OI London 2012 - Rukomet

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

Tko će biti novi olimpijski pobjednik?

Francuska
36
33%
Danska
16
15%
Hrvatska
38
35%
Španjolska
6
5%
Srbija
9
8%
Island
2
2%
Mađarska
0
Nema glasova.
Švedska
0
Nema glasova.
ostali
3
3%

Ukupno glasova: 110

dr.van nostrand
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Rukomet

Post Postao/la dr.van nostrand » 29 jul 2012, 18:56

Edin TM87 je napisao/la:Pojma ti nemas, vidis rasturanja u 2. pol, vec 3 razlike, Srbi se raspadaju...
Na kraju +5 ;)
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 29 jul 2012, 19:00

Kakvo poluvrijeme Spanaca :o Za 30 minuta napravili +9 i rutinski odradili Srbiju... Mogli bi finalisti sa EP-a kuci vec nakon grupne faze... ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 29 jul 2012, 19:01

Srbija odigrala odlično drugih 15 minuta 1.poluvremena i prvih 5 min. 2.pol. Čvrsto u obrani, sa jako dobrim Stanićem, Španjolci su se gubili, a u napadu Nikčević i Ilić su ih trpali. Jako su mi se dopali Srbi u 1.pol. i odigrali su na vrhunskom nivou.
A drugo poluvrijeme druga priča, ne znam što su stali. Bez ideje u napadu, obrana počela popuštati. Ne znam je li to do fizičke spreme i kondicije, jednostavno su potonuli..
Mislim da Španjolci nisu tako dobri, već su Srbi sami sebe pobjedili.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

naiSsus
Kontakt:

Post Postao/la naiSsus » 29 jul 2012, 19:54

50 " ' " " " ? $ ".... :(
% &, " нас $ " " онај ".....
' $,& '.... % $ " ?...

% " " " "?
СВЕ $ & ? ¥, &,&,& "!

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 29 jul 2012, 20:30

HRVATSKI su rukometaši bez većih poteškoća apsolvirali Južnu Koreju. U 1. kolu olimpijskog turnira Hrvatska je slavila s 31:21, a od početka do kraja utakmice naši su rukometaši su bili dominantni na terenu.

"Trebamo biti zadovoljni i presretni što smo riješili tu prvu utakmicu koja je uvijek najteža kao otvaranje turnira. Plašili smo se te njihove 3-3 obrane, ali mislim da smo stvarno dobro odigrali. Dobro smo se pripremili, a ključ današnje pobjede je obrana na čelu s Mirkom koji je branio izvrsno kao i Losert poslije", rekao je za Domagoj Duvnjak za Media servis.

Duvnjak je postigao 5 pogodaka na ovoj utakmici, a osim Zlatka Horvata svi ostali igrači su se upisali u listu strijelaca.

"To je dokaz da smo kolektiv, da smo pravi, da timski radimo i nadam se i znam sigurno da ćemo nastaviti tako", istaknuo je Duvnjak.

A ono što sljedeće čeka naše rukometaše je utakmica sa Srbijom. Za dva dana našim istočnim susjedima ćemo se probati revanširati za poraz na Europskom prvenstvu.

"Znamo svi da smo izgubili na EP kod njih. Ovo je sasvim drugačija utakmica. Igramo na neutralnom terenu, Olimpijske su igre. Trebamo se dobro spremiti. Imamo dan i pol odmora. Sigurno je da ćemo pogledati video, već smo gledali na pripremama jedan njihov video, još ćemo ovdje pogledati jedan. Ja se nadam našoj pobjedi. Trebamo igrati kao danas, trebamo se boriti, trebamo ginuti u obrani i što više lakših golova. Mislim da bi opet to trebao biti ključ pobjede", smatra Duvnjak.

Goluža: Nema euforije

Izbornik Slavko Goluža bio je jako zadovoljan igrom protiv Koreje.

"Ovakav ću pristup zahtjevati u svakoj utakmici. Rijetko se događa da netko natrči Korejce, ali smo uspjeli. Sve što smo zamislili smo proveli u djelo. Mogli smo ih dobiti i 20-ak razlike. Ali nema euforije, ovo je tek prva utakmica", rekao je izbornik.

Sa Srbijom igramo u utorak.

"Moramo se koncentrirati na njih, to će biti sasvim drugačija utakmica", rekao je Goluža dok je Blaženko Lacković dodao: "Ovo je najbolji način za otvoriti turnir. Protiv Srbije moramo odigrati pametno i to shvatiti kao svaku drugu utakmicu."
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jul 2012, 21:16

Francuzi protiv domacina odradjuju rutinski posao i vec na poluvremenu imaju +14 (21-7). Nekako mi se cini da su im Britanci dali previse golova. Ocekivao sam da ce maksimalno postici 10 golova na utakmici s obzirom na njihovu limitiranost i odbranu Francuza.

PS: Jedva cekam od 22.15 h utakmicu izmedju Danske i Madjarske.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 29 jul 2012, 21:41

amerosm je napisao/la:Francuzi protiv domacina odradjuju rutinski posao i vec na poluvremenu imaju +14 (21-7). Nekako mi se cini da su im Britanci dali previse golova. Ocekivao sam da ce maksimalno postici 10 golova na utakmici s obzirom na njihovu limitiranost i odbranu Francuza.

PS: Jedva cekam od 22.15 h utakmicu izmedju Danske i Madjarske.
Ma i Francuzi ne igraju 100%, Britanci su realno jedna od par najlošijih reprezentacija u Evropi kada je rukomet u pitanju. Ja sam rekao da je svaki poraz ispod 20 razlike uspjeh, dok je protiv Francuske uspjeh završit utakmicu na nogama.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jul 2012, 22:17

Na kraju +29 za Francuze (44-15). U nastavku Francuzi nisu igrali ni 30 % svojih mogucnosti kada je odbrana u pitanju, jer u protivnom Britanci ne bi postigli 15 golova.

Mislim da ce Britanci nakon OI easformirati ovu ekipu, jer nema od nje koristit, ja cak mislim da oni nisu ni clan IHF-a odnosno EHF-a.

A sada spektakl izmedju Danaca i Madjara.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 29 jul 2012, 22:21

amerosm je napisao/la:Na kraju +29 za Francuze (44-15). U nastavku Francuzi nisu igrali ni 30 % svojih mogucnosti kada je odbrana u pitanju, jer u protivnom Britanci ne bi postigli 15 golova.

Mislim da ce Britanci nakon OI easformirati ovu ekipu, jer nema od nje koristit, ja cak mislim da oni nisu ni clan IHF-a odnosno EHF-a.

Pa igrali su protiv nas prije par godina, sjećaš se, kvalifikacije u Finskoj, bila je tu još i Rumunija koja nas je rasula i otišla u baraž :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2012, 22:28

Kakav je bio Nikola, ako je on na vrhunskom nivou Francuzi idu do kraja, ako se može i vidjeti kakav je protiv Britanaca, ipak treba čekati drugo kolo da vidimo da li su se Francuzi vratili ;)

Ja nigdje nisam imo da gledam Francuze, a sa stremovima se ne zajebavo.Idem sad Dance gledati, to je poslastica ;)

Amere misle li nam ovi ARD i ZDF išta od sporta prenositi :mrgreen: , šta se zajebaju
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jul 2012, 22:31

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Na kraju +29 za Francuze (44-15). U nastavku Francuzi nisu igrali ni 30 % svojih mogucnosti kada je odbrana u pitanju, jer u protivnom Britanci ne bi postigli 15 golova.

Pa igrali su protiv nas prije par godina, sjećaš se, kvalifikacije u Finskoj, bila je tu još i Rumunija koja nas je rasula i otišla u baraž :mrgreen:
Stvarno se ne sjecam. :oops: :oops: Jedino gdje povezujem VB i su je kvalifikacije za EP u kosarci. Ja sam iskreno mislio da oni nemaju reprezetnaciju u rukometu i da su ovu napravili samo za OI. Velika moja greska. :oops: :oops:

@ legenda

Nikola igrao onoliko koliko je bilo i potrebno kao i ostali reprezentatvci. Imam osjecaja da se uopste nisu oznojili.
Ne ocekuj previse od ZDF-a i ARD-a u ovom dijelu sportskih takmicenja jer nema Njemacke reprezentacije. Ja licno gledam na stream-u BBC-a gdje je odlicna slika, a jos i ne stopa.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2012, 22:39

amerosm je napisao/la:
Stvarno se ne sjecam. :oops: :oops: Jedino gdje povezujem VB i su je kvalifikacije za EP u kosarci. Ja sam iskreno mislio da oni nemaju reprezetnaciju u rukometu i da su ovu napravili samo za OI. Velika moja greska. :oops: :oops:

@ legenda

Nikola igrao onoliko koliko je bilo i potrebno kao i ostali reprezentatvci. Imam osjecaja da se uopste nisu oznojili.
Ne ocekuj previse od ZDF-a i ARD-a u ovom dijelu sportskih takmicenja jer nema Njemacke reprezentacije. Ja licno gledam na stream-u BBC-a gdje je odlicna slika, a jos i ne stopa.
Ma imaju oni reprezentaciju ali je to sve amaterski, ja sam reko odma na početku, oni će biti ekipa za nabijanje gol razlike ostalim repkama, ni lakša grupa im neće pomoći, i Tunis će ih nabiti.
Igrali smo tad u Finskoj se igralo, Rumunija,Finska i Britanija ima sigurno neki 5 godina(ja mislim), dobili Fince jedan razlike, razbili Britance i dobila nas Rumunija nekoliko razlike u odlučujućoj utakmici .

Ma ja tek u slijedećem kolu će se znati više šta Francuzi mogu, ovo nije prava provjera, nisu Britanci neki protivnik, .
Pa imam ja te stremove na Astri onoj Engleskoj 8 ih ima, ali ne prenose Francuze :roll:
ARD i ZDF cijeli dan, neke lijeve sportove, gori su od Eurosporta :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jul 2012, 23:15

Nakon sto su prespavali prvih 10 minuta gdje su Madjari imali i po dva gola prednosti Danci se vracaju u igru i na poluvrijeme odlaze sa 3 gola prednosti. Da vidimo sta ce nam nastavak donijeti....

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 29 jul 2012, 23:19

Srbi su imali kontrolu nad utakmicom,a onda sve ispustili.Kako će bit zanimljivo u utorak protiv Hrvata.Mislim da Srbija tu gubi također,Hrvati djeluju ozbiljno i mislim da će doći do medalje..
You'll never walk alone.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 29 jul 2012, 23:25

Mađari na 1 razlike došli,dobra utakmica
Hajmo Danciiii :D

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 29 jul 2012, 23:35

Selektor Vuković je rekao pravu stvar " neiskustvo "!

Uveren sam da smo bolja ekipa od ove ekipe Španije.... Imali smo sve i u 3 minuta izgubili sve ranije steknuto.Nije to sigurno, velika ekipa to sebi ne sme dozvoliti,mi jesmo,kažnjeni smo i valja pokušat vratit mir u tim i atmosferu koja je očigledno bila odlična sve ove sedmice,to se moglo videti i kod onog isključenja Prodanovića,divan detalj je da ga selektor Vuković tapše po ramenu i hrabri.....

Neće biti nimalo lako do kraja, sledi utakmica sa komšijama,koji su kao što sam i naveo pobedili ubedljivo Koreju. Uvek su te utakmice više od sporta,nadam se dobrom rukometu i da možemo još jednom dobiti Hrvate. Ukoliko se to ne dogodi,biće veoma teško u zadnje tri utakmice ganjat četvrfinale. Danas dobrih 50 minuta i katastrofalnih 10.
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 jul 2012, 23:44

Preokrenuse Madjari i 9 minuta prije kraja odlaze na +2. Kave gluposti samo rade Danci na oba kraja parketa.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 29 jul 2012, 23:59

Toooooooooo :!:
Pobjeda Danske nad Mađarima 27:25,dobra utakmica :D.Nadam se da će ovo Danci osvojiti

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jul 2012, 00:01

Kakva utakmica izmedju Danaca i Madjara. Visok tempo igre, dosta rezultatskih preokreta i na kraju zasluzena pobjeda Danaca rezultatom 27-25 nakon sto im je Wilbek na time-out-u hebao sve po spisku. Prvi put da ga vidim onako ljutog od kako vodi nacionalni tim od 2005.godine.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 jul 2012, 00:16

E ovo je pravi rukomet, jake odbrane, topovski udari u napadu, kako se igralo i rešetalo, svaka čast objema ekipama.
Šta Dancima znači Knudsen kojeg nije bilo na Euru u Srbiji, kad se rezultat lomio sve je išlo na njega, Hansen navuče odbranu i samo spusti na crtu, ovaj je sve iskoristio.Koliko je samo Markusen napredovao ove sezone u Atleticu, na Euru su svi govorili obično drvo, a na kraju će izrasti u jednog od najbolji šutera.Mađari su igrali dobro prvo poluvrijem i vodili ali su Danci preokrenuli, u drugom nagazili i povećali razliku, ali onda Vilbek pravi neke nelogične poteze vadi Sondegarda stavlja Mogensena na desnog beka, pored živog lijevaka, Hansen/srednjeg i Markusen/lijevo se počinju ispucavati i Mađari stižu, ali na kraju je pozvao minut odmora i sve namjestio na svoje mjesto i Danci privode utakmicu kraju, najbolji Knudsen,Egert i Hansen.Mađare je danas išao šut iz vana sve su Csazar i Mocsai pogađali, ali ni to im nije bilo dovoljno.

Ove OI su izgleda igre povratnika, nakon Yon-a, večeras za Mađarsku nastupili velikani Perez i Laslo Nagy nakon dugo vremena, na kraju je Laslo možda i koštao Mađare bar remia sa dvije tehničke pogreške.
Sa ovakvom igrom obje ekipe mogu daleko, Dancima je cilj medalja, do koje sigurno mogu, ali bez opuštanja kao večeras, dok Mađari mogu proći grupu sa ovakvom igrom, biće sjajnog rukometa u narednim danima, prvog je sve prošlo po očekivanjima ;)

Odgovori

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.