ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

NG1
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la NG1 » 23 jul 2012, 13:00

Danas u Kicbilu igraju Veić i Kavčić.
Reklo bi se nista cudno, al ovo je njihov peti dvoboj u zadnja 3 mjeseca :D
Ah sto ti je reći sudbina :D :D

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 23 jul 2012, 13:06

Da hoce vise poceti ove OI! Pozelio sam pogledat 'pravi' tenis :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jul 2012, 15:36

BigBigBang je napisao/la: Da, a posto ni Federer nije igrao u tom nekada vremenu i za njega mozemo reci da je kvazi all rounder zapravo genericki igrac koji igra isto bez obzira na podloge jer hebiga nije igrao u tom nekada vremenu i ne mozemo ga smatrati all rounderom.
Federer jeste igrao u tom vremenu i Federer nije genericki igrac, jer se njegova igra dosta razlikujeu odnosu na podloge.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 23 jul 2012, 16:17

Federer je zapravo jedini igrač iz TOP 4 koji se morao prilagođavati drugačijim uslovima u punom smislu te riječi, jer je dominirao i na brzim i na homogeniziranim sporim podlogama, iako su ove druge daleko više pogodovale njegovim glavnim konkurentima.
Federer je bez sumnje jedan od najboljih All round igrača svih vremena.

Inače, drago mi je zbog Andya, iako mi je malo žao što i Muller nije osvojio svoju prvu ATP titulu. Dobro se držao do tiebreaka, ali ipak je Roddick puno iskusniji igrač i bolje se snalazi u takvim situacijama, što se na kraju i vidjelo.
Druga titula ove sezone, a 32 u karijeri. Hmm, nije loše za čovjeka koga su donedavno slali u penziju.
Vidjećemo kako će se ova titula odraziti na njegovo samopouzdanje, veliki je to borac.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 23 jul 2012, 17:25

Interesuje me koje je to vrijeme kad su se promjenile podloge tj. usporile od koje godine tacno bas me zanima i posto se prica o tome kako je Nadalu godilo zasto se ne zapitamo jos jednom kako je to godilo Djokovicu ili Murrayu kakvi bi oni igraci bili da se to nije desilo za Nadala kao sto sam rekao znamo da bi svejedno dominirao na Roland Garossu dje bi ovi dominirali? Federer jes all rounder ali nista veci od Nadala, jedan je od najboljih tenisera samo nije imao srece jer mu je dio karijere zakacila era Rafaela Nadala.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jul 2012, 18:29

BigBigBang je napisao/la:Interesuje me koje je to vrijeme kad su se promjenile podloge tj. usporile od koje godine tacno bas me zanima
Zavisi, kako koja.
Trava je usporavana od 2002e, u pocetku najvise.
HC je usporen na Australiji prelaskom sa Rebound Ace na Plexicusion, 2008e. IW i pogotovo Miami su usporavani u poslednjih 5-6 sezona. Novi DecoTurf sa USO je nesto sporiji, kao i u Kanadi. HC u dvoranama je usporen takodje u poslednje 3-4 sezone. Pariz 2010 je samo bio izuzetak.
Tepih je izbacen tamo negde 2007e.
Sljaka je nesto ubrzana, sa plavom sljakom se postiglo na ekstremnom ubrzanju.
Tako se postigla homogenizacija podloga.
i posto se prica o tome kako je Nadalu godilo zasto se ne zapitamo jos jednom kako je to godilo Djokovicu ili Murrayu kakvi bi oni igraci bili da se to nije desilo za Nadala kao sto sam rekao znamo da bi svejedno dominirao na Roland Garossu dje bi ovi dominirali?
Djokovic i Murray bi bili najopasniji tamo gde i sada jesu najopasniji - na HCu. Murray bi bio bolji na brzem HCu, a Djokovic na sporijem.
Nadal bi bio opasan uglavnom samo na sljaci. Na tepihu ne bi mogao nista, kao ni na brzom HCu. Verovatno bi na sporijem HCu nesto capnuo.
Na staroj travi, verovatno niko od ove trojice ne bi nista napravio.

Federer jes all rounder ali nista veci od Nadala, jedan je od najboljih tenisera samo nije imao srece jer mu je dio karijere zakacila era Rafaela Nadala.

slika

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 25 jul 2012, 12:59

Još jedna slika Centralnog terena Wimbledona.

slika

Žrijeb je sutra u popodnevnim satima.

Inače, jedna opaska velikog Johna McEnroa, iako njihove izjave i ne uzimam kao relevantne, jer su se često znali dobro provaljivati sa istim i mijenjati mišljenje kako vjetar puhne, ali ova mu je dobra.
"Connors loved to fight, Sampras loved to win, Federer just loves to play."
Olimpijada će po svemu sudeći biti jako jako zanimljiva.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jul 2012, 13:08

....and loved crying
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 25 jul 2012, 13:11

Samo umjesto "loveD" stavi "loveS" da rečenica bude gramatički ispravna. :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jul 2012, 13:15

formance je napisao/la:Samo umjesto "loveD" stavi "loveS" da rečenica bude gramatički ispravna. :mrgreen:
Oprosti.... Nego nije te bilo dugo gotovo čitav RG I W...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 25 jul 2012, 13:25

Ništa ba. Bila uzavrela situacija na forumu, te borba za RG, Nole Slam, Rafino obaranje rekorda, pa Lukas Rosol itd, ja se samo sklonio na određeno vrijeme. :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 26 jul 2012, 13:21

U 1. kolu OI Novak igra protiv Fonjinija, Federer vs Falje, Murray vs Wawrinka, Ferrerr vs Pospišila. Andy u Novakovoj stranici zdrijeba, Ferrerr je u Federerovoj.
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jul 2012, 13:39

slika

slika

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 jul 2012, 15:44

Janko-Nalbandijan? Rodik eventualno rival Noletu u drugom kolu? E da ga je.bem.... Je li izašao zrijeb za dame?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 26 jul 2012, 16:18

Falla namucio Rogera na Wimbledonu u 1. kolu prije 2 sezone, vodio 2:0, imao 2 brejk lopte u 3. setu na 5:5, imao brejk prednosti u 4. setu i sve je to Roger uspio spasiti i ispasti od Berdycha u cetvrfinalu :mrgreen: Sada je igra na 2. seta, al' se nadam da se Falla daleko od one forme... Ako prodje Fallu, Juzni ili Beneto :lol: Moliti Boga da to bude ovaj prvi, jer znamo kako Beneto igra protiv Rogera... Tu je Tipsarevic kao u cetvrfinalu, a sanse da on dođe do cetvrfinala su ravne 0. Proci Nalbija, Karlovic i Isnera na travi, nemoguce. Ne bih samo volio Nalbandiana... Opet je moguc' duel Ferrera i Delpa ovaj put u cetvrfinalu, ne vjerujem da ce se desiti neko iznenadjenje u njihovoj polovini zrijeba, sto znaci da neko od ove dvojice ide u borbu za 3. mjesto minimum, medalja im je blizu.

Roddick - Đoković :mrgreen: Bit ce svega :lol: Ako prodje Roddicka, Cilic, pa onda Tsonga, i eventualno Murray, tezak zrijeb za Đokovica, bit ce mu tesko da ponovi bronzu, od prije 4 godine pogotovo jer je u losoj formi u zadnje vrijeme, a trava mu najmanje odgovara na touru.

Sto se tice Murraya, opasni su mu Gaske i Berdych do polufinala, ima ono finale iza sebe i mnogo samopouzdanja, Berdych i Geske su razocarali na Wimbledonu, tako da je Murray blizu polufinala i borbe za medalju. ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 26 jul 2012, 17:06

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=32&t=6398" onclick="window.open(this.href);return false;

evo tema za Tenis na olimpijadi ;)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 jul 2012, 16:44

Haase uzeo drugu titulu u karijeri, odbranivsi turnir u Kitzbuehlu.
Dobio Kohlya u finalu, obojica maximalno ozbiljno odigrali turnir, iako ih vec sutra ocekuje nastup u Londonu.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 jul 2012, 22:27

Nemački teniser Filip Kolšrajber propustiće Olimpijske igre jer se povredio u finalnom meču na teniskom turniru u austrijskom Kicbilu.Kolšrajber je u finalu igrao sa Holanđaninom Robinom Haseom, ali je u finišu meča povredio zadnju ložu desne noge i u nedelju u prvom kolu teniskog turnira na Olimpijskim igrama neće igrati sa Slovencem Blažom Kavčičem.
Cemu igranje tenisa u sedmici pre OI :?:
Jbte, mentalci to rade.
Steta za Kohly-ja. :(

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 30 jul 2012, 19:31

To moze samo mentalac Kohly. :!: Cak je i dubl igrao, a par dana morao igrati dva meca po danu zbog kise.

Sinoc titula za Querreya u Los Angelesu, pobjeda protiv talentovanog Berankisa koji je igrao prvo finale u karijeri, a s obzirom na talenat to finale je trebalo davno doci.

Ove sedmice se igra Washington 500.

Fish, Dolgo, Haas, Querrey, Anderson...
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 jul 2012, 19:34

Sto ta petorica ne igraju na OI? :roll:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.