Ma gledajući naš sport cjelokupno i ono što se priča oko njega, pa i na ovom forumu, istina je tu negdje između.legenda reala je napisao/la:
A kad se malo to pročešlja skonta se da je istina negdje između![]()
Znači nafuravamo sebe da smo najbolji (jedan dio ljudi, javnosti), a isto tako drugi vide sve crno i nas kao sportsku naciju najlošijom a ni to opet nije istina. Znači naš glavni problem je što mi nikad ne možemo stvari sagledat realno.
Super bi bilo da naši sportisti osvajaju medalje na OI, da to mogu, ali ja kad bi prije izabrao opciju da naša fudbalska reprezentacija ili rukometna odu na veliku smotru, nego par medalja na OI. Onda bi mi skoro pa svejedno bilo hoćemo li i na narednom takmičenju imati ovoliko sportista.
A mi se moramo bazirat na ove glavne sportove, jer na Olimpijadi ima niz sportova lijevih (pogotovo za nas lijevih), u kojima nikad nećemo postići uspjeh, jer opšte nisu popularizirani kod nas, niti ljudima naročito poznati, a neke nacije tu nakupe medalja.
Što se Mekića tiče volio bi da prvo prođe koje kolo, pa dalje ćemo vidjet. A medalja bi bila sjajna stvar, on ima neke šanse, nisu to ogromne šanse, ali naspram ovih ostalih neke ima. Dosadašnje njegove uspjehe ne treba podcjenjivat, a ne treba ga sad previše ni dizat u nebo. Daj Bože medalje, pa praznik bi to bio, da i na OI nešto osvojimo, pa da se ne priča više kako tu medalje nemamo.
Ova mala Ninkovićka nije mogla bolje. Kako će bolje? Pa u kakvim se uslovima radi, dobro iko ode na OI.
A onu Kineskinju dobro napumpaju sredstvima raznima, pa djevojka brže pliva nego muškarci. Eto danas se vrte te priče o mogućem dopingu. Ljudi u brojnim drugim državama različitim sredstvima forsiraju svoje sportiste, često dozvoljenim, ali ima tu i nedozvoljenih. A mi od svega toga miljama udaljeni, kad sport one koje bi trebao zanimat, koji bi trebali radit na tome da nas sportisti dostojno predstave, ne zanima apsolutno.