FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

RK Gradacac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RK Gradacac » 26 sep 2009, 10:44

Imas temu 8. kolo PL BIH pa tamo postavljaj prognoze, ovdje nas tvoje misljenje ne zanima.
010 ISN'T JUST A CODE

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 sep 2009, 10:47

avazsrpske pise da nece biti prenosa :roll: izgleda ni oni ne zele da prenose domacu tekmu...prepali se beslije :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 26 sep 2009, 11:00

Nemoj zezat da nece bit prenosa, ja taman isplanirao sve da veceras pred monitorom gledam ZELJU :|
010 ISN'T JUST A CODE

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 sep 2009, 11:08

RK Gradacac je napisao/la:Nemoj zezat da nece bit prenosa, ja taman isplanirao sve da veceras pred monitorom gledam ZELJU :|
& ТВ пренос

" је " $ - $ сусрет 8. ?, & - ", " $ % ' Јавног ТВ " $ тога, ", - " ".

- "$" & " уговор са ФС " за $ преносе " " ? " " ? & ' & & " & тога сусрет - " " ". ? се " $ ' $ ' о $ преносу - & је ".

http://www.glassrpske.com/vijest/13/spo ... nicar.html

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 26 sep 2009, 11:26

Fol zbog toga otkazan prenos, vidi se iz aviona da su opet nastimali utakmicu, niko nije lud vise da povjeruje da Borac od jedne ispodprosjecne, da ne kazem lose ekipe i to lose za nase uslove i nasu ligu, odjedno procvjetao ove godine i dere sve zivo pocev od srpskih klubova u gostima (Dodikove Laktase, pa onda Slaviju i kapitena primitivaca Regoja od koje na domacem terenu vidjeli smo svi ni Real ne moze iscupat bod, a eto oni uzmu sva tri svojom "kvalitetnom" igrom). Eto samo kad procitam zbog cega su šatro otkazali prenos, povraca mi se koliko mi vrijedjaju inteligenciju. Nikad nista od nase nastimane lige. Zao mi je samo nasih i Osima sto ovo sve moraju trpiti, al eto valjda ce nekad biti bolje.
Volim te Zeljo!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 sep 2009, 11:29

Naidjoh na jedan stari e-mail od prijatelja, mislim da cete uzivati :mrgreen:
Intervju sa Ivicom Osimom dž.š. krajem 60tih

Odjednom dok na francuskim stadionima slusam aplauze ili proteste gledalaca pred mojim ocima se stvara slika Grbavice.Slika onog naseg dragog stadiona iznad kojeg projuri voz i onda masinovodja uputi svoj pozdrav sirenom "Zelji". Sjetim se tada svoje Grbavice i u ovim dugim nocima u Strazburu,u zemlji gdje sam dosao da zaradjujem svoj fudbalski kruh.
Ponekad mi sve to,o cemu ramisljam,izgleda nestvarno.Ispricacu vam jedan dio te svoje zivotne price zapocete u blizini "Zeljinog" stadiona.Tamo u jednoj maloj, trosnoj kuci ja sam zapamtio i svoju prvu igracku.Bila je to gumena lopta koju mi je tetka donijela za rodjendan. Nisam imao drugih igracki,pa sam loptu volio iznad svega. Nosio je na livadu da se igram s njom.Tamo je bio Miso(Smajlovic).On je bio pravi carobnjak s loptom.On je birao ko ce igrati jer je bio najbolji i uvijek je birao mene u svoju ekipu.Postali smo nerazdvojni.Dosla je zatim jesen 1957. moji vrsnjaci sa livade su mi rekli da Zeljo trazi igrace za podmladak.To je bio moj san,jer na tome stadionu koji se zove Grbavica je i zapocelo moje djetinjstvo.Preskakali smo visoku ogradu i trazili neku rupu da se uvucemo da gledamo kako igraju fudbaleri.
Bilo nas je,sjecam se,oko 400 pionira.Trener Abramovic je vrsio selekciju.Igrali smo na dva gola i grupe su se smjenjivale jedna za drugom.To je trajalo cetiri dana.Bio sam sretan kad su mi rekli da sam izabran.Pomislio sam odmah:sad vise necu morati da preskacem ogradu,dobit cu besplatne ulaznice za stadion.
Neka silna zelja me je gonila da izdrzim,da postanem igrac.Malo ko je u to vjerovao,zbog moje visine,njeznog zdravlja,slabe kondicije.Prosla je godina dana,uprava kluba je odlucila da nas nekoliko igraca podmlatka posalje na more.Nikada ranije nisam vidio more,ali na ljekarskom pregledu su ustanovili da sam bolestan na plucima.Umjesto na more,poslali su me na Jahorinu.
U kuci su mi govorili da sam slabasan za fudbal,ali ja sam odlazio i na treninge i na livade.Bio sam vec star za podmladak i prebacili su me u drugi tim. U skoli sam bio odlican,oslobodili su me polaganja mature.Zelio sam da budem profesor matematike.Taj sam predmet zaista volio.Kad se sada sjeti kad sam isao po svjedocanstvo! Na sebi sam imao prekrojen majcin kaput.Moji drugovi su imali bijele kosulje,nova odijela.Bilo mi je doslo da pobjegnem sa priredbe........
Ali krajem 1957. i ja sam postao prvotimac.To se dogodilo na kup utakmici protiv sa osijeckim Proleterom,na Skenderiji.Kazu da sam dobro odigrao.U to vrijeme sam potpisao i svoj prvi fudbalski ugovor,na cetiri godine.To ipak nije znacilo da sam postao pravi igrac.Novi trener Stankovic je sasvim otvoreno rekao da od mene nikada nece postati fudbaler.Rijetko sam se kod njega nalazio i medju rezervnim igracima.Ali nije on bio jedini.Sjecam se jednog treninga pred odlucujucu utakmucu za ulazak u prvu ligu.Teren je bio tezak,trcao sam po desnoj strani,uz liniju,neko mi je uputio loptui ja je nisam uspio stici.Lopta se dokotrljala do jednog clana Zeljine uprave,koji je glasno rekao:"Sta ce vam ova krepastina,tako je trom kao da ima stotinu tuberkuloza".Ja sam samo pogledao tog naseg funkcionera,nista mu nisam rekao,ali to samo ja znam sta sam osjecao u dubini duse!!
Zelio sam da odem iz Zelje u neki manji klub i zatrazio sam raskid ugovora,ali nisu mi dali i Stankovic je bio protiv mog odlaska.Igrao sam na prijateljskim utakmicama i mislio da me samo iz samilosti stavljaju.Bas u to vrijeme sam prvi put pao na ispitu na fakultetu.Studirao sam matematiku i vidio da ne ide.Sve je poslo na bolje 1961. godine kada je za trenera postavljen Vlatko Konjevod.Jedno vrijeme nas je trenirao DOMOROCKI,On je razbio neke moje komplekse.Kad god su mijenjali igraca,ja sam mislio da sam najslabiji i onda sam polazio u svlacionicu.Ali DOMOROCKI mi je govorio:"ne plasi se da cu te zamijeniti i da igras slabo!" Sjecam se kad su igrace predstavljali Konjevodu.Znate sta su za mene rekli? "On potice iz zeljeznicarskog kvarta,slabasan je i siromasan,treba mu pomoci!"
Konjevod mi je pomogao,ali ne iz samilosti,on me hrabrio,vjerovao u mene.Od njega sam naucio mnogo!Miso Smajlovic i ja smo kod njega postali udarna snaga.U jesen 1962/63. mi smo bili prvoligasi.Pobjedjujemo Hajduk 2:0........
Tako se sada sa nostalgijom sjacao svojih prvih fudbalskih dana Ivica Osim,virtuoz fudbala,koji na jedinstven nacin prolazii po pet igraca.Njegovi pokreti su nesto svojevrsno sto se nemoze ponoviti.Zbog takvih poteza koji gotovo cine fudbalsku sinfoniju zvali su ga "Straus" sa Grbavice.Kod toga stadiona se rodio(6.5.1941),tu je i odrastao i postigao svoje najdraze golove.Izabrali su ga i u reprezentaciju svijeta,proglasili najboljim igracem Jugoslavije 1967.g. i dodijelili mu zlatnu loptu....
"Da,fudbal mi je dao sve i radosti,ali i tuge.Sjetim se uvijek moje teske 1965-te godine.Lezao sam povrijedjen u bolnici i mislio: gdje sam to stigao, ozenio sam se, obitelj je trebalo izdrzavati,studije sam napustio,a bilo je pitanje hocu li moci vise da igram.Ljudi vas tako zaborave kad vise ne igrate.To je cijena nase fudbalske slave.Ja sam svoj zenit dosegao prilicno kasno,u 26-toj godini zivota.Seki je u 16-toj bio zvijezda,ali meni tjelesna konstrukcija nije dopustala da zablistam....
Gdje su sada aplauzi i oni ispisani transparenti na prepunom stadionu?
Daleko je Grbavica,na kojoj je postao junak toga stadiona.Fudbal mu je dao sve jer nista nije imao.Ali fudbal ga je toliko puta rastuzio.
O tome je razmisljao Ivica Osim daleko od Grbavice, na francuskim stadionima, gdje mu takodjer aplaudiraju, ali to nije onaj eho Zeljine publike...........

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 sep 2009, 11:30

Gotovo je sigurno da prenosa neće biti, bez obzira na trud Euromedije. Žao mi je svih Manijaka koji su se radovali još jednom TV prenosu voljenog kluba, ali ponovo su mešetari i maloumnici stupili na snagu. Jedina liga na Svijetu gdje klubovi ne žele da se promovišu putem najjačeg medija. Razlozi su svima poznati, u slučaju da krene po zlu, kako izvršiti dodatni pritisak pred TV kamerama, pred nacijom? Žalosno je ovo i nažalost, jedini organ koji može riješiti ovaj problem je NFSBiH.

Još jedan dokaz kolika je veličina FK ŽELJEZNIČAR i kakvi su navijači MANIJACI ! Dva prenosa sa GRBAVICE, bez ikakvih problema, a stadion opet pun... to možemo samo MI !

Mislim da je suvišno trošiti riječi o ovim klubovima, to je dno dna... Sramota!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 26 sep 2009, 11:40

Virtu4l je napisao/la:Gotovo je sigurno da prenosa neće biti, bez obzira na trud Euromedije. Žao mi je svih Manijaka koji su se radovali još jednom TV prenosu voljenog kluba, ali ponovo su mešetari i maloumnici stupili na snagu. Jedina liga na Svijetu gdje klubovi ne žele da se promovišu putem najjačeg medija. Razlozi su svima poznati, u slučaju da krene po zlu, kako izvršiti dodatni pritisak pred TV kamerama, pred nacijom? Žalosno je ovo i nažalost, jedini organ koji može riješiti ovaj problem je NFSBiH.

Još jedan dokaz kolika je veličina FK ŽELJEZNIČAR i kakvi su navijači MANIJACI ! Dva prenosa sa GRBAVICE, bez ikakvih problema, a stadion opet pun... to možemo samo MI !

Mislim da je suvišno trošiti riječi o ovim klubovima, to je dno dna... Sramota!
cekaj malo, sta je problem, euromedia plati dug za dvije protekle utakmice i rijesena stvar?

tako je rekao i direktor borca cini mi se .

sad gledam na teletekstu bhrt str 362 u 18,55 utakmica borac zeljeznicar

nisam ja bas tako siguran da nece biti prenosa, pa na kraju krajeva sto bi neko davao prenos dzaba, islo vec dva puta nisu platili, valjda je red da plate, ne razumijem,oni naplacuju reklame i sve to sto ide uz prenos, a nece da plate klubovima.

ovdje je odluka ispravna, dva puta dali , i jos nisu platili, platite pa ce biti prenosa, kolikop god se nekom to svidjalo ili ne to je posteno, i ako je neko kriv to je euromedia a ne borac

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 26 sep 2009, 11:52

Ekipa BHT je jutros krenula prema BL ali su se vratili iz Visokog jer im je javljeno da nema nista od prijenosa.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 sep 2009, 11:52

jovanbl je napisao/la: cekaj malo, sta je problem, euromedia plati dug za dvije protekle utakmice i rijesena stvar?

tako je rekao i direktor borca cini mi se .

sad gledam na teletekstu bhrt str 362 u 18,55 utakmica borac zeljeznicar

nisam ja bas tako siguran da nece biti prenosa, pa na kraju krajeva sto bi neko davao prenos dzaba, islo vec dva puta nisu platili, valjda je red da plate, ne razumijem,oni naplacuju reklame i sve to sto ide uz prenos, a nece da plate klubovima.

ovdje je odluka ispravna, dva puta dali , i jos nisu platili, platite pa ce biti prenosa, kolikop god se nekom to svidjalo ili ne to je posteno, i ako je neko kriv to je euromedia a ne borac
Jovane, obojica znamo da nije stvar u novcu, u ovoj državi niko ne miri svoje obaveze u roku, ali ih ipak izmiri. Gledao sam i ja maloprije teletext na BHT1, stranica 303 i tamo nema prenosa, išao sam na sajt BHT1 (http://www.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=2) nema ni tamo prenosa. Nazovi upravu svog kluba, broj telefona imaš, ako nemaš dat ću ti ja, pitaj njih... i oni kažu da nema prenosa. Zbog poslovnih obaveza propuštam gostovanje, a toliko sam se radovao prenosu.

Jednostavno, cilj opravdava sredstva. Jadno...

VOLIM TE ŽELJO!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 26 sep 2009, 12:00

Steta sto nema prijenosa ali sta je tu je. Neka igraju srcem i neka ginu na terenu pa kako god. Covjek se ne nada nicemu a ako slucajno cvaknemo bod to je ko zgrada veliko. O tri boda necu da pricam jer je to u ovom momentu skoro nemoguca misija.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 26 sep 2009, 12:01

@ Virtual

Sta bolan cilj opravdava sredstva?! Ako se na nekom domacem terenu moze igrati bez navlacenja sudija to je u BL. Covjece, pa koliko smo mi izgubili utakmica u BL, ne zna im se broj! Nas su ovdje dobijali svi moguci i nemoguci klubovi: Leotar, Modrica, Orasje, Zepce, Zeljo, Sarajevo, Siroki, Brotnjo, Celik, Zrinjski, Slavija...Neki od ovih poraza su nas indirektno izbacili iz lige!

Ako ti stvarno mislis da nama treba sudija da vas otresemo u BL pred 12000 onda bas imas visoko misljenje o igracima svog tima!

Република Српска
Kontakt:

Post Postao/la Република Српска » 26 sep 2009, 12:04

kakav cilj, kakvo sredstvo.
pa dokle za DZ da se radi, e pa ne moze tako vise, dosta nas svi vuku za nos. kes na sunce pa ce biti prenosa
? & ?, & $ " ЊЕЕЕЕЕЕ, ЗА ЊУ " СЕ, " &, & & ? ? ?

JoinUnion
Kontakt:

Post Postao/la JoinUnion » 26 sep 2009, 12:17

Kako god s prenosom ili bez ( sada je vec izvjesno da ga nece biti)
PONOSNO I HRABRO!

KENZO_SA
Kontakt:

Post Postao/la KENZO_SA » 26 sep 2009, 12:33

Ovo je smješno za tv prenos, al šta ćeš smetljari zabranili strah ih poštenog suđenja.

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 26 sep 2009, 12:37

mislim da se đaba nadamo povoljnom rezultatu... dabogda ja ne bio u pravu
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

JoinUnion
Kontakt:

Post Postao/la JoinUnion » 26 sep 2009, 12:43

AYAN je napisao/la:mislim da se đaba nadamo povoljnom rezultatu... dabogda ja ne bio u pravu
Mislim da to i nije vise vazno, postoje neke utakmice koje se ne mogu dobiti, protiv nekih stvari jednostavno ne mozes, slazem se da se borcu treba platiti prenos utakmica ali postojalo je puno nacina da se to rijesi uostalom nemoguce je da im ostanu duzni a da nikad ne plate.Ja bih volio da nasi odigraju ono muski da ne daju na sebe jer ce ocigledno biti pritiska i to ce mi biti dovoljna sadisfakcija, rezultat je nesto o cemu je sad sasvim suvisno pricati!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 26 sep 2009, 12:48

Ma rezultat je najvažniji, sve dok se bude mislilo da je o tome suvišno pričat, Željo će propuštat evropske utakmice.
To je prosto ko pasulj.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

JoinUnion
Kontakt:

Post Postao/la JoinUnion » 26 sep 2009, 12:52

AYAN je napisao/la:Ma rezultat je najvažniji, sve dok se bude mislilo da je o tome suvišno pričat, Željo će propuštat evropske utakmice.
To je prosto ko pasulj.
Ma u ovom slucaju nije, ovo ti je dovoljan pokazatelj da borac nema namjeru izgibiti ni pod koju cijenu, jedino ako nasi odigraju 300% iznad svojih mogucnosti!Sto prije shvatis bice ti lakese, kad se ovakve stvari krenu desavati ja se toliko iznerviram sto i mi ne zavrsimo sudije i da nam hladno dosudi onaj penal protiv rudara.Jadno je ovo sve!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 26 sep 2009, 12:55

I onda se jave pitari sa pricom kako je Brkovic svaku utakmicu "pokrio" sa sudijama :roll:
010 ISN'T JUST A CODE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: tiagofaria25 i 61 gost.