KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

mahalac
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la mahalac » 02 nov 2008, 19:11

:roll:
Jedino to ali se u svakom slucaju s ovim sastavom nastavljamo ukopavati na kraju tabele i sto je najgore docekujemo Igokeu u Skenderiji.
Ma ni Medin Duskaj nam ne bi pomogao :mrgreen:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 03 nov 2008, 08:51

Evo malo za Ars-a.Igokea-Slavija 101-83.Prašović utrpo Igokei 26 poena.

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 03 nov 2008, 09:11

deniso je napisao/la:Evo malo za Ars-a.Igokea-Slavija 101-83.Prašović utrpo Igokei 26 poena.
Ma ranije sam predlagao ARS-aza trenera, a mozda bi bolje bilo da on skautira pojacanja. ;)

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 03 nov 2008, 09:43

deniso je napisao/la:Evo malo za Ars-a.Igokea-Slavija 101-83.Prašović utrpo Igokei 26 poena.
Ima i za Albijanića. Utrpo čo'ek 2poena- ;)

Ma ranije sam predlagao ARS-aza trenera, a mozda bi bolje bilo da on skautira pojacanja. ;)

U jedno sam siguran , onakvi kao Burell , Veal,Gajić ,Tomović,Garma ni pod razno ne bi dobili contract.

Slobodan Klipa, trener FMP-a:
Bosna i grad Sarajevo moraju imati vrhunsku ekipu.
Zato nam i treba trener kao Vukoičić koji je rekao da Kk Bosna ima igrače za vrhunske domete, spominjući i naše mlade igrače kao kvalitet Zimića, pašalića,Šehovića, Suljagića. Jedan Split je pobjedio Olimpiju, a ja sam sasvim siguran da imamo bolju ekipu od Splita.
Žao mi je zbog ovih dešavanja u klubu, ali sam siguran da je to prolazna kriza. Upravo su protiv nas pokazali kako se treba boriti za boje kluba. Bili su vrlo motivisani, borbeni. Nas nije služio ni šut, nije ni Bosnu u drugom delu, ali su to njeni igrači nadonadili ofanzivnim skokom.“

Mnogi su pisali o našoj inferiornosti pod košem, a dok god je Zima i Suljagić bili pod košem i neopterećeni sa 4 lične ,odlično smo se nosili sa FMP i njihova četiri centra i imali prednost i do 17 poena.. Zato predlažem da u ekipu uvedemo i Klinca koji bi mogao , kad su Zima i Suljagić opterečeni sa ličnim greskama,da pravi kad je potrebno i taktičke faule i igra kao što sam prije pisao par minuta po tekmi, a ne da nam Đurasović čuva Raduljicu, a Ivanović Samarđijskog, što je i dovelo do egal završnice.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 03 nov 2008, 10:00

To sto smo mi vodili sa 17 poena je uglavnom zasluga nasih bekova, a prije svega Vucurovica i Sehovica. Zimic je uhvatio 5 skokova, a Amar nije nijedan skok uhvatio. Ivanovic i Sehovic su uhvatili po 8 skokova. Nasa oba centra su, istina, bili optereceni licnim greskama, ali to je zbog zasluga neiskustva. Treba nam jedan kvalitetan centar, koji nece olako ulaziti u licne greske,a kome ce dvojica navedenih biti podrska. Zimic, kad se sve sabere do sad, mnogo bolje izgleda ove sezone nego prosle, prvenstveno zbog mase koju je vidno nabacio. Mada, ja ocekujem od Suljagica vise.
Sport je lijek za tijelo i duh.

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 03 nov 2008, 10:08

storm_raider je napisao/la:To sto smo mi vodili sa 17 poena je uglavnom zasluga nasih bekova, a prije svega Vucurovica i Sehovica. Zimic je uhvatio 5 skokova, a Amar nije nijedan skok uhvatio. Ivanovic i Sehovic su uhvatili po 8 skokova. Nasa oba centra su, istina, bili optereceni licnim greskama, ali to je zbog zasluga neiskustva. Treba nam jedan kvalitetan centar, koji nece olako ulaziti u licne greske,a kome ce dvojica navedenih biti podrska. Zimic, kad se sve sabere do sad, mnogo bolje izgleda ove sezone nego prosle, prvenstveno zbog mase koju je vidno nabacio. Mada, ja ocekujem od Suljagica vise.
Ako mene pitas, Zimic i Suljagic igraju sasvim solidno s obzirom da su obojica (a posebno Amar) baceni u vatru ove sezone. Nemozemo ocekivati da urade sve sto se od njih trazi bez greske a zadnje 2-3 sezone griju klupu i mozda udju u igru minutu-dvije kad vodimo 30 razlike. Meni je drago sto sad imaju prostora da upisu sebi vazne minute i odigraju sa najvise truda i zara onda kad nam najvise trebaju. Ja vjerujem da ce do kraja sezone, ako se s njima bude radilo kako treba (Vukoicic), postati vise nego solidni na svojoj poziciji.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 03 nov 2008, 10:12

bosanac je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:To sto smo mi vodili sa 17 poena je uglavnom zasluga nasih bekova, a prije svega Vucurovica i Sehovica. Zimic je uhvatio 5 skokova, a Amar nije nijedan skok uhvatio. Ivanovic i Sehovic su uhvatili po 8 skokova. Nasa oba centra su, istina, bili optereceni licnim greskama, ali to je zbog zasluga neiskustva. Treba nam jedan kvalitetan centar, koji nece olako ulaziti u licne greske,a kome ce dvojica navedenih biti podrska. Zimic, kad se sve sabere do sad, mnogo bolje izgleda ove sezone nego prosle, prvenstveno zbog mase koju je vidno nabacio. Mada, ja ocekujem od Suljagica vise.
Ako mene pitas, Zimic i Suljagic igraju sasvim solidno s obzirom da su obojica (a posebno Amar) baceni u vatru ove sezone. Nemozemo ocekivati da urade sve sto se od njih trazi bez greske a zadnje 2-3 sezone griju klupu i mozda udju u igru minutu-dvije kad vodimo 30 razlike. Meni je drago sto sad imaju prostora da upisu sebi vazne minute i odigraju sa najvise truda i zara onda kad nam najvise trebaju. Ja vjerujem da ce do kraja sezone, ako se s njima bude radilo kako treba (Vukoicic), postati vise nego solidni na svojoj poziciji.
Da razjasnim, nisam ja rekao da oni ne igraju solidno, nego ce tokom sezone "placati danak" svom neiskustvu, kao sto vec i rade. Zato je i Abaz trazio jednog kvalitetnog centra. Sto se tice trenera, najvjerovatnije ce Vukoicic doci, a Sehovac, Redzic i Parezanin biti pomocni. Ja bih licno volio da Sehovac bude trener. Protiv FMP-a je postavio igru savrseno.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 nov 2008, 10:16

kada smo kod drugog centra nikako ne mogu da prezalim sto nismo ni pokusali dovesti bajica kojeg smo mogli za relativno malu odstetu i platu (duplo manje nego sto su tada bili ostavili za centra), evo mu statistika
http://adriaticbasket.com/player.php?id=891

a slazem se sa vama da cemo do kraja sezone imati solidan centarski tandem, sto je jos vaznije i za sljedecu sezonu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 03 nov 2008, 10:18

@ storm_raider ,
Nije sve u statistici, jer se tu ne vidi da npr pola šuteva preko Zime(osobito) ili Suljagića ne završe u košu, da se oba odlično ove godine grade pod košem i da i zahvaljujući tome i Ivanović i Šehović, a pogotovo Hajrić imaju jako puno skokova.
Također, napominjem da smo obje utakmice i protiv Hemofarma i Zagreba izgubili poslije izlaska Zimića i Suljagića, i kada su u igri bili ZAJEDNO Ivanović i Hajrić i kada su gosti imali i totalnu supremaciju pod košem od strane Tomića i Vukosavljevića. Bio sam na tekmi, zajedno sa još nekim forumašima, tako da je to apsolutna istina, a što se možeš uvjeriti i ako odeš na NLB stranicu i pogledaš Pley by pley tekmi.
Jasno da stoji neiskustvo centara, ali ga neće steći ako ne budu igrali svaku tekmu min po 15 minuta.
I zato predlažem da polako uvode Klinac(212cm,'90god., skočan ) jer je sada vrijeme da se od njega počne što bi se reklo tesati igrač i centar. Siguran sam da će Vukoičić to uraditi kad danas bude promoviran u trenera.
Ako Vlada dođe na kraju sezone ćemo imati , ja sam siguran tri sjajna centra.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 nov 2008, 10:25

ars01 je napisao/la:@ storm_raider ,
Nije sve u statistici, jer se tu ne vidi da npr pola šuteva preko Zime(osobito) ili Suljagića ne završe u košu, da se oba odlično ove godine grade pod košem i da i zahvaljujući tome i Ivanović i Šehović, a pogotovo Hajrić imaju jako puno skokova.
Također, napominjem da smo obje utakmice i protiv Hemofarma i Zagreba izgubili poslije izlaska Zimića i Suljagića, i kada su u igri bili ZAJEDNO Ivanović i Hajrić i kada su gosti imali i totalnu supremaciju pod košem od strane Tomića i Vukosavljevića. Bio sam na tekmi, zajedno sa još nekim forumašima, tako da je to apsolutna istina, a što se možeš uvjeriti i ako odeš na NLB stranicu i pogledaš Pley by pley tekmi.
Jasno da stoji neiskustvo centara, ali ga neće steći ako ne budu igrali svaku tekmu min po 15 minuta.
I zato predlažem da polako uvode Klinac(212cm,'90god., skočan ) jer je sada vrijeme da se od njega počne što bi se reklo tesati igrač i centar. Siguran sam da će Vukoičić to uraditi kad danas bude promoviran u trenera.
Ako Vlada dođe na kraju sezone ćemo imati , ja sam siguran tri sjajna centra.
slazem se sa tobom sto se tice centara, pogotovu zimica, ali suljagic jos dobro stopa u odbrani, najvise radi manjka mase, ali utakmice sa hemofarmom i zagrebom nismo izgubili radi centara ili zato sto su igrali ivanovic i hajric, nego jedino radi manjka kvalitetnog pleja, djordjevic ne trpi pritisak i ima previse izgubljenih lopti, dok je pasalic prepor i previse gnjavi loptu na nekih 8 metara nekih 15-tak sekundi i duze i ceka da se neko otvori da bi mu mogao dodati, ako se neko ne otvori akcija zavrsava uvjek isto ili suta sa 7-8 mt. ili se rjesava lopte kao vruceg krompira sto cesto rezultira da igrac koji dobije loptu niste nemoze uraditi, pasalic mora nauciti ulaz i nabiti mase ako IKADA zeli bit pristojan plej, ovako je prosto nedefinisan
da bredly iz cedevite nije poletio za parama i radi 20 000USD otisao igrati "superjaku" hr. ligu, sada bi 90% bio odnos pobjeda i poraza 4-2, a ne trenutni 2-4
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 03 nov 2008, 10:41

@ars01,
Slazem se da im treba dati sansu, sto uprava Bosne trenutno i radi. Ko je igrao kosarku zna sta znaci, psiholoski kad imash 'diva' u ekipi. Samo da bi se napravio dobar centar, osim posebnog rada sa 'trenerom centara', sto je ja mislim trenutno u Bosni Sejo Bukva (nisam siguran), potreban je i kvalitetan centar s kojim ce nabiti iskustvo preko treninga. Tako su naprimjer Perovic i Pekovic ucili od Milojevica. Uglavnom napredak je evidentan sto mi je posebno drago :)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 nov 2008, 10:56

Zna li neko kad danas zasjeda uprava i hoce li danas donijeti odluku o novom treneru?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 03 nov 2008, 11:18

storm_raider je napisao/la: Da razjasnim, nisam ja rekao da oni ne igraju solidno, nego ce tokom sezone "placati danak" svom neiskustvu, kao sto vec i rade. Zato je i Abaz trazio jednog kvalitetnog centra. Sto se tice trenera, najvjerovatnije ce Vukoicic doci, a Sehovac, Redzic i Parezanin biti pomocni. Ja bih licno volio da Sehovac bude trener. Protiv FMP-a je postavio igru savrseno.
Nemoj me pogresno shvatiti, ako sam te citirao nisam ti odmah automatski kontrirao :mrgreen:

Sehovac je skroz ok, i zadovoljan sam kako je vodio ekipu protiv FMPa ali mislim da mu nebi bilo lose da jos neko vrijeme prati rad nekog malo jaceg i iskusnijeg trenera pogotovo oko rada sa mladjim igracima.

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 03 nov 2008, 11:59

ars01 je napisao/la:
Ima i za Albijanića. Utrpo čo'ek 2poena- ;)

U jedno sam siguran , onakvi kao Burell , Veal,Gajić ,Tomović,Garma ni pod razno ne bi dobili contract.

Bosna i grad Sarajevo moraju imati vrhunsku ekipu.
Zato nam i treba trener kao Vukoičić koji je rekao da Kk Bosna ima igrače za vrhunske domete, spominjući i naše mlade igrače kao kvalitet Zimića, pašalića,Šehovića, Suljagića. Jedan Split je pobjedio Olimpiju, a ja sam sasvim siguran da imamo bolju ekipu od Splita.
Žao mi je zbog ovih dešavanja u klubu, ali sam siguran da je to prolazna kriza. Upravo su protiv nas pokazali kako se treba boriti za boje kluba. Bili su vrlo motivisani, borbeni. Nas nije služio ni šut, nije ni Bosnu u drugom delu, ali su to njeni igrači nadonadili ofanzivnim skokom.“

Mnogi su pisali o našoj inferiornosti pod košem, a dok god je Zima i Suljagić bili pod košem i neopterećeni sa 4 lične ,odlično smo se nosili sa FMP i njihova četiri centra i imali prednost i do 17 poena.. Zato predlažem da u ekipu uvedemo i Klinca koji bi mogao , kad su Zima i Suljagić opterečeni sa ličnim greskama,da pravi kad je potrebno i taktičke faule i igra kao što sam prije pisao par minuta po tekmi, a ne da nam Đurasović čuva Raduljicu, a Ivanović Samarđijskog, što je i dovelo do egal završnice.
Sto se mene tice a po dosada napisanom ARS01 bi mogao biti i trener i scaut, eh sad dal ima kuveta?
U svakom slucaju slazem se s ovim gore boldiranim da i pored tog nekog novog neophodnog centra, moramo uvesti nekog pubertetliju skakaca cisto da odmjeni. Da bude Zimic mjesto Zimica :D
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 nov 2008, 12:12

ne mogu da vjerujem da je ars napisao da nije sve u statistici (na koju se uvijek poziva kada to njemu odgovara)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 03 nov 2008, 12:49

jadranska je ozbiljno takmičenje
vidim neki govore treba dati Klincu,Majstoriću i Čamdžiću prostora
evo recimo sad igramo protiv Zvezde oni imaju odličnog mladog beka Filipa Šepu
sigurno je jedan od najperspektivnijih igrača u Evropi uz to bio je najbolji strijelac juniorske reprezentacije Srbije
koliko je do sada igrao kod Pešića??
niti minute
dobro se zna da je Pešić ozbiljan i školovan trener
hoću da kažem da se igrač ne pravi na silu
Suljagić bi trebao prvo steći iskustva pa i mase da bi uopšte igrao NLB ligu
previše je inferioran za ostale na toj poziciji u ligi
zapravo on bi trebao za početak da dominira domaćom ligom i tek onda da dobije pravu priliku ako uprava hoće da Bosna postane ozbiljan klub
od ovih mlađih igrača jedino Šehović može igrati jadransku i donekle Zimić te Đurasević
Pašalić i Suljagić su trenutno za lige 13

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 03 nov 2008, 15:58

Jel zna iko koliko je ozbiljna Hajriceva povreda? Trenira li i hoce li igrati u subotu?

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 03 nov 2008, 15:59

KK_Bosna je napisao/la:
ne mogu da vjerujem da je ars napisao da nije sve u statistici (na koju se uvijek poziva kada to njemu odgovara)
Statistika moj dragi KK Bosna, il' možda Pjetao(dobili smo info preko modeatora da je jedan od glavnih na ovom forumu :roll: ), je tek 50-60% onog što govori o igraču.

da je sve u statistici onda ne bi morao niko ništa da piše, nego samo priljepi stat podatke, i gotovo.

Znam da naš vajni Pjetao je prošle sezone pisao čitave storije o slabim (lošim) centrima Zimiću i Suljagiću, ističući da je Rahimić za njih centar sjajan, kakvi oni nikada neće biti. Tu priču o Rahimiću vidimo danas i njegov kvalitet u Zagrebu. i da onaj Rikić sjajan potencijal iz Mostara i velika , nikad prežaljena nada BiH. :lol: :lol: :lol:

Ja ipak spadam u ljude koji se NEŠTO razumiju u košarku, čak garantiram i malo bolje nego Pjetao koji se tim poslom bavi i kol'ko vidim da sad svako malo, pravi intervjue sa Zimićem.

A o tome se možete uvjeriti po ovom postu koji je bio za PP, al' kad sam već povučen za riječ, red je da se i to vidi o kompentenciji onih koji pišu:
A ovo oko Bajića: definitivno se je popravio ove sezone, dobio je puno veću minutažu, ali opet smatram da nije za Kk Bosnu.
Zato što kad malo bolje pogledaš statistike vidi se da su najbolji igrači bili upravo oni koje je on čuvao npr, protiv Olimpije Golubović kojeg je bajić čuvao; ili protiv Krke Pavič kojeg je također on čuvao; ili protiv FMP Raduljica i Labović;protiv CZ Štimac koji je odigrao najbolju tekmu dosad u NLB (iako je moram priznati zaustavio Kikanovića); protiv Zagreba Tomić.
I pritom smatram da Borovnjak koji igra KC je nešto malo slabiji od Ivanovića...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 nov 2008, 17:39

Zna li iko je li bila sjednica (ako ne kad ce biti) i ocekuje li se da ce danas donijeti odluku o treneru.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 03 nov 2008, 17:43

Večeras je sjednica.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.