj, i nemoj toliko biti naivan da pomisliš da odjednom u Evropi proigra. Uostalom nekakav Hibernians je zabio šest golova tim "što cijene svoj dres" ;) bugari jedva jedan. Uozbilji se.
Prvo PL liga ima 30 kola pa ako negdje kiksas imas priliku da se vadis na raznoraznim Kozarama,Goskovima i slicno,Evropa je nesto sasvim drugo popravka nema ako se opustis,znaci ili skines gace unaprijed ili se pokusas hrabro suprostaviti.Tacno je da su primili sest komada ali su dali devet,de molim te reci mi koja je nasa gol razlika u ove zadnje tri godine u Evropi to jest u ovih sedam utakmica.Pa ako vec kazez da tim je tim bez obzira gdje nastupa,zar nas tim za kojeg govorimo da je miljama ispred ostalih u PL,da je davno prekucao ovu ligu da su nasi igraci klasa za ostale i daleko najkvalitetniji nebi trebao pruzati bolje igre i ostvarivati bolje rezultate od ostalih.
upravu je DIno 100% po meni :) svi mi volimo Zelju,svi mi smo bolesnici kad je u pitanju Zeljo,ali trebamo bit realni,ako smo toliko ispred ostalih (a izgleda da nismo) onda bi se taj rezultat trebao osjetit u Europi,ne kazem da nismo najbolji u drzavi,jesmo,ali brate to se treba dokazat u Europi,lahko je ovdje kod nas,ali treba tamo,nasi su skinuli gace izgleda kod 0:1 za nas i to mi nikad jasno nece bit,ali bas nikad ZASTO?pa taj Maribor uopce nije jaci od nas toliko koliko rezultat pokazuje,mi se nadamo cudu nekom u utorak,ja se prvi nadam ako Bog da,ali kakvo cudo ocekivat s onakvom igrom,Borac je ispao od Celika ali je odigrao bolje nego mi,Siroki je eto onako odigrao,pricajmo sta hocemo ali komsije su pokazale kako se igra u Europi jednostavno s ekipama koje nisu puno jace od nas i tu je realnost koja nas boli jer su to komsije!
svaka cast vama dvojici...treba samo realno pricati,a zbog nerealnosti i ublehaskih prica se i stvara taj nepotrebni animozitet prema zelji kao klubu,i to ne samo od strane pristalica FKS nego i puno sire....
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 21 jul 2012, 00:28

dino lj je napisao/la:

Pa što to toliko ne cijene svoj dres koji nose kad je Liga u pitanju ili Kup :?: de mi to odgovori.
Želju u zadnje 3 godine = 2 titule i 2 kupa. A tih koji ko fol "više cijene svoj dres" ni na mapi ;) jedva osiguraše to 4 mjesto koje vodi u evropu.
Tim je tim jal u Bosni jal u Bugarskoj, i nemoj toliko biti naivan da pomisliš da odjednom u Evropi proigra. Uostalom nekakav Hibernians je zabio šest golova tim "što cijene svoj dres" ;) bugari jedva jedan. Uozbilji se.
Prvo PL liga ima 30 kola pa ako negdje kiksas imas priliku da se vadis na raznoraznim Kozarama,Goskovima i slicno,Evropa je nesto sasvim drugo popravka nema ako se opustis,znaci ili skines gace unaprijed ili se pokusas hrabro suprostaviti.Tacno je da su primili sest komada ali su dali devet,de molim te reci mi koja je nasa gol razlika u ove zadnje tri godine u Evropi to jest u ovih sedam utakmica.Pa ako vec kazez da tim je tim bez obzira gdje nastupa,zar nas tim za kojeg govorimo da je miljama ispred ostalih u PL,da je davno prekucao ovu ligu da su nasi igraci klasa za ostale i daleko najkvalitetniji nebi trebao pruzati bolje igre i ostvarivati bolje rezultate od ostalih.
Naš tim je sposoban izdominirati Ligu, kup, uzeti duplu krunu, obarati mnoge rekorde I ZA JEDNO POLUVRIJEME U EVROPI protiv jaceg tima, kakav je Maribor. Drugo poluvrijeme vec ne može jer protivnik kažnjava i najmanju grešku.
Lani smo prošli skuplji i favorizirani Šerif sa jednim golom ,kad su ljudi doveli 10 novih igraca. Tako je i sa Levskim ove godine, zvrkovi iskoristili njihovu neuigranost i 8 novih igraca koje su bugari doveli i opet podojili. Ne znam samo cime se dice kad su zijanili tekmu.
Dok se ne podignemo na veci nivo, ne možemo ni ocekivati neke uspjehe u Evropi. O tome je i sam Amar govorio više puta.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 21 jul 2012, 00:35

twisttm87 je napisao/la:
dino lj je napisao/la:

upravu je DIno 100% po meni :) svi mi volimo Zelju,svi mi smo bolesnici kad je u pitanju Zeljo,ali trebamo bit realni,ako smo toliko ispred ostalih (a izgleda da nismo) onda bi se taj rezultat trebao osjetit u Europi,ne kazem da nismo najbolji u drzavi,jesmo,ali brate to se treba dokazat u Europi,lahko je ovdje kod nas,ali treba tamo,nasi su skinuli gace izgleda kod 0:1 za nas i to mi nikad jasno nece bit,ali bas nikad ZASTO?pa taj Maribor uopce nije jaci od nas toliko koliko rezultat pokazuje,mi se nadamo cudu nekom u utorak,ja se prvi nadam ako Bog da,ali kakvo cudo ocekivat s onakvom igrom,Borac je ispao od Celika ali je odigrao bolje nego mi,Siroki je eto onako odigrao,pricajmo sta hocemo ali komsije su pokazale kako se igra u Europi jednostavno s ekipama koje nisu puno jace od nas i tu je realnost koja nas boli jer su to komsije!
svašta možeš pročitati ,borac odigrao bolje od želje sa drugoligašem crne gore koji je primio 7 komada od predstavnika ukrajine .Treba biti realan ,ja prvi nisam jer još vjerujem u prolaz .Pa taj isti maribor proda igrača za 3,5 miliona eura a mi prvog golgetera lige sa 19 golova topimo za 200 000 eura .Taj isti maribor igra egal utakmice sa palermom ,brižom ,dinamom kijevom ,hapoelom itd ....Fudbal je luda igra kako je njih otčepilo drugo poluvrijeme tako i nas može ludo krenuti na koševu ,nada zadnja umire .

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 21 jul 2012, 00:39

Mnogi od vas će se sjetiti da smo mi na Hadisonu odigrali strašne utakmice i protiv Maccabija i Hapoela, komotno mogu reći da smo ih nadaigrali da bi na kraju izgubili, red je vala da i pročepimo više. Bila je treća sreća u ždrijebu, vrijeme je i za treću sreću u rezultatu.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 21 jul 2012, 00:50

ripper je napisao/la:
harishp je napisao/la:
ripper je napisao/la:Jeste li se vi ikako zapitali Može li bolje?? jeli ovo limit naše ekipe protiv boljeg kao što je Maribor??
Zapitajte se kako to da ekipa koja pregazi ligu, osvoji kup - sad u sloveniji primi lagano 4 komada za poluvrijeme??
I šta tu može Amar?? jedino da on uđe u igru i da igra umjesto nekih igraca.
Ne može bolje jer su ljudi organizovaniji, skuplji klub, igraci im bolji, brži, jaci, sa boljom tehnikom, nama Bogičević (koji je vrlo dobar za naše lige) protiv njihovih igraca ispada kao amater. Jednostavno su ljudi nivo i klasa iznad.
A šta se tu ima prigovoriti Amaru?? što niste prigovarali na taktiku kad smo vodili (na ogromnu sreću) 1-0 na poluvremenu.
Lako je biti general poslije bitke.
Moze bolje i mora.Jer i Levski je bio skuplji klub,a sto nisu bili previse bili bolji i brzi samo je razlog pristupa igraca Sarajeva.
Amarovo je da pripremi igrace,uvede i izvede na vrijeme.Za sad u prvoj tekmi to nije ucinio najbolje.
Igrali su najbolji i najspremniji. Nije Osim toliki kreten za šta ga ocito smatraš, pa da stavlja nespremne igrace u ovakvom mecu.
Valjda Amar Osim zna bolje i od mene i od tebe koji su mu igraci trenutno najspremniji.
Onaj penal što skrivi Bogi, jbg moglo se progledati jer je bilo obostrano guranje a i ona čamuga se bacila ko da ga je tenk pogodio, iskoristio levat situaciju maksimalno.
I otkud je Amar mogao znati da ce Bogi dva gola pokloniti bukvalno slovencima. A i koga je mogao staviti umjesto njega?? Vasilića koji je lošiji igrac od njega definitivno ili pak Čutuka koji igra svaku 10-tu utakmicu.
Daj ba budi ozbiljan.
Koliko se sjecam, on nas je vodio i protiv Hapoela i protiv Maccabija. A i tamo je Bogi briljirao. Imaju valjda na youtubeu sazeci pa pogledaj.

Trebao je dovest (minimalno) stopera (Jesea), poluspica kao sto je Said i zamjenu za Nyemu - razbijaca. Taman covjek da ga pohvali sto je sklonio skleroticnog Vasilica, on ostavi ovog balvana. Da se Memic reaktivira iz pemzije, ne bi pravio onakve kikseve.

Amar se kritikuje (niko ga ne tjera) jer se ova greska ne moze ispravit prije dogodine. Ova greska nas moze unazadit par godina. (ako ne osvojimo titulu ove godine) Nije to kao kiksat protiv Travnika, pa se popravit sljedece kolo.

Zujo je ikebana. Pijavica koja samo ceka da se Dzeko proda, pa da opet pokupi kajmak... Jedino je Faruk T davao SVOJE pare, (ofarbo tribinu, postavio stolice) ovi paraziti nisu kurcem makli. I taj Zujo ima svoju firmu, farmaceuti dobro prolaze danas, pa sto ne ubrizga finansijsku injekciju za pojacanja?

Nije ih stid da nisu u stanju svlacionice sredit, vec cekaju neku sadaku od UEFE ili koga vec.... Sadaka narod.

Ali nije kriv budzet sto se uvodi Stanic s kraja klupe, ili sto igraci disu na skrge u 50-oj min; sto ne znaju sastavit tri pasa....Vec u 2-oj minuti se vidjelo da utakmice ide u samo jednom smjeru. Cak ni gol nisma nesto specijalno proslavio, bio sam u grcu jer sam znao da katastrofalno stojimo, da su nas sabili u misju rupu i samo je pitanje vremena kad ce procepit. (Zahoviceva gestikulacije poslije prvog gola je to jasno najavila) A kad su jednom procepili - uslijedila je redaljka! Ali navikli smo to vec od Zelje i The Bossa, u zadnje tri godine.

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 21 jul 2012, 00:51

Hajd' ovako trezveno nakon par dana, meni jedino što pada na pamet je da naš golman nije mogao opepeliti našoj odbrani, reći će neko ma joook dobar je, i nije loš mislim i ja. Ali...Gušo je falio samo tako, ako skontate on nam je spasio i donio titulu i zna hebat' mater svima na terenu...ja opet kažem, možda ja krivo vidim, a možda je Amar mogao da se malo isprsi, pa da Gušo stane na gol...možda ne bi bilo 4 komada, kad neko zna da naredi gdje će ko stati ili pokriti....možda, samo kažem...a eto...možda i nije tako ;-)
Da Bog do nas bude više od 6 milja na Koševu...
Zadnja izmjena: Krvotok, dana/u 21 jul 2012, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 21 jul 2012, 00:55

Mislio sam nesto napisati jos po povratku iz Maribora ali sam bio toliko slomljen i fizicki i psihicki da nisam bio u stanju napisati nista. I bolje. Ko zna sta bi napisao u onom trenutku totalnog razocarenje u igru nasih momaka i Osimovih taktickih zamisli.

Danas je vec druga prica. Zivot ide dalje.

Od cijele price u sjecanju ce mi ostati jedno od najljepsih i najboljih gostovanja na kojima sam bio. Vrijedilo je svakog sata provedenog u skucenom autobusu, trkeljanja na granici....
Mnogim smo zacepili usta i zadali zadacu.

Sramotnu igu nasih momaka i Osimove lose takticke zamisli vec sam zaboravio. Okrenut sam utakmici koja nas ceka i nadam se da se nasa sramotna igra iz Maribora nece ponoviti. Potajno se nadam nekom cudu i pobjedi od 3:0 koja ce nas ostaviti u igri.
Zelim vjerovati da su nasi u stanju odigrati takvu utakmicu i da se mogu iskupiti za onih sramotnih 45 minuta u drugom poluvremenu utakmice u Mariboru.

Ne pada mi na pamet pljuvati po Osimu, igracima, Zuji... radi jednog loseg poluvremena. Desava se i boljim!

Vidimo se na Kosevu.

Sanjaoo sam sva tri golaa
pa pa paranojaaaaa
Zeljoo prodje Mariboraa
pa pa paranojaaaaa :mrgreen:
Zadnja izmjena: za_zivot_cijeli, dana/u 21 jul 2012, 00:56, ukupno mijenjano 1 put.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 21 jul 2012, 00:56

nidi:ako potenciras na realnosti trebao bi dodati na sve to sto si rekao da je masa u koju spadas i ti prije utakmice pricala kako je maribor od svih mogucih protivnika najpozeljniji za zelju jer isti ovaj "gigant bh fudbala" izmedju ostalog i po najavama iz samog kluba pred sam zdrijeb moze preskociti maribor i tako prokrciti put do grupne faze....mislim...jel se sve to zove realnost bazirana na uspjesnoj sezoni,zbog prosle sezone slabije konkurencije uopste,koja se kako i sam amar kaze pred utakmicu sa mariborom nikad nece ponoviti....zeljo ce i ove godine biti kandidat za neke od trofeja,i to je fakt,ali zeljo nece na kraju predstojece sezone s predsjednikom zutim biti tako slobodan u izjavama kao ove godine kad se tice ambicija u evropi i nekih tamo grupnih faza bilesi...jer ove godine ce konkurencija biti neuporediva
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 21 jul 2012, 01:36

Kažu da je na TVSA bila neka reportaža iz Maribora. Ako neko zna o čemu je riječ, ili ako ima link neka posta :)
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 21 jul 2012, 01:37

aleksandar_veliki je napisao/la:
old school je napisao/la:@zlatna dolina evo jos jednom cu reci necu vise ko vas ... Bekric nije ulazio jer je sve prakticno dogovoreno sa Žilinom i ne bi imao pravo igrati za njih u evropi ako odigra za nas i minut..
@iskratel moj savjet onako dobronamjeran bez imalo provokacije i tenzija je da je bolje da ne pokusavate biti slobodni po gradu,pogotovo ne kao mi jer ovdje svi cekaju viole i bugare na noz sto se kaze vjeruj mi,dvije navijacke skupine nimalo naivne su ovdje,a u svom gradu nisu bas prijateljski raspolozeni.. ovo je samo savjet
Sutio sam jer nisam imao informacije, ali posto je sad imam reci cu ti da od prakticnog dogovora Bekrica, Zelje i Ziline nema nista. Nije ulazio jer je Amar smatrao da ne treba uci i to je jedina istina. Jednostavno je, na pripremama je bio najlosiji, bar sto se tice vezne linije. Mislim da ce igrati u revansu.

Hvala Aco...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 21 jul 2012, 01:48

old school je napisao/la:@zlatna dolina evo jos jednom cu reci necu vise ko vas ... Bekric nije ulazio jer je sve prakticno dogovoreno sa Žilinom i ne bi imao pravo igrati za njih u evropi ako odigra za nas i minut..
@iskratel moj savjet onako dobronamjeran bez imalo provokacije i tenzija je da je bolje da ne pokusavate biti slobodni po gradu,pogotovo ne kao mi jer ovdje svi cekaju viole i bugare na noz sto se kaze vjeruj mi,dvije navijacke skupine nimalo naivne su ovdje,a u svom gradu nisu bas prijateljski raspolozeni.. ovo je samo savjet
Sutio sam jer nisam imao informacije, ali posto je sad imam reci cu ti da od prakticnog dogovora Bekrica, Zelje i Ziline nema nista. Nije ulazio jer je Amar smatrao da ne treba uci i to je jedina istina. Jednostavno je, na pripremama je bio najlosiji, bar sto se tice vezne linije. Mislim da ce igrati u revansu.
Hvala za ovaj info o Bekriću. Nisam htio zapitkivati oko njega, a cuo sam više verzija.

Što se tice revanša. Šta više reci nakon prvog meca :? :shock: , realno šanse su nam male ali imamo obavezu da odemo na Koševo, navijamo 90 minuta i nadamo se nekim cudima.

krivajaš
Kontakt:

Post Postao/la krivajaš » 21 jul 2012, 01:51

Ne znam Aco da je to baš tako. <<<<<po toj logici sa priprema, onda bi valjda Brković trebao dobiti šansu, jer je bio barem po izvještajima dobar na pripremama,osim ako nisu stigli papiri,to nisam upratio. Ipak meni tu nešto smrdi, i nekako me strah da bi poslje uzvrata neke loše stvari unutar ekipe mogle izaći na vidjelo. Nadam se da nema ništa tako nešto, te da je u Mariboru," opet", bila samo loša noć.
" I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama"

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 21 jul 2012, 02:06

E raja planira li se odlazak na tekmu. Hoce li narod ici da ne dolazim iz Viteza ako ce biti 5 000 navijaca.
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 21 jul 2012, 02:08

beki je napisao/la:E raja planira li se odlazak na tekmu. Hoce li narod ici da ne dolazim iz Viteza ako ce biti 5 000 navijaca.
Ako ti je takav način razmišljanja ne moraš nikako ni doći.
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 21 jul 2012, 02:09

Nemoj tako, uopste ne navijam za Zelju, tako da nisam onaj fanatik sto ce ici bez obzira na sve.
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 21 jul 2012, 02:25

aleksandar_veliki je napisao/la:Bio sam na pripremama i vjerujte da je Jamak bio najbolji igrac Zelje, ajde recimo veznog reda. Bekric doista nije bio na nivou, za kamp sam govorio da mislim da je to suplja i dalje stojim iza toga. Dakle, ja nemam nikakvih informacija.

Ja cu vam ponoviti jos jednom, pa eto, bicu dosadan. Finansijska situacija nije sjajna, Turci ne placaju, para se nema kako raja misli i to je jedini razlog zbog kojeg nema pravih pojacanja. Prije Maribora stisavao sam ovdje euforiju, na kraju se ispostavilo, sa potpunim pravom. Željo dominira u PL zato sto su ostali odron, ali bas odron (cini se da Sarajevo ove sezone nece biti). Nasi igraci su limitirani, spori, slabo pale mozdane vijuge, ovi malo manje limitirani, malo brzi i koji malo brze pale mozdane vijuge, kostaju mnogo vise i za njih se para nema.

Amar. Jeste za kritiku, ali po meni samo iz jednog jedinog razloga, postao je popustljiv prema igracima, a isti su najkvarnija roba. Kazu mnogi trebalo je mijenjati, sta mijenjati. Na poluvremenu imas 1:0, igraci nasi, od kojih mozda dva imaju osiguranu egzistenciju, u drugi dio ulaze sa mislju, idemo izgubiti 2:1. Umjesto da poderu guzice, ne bi li se prodali, ne bi li zaradili par milja maraka premije pa kupili auto, a da nije na kredit. Zeba kiksa kod prvog gola, onda primas papanske golove, sta mijenjati, njihov mentalitet jedino ili cijelu zadnju liniju, pa i veznu. E, pa nema toliko izmjena.

Svi smo generali nakon bitke, svi sve znamo i svi manje vise hocemo pljunuti. Neki to malo zamotaju u celefon, neko spominje i da su neki prije svoje pare davali, pa pred licenciranje iste i uzeli, prijetili svim i svacim. Oduzio ja, jbg, no imam privilegij sjediti sa Amarom, pa mu i reci sta raja sa forma misli, ali mu reci i sta ja mislim, nekada se i porjeckati, cuti njegovu stranu price i na kraju skontati da je covjek u pravu. Glavu gore, u utorak na Koševo, pa onda na Pirotu i moliti Allaha da se ko tusne, da opet Amar ne bih iz svog djepa plate davao. A, tesko da ce se ko tusnuti, skauti su sa Ljudskog otisli razocarani.
Bolje da si me štocem spuco nego što sam pročitao ti post :? :?
bojim se da neke stvari polako pucaju po šavovima i da je trebala manja iskra u ovom slucaju poraz od Maribora da zapali neke stvari, ako predsjednik kluba otvoreno laže i zavlači javnost (nista jos nije sigurno ali je velika vjerovatnoca) vec mjesecima to je vec onda alarm za uzbunu, eto i igraci se okurazili i odudaraju od svega, Amar očito poceo popuštati gubiti se u nekim stvarima, mnoge stvari vec nestimaju, dolaze problemi i nesuglasice ...
Šta je sa parama od Džeke ?? zadnja rata trebala je biti u martu i to najveca rata od svih, neznam fakat po meni ne mirise na dobro daj boze da grijesim ... :?
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 21 jul 2012, 02:25

Ja cu vam ponoviti jos jednom, pa eto, bicu dosadan. Finansijska situacija nije sjajna, Turci ne placaju, para se nema kako raja misli i to je jedini razlog zbog kojeg nema pravih pojacanja. Prije Maribora stisavao sam ovdje euforiju, na kraju se ispostavilo, sa potpunim pravom. Željo dominira u PL zato sto su ostali odron, ali bas odron (cini se da Sarajevo ove sezone nece biti). Nasi igraci su limitirani, spori, slabo pale mozdane vijuge, ovi malo manje limitirani, malo brzi i koji malo brze pale mozdane vijuge, ko.
to je to , niko ne zeli da prihvati realnost , jbt ovi slovenci hladno prodaju igraca za 4 miliona a mi ako uzmemo pola lupamo se u guzicu , ne znam kakva je situacija sa finansijama prepostavljam da je takva da se ima preziviti , jbga ako hocemo neki uspjeh u europi moramo i uloziti nesto pa evo i ovi najavili rasprodaju pola tima ako ispadnu od nas jbg tako je to , amar jest jedan od krivaca i ne treba od njega praviti nekog od koga zeljo ovisi al covjek nas je zaduzio posljednje samo tri godine da mu treba dati podrsku , u utorak ici na sve ili nista pa sta bude , ispadnemo nije kraj svijeta okrenuti se domacem takmicenju ici da se poprave ostali segmenti u klubu i slicno...

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 21 jul 2012, 02:30

aleksandar_veliki je napisao/la:Bio sam na pripremama i vjerujte da je Jamak bio najbolji igrac Zelje, ajde recimo veznog reda. Bekric doista nije bio na nivou, za kamp sam govorio da mislim da je to suplja i dalje stojim iza toga. Dakle, ja nemam nikakvih informacija.

Ja cu vam ponoviti jos jednom, pa eto, bicu dosadan. Finansijska situacija nije sjajna, Turci ne placaju, para se nema kako raja misli i to je jedini razlog zbog kojeg nema pravih pojacanja. Prije Maribora stisavao sam ovdje euforiju, na kraju se ispostavilo, sa potpunim pravom. Željo dominira u PL zato sto su ostali odron, ali bas odron (cini se da Sarajevo ove sezone nece biti). Nasi igraci su limitirani, spori, slabo pale mozdane vijuge, ovi malo manje limitirani, malo brzi i koji malo brze pale mozdane vijuge, kostaju mnogo vise i za njih se para nema.

Amar. Jeste za kritiku, ali po meni samo iz jednog jedinog razloga, postao je popustljiv prema igracima, a isti su najkvarnija roba, no nose dres tvog kluba pa poras ih bodriti. Kazu mnogi trebalo je mijenjati, sta mijenjati. Na poluvremenu imas 1:0, igraci nasi, od kojih mozda dva imaju osiguranu egzistenciju, u drugi dio ulaze sa mislju, idemo izgubiti 2:1. Umjesto da poderu guzice, ne bi li se prodali, ne bi li zaradili par milja maraka premije pa kupili auto, a da nije na kredit. Zeba kiksa kod prvog gola, onda primas papanske golove, sta mijenjati, njihov mentalitet jedino ili cijelu zadnju liniju, pa i veznu. E, pa nema toliko izmjena.

Svi smo generali nakon bitke, svi sve znamo i svi manje vise hocemo pljunuti. Neki to malo zamotaju u celefon, neko spominje i da su neki prije svoje pare davali, pa pred licenciranje iste i uzeli, prijetili svim i svacim. Oduzio ja, jbg, no imam privilegij sjediti sa Amarom, pa mu i reci sta raja sa forma misli, ali mu reci i sta ja mislim, nekada se i porjeckati, cuti njegovu stranu price i na kraju skontati da je covjek u pravu. Glavu gore, u utorak na Koševo, pa onda na Pirotu i moliti Allaha da se ko tusne, da opet Amar ne bih iz svog djepa plate davao. A, tesko da ce se ko tusnuti, skauti su sa Ljudskog otisli razocarani.
Sad me još više sjeba :( da sam na Amarovom mjestu neke igrace (tu kvarljivu robu) bi nogama išutao.

Sad tek možemo vidjeti da je ono njegovo odbijanje od plate jedino moguce sredstvo i ispravan put. Ne smije se ni sekunde labavo sa njima.

Ništa, u utorak na koševo i dati im podršku. Mi sa tribina više ne možemo dati, a do njih je kako ce se ponašati na terenu, hoce li se opet obrukati ili ce osvjetlati svoj obraz.

magija
Kontakt:

Post Postao/la magija » 21 jul 2012, 04:04

Imali neko komentar kako je jedan skenderbeq iz albanije uspio pobjediti Debrecena ili jedan Dungelange Luksemburg protiv Salzburga. Za ove ekipe smo izmislili fudbal. Mozeli neko to objasnit? Realno Maribor je slabiji protivnik od navedena dva. Evidentno je da smo pali u 60 minuti kako psihicki kako fizicki. Nemamo kondicije igraci se vuku po terenu. Stanic usao u 80 minuti u 85 min. se vuce po terenuti ne moze kako treba da ubaci centarsut, valjda nema snage a zali boze usao prije 5 minuta. Ako zelimo da pobjedimo u utorak mora biti zelje i htjenja i motivacije. Ako damo bar jedan gol u prvom poluvremenu, mozemo se nadati prolazu. Moram naglasiti da mi je jedino zao nasih navijaca koji su morali izdvojiti 70 km i nesto malo vise, koji vole sveti klub i ne zale para, a onako da im igraci vrate je nedopustljivo i nemoralno. MOJ PRIJEDLOG : DA SE ODE NA TRENING I DIGNE PAROLA NEKA MALO VULGARNIJA PA DA SE PROBUDE, DA SVOJ BIJES ONDA ISKAZU NA TERENU. toliko od mene. pozdrav za sve

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 21 jul 2012, 06:21

Krvotok je napisao/la:Hajd' ovako trezveno nakon par dana, meni jedino što pada na pamet je da naš golman nije mogao opepeliti našoj odbrani, reći će neko ma joook dobar je, i nije loš mislim i ja. Ali...Gušo je falio samo tako, ako skontate on nam je spasio i donio titulu i zna hebat' mater svima na terenu...ja opet kažem, možda ja krivo vidim, a možda je Amar mogao da se malo isprsi, pa da Gušo stane na gol...možda ne bi bilo 4 komada, kad neko zna da naredi gdje će ko stati ili pokriti....možda, samo kažem...a eto...možda i nije tako ;-)
Da Bog do nas bude više od 6 milja na Koševu...

Upravu si 100% za Gusu , svaka cast Antolovicu ali izgleda mi sav nekakav prepadnut i nesiguran.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 36 gostiju.