Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

rob do bagro
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la rob do bagro » 26 sep 2009, 14:05

Haker napao Schalkeovu internet stranicu

Veliki subotnji derbi 7. kola njemačkog nogometnog prvenstva između Borussije Dortmund i Schalkea na Signal Iduna Parku imao je uvertiru dan ranije.
Naime, u 21.16 sati u petak nepoznati je haker, očito zagriženi navijač Borussije Dortmunda, provalio na internet stranice Schalkea i preuredio naslovnicu prema vlastitom aranžmanu.

Tako je Schalkeova naslovnica umjesto plavo-bijelih boja osvanula s crnom pozadinom i žuto-crnom šakom s godinom osnivanja dortmundskog kluba (1909.). Na šaci je bila i jasna poruka - mrtvačka glava uz koju je stajao napis “mržnja” iznad Schalkeovog grba.

Kasnije je isti drski haker na stranici ispisao da će biti prisutan na subotnjoj utakmici, iako ima zabranu dolaska na stadion.

Schalke je kontrolu nad vlastitom internet stranicom uspio uspostaviti tek u 21.58 sati, te je tada objavljeno: “Radi održavanja pristup internet stranici http://www.schalke04.de je onemogućen do subote ujutro u 9.00h. Hvala na razumijevanju”.

Ovo nije prvi napad na Schalkeove internet stranice u zadnje vrijeme. U februaru je tako nepoznati haker pustio lažnu informaciju da je klub otpustio napadača Kevina Kuranyija
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 26 sep 2009, 15:02

rob do bagro je napisao/la:Haker napao Schalkeovu internet stranicu

Veliki subotnji derbi 7. kola njemačkog nogometnog prvenstva između Borussije Dortmund i Schalkea na Signal Iduna Parku imao je uvertiru dan ranije.
Naime, u 21.16 sati u petak nepoznati je haker, očito zagriženi navijač Borussije Dortmunda, provalio na internet stranice Schalkea i preuredio naslovnicu prema vlastitom aranžmanu.

Tako je Schalkeova naslovnica umjesto plavo-bijelih boja osvanula s crnom pozadinom i žuto-crnom šakom s godinom osnivanja dortmundskog kluba (1909.). Na šaci je bila i jasna poruka - mrtvačka glava uz koju je stajao napis “mržnja” iznad Schalkeovog grba.

Kasnije je isti drski haker na stranici ispisao da će biti prisutan na subotnjoj utakmici, iako ima zabranu dolaska na stadion.

Schalke je kontrolu nad vlastitom internet stranicom uspio uspostaviti tek u 21.58 sati, te je tada objavljeno: “Radi održavanja pristup internet stranici http://www.schalke04.de je onemogućen do subote ujutro u 9.00h. Hvala na razumijevanju”.

Ovo nije prvi napad na Schalkeove internet stranice u zadnje vrijeme. U februaru je tako nepoznati haker pustio lažnu informaciju da je klub otpustio napadača Kevina Kuranyija
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

opet :lol: :lol:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 26 sep 2009, 15:26

mozeli neko postaviti link za tekmu wolfsburga
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 26 sep 2009, 15:33

irfan41 je napisao/la:mozeli neko postaviti link za tekmu wolfsburga
imas ovdje http://www.rojadirecta.org ;)

SMRT FASIZMU!!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 sep 2009, 16:23

Ubjedljivo najbolje poluvrijeme BvB-a u ovoj sezoni i opet gubimo sa 0-1...3-4 odlicne prilike,jedna sumnjiva situacija kada je lopta mozda presla gol liniju i Schalke iz svoje jedine prilike daje gol :twisted:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 sep 2009, 16:27

adnan24 je napisao/la:Ubjedljivo najbolje poluvrijeme BvB-a u ovoj sezoni i opet gubimo sa 0-1...3-4 odlicne prilike,jedna sumnjiva situacija kada je lopta mozda presla gol liniju i Schalke iz svoje jedine prilike daje gol :twisted:
Schalke kao i uvijek nema nikakve igre. Daju golove iz nicega. Bice jos uzbudjenja u nastavku. Ocekujem Valdesa u igri i naravno gol.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 26 sep 2009, 16:36

adnan24 je napisao/la:Ubjedljivo najbolje poluvrijeme BvB-a u ovoj sezoni i opet gubimo sa 0-1...3-4 odlicne prilike,jedna sumnjiva situacija kada je lopta mozda presla gol liniju i Schalke iz svoje jedine prilike daje gol :twisted:
ja sam igro x valjda ce dat gool za 45min

SMRT FASIZMU!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 sep 2009, 17:50

Wolfsburg - Hannover 4-2 - ocekivana pobjeda "vukova" i naravno sto nas raduje jeste pogodtci Dzeke i Misketa, ali da je bila neka jaca ekipa od Hannovera, jadna ti majka, Veh ako zeli uspjeh mora u januaru dovesti jos jednog kvalitetnog stopera, mislim da je to u Wolfsburgu najslabija karika

Werder Bremen - Mainz 3-0 - rutinska i zasluzena pobjeda Werdera koja ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, s malo vise koncentracije rezultat bi mogao biti i veci

Frankfurt - Stuttgart 0-3 - Stuttgart je od pocetka krenuo otvoreno sto im se isplatilo s dva gola koja je postigao Schieber. U drugom poluvremenu su igrali onoliko koliko je trebalo, i na vrijeme su postigli treci gol i Frankfurt je bio ubijen.

Koeln - Leverkusen 0-1 - utakmica u kojoj nije bilo prilika, Bayer je iskoristio svoju prvu pravu priliku i uzeo tri vazna boda.

Dortmund - Schalke 0-1 - raduj se Bundesligo dobila si novu Herthu. Taktika izbij, nabij i zabij koju praktikuje Schalke ce nas zavesti u crno kao prosle godine Hertha.

Veceras se od 18.30 h igra derbi ovog kola i to je susret najbolje dvije ekipe u povijesti Njemacke. Na HSH Nordbank Arenu dolazi Bayern, koji ce pokusati uzeti sva tri boda iz Hamburga. Moj tip za tu utakmicu koju nazalost zbog nekih obaveza necu moci gledati je 3-0 za Bayern.

PS: Inace treba napomenuti da je DFL pri sastavljanju rasporeda u sedmom kolu policiji donio puno posla, a nama navijacima cetiri derbija. Kao prvo tu imamo Rhein derbi izmedju Koelna i Leverkusena koji se nalaze na dvije strane rijeke Rhein, i naravno ciji su navijaci ne podnose. Pa je malo sjevernije bio Rhur-Pott derbi izmedju Dortmunda i Schalkea, gdje mislim ne treba puno pricati, jer kad navijaci i jednog i drugog kluba kazu da mogu podnijeti poraz svog kluba, je tada kad Dortmund ili Schalke izgubi. I naravno kako je DFL iso prema sjeverju onda je u Wolfsburgu bio Niederschachsen derbi izmedju Hannovera i Wolfsburga, odnoso derbi koja je najbolja ekipa u Donjoj Saksoniji (jedna pokrajina u Njemackoj), i naravno ovdje se navijaci isto ne podnose. I na kraju kao slag na toru veceras je derbi za Njemacku kako ga zovu u Njemackoj ili ti Nord-Sued schlager, gdje se sastaju dvije ekipe koje se u tabeli Bundesliga od 1963 godine nalaze na prvoj i drugoj poziciji, ekipe koje su Njemackoj donijele LP, Bayern krajem 70-tih, HSV pocetkom 80-tih, ciji susret iz 1983 godine vazi za najbolji suster u povijesti Njemacke Bundeslige, ciji proracun i finansije je svrstavaju u dva najbogatija kluba Njemacke i naravno na kraju ovo je utakmica gdje se odlucuje koji je dio Njemacke u narednih pola godine bolji sjeverni ili juzni. No pored svih ovih gore navedenih stavki ova dva kluba imaju prijateljske odnose, za razliku od navijaca, kada je u pitanju razmjena igraca jer ce se veceras naci par igraca na terenu koji su igrali za HSV, a veceras igraju za Bayern (Butt, van Buyten, Olic) i na strani Hamburga (Trochowski, Ze Roberto, Jarolim) i narvno ima tu jos dva povrijedjena igraca Marcell Jansen i Paolo Guerrero.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 26 sep 2009, 17:56

jbg pao sam na dortmundu...Schalke je bio ubjedljivo jaca ekipa,odbrane beton...BVB vise odo ovog sto su pokayali na terenu nisu mogli

SMRT FASIZMU!!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 sep 2009, 17:57

rob do bagro je napisao/la:jbg pao sam na dortmundu...Schalke je bio ubjedljivo jaca ekipa,odbrane beton...BVB vise odo ovog sto su pokayali na terenu nisu mogli

Nisi normalan ni sekunde... :?: :?: :?:

šb fanatik
Kontakt:

Re: SV Werder Bremen

Post Postao/la šb fanatik » 26 sep 2009, 18:24

Werder je danas pobijedio Mainza 3-0 u vrlo dobroj predstavi i pridružio se vrhu ljestvice. Zelene je u vodstvo doveo Aaron Hunt u 38.min susreta. U nastavku je Werder zagospodario terenom imao je brojne izgledne prilike a iskoristio je dvije. Obje Pizzaro u 71. i 82.min. Sljedeću utakmicu Werder igra u četvrtak kada u okviru 2.kola Europske lige dočekuje Athletic Bilbao

šb fanatik
Kontakt:

Re: SV Werder Bremen

Post Postao/la šb fanatik » 27 sep 2009, 11:12

U osmini finala Njemačkog kupa protivnik Werdera bit će Kaiserslaurten u Bremenu. Utakmica je na rasporedu 27/28.10

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 27 sep 2009, 14:19

Privedena 43 navijača nakon utakmice Borussia (D) - Schalke

Čak 43 navijača uhićena su nakon utakmice sedmog bundesligaškog nogometnog kola u kojem su se u sklopu rurskog derbija susrele momčadi dortmundske Borussije i Schalkea...

Sastav iz Gelsenkirchena slavio je 1-0 pogotkom Farfana iz 31. minute, no ono što je posebno naljutilo navijače domaćina jest krađa njihove zastave od strane Schalkeovih navijača.

Tijekom cijele utakmice Schalkeovi pristaše izazivali su porugu na dijelu tribina na kojem su bili smješteni mašući ukradenim rekvizitima, što je isprovociralo šakački obračun navijača nakon kojeg su privedena 43 navijača, a neki od njih su i uhićeni.

Dva policajca potražila su liječničku pomoć nakon nemilih scena s ulice.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

RK Gradacac
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la RK Gradacac » 27 sep 2009, 17:48

010 ISN'T JUST A CODE

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 27 sep 2009, 17:53

Kralj kraljeva sviju mi, za 20 minuta hattrick :D :D :D
010 ISN'T JUST A CODE

RuudVanGoal
Kontakt:

Post Postao/la RuudVanGoal » 27 sep 2009, 18:15

Najbolji napadac na svijetu! - Jeebes Dzeku, jeebes Rooneya, jeebes Ibrahimovica, jeebes Raula, jeebes Ronalda - Ibisevic otac! :mrgreen:

dajte nam hrvate u barazu! pa ce biti da je 11 bosanaca guzilo 11 hrvata - tacnije 1 bosanac :mrgreen:
Steve Gerrard, Gerrard
He runs around on the pitch
On a lead co's he's Essien's bitch
Steve Gerrard, Gerrard

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 sep 2009, 18:26

[youtube][/youtube]
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 sep 2009, 18:39

@amerosm -drug nemoj sumnjati u HSV,nije Bayern toliko jak koliko se cini. Trebalo je da ih neko spusti malo na zemlju. Sutra ce u najboljih 11 biti 4 bosanca.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 sep 2009, 19:38

Bijeljinac je napisao/la:Nisam maliciozan, ali ovaj Hoffenheim ce ove godine boriti se za opstanak u Bundesligi. Koliko vidim i njih je zadesilo prokletstvo druge sezone, iako su odigrana tek dva kola. Neuvjerljivo proljece, bez nekog znacajnijeg pomaka koliko vidim u ovoj sezoni. Mislim da na kraju nece ispasti, ali da ce biti u gornjem dijelu tabele kao u prosloj sezoni, nema sanse. Profesora Rangnicka su ocigledno procitali, igracki kadar nema kvalitet za vrh njemackog fudbala, a nema vise ni euforije kao prosle jeseni. Borba za opstanak, nema im druge...
Moram jos jednom da stavim ovaj citat ovog ,,velikog strucnjaka,, :mrgreen:
Da je kojim slucajem u Hoffy Kacar,Subotic ili neko drugi ovako garant nebi napisao :roll: :evil:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

VR6_LION
Kontakt:

Post Postao/la VR6_LION » 27 sep 2009, 21:20

Magathu svaka cast,dobro se drzi ove sezone bez pojacanja je startovao ,najmladju ekipu ima u bundesligi

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.