FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

powerplay
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la powerplay » 30 jul 2012, 18:54

kengur je napisao/la:Devil ima dobre info o Crnogorcima. Evo komentara njihovih navijaca o Boljevicu:

Inace mali Boljevic odlicno igra, trebalo bi mu dati vecu minutazu u sledecem dvomecu. Asistirao je Dosljaku kod onog gola, a posle toga i sam je imao odlicnu priliku za 2-0. Momak inace jos nije napunio 17 godina.

Mali je prebrz.Ali trci ka zvijuk,ka muva bez glave..Ima tehnike solidno..Ali mora malo i glavom da razmislja,ali doce to vremenom valjda..Dobar je nema sto.

------------------------------------

Takodje hvale i Dosljaka.
Ta me priča podsjeća na Šaranovića, trči trči, i prazne golove fula :mrgreen:
U novi boj...

High

Post Postao/la High » 30 jul 2012, 18:58

Imaju dosta mladu ekipu, što nam može biti i minus, ali i plus. Koliko sam čuo, oni su dosta trkački raspoloženi, fino se kreću po terenu, možda nam odbrana bude imala problema zbog toga. A mislim da će im biti veliki problem istrčati na teren pred punom sjevernom, istočnom, možda i južnom tribinom-ako dobijemo dozvolu od MUP-a da i tu smjestimo naše navijače. Nisu nešto puno iskusni i mogu se jednostavno izgubiti na terenu zbog pritiska sa tribina. Ja sam pratio kol'ko-tol'ko igru Bugara na Koševu prošle sedmice, i uvijek su gubili (jednostavne) lopte kod aut linije, čak i kad nije bio niko od naših igrača blizu. Ne bih poželio nikome da igra protiv nas u onakvom ambijentu, igrači Levskog su bili izgubljeni čim je nešto jači huk sa tribina bio. Još su njima igrači dosta iskusni, ako ćemo mjeriti po tome, onda se ovim iz Zete ne piše dobro na Koševu. U jedno sam siguran, atmosfera će 2x biti bolja nego protiv Levskog, svi pucamo od samopouzdanja i sreće, kako mi na tribinama, tako i igrači na terenu. Nadam se da se naši igrači neće opustiti i da će odigrati sličnu utakmicu kao protiv Levskog. Ova generacija sa Saidom može uraditi apsolutno svašta.
Zadnja izmjena: High, dana/u 30 jul 2012, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 30 jul 2012, 18:58

Devil je napisao/la:
Zagor je napisao/la:@ Devil -- De malo reci o igračima, ko im je najbolji pojedinac,jel taj Korać, ak znaš, naravno. I pročitah negdje da je Zeta bila ,dok je igrala u ligi SiCG, treća jedne sezone iza Partizana i Zvezde ? i hvala na info..
Bila su to neka druga vremena i neka druga Zeta.Iz te perspektive tada su imali jedan vrlo dobar sastav gde su igrali Janko Tumbasovic,Ajzedin Nuhi,Milanko Raskovic,Nikola Trajkovic,Branko Grahovac,Bojan Zavisic,Ivan Vukovic...

Predsednik kluba im je Rajo Bozovic dobro poznata njuska ne samo u Crnoj Gori vec i u Srbiji.Bio pripadnik JSO-a i kao takav pokupio te manire,pa kruze price da je na kvaran nacin donosio Zeti pobede.Poznat i po tome sto je dovodio lopatom igrace u Zvezdu (Kadu,Savio,Trajkovic,Raskovic) i Partizan (Bojan,Nenad Brnovic,Bane Petrovic).Njemu je Zeta fakticki paravan i uopste se i ne trudi da stvori neki jak kolektiv koji ce da gazi,a za to ima potrebne veze.Njemu je bitno da se on finansijski situira i tako i posluje.
Ova ekipa rekoh nije neki kvalitet.Korac jeste verovatno najbolji igrac ove ekipe.Zanimljivu karijeru je do sada imao,Vojvodina,Zeta,Sheriff.Nimalo naivan napadac koji zna da iskoristi svaku gresku,ali na njemu odraditi ozbiljnu "redaljku" i on nece imati sanse.Meni se ipak svidja Ivan Knezevic,ali on ne igra nesta puno.Opasan u skoku,vrlo visok(oko 1.95).Cenim da nece igrati opet od prve minute,ali ako udje Sarajevo ce da ima dosta problema nakon visokih lopti sa njim.
Na levom beku su dosta dobili nakon sto je iz Krasnodara opet dosao Ivan Novovic,levi bek,solidnih karakteristika,ali sa dosta rupa u svojoj igri koje ce desno krilo Sarajeva morati da iskoristi.Ono sto me brine je par igraca o kojima ne znam nesta puno a igrali su protiv JJK.To je ovaj mali Boljevic u napadu 1995.godiste.Mora da je veliki talenat kada igra pre Knezevica u ekipi a da pri tome nema jos ni 17 godina.Koliko sam video on je i asistirao Dosljaku za gol koji im je doneo prolaz.Upravo mi je i taj Dosljak nepoznanica.Veznjak koji sa Goranom i Pelicicem drzi taj vezni red Zete.Kazem,realno je da Sarajevo prodje,sasvim realno,samo je bitan kvalitetan pristup mecu.
Ja sam gledao utakmicu Zeta-JJK , Zeta bila bolja a najbolji igrac im je bio taj mali Boljevic i on bi mogao biti najveca prijetnja Adilovicu. Komentator kaze da je Boljevic najveca nada CG fudbala ,igra desno krilo cini mi se.
Sarajevo je jace i ne bi trebalo imati puno problema ako ih ne potcijene.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jul 2012, 18:59

Ma Crnogorci i njihove najvece nade.Svake godine po bar dvojica "najboljih mladih igraca" se povezuju sa Partizanom.Npr.Milos Radulovic(mladji) se povezivao poslednje zime sa Zvezdom kao retko vidjen igrac na ovim prostorima. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 30 jul 2012, 19:04

Evo gledam na kupikartu.ba i FB FK Sarajevo, mogu se kupiti karte za jug.. Je li to za naše navijače ili ? :?
4.10.2009.

High

Post Postao/la High » 30 jul 2012, 19:04

koalem je napisao/la:Evo gledam na kupikartu.ba i FB FK Sarajevo, mogu se kupiti karte za jug.. Je li to za naše navijače ili ? :?
Jeste, samo se čeka odobrenje MUP-a.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 30 jul 2012, 19:09

Naaajs. Može li mi neko dati tačan odgovor koliko koja tribina prima navijača?
4.10.2009.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 30 jul 2012, 19:15

High je napisao/la:Imaju dosta mladu ekipu, što nam može biti i minus, ali i plus. Koliko sam čuo, oni su dosta trkački raspoloženi, fino se kreću po terenu, možda nam odbrana bude imala problema zbog toga. A mislim da će im biti veliki problem istrčati na teren pred punom sjevernom, istočnom, možda i južnom tribinom-ako dobijemo dozvolu od MUP-a da i tu smjestimo naše navijače. Nisu nešto puno iskusni i mogu se jednostavno izgubiti na terenu zbog pritiska sa tribina. Ja sam pratio kol'ko-tol'ko igru Bugara na Koševu prošle sedmice, i uvijek su gubili (jednostavne) lopte kod aut linije, čak i kad nije bio niko od naših igrača blizu. Ne bih poželio nikome da igra protiv nas u onakvom ambijentu, igrači Levskog su bili izgubljeni čim je nešto jači huk sa tribina bio. Još su njima igrači dosta iskusni, ako ćemo mjeriti po tome, onda se ovim iz Zete ne piše dobro na Koševu. U jedno sam siguran, atmosfera će 2x biti bolja nego protiv Levskog, svi pucamo od samopouzdanja i sreće, kako mi na tribinama, tako i igrači na terenu. Nadam se da se naši igrači neće opustiti i da će odigrati sličnu utakmicu kao protiv Levskog. Ova generacija sa Saidom može uraditi apsolutno svašta.
Odlican post High. Mlada i rastrcana ekipa znaci igraju na kontre. Nasa odbrana bi se dobro trebala paziti toga jer i sa Maltezanima su polukontre bile neugodne za nas.

Ako uopste i treba dodatni razlog da se napuni Kosevo onda je to pritisak na goste u tekmi treceg pretkola. Kad se u zraku osjeti elektricitet nije lako igrati kao gost.

Nasi igraci trebaju manje da misle o kvaliteti protivnika a vise da misle da je u pitanju play-off - a to je zaista golemo i razlog da se gine na terenu.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 30 jul 2012, 19:27

kako cujem u prvih 11 im je momak od 16 godina...mislim da ce im se noge odsjeci na Kosevu,samo ovo moramo shvatiti ozbiljno i ovu rijec ozbiljno stalno ponavljati ko papagaji.. :mrgreen:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

payton

Post Postao/la payton » 30 jul 2012, 19:45

Koiko cujwm i koliko sam mogao vidjeti na nekim klipovima , ekipa zete nikada nije igrala pred velikim brojem gledalaca. Pogotovo nije igrala tekme gdje je H U K. Upravo to ce biti jedna od prednosti nase ekipe. Nek samo pruze dobru partiju na terenu a HUK ce ih opet nositi....HELLCOME
YES.WE.DID.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 jul 2012, 19:48

powerplay je napisao/la:
kengur je napisao/la:Devil ima dobre info o Crnogorcima. Evo komentara njihovih navijaca o Boljevicu:

Inace mali Boljevic odlicno igra, trebalo bi mu dati vecu minutazu u sledecem dvomecu. Asistirao je Dosljaku kod onog gola, a posle toga i sam je imao odlicnu priliku za 2-0. Momak inace jos nije napunio 17 godina.

Mali je prebrz.Ali trci ka zvijuk,ka muva bez glave..Ima tehnike solidno..Ali mora malo i glavom da razmislja,ali doce to vremenom valjda..Dobar je nema sto.

------------------------------------

Takodje hvale i Dosljaka.
Ta me priča podsjeća na Šaranovića, trči trči, i prazne golove fula :mrgreen:

Vise na Almira Plisku,taj for gurne i zavrsi na tribini trceci za loptom :mrgreen: nista valja nam pokupiti ovog malog Boljevica nakon ovih tekmi 8-)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Penaltik
Kontakt:

Post Postao/la Penaltik » 30 jul 2012, 21:19

koalem je napisao/la:Naaajs. Može li mi neko dati tačan odgovor koliko koja tribina prima navijača?
Sjever oko 5500,Istok oko 8000,jug 4500 ;)
Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 30 jul 2012, 21:23

Pošto nisam vidio ništa na web stranici Face TV, da li znate hoće li biti prijenosa za nas što nećemo moći na utakmicu ?
Someone's mouth said paint them all red.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 30 jul 2012, 21:25

tarikz je napisao/la:Pošto nisam vidio ništa na web stranici Face TV, da li znate hoće li biti prijenosa za nas što nećemo moći na utakmicu ?
bice na FACE TV prenos ;)

EDIT:
Safet Suljović i Zajko Došlić, vlasnici STR Bonita posjetili su trening našeg prvog tima i uručili igračima njihov svojevrstan poklon, kao nagradu za pobjedu protiv Levskog. Inače. gosp. Safet Suljović je navijač FK Željezničara, ali borbena igra bordo ekipe oduševila je vlasnika STR Bonita.

Donacija voća u iznosu od 100 kg zasigurno je odličan poklon za naše igrače, kojima su potrebni dodatni vitamini povodom priprema za predstojeću utakmicu protiv Zete.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

azizmpj
Kontakt:

Post Postao/la azizmpj » 30 jul 2012, 21:29

koalem je napisao/la:Naaajs. Može li mi neko dati tačan odgovor koliko koja tribina prima navijača?

kada je rekonstruisan nakon rata, pred kvalifikacionu utakmicu sa Grckom postavljeno je:

Zapad: 17.750
Istok: 11.250
Sjever: 5.500
Jug: 5.000 ....stolica!

enco81
Kontakt:

Post Postao/la enco81 » 30 jul 2012, 21:36

azizmpj je napisao/la:

kada je rekonstruisan nakon rata, pred kvalifikacionu utakmicu sa Grckom postavljeno je:

Daj saberi, pa reci gdje si se zajebo

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 30 jul 2012, 21:40

azizmpj je napisao/la:

e ovo ne vjerujem bez dobrog izvora, ako moze daj link. Hoces reci da je postavljeno bilo 39500 stolica? Kapacitet AFH je trenutno oko 35000 (prema UEFA 34630), gjde bi stale tih 5000 dodatnih stolica? Zapad oko 17-18000 (to si dobro napisao), a istok sigurno nema preko 10000, kao sto rece lik iznad, oko 8000 on prima.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 30 jul 2012, 21:49

Prenos ce biti ako neko drugi bude radio produckiju prenosa a FaceTV preuzimao signal. Vrlo moguce je da se ponovi ista stvar kao sa Zeljom na Grbavici i da ne bude prenosa, ne zbog cijene istog vec zbog toga sto FaceTV ne moze raditi produkciju.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Pitar sa Kariba
Kontakt:

Post Postao/la Pitar sa Kariba » 30 jul 2012, 21:51

High je napisao/la:Imaju dosta mladu ekipu, što nam može biti i minus, ali i plus. Koliko sam čuo, oni su dosta trkački raspoloženi, fino se kreću po terenu, možda nam odbrana bude imala problema zbog toga. A mislim da će im biti veliki problem istrčati na teren pred punom sjevernom, istočnom, možda i južnom tribinom-ako dobijemo dozvolu od MUP-a da i tu smjestimo naše navijače. Nisu nešto puno iskusni i mogu se jednostavno izgubiti na terenu zbog pritiska sa tribina. Ja sam pratio kol'ko-tol'ko igru Bugara na Koševu prošle sedmice, i uvijek su gubili (jednostavne) lopte kod aut linije, čak i kad nije bio niko od naših igrača blizu. Ne bih poželio nikome da igra protiv nas u onakvom ambijentu, igrači Levskog su bili izgubljeni čim je nešto jači huk sa tribina bio. Još su njima igrači dosta iskusni, ako ćemo mjeriti po tome, onda se ovim iz Zete ne piše dobro na Koševu. U jedno sam siguran, atmosfera će 2x biti bolja nego protiv Levskog, svi pucamo od samopouzdanja i sreće, kako mi na tribinama, tako i igrači na terenu. Nadam se da se naši igrači neće opustiti i da će odigrati sličnu utakmicu kao protiv Levskog. Ova generacija sa Saidom može uraditi apsolutno svašta.
@High dobar post.
PS. Bogami si zreo za Istoka.

High

Post Postao/la High » 30 jul 2012, 21:57

Za koju godinu. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, mnon46, nedimmmm1337, pjankesarajevo, Rajvosa4ever, ŠTA_JE i 71 gost.