Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Kuko
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Kuko » 23 jul 2012, 19:09

Ma dobili bi oni da treba, ali ako bude bilo sanse da odmaraju igrace to ce svakako iskoristiti.

- U prvoj fazi sve utakmice su imale veliki značaj i nijesmo imali prostora za opuštanje ni u jednom meču, jer je svaki bio presudan na svoj način. Mogu da budem zadovoljan onim što smo prikazali u grupnoj fazi, jer su igrači uz male oscilacije koje su očekivane u ovom uzrastu, iznijeli teret i pokazali zavidan kvalitet koji nam garantuje da u nastavku šampionata, možemo nastaviti sa sjajnim igrama i doći do cilja, a to je plasman u A diviziju. U drugu fazu prenijeli smo dva boda, a u dva meča protiv Portugala i Mađarske, dovoljna nam je pobjeda za plasman u polufinale. Nadam se da ćemo već u srijedu protiv Mađarske ostvariti pobjedu koja bi nas odvela u polufinale - kazao je nakon meča selektor Pavićević.

Ovoga se i bojim..

bobica
Kontakt:

Post Postao/la bobica » 23 jul 2012, 19:29

Dragi moji forumasi, pratim vas duze vrijeme i zelim da vam cestitam na znanju i informacijama kojim baratate na forumu. Svaka cast, zato sam se i registrovao kako bih mogao biti dio vase ekipe, naravno ako me primite u drustvo. Provukli smo se kroz "iglene usi". Dobro je, sad je vazno udariti i ako necemo sad, onda nema potrebe ni bilo kad drugo. Sa vecinom vas se slazem, od fudbalera, pa do firketa. Moze li mi neko objasniti samo jednu stvar, naravno ako zna, zasto Sandro igra na poziciji 2-3, kad on inace igra iskljucivo pozicuju, play-a, a mislim da se to i pokazalo dobro na ovim pripremnim utakmicama, kao i sa Gruzijom kad je povremeno igrao na toj pozici. Dali je to neka Firiceva takticka zamka (koja nas je mogla kostati skupo) ili nesto drugo.... Ako neko zna nesto vise, pucajte... Dakle moje misljenje je SANDRA NA PLAY-a i sve ce drugacije izgledati. ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jul 2012, 19:44

@Kuko, nema kukanja :D :D :D

Ili ces ici dalje i dobiti dvije utakmice ili ispadas. Sreca te pomazila jednom, nece vise sigurno. Iskreno, receno bezveze smo izgubili utakmicu sa Estonijom, ali to ce im biti dobra skola za dalje. Ako si iole dobar, pobjedjujes obje i gotovo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 23 jul 2012, 20:19

neno#4 je napisao/la:@Kuko, nema kukanja :D :D :D

Ili ces ici dalje i dobiti dvije utakmice ili ispadas. Sreca te pomazila jednom, nece vise sigurno. Iskreno, receno bezveze smo izgubili utakmicu sa Estonijom, ali to ce im biti dobra skola za dalje. Ako si iole dobar, pobjedjujes obje i gotovo.
Ne kukam ja zbog toga, vec sto mozemo obje utakmice dobiti i opet ispast. :lol: A realno ako ne mozemo ove dvije dobiti nismo ni zasluzili 1/2 finale.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 jul 2012, 20:28

Ne mozemo, jer ce Crna Gora dobiti obje utakmice. Idemo utakmicu po utakmicu, bez kalkulisanja. Ako vec moramo ispasti nek ispadnemo sa dvije pobjede.

Ostalo je samo ime.....

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 23 jul 2012, 20:36

Kuko je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:@Kuko, nema kukanja :D :D :D

Ne kukam ja zbog toga, vec sto mozemo obje utakmice dobiti i opet ispast. :lol: A realno ako ne mozemo ove dvije dobiti nismo ni zasluzili 1/2 finale.
ako dobijemo dovoljno visoko protiv Portugala, ovisimo sami od sebe,...

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 24 jul 2012, 01:18

U drugu fazu prenijeli smo dva boda, a u dva meča protiv Portugala i Mađarske, dovoljna nam je pobjeda za plasman u polufinale. Nadam se da ćemo već u srijedu protiv Mađarske ostvariti pobjedu koja bi nas odvela u polufinale - kazao je nakon meča selektor Pavićević.
Ovoga se i bojim..

Ovo je jedna sasvim normalna izjava, ako se staviš u poziciju Crnogoraca. Njihov trenutni cilj o kojem trenutno jedino razmišljaju je plasman u polufinale. Kada ga dohvate (pobjeda nad Mađarima) okrenuće se novom cilju a to je pobjeda nad Portugalom, jer jedino im pobjeda u toj utakmici donosi prvo mjesto u grupi F i lakšeg protivnika u polufinalu ...

Što se nas tiče mi se moramo mobilisati, psihološki i taktički se pripremiti za igru protiv Portiugala (skauting ...) i izvući maksimum za pobjedu protiv Portugala, koji još nema poraza i sigurno nije levatska ekipa. Razmišljati prije svega o igri, ne kalkulisati o razlici. Ukoliko su odnos i igra na nivou onda 16+ razlika koja nam daje nezavisnost od tuđih rezultata, možda na terenu i ne bude izgledala tako nedostižna ...

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 24 jul 2012, 01:49

portugal danas dobio austriju u zadnoj utakmici 43-40, uz sut iz igre 26%. samo su cuvali najboljeg igraca koji se nije ni skidao. ali eto prosjek u 5 utakmica 33% iz igre. treba se samo paziti tog da silve ostali im neizgledaju nesto opasno.

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 24 jul 2012, 10:47

pa ko crna gora pobjedi madjarsku 90 postoi su prvi u grupi :?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 jul 2012, 11:58

dino-92 je napisao/la:portugal danas dobio austriju u zadnoj utakmici 43-40, uz sut iz igre 26%. samo su cuvali najboljeg igraca koji se nije ni skidao. ali eto prosjek u 5 utakmica 33% iz igre. treba se samo paziti tog da silve ostali im neizgledaju nesto opasno.
Protiv nas svi podivljaju :lol: :lol: :lol:
Popovic protiv nas 33 poena, protiv Gruzije 15. Doduse nije trebalo vise, ali opet...

Ostalo je samo ime.....

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 24 jul 2012, 16:58

Ako je verovati @midicapidica Sulejmanovic nije dobio dozvolu da igra za Bosnu.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jul 2012, 17:35

Jeli za stalno izgubljen za nas ili :?: :?:
Koja je prepreka ako je samo nastupao za U16 Finske, zar nije pravilo da može zamjeniti reprezentaciju :roll:
Ma ja opet FIBA i njena pravila kad su u pitanju mali savezi, dali bi odobrili mu nastup da je u pitanju jedan Španija ili Njemačka,Turska jok ne bi :roll: :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 24 jul 2012, 17:59

Neno,
Dobro si, onaj Rumun Ciotlaus je nama dao koseva kao u ostale 3 tekme ukupno.

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 25 jul 2012, 09:10

FIBA rejects Sulejmanovic request

FIBA has rejected the application of KSBIH to register Emir Sulejmanovic (203-C/F-95) for the upcoming U18 B EC in Sarajevo.
Sulejmanovic has previously played for Finland but decided to play for his homecountry BIH.
KSBIH tries to get a letter of clearance by FInland but so far no contact could have been established.
In a similar case Edin Alispahic has received the permission to play for Slovenia despite having played several minutes during U16 EC.
After a year without a letter of clearance of KSBIH FIBA decided that it has to protect to player giving him the right to join another federation.
According to that regulation Sulejmanovic could join KSBIH next year.
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 jul 2012, 11:36

Odlicno, taman da nam pomogne kad budemo u A diviziji iduce godine :D :D
Veliki hendikep za nas. Da je on tu, iskreno ja bih rekao da sigurno idemo u A. Ovako ce biti teze.

Ostalo je samo ime.....

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 25 jul 2012, 12:07

Šta je sa ovim Edinom Alispahićem (centar, 208 cm, 88 god.), igrao je za KK Bosnu prošlu sezonu, a vidim i on se spominje u tekstu, samo mi nije jasno u ovom tekstu dal' su naši tražili 'brisovnicu' ili su nešto slovenci pitali naše u vezi njega, pa nisu dobili odg. godinu dana :?:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 jul 2012, 12:38

Nista. On i ozbiljna kosarka dva razlicita pojma.

Ostalo je samo ime.....

LFC
Kontakt:

Post Postao/la LFC » 25 jul 2012, 13:11

Crna Gora-Mađarska prva cetvrtina:12-8 :D :D
Hajmo sad crnogorci razbijte ih!!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 jul 2012, 13:14

Jel i mi igramo dans??
I u koliko ako igramo??
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

LFC
Kontakt:

Post Postao/la LFC » 25 jul 2012, 13:16

legenda reala je napisao/la:Jel i mi igramo dans??
I u koliko ako igramo??
mislim u pola 8 po nasem vremenu

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.