OI London 2012 - općenito

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Re: OI 2012-London

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 27 jul 2012, 01:31

don_burza je napisao/la:sigurno ce biti mocnija sto se tice tehnickog prikaza jer cetiri godine u tehnologiji i napretku je puno(pogledajte samo telefone 2008 i danas)
Sto se tice same tacke mislim da nece bito onako inovativna bas zbog te kulture i historije mada iBritanci ce izvuci nekog keca iz rukava

Vade ih globalno poznate licnosti kao Becks i tako ot
Mogu iznijet svo zlato i dijamante koje su eksploatisali stotinama godina iz svojih kolonija, to je najinteresantniji dio njihove historije. Ma da to sve skupa ne može stati na jedan stadion, pa će to fino preskočiti i ponudit nam neki okultistički ritual oko improvizovanog Stonehengea.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 jul 2012, 01:48

Oscarom (ne onim Brazilcem :mrgreen: ) ovjencani Danny Boyle je reziser ceremonije otvaranja, tako da ocekujem spektakl u punom smislu te rijeci 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 27 jul 2012, 01:59

Ne zaboravimo Mezopotamiju :lol: :lol: :lol:

Da, Amel Mekic... Nadamo se medalji :geek:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 jul 2012, 02:44

Koji TV kanali prenose Olimpijadu ?!
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 27 jul 2012, 02:47

formance je napisao/la:Koji TV kanali prenose Olimpijadu ?!
Okreni na Eurosport i uživaj, ništa ti više ne treba.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 jul 2012, 03:03

Udure. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 27 jul 2012, 03:04

formance je napisao/la:Udure. ;)
Imas i na BHT ako zelis gledati zenske ekipne reprezentacije Hrvatske :lol: :lol: :lol:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 jul 2012, 03:17

Šta da ti kažem, od viška glava ne boli. :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 27 jul 2012, 11:49

don_burza je napisao/la:sigurno ce biti mocnija sto se tice tehnickog prikaza jer cetiri godine u tehnologiji i napretku je puno(pogledajte samo telefone 2008 i danas)
Sto se tice same tacke mislim da nece bito onako inovativna bas zbog te kulture i historije mada iBritanci ce izvuci nekog keca iz rukava

Vade ih globalno poznate licnosti kao Becks i tako ot
Kinezi pa puno praznih mesta u narednih 30 godina bar! Dokazali da nije sve u parama!
Britanci teško da imaju baš neki impresivan adut, možda neka scena sa isplovljavanjem Francuza iz 2WW :) :) :) pa da Olimpijada i ne počne.... :)

Nadam se da ovaj put Žak Rog neće biti u plavom odelu :) :)
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 jul 2012, 12:17

Edin TM87 je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Brazil na proste faktore rastavlja Egipat. Zlato za Brazilce je sigurno. Kakva Spanija.
Vidjećemo ih protiv domaćina uz huk prepunog stadiona. Ona prijateljska nije nikakvo mjerilo.
Ma kakvi. Jedino Brazilci imaju vrhunske igrace i ispod 23 godine, kad dodas tu Marcela, Juana i Hulka, zlato je sigurno. Britanija, Spanija i Urugvaj se bore za preostale dvije medalje... ;)
Kakvog Juana nije Juan iznad 23 godine,to je Juan neki mladic ,stoper ima oko 20 godina igra za Inter,a u Brazilu preko 23 godine su Marcelo,Hulk,i Thiago Silva ;)
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 27 jul 2012, 12:20

Do mene. :twisted:

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 27 jul 2012, 13:09

Održana su i preliminarna takmičenja u streličarstvu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na Lord's Cricktet Groundu. Takmičenjem su dominirali streličari Južne Koreje koji su deklasirali ostatak družine.

U pojedinačnoj konkurenciji Im Dong-Hyun je popravio vlastiti svjetski rekord koji sada iznosi 699 poena (prethodni 696), Kim Bub-Min je ostvario 698 poena, dok je Oh Jin-Hyek prvi dio takmičenja završio sa 690 poena.

Evo i zanimljivosti o novom-starom svjetskom rekorderu: http://www.vecernji.hr/vijesti/slijepi- ... nak-428982

Sva 64 takmičara idu u naredni krug u kojem se igra turnir sistem. Prvi će odmjeriti snage protiv posljednjeg u preliminarnoj rundi, zatim drugi protiv predposljednjeg, itd. Oni koji su ostvarili najbolje rezultate u preliminarnoj rundi su zaštićeni žrijebom, slično kao u tenisu, pa će najbolji odmjeriti snage tek na kraju (ako dođu do tamo).

Rezultati u pojedinačnoj konkurenciji: http://www.london2012.com/archery/event ... -114129203

U ekipnoj konkurenciji, koja u ovoj fazi predstavlja zbir rezultata postignutih u pojedničanoj konkurenciji, Južnokoreanci su također popravili vlastiti svjetski rekord sa 2069 na 2087 poena. Drugi su završili Francuzi, a treći Kinezi. Od 12 timova koji su gađali danas, prva četiri će ići direktno u četvrtfinale, dok će ostali razigravati po istom sistemu, peti sa dvanaestim, itd. Inače, sutra će biti podjeljene i medalje u ekipnom takmičenju kada je riječ o muškoj konkurenciji.

Rezultati u ekipnoj konkurenciji: http://www.london2012.com/archery/event ... index.html

Što se tiče takmičara iz Velike Britanije, zemlje Robina Hooda, može se reći da nisu baš opravdali činjenicu da vuku porijeklo od ovog slavnog pretka :mrgreen:

Jedini koji je bio na nivou je Laurence Godfrey kojije završio četvrti, odma iza nedodirljivih Koreanaca i ima otvoren put prema polufinalu. Allan Wills i Simon Terry su završili 42. i 50. i teško da mogu napraviti neki zapaženiji rezultat.

U ekipnom dijelu Britanci su završili osmi, pa će ako prođu Ukrajinu u četvrtfinalu imati posla sa Južnokoreancima.

U 14:00 počinju preliminarna takmičenja u ženskoj konkurenciji.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 jul 2012, 13:35

Kad izlaze na borilišta Mekić i Mešić ??
Očekujem medalje !!! :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 27 jul 2012, 13:48

legenda reala je napisao/la:Kad izlaze na borilišta Mekić i Mešić ??
Očekujem medalje !!! :mrgreen:
Amel Mekić izlazi na borilište 02.08. i odmjeriće snage sa Južnokoreancem po imenu Hwang Hee-Tae. Taj dan će se i završiti takmičenje u poluteškoj kategoriji, drugim riječima znaćemo ima li pta od te historijske medalje.

Kemal Mešić će izaći na borilište 03.08., na dan kada počinju atletska takmičenja. Inače, bacanje kugle (u obje konkurencije) je jedino atletsko takmičenje u kojem će se i kvalifikacije (11:00) i finale (21:30) održati isti dan (za žene 06.08.), tako da ćemo odmah saznati na čemu smo kada je Mešić u pitanju.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jul 2012, 13:50

[youtube][/youtube]

Jel bilo ovo negde :?:

Ah, kad se setim Atlante96 i gledanja iste, a u pauzama igranje na Super Nintendu "Super Mario World 1" i "Street Fighter 2" - 20 sati dnevno pred TVom.

Jbga, makar znam zasto nosim naocare sada. :mrgreen:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 jul 2012, 14:01

Kad je svečano otvaranje / ceremonija ?!

Profesionalnitenis.com

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 27 jul 2012, 14:01

formance je napisao/la:Kad je svečano otvaranje / ceremonija ?!
Večeras u 22:00 po našem vremenu.

formance
Kontakt:

Re: OI London 2012 - općenito

Post Postao/la formance » 27 jul 2012, 14:04

Hvala i ne zamjerite na ovakvim pitanjima. Ova mi je sedmica bila burna, zaključno sa jučerašnjim danom. :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

don_burza
Kontakt:

Re: OI London 2012 - općenito

Post Postao/la don_burza » 27 jul 2012, 14:06

zar nije trebalo da pocne u 20:12 :?:
Thomas Müller - Fußballgott

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 27 jul 2012, 14:08

Sutra odbojkašice ( kad su u pitanju predstavnici Srbije u ekipnim sportovima ), otvaraju takmičenje protiv Kine. Aktuelni evropski prvak protiv trećeplasirane ekipe iz Pekinga. Ako pogledamo rezultate ove dve ekipe posle Pekinga i međusobne duele Srbija je apsolutni favorit. Kineskinje posle Pekinga nisu osvojile medalju dok su Srpkinje osvojile evropsko zlato i bronzu u GP ( obe medalje u 2011 ). Tri međusobna duela i tri pobede Srbije, 3:1 na SP 2010, 3:1 i 3:2 u GP 2011 ( u Kini ).

Kao što već rekoh na osnovu svega ovoga Srbija apsolutni favorit, ali ne bi me uopšte čudilo da izgubimo jer očekujem samoubilačku taktiku selektora Terzića ( jasnu samo njemu ), sa Vesović i Mihajlović na prijemu ( Đerisilo na klupi ), Rašić i Krsmanović na mreži ( Veljković na klupi ).

Ostali parovi 1 kola su:

Alžir - Japan
Italija - Dominikana
V. Britanija - Rusija
SAD - J. Koreja
Brazil - Turska ( svakako derbi prvog kola, zanimljiv rezultatski a Boga mi i iz nekih drugih razloga :mrgreen: )
I think I'm a pussy one.

Zaključano

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.