FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Hoće li biti prenosa ove tekme?
- edo_malesak
hoce na Face TV HDIbizevic je napisao/la:Hoće li biti prenosa ove tekme?
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)
DOŠLO DO USIJANJA NA RELACIJI SARAJEVO-SOFIJA
Zajednička izjava
Premijeri BiH i Bugarske "spuštaju loptu" uoči meča na Koševu
Atmosfera uoči utakmice Evropske lige između FK Sarajevo i FK Levski dostigla je nivo koji je "natjerao" predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevandu i premijera Bugarske Boyka Borisova da se oglase zajedničkom izjavom kako bi smirili tenzije koje je izazvala parola posvećena Arkanu i Mladiću, istaknuta na prvom susretu odigranom u četvrtak u Sofiji.
"Danas smo telefonski razgovarali povodom predstojeće revanš-utakmice između nogometnih timova Levskog i Sarajeva i izrazili svoju zabrinutost zbog porasta tenzija. Uznemireni smo jer se stvara ozračje netrpeljivosti", stoji u zajedničkoj izjavi.
U saopćenju se navodi kako je i u Republici Bugarskoj i u Bosni i Hercegovini ljubav prema sportu, naročito prema nogometu, izrazito snažna. Sportska dešavanja bi trebala donositi radost i satisfakciju, a ne biti eksploatirana u interesu ekstremnih pojedinaca.
"Apeliramo na fanove obiju ekipa da se ponašaju odgovorno i suzdržano u duhu uzajamnog poštovanja i sportske tolerancije, kakvi i jesu principi sporta. Sport se rukovodi mirnim takmičenjem među talentima i nadilazi kulturne, etničke i religijske granice.
Bugarska i Bosna i Hercegovina igraju ključnu ulogu u razumijevanju i saradnji u regiji i primjer su za odlične bilateralne odnose.
Obje zemlje će i dalje biti prijatelji i partneri nakon utakmice između Sarajeva i Levskog.
Neka bolji pobijedi, a prijateljstvo naših dviju država neka bude još snažnije", u isti su glas rekli Bevanda i Borisov.
Na isti način je intonirana i zajednička izjava oba kluba.
"PFC Levski i FK Sarajevo izražavaju svoje sjedinjeno razmišljanje da je fudbal način komunikacije među ljudima koji se temelji na principima poštivanja protivnika, fer pleja na terenu i izgradnji međuljudskih odnosa i prijateljstava. Fudbal kao igra u potpunosti je posvećen mirnom i korektnom nadmetanju između igrača i njihovih trenera, te kao takva treba donijeti radost i zabavu svima koji je vole. Fudbal prelazi granice nacija, religija, kultura, ljudiskih rasa i podstiče međusobno razumjevanje među ljudima širom svijeta.
Dva sportska kolektiva iz Bugarske i Bosne i Hercegovine su do sada imali odličnu saradnju bez ikakvih problema, u duhu međusobnog poštivanja i profesionalizma, te se nećemo štediti da takav fudbalski duh preovlada i tokom uzvratnog meča između FK Sarajevo i PFC Levski. Oba kluba apeluju na svoje navijače da iskažu mudrost, poštovanje prema fudbalu, poštovanje prema timovima za koje navijaju i da se ponašaju kao ponosni građani svojih cijenjenih zemalja. Neka fudbal pobijedi", stoji u saopćenju objavljenom na zvaničnoj web-stranici FK Sarajevo.
Zajednička izjava
Premijeri BiH i Bugarske "spuštaju loptu" uoči meča na Koševu
Atmosfera uoči utakmice Evropske lige između FK Sarajevo i FK Levski dostigla je nivo koji je "natjerao" predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevandu i premijera Bugarske Boyka Borisova da se oglase zajedničkom izjavom kako bi smirili tenzije koje je izazvala parola posvećena Arkanu i Mladiću, istaknuta na prvom susretu odigranom u četvrtak u Sofiji.
"Danas smo telefonski razgovarali povodom predstojeće revanš-utakmice između nogometnih timova Levskog i Sarajeva i izrazili svoju zabrinutost zbog porasta tenzija. Uznemireni smo jer se stvara ozračje netrpeljivosti", stoji u zajedničkoj izjavi.
U saopćenju se navodi kako je i u Republici Bugarskoj i u Bosni i Hercegovini ljubav prema sportu, naročito prema nogometu, izrazito snažna. Sportska dešavanja bi trebala donositi radost i satisfakciju, a ne biti eksploatirana u interesu ekstremnih pojedinaca.
"Apeliramo na fanove obiju ekipa da se ponašaju odgovorno i suzdržano u duhu uzajamnog poštovanja i sportske tolerancije, kakvi i jesu principi sporta. Sport se rukovodi mirnim takmičenjem među talentima i nadilazi kulturne, etničke i religijske granice.
Bugarska i Bosna i Hercegovina igraju ključnu ulogu u razumijevanju i saradnji u regiji i primjer su za odlične bilateralne odnose.
Obje zemlje će i dalje biti prijatelji i partneri nakon utakmice između Sarajeva i Levskog.
Neka bolji pobijedi, a prijateljstvo naših dviju država neka bude još snažnije", u isti su glas rekli Bevanda i Borisov.
Na isti način je intonirana i zajednička izjava oba kluba.
"PFC Levski i FK Sarajevo izražavaju svoje sjedinjeno razmišljanje da je fudbal način komunikacije među ljudima koji se temelji na principima poštivanja protivnika, fer pleja na terenu i izgradnji međuljudskih odnosa i prijateljstava. Fudbal kao igra u potpunosti je posvećen mirnom i korektnom nadmetanju između igrača i njihovih trenera, te kao takva treba donijeti radost i zabavu svima koji je vole. Fudbal prelazi granice nacija, religija, kultura, ljudiskih rasa i podstiče međusobno razumjevanje među ljudima širom svijeta.
Dva sportska kolektiva iz Bugarske i Bosne i Hercegovine su do sada imali odličnu saradnju bez ikakvih problema, u duhu međusobnog poštivanja i profesionalizma, te se nećemo štediti da takav fudbalski duh preovlada i tokom uzvratnog meča između FK Sarajevo i PFC Levski. Oba kluba apeluju na svoje navijače da iskažu mudrost, poštovanje prema fudbalu, poštovanje prema timovima za koje navijaju i da se ponašaju kao ponosni građani svojih cijenjenih zemalja. Neka fudbal pobijedi", stoji u saopćenju objavljenom na zvaničnoj web-stranici FK Sarajevo.
- moustapha
- Kontakt:
Cini mi se je utakmica Maribor - Zeljo emitovana na velikom ekranu ispred BBI - a. Ta lokacija bi po meni bila odlicna i za ovaj dogadjaj.senci-071 je napisao/la:Treba pokusati sa Upravom se dogovoriti da organizuje neko javno pracenje, za raju koja ne bude mogla uci na Kosevo.Postaviti neki veliki ekran to sve ograditi,postaviti fan shopove, fino to organizovati kako rade na zapadu.![]()
#divovi
-
pitarturbe
- Kontakt:
vidim da ce biti velika potraznja karti za tekmu pa jel ima neko da mi kupi jedu za sjever jer ne mogu doci u Sa prije 19h
Hoceli biti neki stream ? 
Mislim da je vrijeme da ohladimo sa ovim Bugarima,ne treba da nas ponesu emocije kao sto se desilo sa Zeljom i Manijacima...
-
neroazzuro
- Kontakt:
Momci,samo polako sutra i sa srecom!
Dat ovim ljudskim gnjidama po pic.i!
Dat ovim ljudskim gnjidama po pic.i!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
-
travnicanin
- Kontakt:
čuj muslimanska tribina, u mojoj grupi samo ima momaka različitih vjera, a tako je i među ostalim navijačima Sarajeva na šta možemo biti ponosni, svak čast na podršci ali ako će nam dolaziti u dresovima Fenerbahčea, turskim zastavama i tekbirati kao što rade na svojim utakmicma onda nam ne trebaju, zna se koja je boja FK SARAJEVA i koje su njegove pjesmemireRN je napisao/la:Pa mi i u Premijer Ligi odigramo minimalno 5 utakmcia na kojim se isto ili slicno spominje. Gdje su tad oni ?bordo_Sarajevo je napisao/la:to je vjerovatno bio odgovor na Srebrenicu, ne znam
Nek se gone u neku stvar, cuj muslimanska tribina, e **** ih ona usta. Za Sarajevo navijaju sve vjeroispovjesti.
Ja sam musliman.
Specijalne snage sa dugim cijevima dočekale Bugare
http://****.ba/v2/tekst.php?ID=40696" onclick="window.open(this.href);return false;
http://****.ba/v2/tekst.php?ID=40696" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako ne navijas za Sarajevo nemoj dolaziti, Sjever je navijacka tribina na kojoj stoje samo i iskljucivo Horde Zla. Pripadnici drugih navijackih grupa nisu dobro dosli. Bez obzira bili oni manijaci, torcida sandzak, robovi ili neko treci.edo_malesak je napisao/la:Karte kupljene. Imat cete podrsku i od nas iz Gradacca i to sa sjevera. Idem da na youtube da naucim par pjesama
Bude li nekog tekbiranja, turskih zastava i slicnog po tribini vlasnik istih ce biti sankcionisan, zna se kako. Isto vazi i za istok.
- edo_malesak
Ako ne navijas za Sarajevo nemoj dolazi ... za istok. pa logicno je ninja da ako dolazim na vasu utakmicu da cu navijat za vas, necu za levski. a sto se tice zastava i tih stvari ma zaboli me uvo
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)
NIsam napisao da neces navijati za Sarajevo, nego da ti i tebi slicni koji dolazite na Sjever samo ovu utakmicu radi nekog inata niste pozeljni.
- edo_malesak
pa dolazim ti ja cesto na utakmice Sarajeva,kada mi obaveze to dopuste ali na istok. A izmedju ostalog nemam ja potrebe sa tobom da raspravljam.mireRN je napisao/la:NIsam napisao da neces navijati za Sarajevo, nego da ti i tebi slicni koji dolazite na Sjever samo ovu utakmicu radi nekog inata niste pozeljni.
Kupio sam maloprije jos jednu kartu. Nema neke prevelike guzve, a karti ima jos, a bit ce i sutra (tako sam cuo).
Ako dolazis cesto, onda dobrodosao.
- sef_mafije
- Kontakt:
Puno srece rajvoSu, da bar jedan nas klub prestavi kako treba

FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...
Jebote pa ko su ovi forumasi koji odlucuju ko ce kad doci na Kosevo.Legendo dođi kad ti je god cejf.Pozdrav za Gradacac. 
To su forumasi koji su uz klubu svoj citav zivot i ne idu na utakmice smao kad neko na internetu napise " noz,zica,Srebernica ", eto koji forumasi.senci-071 je napisao/la:Jebote pa ko su ovi forumasi koji odlucuju ko ce kad doci na Kosevo.Legendo dođi kad ti je god cejf.Pozdrav za Gradacac.
Nije problem da na utakmicu dodje bilo ko ko ce da navija za Sarajevo, ali neko ujedinjenje sa drugim navijackim grupama, muslimanske tribine, turske zastave i slicen stvari na dolaze uobzir. Pogotovo ne na Sjeveru.
Kakva Torcida iz Sandžaka, šta vam je? Upoznati su šta smiju, a šta ne smiju raditi. Lakapo. I ne pišite gluposti, ko ste vi da zabranite raji da dolaze na sjever ili istok, momak je napisao sve regularno.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337, voltron30 i 11 gostiju.